פס לדים (LEDs) ניתן לעמעמם עם דימר?
בסלון הבית אנחנו מתכננים פס לדים מעל הנמכת גבס שמסתיימת קצת לפני הקיר - דומה בערך למה שרואים בתמונה המצורפת.
השאלה שלי היא האם ניתן לעמעם פס לדים עם דימר?
האם צריך פס לדים מסוג ספציפי או שאת כולם ניתן?
האם ניתן לשלוט על זה ממודול ZWAVE דימר בסגנון של Fibaro Universal Dimmer 2 250W?
אשמח להכוונה - האדריכל טוען שפס לד לא ניתן לעמעמם אלא רק ON/OFF
תודה
השאלה שלי היא האם ניתן לעמעם פס לדים עם דימר?
האם צריך פס לדים מסוג ספציפי או שאת כולם ניתן?
האם ניתן לשלוט על זה ממודול ZWAVE דימר בסגנון של Fibaro Universal Dimmer 2 250W?
אשמח להכוונה - האדריכל טוען שפס לד לא ניתן לעמעמם אלא רק ON/OFF
תודה
פס לדים מוזן בדרך כלל מספק 12vdc. את היציאה של הספק ניתן לחבר לדימר dc פשוט וזה יעמעם את הפס לדים. יש לי בבית עם דימר ידני.
http://m.ebay.com/itm/DC-12V-8A-LED-Lig ... nav=SEARCH
אפשא למצוא משהו יותר "יפה" ושגם נשלט מרחוק אפילו zwave.
http://m.ebay.com/itm/DC-12V-8A-LED-Lig ... nav=SEARCH
אפשא למצוא משהו יותר "יפה" ושגם נשלט מרחוק אפילו zwave.
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
@raoul
·
באם אתה מעוניין בשליטת ZWAVE ערוץ 1 של מודול RGBA של פיברו יעשה את העבודה במידה ותשתמש בפס לד של 12V או 24V לאור לבן קר או חם.
כמובן שאפשר להשתמש בפס צבעוני RGBA ואז כל 4 הערוצים בשימוש, או לחלופין לחבר את כל הערוצים בנפרד ל עד 4 פסי אור לבן.
שים לב למגבלות העומס במודול, במידה ותזדקק ליותר הוסף עוד מודול.
כמובן שתזדקק לספק כוח של 12V או 24V שיכול לספק את תצרוכת הזרם של הלדים.
לדוגמא (מחיפוש מהיר) ספק פשוט של 12V 5A עולה בארץ כ 60 ש"ח
http://www.belshop.co.il/Product.aspx?pid=324
יש גדלים שונים והספקים שונים בהתאם לאורך פס הלד וצפיפות הלדים בפס.
·
באם אתה מעוניין בשליטת ZWAVE ערוץ 1 של מודול RGBA של פיברו יעשה את העבודה במידה ותשתמש בפס לד של 12V או 24V לאור לבן קר או חם.
כמובן שאפשר להשתמש בפס צבעוני RGBA ואז כל 4 הערוצים בשימוש, או לחלופין לחבר את כל הערוצים בנפרד ל עד 4 פסי אור לבן.
שים לב למגבלות העומס במודול, במידה ותזדקק ליותר הוסף עוד מודול.
כמובן שתזדקק לספק כוח של 12V או 24V שיכול לספק את תצרוכת הזרם של הלדים.
לדוגמא (מחיפוש מהיר) ספק פשוט של 12V 5A עולה בארץ כ 60 ש"ח
http://www.belshop.co.il/Product.aspx?pid=324
יש גדלים שונים והספקים שונים בהתאם לאורך פס הלד וצפיפות הלדים בפס.
@Grappa
·המון תודה על התשובות, יש לי כמה שאלת המשך:
1 - לא הבנתי למה לאור לבן מחברים 24V ואילו ל-RGBA משתמשים ב-12V. אני כנראה לא הבנתי את המשפט נכון. מתי משתמשים ב-12V ומתי ב-24V ומה היתרונות והחסרונות? את שני המתחים ניתן לעמעם?
