מחפש בעל מקצוע לתיקון קיר במרפסת שהתנפח

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #1 

יש לי קיר במרפסת שהתנפח בחלקו התחתון ליד הפאנלים מרטיבות כנראה.
הגאתי אלי הביתה אינסטלטור שאני מכיר מהילדות והיום לא מתעסק בתיקונים קטנים אלא עובד עם איזה קבלן על ביניינים חדשים או שיפוצים בביניינים קיימים. לדעתו זה מהגשם אבל הוא אמר שרק אחרי שהוא יפתח את הקיר הוא ידע בוודאות. הוא נתן עוד שתי אופציות למקור הרטיבות. או מים שהצתברו בבלטות ועלו לפאנלים כי אין להם לאן לברוח, או צינור מים שעובר בקיר הזה ודולף (במקרה הזה אני כמובן אערב את ועד הבית).
מאז שהיה אצלי, דיברתי איתו פעמיים כבר וכל פעם הוא מבטיח שבקרוב הוא יבוא. שלשום צילצלתי שוב והוא לא ענה בכלל. בקיצור, כנראה שזה קטן עליו והוא לא מעוניין לבזבז את זמנו על דבר כזה.
האם מישהו יכול לשלוח לי בפרטי טלפון של אדם שמתעסק בדברים האלה? בין אם זה אינסטלטור או קבלן שיפוצים או איש איטום, העיקר שהוא עושה עבודות מהסוג הזה.

תודה מראש

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

נסה את אתר מידרג. נעזרתי בהם כבר עבור חשמלאי, נגר מטבחים וטכנאי מכונות כביסה ובשלושת הפעמים הגיעו אלי בעלי מקצוע מעולים, בזמן (שזה בכלל נס בסדר גודל בינוני) ושעמדו מאחורי הצעת המחיר שלהם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
שם מלא: אמיר
נתן תודות: 161 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #3 

חבל על הכסף שלך.

קנה 1 קילו קלסימו ושפכטל מתכת קטן (5-4 אינץ' יהיה מעולה). גרד בעזרת השפכטל את כל מה שמתקלף ועוד קצת. הכן משחה מהקלסימו (מערבבים מעט מים עם החומר בקופסה). תמרח היכן שגירדת. המתן שיתייבש. מרח שוב עד שתתקבל צורה נורמלית ומלאה. לאחר מכן שיוף בעזרת נייר זכוכית יחסית גס - 60 יהיה טוב. קיבלת קיר חלק? מצויין - צבע. לא קיבלת? תמרח שוב ותשפשף...

כל הסיפור יעלה לך פחות מ- 50 שקלים וגם תלמד להבא איך לתקן...

אגב, מה יש בצד השני של הקיר (בתוך הבית) ??? אם זו מקלחת סביר שיש שם צנרת מים ואז יכול וכדאי להביא דרך ביטוח המשכנתא (ככל שיש) איש מקצוע. אם זה סתם חדר אז אין שם צנרת מים.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

Catskinner כתב:נסה את אתר מידרג. נעזרתי בהם כבר עבור חשמלאי, נגר מטבחים וטכנאי מכונות כביסה ובשלושת הפעמים הגיעו אלי בעלי מקצוע מעולים, בזמן (שזה בכלל נס בסדר גודל בינוני) ושעמדו מאחורי הצעת המחיר שלהם.
...
אני משתמש באתר הזה שנים ורק טוב יצא לי משם. הבעיה היא שזה לדברים קטנים. לדברים גדולים החברה שם פחות מקצועיים.

תודה בכל אופן

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

amira כתב:חבל על הכסף שלך.

קנה 1 קילו קלסימו ושפכטל מתכת קטן (5-4 אינץ' יהיה מעולה). גרד בעזרת השפכטל את כל מה שמתקלף ועוד קצת. הכן משחה מהקלסימו (מערבבים מעט מים עם החומר בקופסה). תמרח היכן שגירדת. המתן שיתייבש. מרח שוב עד שתתקבל צורה נורמלית ומלאה. לאחר מכן שיוף בעזרת נייר זכוכית יחסית גס - 60 יהיה טוב. קיבלת קיר חלק? מצויין - צבע. לא קיבלת? תמרח שוב ותשפשף...

כל הסיפור יעלה לך פחות מ- 50 שקלים וגם תלמד להבא איך לתקן...