2 - אני יודע שיש מודול דימר , אני עכשיו מבין שגם המודול RGBA הוא בעצם גם עם יכולות דימר אבל למתח נמוך - אני צודק?
3 - לבית חדש אני לא יכול להתקין את ה-VERA לפני טופס 4 ולכן צריך להדריך את החשמלאי לעשות עבודה קצת אחרת. האם זה הגיוני לבקש ממנו לשים פס לדים צבעוני ואני אחברבהמשך את שאר הצבעים? או שבכלל לא יחבר את מערכת הלדים, להגיד לו רק להכין נקודת חשמל 220V במקום שאליו אני מתכנן לחבר את השנאי, ושהוא יהיה נשלט ממפסק רגיל כרגע.
תודה
1 - לא הבנתי למה לאור לבן מחברים 24V ואילו ל-RGBA משתמשים ב-12V. אני כנראה לא הבנתי את המשפט נכון. מתי משתמשים ב-12V ומתי ב-24V ומה היתרונות והחסרונות? את שני המתחים ניתן לעמעם?
2 - אני יודע שיש מודול דימר , אני עכשיו מבין שגם המודול RGBA הוא בעצם גם עם יכולות דימר אבל למתח נמוך - אני צודק?
3 - לבית חדש אני לא יכול להתקין את ה-VERA לפני טופס 4 ולכן צריך להדריך את החשמלאי לעשות עבודה קצת אחרת. האם זה הגיוני לבקש ממנו לשים פס לדים צבעוני ואני אחברבהמשך את שאר הצבעים? או שבכלל לא יחבר את מערכת הלדים, להגיד לו רק להכין נקודת חשמל 220V במקום שאליו אני מתכנן לחבר את השנאי, ושהוא יהיה נשלט ממפסק רגיל כרגע.
תודה
עוד 2 שאלות:
- האם ניתן לקנפג את המערכת שפיסית יהיה לחצן יחיד שבלחיצה ידליק\יכבה את הצבע הלבן בלבד בפס לדים, אך ממערכת ה-VERA יהיה ניתן לשלוט על כל הצבעים?
- האם ניתן שהשליטה מהלחצן יעשה מעין פעולת דימר:
- בלחיצה ארוכה ידליק את הלדים הלבנים בלבד מתאורה נמוכה ולאט לאט יגביר (דימר)
- לחיצה קצרה תכבה
אפשרי?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ברור שאפשר. זה תלוי במתגים עצמם וביחידת הבקרה. מבחינה זו הכל אפשרי כל עוד מוכנים להשקיע זמן לתכנון ובחירת הרכיבים ולשלם על זה. קח בחשבון שזה הרבה יותר פשוט ליישום במערכות שבהם יש אפליקציה לסלולאר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Grappa
- חבר ותיק

אפשר להשיג לדים לבנים, לבנים חמים, ירוקים, אדומים,כחולים צבעוניים.... בכל מיני מתחים, המתחים הפופולארים לכל הצבעים האפשריים הם 12V ו 24V .raoul כתב:@Grappa
1 - לא הבנתי למה לאור לבן מחברים 24V ואילו ל-RGBA משתמשים ב-12V. אני כנראה לא הבנתי את המשפט נכון. מתי משתמשים ב-12V ומתי ב-24V ומה היתרונות והחסרונות? את שני המתחים ניתן לעמעם?...
המודול של פיברו תומך ב 2 המתחים כך שזה תלוי במה שתשיג (מקובל להשתמש ב 12V).
צודק, מודול RGBW הוא בין היתר מודול דימר למתח ישר ונמוך 12/24יש לו עוד כמה תכונות מענינות שמאפשרות להשתמש בו לעוד כמה פתרונות.raoul כתב: 2 - אני יודע שיש מודול דימר , אני עכשיו מבין שגם המודול RGBA הוא בעצם גם עם יכולות דימר אבל למתח נמוך - אני צודק?...
אפשר להגיד לו לעשות הכנה אפילו ללא מפסק ואחרי זה תרכיב מה שאתה רוצה.raoul כתב: 3 - לבית חדש אני לא יכול להתקין את ה-VERA לפני טופס 4 ולכן צריך להדריך את החשמלאי לעשות עבודה קצת אחרת. האם זה הגיוני לבקש ממנו לשים פס לדים צבעוני ואני אחברבהמשך את שאר הצבעים? או שבכלל לא יחבר את מערכת הלדים, להגיד לו רק להכין נקודת חשמל 220V במקום שאליו אני מתכנן לחבר את השנאי, ושהוא יהיה נשלט ממפסק רגיל כרגע.
תודה...
דוגמא בהמשך ללד 12V:
רכשתי נורות של ניסקו שלא תומכות בדימור MR16
(דוגמא http://galaxyil.com/index.php?route=pro ... ct_id=1134).
הנורות חוברו למודול RGBW של פיברו והדימור עובד טוב עם המודול למרות שלכאורה הנורה לא תומכת בדימור.
אני מתאר לעצמי שבאם הייתי רוכש את הגירסא הניתנת לדימור של הנורה (שעולה פי 2) היא לא היתה עובדת עם המודול.
חייב לציין הדימור לא מושלם כמו נורות ליבון או הלוגן עם מודול של פיברו או מתחרים אבל בהחלט משתווה ליכולות של דימר רגיל עם נורות הלוגן.
לפני חודשיים רכשתי 5 מטר לדים RGBW מוגן מים במחיר מצחיק 8.5$ בלינק הזה:
http://www.aliexpress.com/item/5M-RGBW- ... .83.HS96QM
הגיע אחרי חודש ועובד נפלא עם המודול של פיברו.
יש שם גם אופציות אחרות
·
נערך לאחרונה על ידי Grappa ב 09/07/2016 14:16, נערך 3 פעמים בסך הכל.
- Grappa
- חבר ותיק

·raoul כתב:עוד 2 שאלות:
- האם ניתן לקנפג את המערכת שפיסית יהיה לחצן יחיד שבלחיצה ידליק\יכבה את הצבע הלבן בלבד בפס לדים, אך ממערכת ה-VERA יהיה ניתן לשלוט על כל הצבעים?
- האם ניתן שהשליטה מהלחצן יעשה מעין פעולת דימר:
- בלחיצה ארוכה ידליק את הלדים הלבנים בלבד מתאורה נמוכה ולאט לאט יגביר (דימר)
- לחיצה קצרה תכבה
אפשרי?...
הכל אפשרי ללא בעיה מיוחדת קרא בבקשה את ההנחיות והאופציות בלינק הבא:
http://www.fibaro.com/manuals/en/FGD-21 ... T-v1.0.pdf
דורש קצת סבלנות (-: אבל שווה את זה.
@Grappa
·וואי - המון ודה על התשובות.
אני רוצה להזמין פס לדים מהינק שנתת.
אתה יודע להגיד לי מה ההבדל בין:
WaterproofIP65 ל- WaterproofIP67? מה עדיף?
אני מניח שעדיף מראש לקנות watreproof פשוט כי ניתן להשתמש בו גם לחוץ, נכון?
מה לגבי ה-RGBW לבין ה-RGBWW (מניח שהכוונה לבן חם), יש עדיפות - נראה לי החם עדיף לא?
תודה
מה לגבי ה-RGBW לבין ה-RGBWW (מניח שהכוונה לבן חם), יש עדיפות - נראה לי החם עדיף לא?
תודה
- Grappa
- חבר ותיק

·raoul כתב:@Grappa
תודה...
מה שהזמנתי היה IP67RGBWW.
האור הלבן הוא חם וזה מה שרציתי, ולדעתי עדיף תמיד חם הקר הוא לבן פלורוסנטי משעמם, -תשאל בהנהלה
בשביל 1$ הפרש לא התעמקתי בהבדלים של העמידות למיים לקחתי את מה שנראה לי הכי עמיד.
אני מתכוון לתקין חלק מהפס בחוץ חשוף לגשם.
ולהבדלים:
IP30: Non- waterproof
IP65: Waterproof in Silicon Coating
IP67: Waterproof in SiliconTube
Emitting Color:
Blue
Green
Red
WhiteWarm
White
Yellow
- Grappa
- חבר ותיק

@raoul
·
לא מצאתי חיסרון ב 67, תזמין מדובר בכסף קטן מקסימום תשתמש למשהוא אחר או תשים פס כפול.