אגב, מה יש בצד השני של הקיר (בתוך הבית) ??? אם זו מקלחת סביר שיש שם צנרת מים ואז יכול וכדאי להביא דרך ביטוח המשכנתא (ככל שיש) איש מקצוע. אם זה סתם חדר אז אין שם צנרת מים.
...
אני בעל שתי ידיים שמאליות. חוץ מלהחליף מנורה (את הפשוטות) אני מביא איש מקצוע להכל.
במקרה הספציפי הזה אין שום סיכוי שאצליח. זה לא קיר שקצת מתקלף. הקיר ממש התנפח. איש המקצוע שהיה אצלי תימחר לי את העבודה ב 2000-2500 ש"ח ככה שזה לא משהו פשוט.

בצד השני של הקיר יש סלון.

amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

אחינו, איך לאמר בעדינות...גונבים אותך. או לכל הפחות יש פער עצום בין מה שאני הבנתי מתיאור הבעיה ובין הצעת המחיר. אולי כדאי שתעלה תמונה...
אם בצד השני יש סלון, אז צנרת מים אין שם!

מאיפה אתה בארץ?

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

אעלה תמונה בערב.
אני מהרצליה

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

הנה התמונות
מרכז הזירה
 מרכז הזירה
שמאלה ממרכז הזירה
 שמאלה ממרכז הזירה

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

הנה עוד
מרכז הזירה בפרופיל כדי שניתן יהיה לראות את הבליטה כמה שיותר
 מרכז הזירה בפרופיל כדי שניתן יהיה לראות את הבליטה כמה שיותר
ובקטנה מעל מרכז הזירה
 ובקטנה מעל מרכז הזירה

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9042
נתן תודות: 1582 פעמים
קיבל תודות: 1352 פעמים

שליחה #10 

על פניו זה נראה כמו מים מתחת לבלטות. מה קורה בחלק הפנימי של הקיר מהצד השני ?
בחלק של הסלון בפנים הבית לכיוון היציאה למרפסת האם יש לך שינוי גוונים ברובה ? בצבע לבן כאילו אבקה ?

שים לב שיש לך צמח שיוצא מתוך הניקוז... אם לא תשלוף אותו החוצה - הוא יסתום לך אותו..
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

of1978
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 115 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #11 

זו דירה בבניין או בית קרקע ? המרפסת יושבת על הקרקע או שאתה בקומה ?
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason

amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

תוך כמה זמן נגרם הנזק שבתמונות? תקלף מעט את הקיר ותבדוק אם הוא רטוב. סגור את כל הברזים ובדוק בשעון הדירתי אם יש זרימת מים. וכפי שכבר נכתב, האם יש סימני רטיבות בצד של הסלון.
I'm never wrong
i once thought i was wrong
but i was mistaken

of1978
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 115 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #13 

עכשיו ראיתי שיש ניקוז אז אני מניח שאתה גר בדירה ...
אז ככה הרטיבות הזו נקראת "רטיבות קפילארית" במקרה שלך רוב הסיכויים שהיא נגרמה מביצוע לקוי של איטום על גבול הפשע אם כי לא ניתן לבטל פיצוץ בצינור
המים מחלחלים תחת הריצוף דרך החול ומגיעים לקיר ואז עולים כלפי מעלה.
לפי מה שאני רואה המים יכולים לחלחל מכמה גורמים:
1. ביצוע לקוי של יריעות ביטומניות.
2. ביצוע לקוי של הניקוז.
3. שיפועים לא טובים.
4. ביצוע לקוי של "רולקות".
5. שילוב של כמה מהגורמים הנ"ל.

זול זה לא יהיה כי אתה חייב להרים ריצוף לבצע איטום כראוי לפי פרט איטום מרפסת מרוצפת.
יש שיטת פחות מומלצת של איטום מרפסת ע"י מריחה של חומר בין הפוגות ועל הריצוף עצמו. זה יעלה לך יותר זול.

בהצלחה.
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

תודה לכולם על התגובות אבל מכל התגובות האלו לא קיבלתי אפילו מספר טלפון אחד של בעל מקצוע :cry:

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

התשובות שתיתן יעזרו להבין איזה "בעל מקצוע" אתה צריך. האם זה רק אחד כזה בקטנה שעושה טיח, שפכטל וצבע וסגרנו עניין.
או אחד כזה שצריך לבוא עם רם-סע לפינוי הפסולת כי הולכים להרים לך את כל המרפסת + איש איטום, רצף וכדו'...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1564
שם מלא: יוסי
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #16 

מחיקה

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

טעיתי. הצד השני של הקיר לא בסלון אלא קיר חיצוני שמפריד בין המרפסות של הקומות. כשהייתי אצל השכן מלמטה, לא זכורות לי רטיבויות או משהו דומה.
הנזק הזה נמשך כבר כמה שנים טובות. זה הלך והחמיר.