לגבי פס לבן תחפש באתר יש הרבה, מנסיון שלי בדרך כלל מדובר ברכישה של מוצרים טובים.
קח בחשבון שיש פקטור של צפיפות לדים למטר ככל שזה צפוף יותר זה יקר יותר.
הלינק ששלחתי מתייחס לפס של 60 לדים למטר שזה בהחלט מתאים למה שאתה רוצה, הרעיון הוא לא לראות את הספוט של כל לד וככל שהאובייקט המואר רחוק יותר הצפיפות יכולה להיות נמוכה יותר.
60 לדים למטר מתאים למרחק של כ 10-15 ומעלה, זאת אומרת שהנקודה הנמוכה ביותר בהנמכה שבה מודבק הלד פונה לתקרה היא כ 10-15 רחוקה מהתקרה.
תמיד אפשר להאיר בזוית ואז המרחק גדל או להוסיף מפזר אור מעל הלדים, זה לא נראה לי המקרה אצלך.
·
לא מצאתי חיסרון ב 67, תזמין מדובר בכסף קטן מקסימום תשתמש למשהוא אחר או תשים פס כפול.
לגבי פס לבן תחפש באתר יש הרבה, מנסיון שלי בדרך כלל מדובר ברכישה של מוצרים טובים.
קח בחשבון שיש פקטור של צפיפות לדים למטר ככל שזה צפוף יותר זה יקר יותר.
הלינק ששלחתי מתייחס לפס של 60 לדים למטר שזה בהחלט מתאים למה שאתה רוצה, הרעיון הוא לא לראות את הספוט של כל לד וככל שהאובייקט המואר רחוק יותר הצפיפות יכולה להיות נמוכה יותר.
60 לדים למטר מתאים למרחק של כ 10-15 ומעלה, זאת אומרת שהנקודה הנמוכה ביותר בהנמכה שבה מודבק הלד פונה לתקרה היא כ 10-15 רחוקה מהתקרה.
תמיד אפשר להאיר בזוית ואז המרחק גדל או להוסיף מפזר אור מעל הלדים, זה לא נראה לי המקרה אצלך.
@Grappa
·
תודה שוב על ההשקעה בהסבר,
מצעתי את ה-LEDS האלו בחנות שאני קונה בה תכופות:
לינק למוצר
כרגע במבצע ב-$10.60
לינק למבצע
מדובר על פס W או WW , בצפיפות של 240 נורות למטר (שורה כפולה של 120 למטר), וההספק הנצרך הוא 55W
האם זה OVERKILL?
האם ככל שיש יותר לדים למטר זה בהכרח יצרוך יותר הספק וזה סתם חבל?
אם אני מחפש פס לדים שהוא ר לבן חם לסלון - האם זאת אופציה טובה?
תודה.
·
תודה שוב על ההשקעה בהסבר,
מצעתי את ה-LEDS האלו בחנות שאני קונה בה תכופות:
לינק למוצר
כרגע במבצע ב-$10.60
לינק למבצע
מדובר על פס W או WW , בצפיפות של 240 נורות למטר (שורה כפולה של 120 למטר), וההספק הנצרך הוא 55W
האם זה OVERKILL?
האם ככל שיש יותר לדים למטר זה בהכרח יצרוך יותר הספק וזה סתם חבל?
אם אני מחפש פס לדים שהוא ר לבן חם לסלון - האם זאת אופציה טובה?
תודה.
- Grappa
- חבר ותיק

@raoul
·
נראה מוצר טוב.
לדעתי אתה לא צריך כמות כזאת של לדים ועוצמה כזאת אבל תמיד אתה יכול לעמעם את האור.
קרא שוב את הנתונים הטכניים של מודול ה RGBW ותוודא שהוא יכול לעמוד בהספק/זרם של כמות לדים בהתאם למידות הפס שאתה מתכוון להשתמש בו.
לדעתי האישית תמיד עדיף לבן חם WW.
·
נראה מוצר טוב.
לדעתי אתה לא צריך כמות כזאת של לדים ועוצמה כזאת אבל תמיד אתה יכול לעמעם את האור.
קרא שוב את הנתונים הטכניים של מודול ה RGBW ותוודא שהוא יכול לעמוד בהספק/זרם של כמות לדים בהתאם למידות הפס שאתה מתכוון להשתמש בו.
לדעתי האישית תמיד עדיף לבן חם WW.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
בלי להעליב אף אחד אבל הרבה מלל נכתב פה שלא נותן מענה לסוגיה המרכזית בה עוסק או אמור לעסוק הדיון והיא: האם ניתן לבצע התקנה של פס LED שניתן לעמעום.
התשובה באופן כללי: כן, בהנחה והפס לד שיותקן ניתן לעמעום.
איך לעמעם: זה כבר מאוד תלוי האם ה-LED הזה מקבל מתח AC, מתח DC או יודע לקבל מתח AC וגם DC בכניסה.
לפי זה בעצם בוחרים את ה"דרייבר" שלו, שגם הוא כמובן צריך להיות ניתן לעמעום - בין אם בעצמו ובין אם ע"י ספק כוח שמזין אותו (או אם כבר הדיון הוסט לכיוון ה-Z-WAVE אז "מודול").
בעיקרון זו כל התורה - בשטח המצב עשוי להיות מורכב משמעותית.
כל נושא פרוטוקול המערכת - Z-Wave/ZigBee/KNX/אחר הוא פחות רלוונטי לשאלה.
מקווה שעזרתי.
התשובה באופן כללי: כן, בהנחה והפס לד שיותקן ניתן לעמעום.
איך לעמעם: זה כבר מאוד תלוי האם ה-LED הזה מקבל מתח AC, מתח DC או יודע לקבל מתח AC וגם DC בכניסה.
לפי זה בעצם בוחרים את ה"דרייבר" שלו, שגם הוא כמובן צריך להיות ניתן לעמעום - בין אם בעצמו ובין אם ע"י ספק כוח שמזין אותו (או אם כבר הדיון הוסט לכיוון ה-Z-WAVE אז "מודול").
בעיקרון זו כל התורה - בשטח המצב עשוי להיות מורכב משמעותית.
כל נושא פרוטוקול המערכת - Z-Wave/ZigBee/KNX/אחר הוא פחות רלוונטי לשאלה.
מקווה שעזרתי.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- Grappa
- חבר ותיק

@MarioMan
·
מציע שתקרא שוב את השירשור מתחילתו ותראה שהמענה ניתן.
תקציר:
אפשר "לדמר" כל לד שמופעל במתח נמוך 12-24V באמצעות המודול של פיברו ומודולים דומים, אפילו אם הוא מוגדר כלא מדומר (תאורטית אפשר גם לדמר לדים במתחים אחרים אני פשוט לא מכיר מודול שעושה את זה), כל זה בהנחה שהמודול מחובר ישירות ללד ולא עובר דרך מעגל אלקטרוני שמחובר לפני הלד.
כל הלדים במקורם עובדים עם DC (מתח ישר) זהו אופי הדיודה שפולטת אור.
לדים במתח נמוך התומכים ב AC הם למעשיה לדים DC שהוסיפו להם גשר דיודות מובנה כדי ליצר תאימות לנורות הלוגן ישנות שעבדו ב AC, מודול הפיברו מתייחס אליהם כל לד DC.
כל הנכתב כאן הוא מתוך ידע טכני תאוריתי של הנושא כולל ניסיון מעשי שמתואר בשירשור למעלה.
·
מציע שתקרא שוב את השירשור מתחילתו ותראה שהמענה ניתן.
תקציר:
אפשר "לדמר" כל לד שמופעל במתח נמוך 12-24V באמצעות המודול של פיברו ומודולים דומים, אפילו אם הוא מוגדר כלא מדומר (תאורטית אפשר גם לדמר לדים במתחים אחרים אני פשוט לא מכיר מודול שעושה את זה), כל זה בהנחה שהמודול מחובר ישירות ללד ולא עובר דרך מעגל אלקטרוני שמחובר לפני הלד.