תודה

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

אם אין אצל השכן רטיבויות זה טוב אבל לא מצוין.
טוב - כי זה אומר שהאיטום מספיק טוב אבל זה לא מעיד על כך שאין לך בריכה מתחת לריצוף.
ייתכן ואין נקז תחתי ואז יש הצטברות של מים והקיר מושך אליו. לא ענית האם יש שינויים בגוונים של הרובה.

כיוון שאמרת שיש קיר מפריד - האם הקיר מהצד השני הוא בחיפוי של אבן ירושלמית ? האם בצד השני גם יש רטיבות.
מתי התופעה מחמירה ? בחורף כשיורד הרבה גשם ? בקיץ (השכנים מלמעלה מרוקנים בריכות) ?
כל הזמן ? ייתכן ויש צינור ניקוז שעובר בקיר מהקומות העליונות ובו יש בעיה / סדק שגורם לרטיבות.

בקיצור צריך לבודד מאיפה הבעיה ואז תוכל לדעת את מי להזמין לטפל.
אני הייתי מתחיל בקידוח קטן עם מקדח של 6 מ"מ בין הבלטות לעומק של סנטימטרים בודדים בכדי לא לפגוע באיטום (אנחנו לא יודעים כמה עומק יש עד אליו) ואז מכניס קיסם אוזניים לבדוק אם רטוב וכמה רטוב.
צריך לקדוח בסמיכות לקיר ושים לב שאתה לא קודח על תוואי צינור הניקוז שלך.

בדיקה היכן צנרת הניקוז עוברת בקירות של הדירות מלמעלה.
.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

avihuli כתב:אם אין אצל השכן רטיבויות זה טוב אבל לא מצוין.
טוב - כי זה אומר שהאיטום מספיק טוב אבל זה לא מעיד על כך שאין לך בריכה מתחת לריצוף.
ייתכן ואין נקז תחתי ואז יש הצטברות של מים והקיר מושך אליו. לא ענית האם יש שינויים בגוונים של הרובה.

אם רק הייתי מבין למה הכוונה. מה שהצילום שלי לא הראה, לא נראה לי שאוכל להרחיב.

כיוון שאמרת שיש קיר מפריד - האם הקיר מהצד השני הוא בחיפוי של אבן ירושלמית ? האם בצד השני גם יש רטיבות.
מתי התופעה מחמירה ? בחורף כשיורד הרבה גשם ? בקיץ (השכנים מלמעלה מרוקנים בריכות) ?
כל הזמן ? ייתכן ויש צינור ניקוז שעובר בקיר מהקומות העליונות ובו יש בעיה / סדק שגורם לרטיבות.

לא זוכר מה יש בצד השני אבל לא ראיתי רטיבות. היה איתי בעל מקצוע אצל השכן והוא בטוח היה מעיר את צומת ליבי.
התופעה מחמירה עם הזמן. מן הסתם היא מתעצמת יותר בחורף.

בקיצור צריך לבודד מאיפה הבעיה ואז תוכל לדעת את מי להזמין לטפל.
אני הייתי מתחיל בקידוח קטן עם מקדח של 6 מ"מ בין הבלטות לעומק של סנטימטרים בודדים בכדי לא לפגוע באיטום (אנחנו לא יודעים כמה עומק יש עד אליו) ואז מכניס קיסם אוזניים לבדוק אם רטוב וכמה רטוב.
צריך לקדוח בסמיכות לקיר ושים לב שאתה לא קודח על תוואי צינור הניקוז שלך.

אמרת פה כל כך הרבה דברים שאין שום סיכוי שאעשה. לא נוגע במה שאני לא בטוח. יבוא איש המקצוע ויגיד מה צריך לעשות. יעבוד עלי? זה מה יש כשלא יודעים לעשות לבד. אני רגיל לזה כבר.

בדיקה היכן צנרת הניקוז עוברת בקירות של הדירות מלמעלה.

אין לי מושג איפה עוברת הצנרת של הניקוז במרפסת אבל בהחלט יכול להיות שהיא עוברת בקיר הנ"ל
...
תודה

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

היה היום בעל מקצוע. חפר קצת בקיר. פתח את הרשת מעל חור הניקוז וכפי הנראה (עדיין לא בטוח במאה אחוז), פה קבור הכלב.
מי שכתב פה שאם לא אחתוך את הצמח זה יסתם, ראה את הנולד באיחור :D. העסק שם סתום לגמרי.
בהינתן ואמרתי את זה ולאחר ששבר לי מברג פיליפס בניסיון לפתוח את הרשת של חור הניקוז, הוא טען שזו עבודה של 5000-6000 ש"ח.
אני ממשיך לחפש בינתיים...

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”