כל הלדים במקורם עובדים עם DC (מתח ישר) זהו אופי הדיודה שפולטת אור.
לדים במתח נמוך התומכים ב AC הם למעשיה לדים DC שהוסיפו להם גשר דיודות מובנה כדי ליצר תאימות לנורות הלוגן ישנות שעבדו ב AC, מודול הפיברו מתייחס אליהם כל לד DC.
כל הנכתב כאן הוא מתוך ידע טכני תאוריתי של הנושא כולל ניסיון מעשי שמתואר בשירשור למעלה.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
קודם כל המוצר שבדוגמה מתייחס רק ללדים במתח נמוך של 12 או 24 וולט וזו בעיה היות שיש לא מעט LEDים בעלי צריכה גבוהה יותר:
https://res.cloudinary.com/soraa/image/ ... _sheet.pdf
זה LED שהוא DC "טהור" ועובד במתח טיפוסי של 28.4V - עכשיו תראה לי איך ה-Fibaro שבדוגמה פותר את הבעיה הזו. מעבר לזה השימוש במודול הזה לא פותר את בעיות הדרייבר שדיברתי עליהן קודם (שלא הוזכרו קודם..) וזה גם רשום בחוברת המוצר שהדבר הזה הוא סה"כ דימר PWM.
בקיצור זה מוצר נחמד בשביל לעבוד עם פסי LED באופן נקודתי אבל לא בשביל להוות פתרון לבקרת תאורה מרכזית.
אז כן, אולי פס LED היקפי מעל הנמכת התקרה יתאים למוצר הזה אבל תראה לי איך הדבר הזה יתן פתרון למצב שרוצים למקם פס LED כתוארה מרכזית במטבח לדוגמה.
https://res.cloudinary.com/soraa/image/ ... _sheet.pdf
זה LED שהוא DC "טהור" ועובד במתח טיפוסי של 28.4V - עכשיו תראה לי איך ה-Fibaro שבדוגמה פותר את הבעיה הזו. מעבר לזה השימוש במודול הזה לא פותר את בעיות הדרייבר שדיברתי עליהן קודם (שלא הוזכרו קודם..) וזה גם רשום בחוברת המוצר שהדבר הזה הוא סה"כ דימר PWM.
בקיצור זה מוצר נחמד בשביל לעבוד עם פסי LED באופן נקודתי אבל לא בשביל להוות פתרון לבקרת תאורה מרכזית.
אז כן, אולי פס LED היקפי מעל הנמכת התקרה יתאים למוצר הזה אבל תראה לי איך הדבר הזה יתן פתרון למצב שרוצים למקם פס LED כתוארה מרכזית במטבח לדוגמה.
- Grappa
- חבר ותיק

@MarioMan
·
כפי שכתבתי הפתרון הוא ללדים שעובדים במתח של 24-12V ואלו רוב הלדים שקימים היום למתח נמוך בשוק, גם פסים וגם בודדים.
עוצמת התאורה נקבעת ע"י ההספק (שהוא פקטור של צריכת הזרם) של גוף התאורה ולא ע"י המתח שמניע אותו, כך שאפשר למצא לדים במתחים של 12-24V בהספקים שונים ובעוצומות תאורה די חזקות בהשוואה לפתרונות דומים (ליבון פלורוסנט).
במקרה של פס לדים שעוצמתחו לא מספיקה תמיד אפשר להשתמש בפסים בעלי צפיפות גבוה יותר (עד כמה שאני יוודע יש 180 לדים למטר בצבע בודד) או בפסים בעלי 2,3,4 שורות של לדים (זה כבר אור חזק מאד!!).
לגבי המודול של פיברו ודומים לו (יש כאלה) יש לחשב את העומס על כל ערוץ במודול ואפשר כמובן לחלק את הפס לכמה חלקים שיתחברו ל4 הערוצים או אפילו במקביל לעוד מודול.
את ההפעלה באמצעות מפסק אחד מבצעים באמצעות association של לחצן ההפעלה.
לגבי הדגם הספציפי שצירפת מדובר בלד בעוצמה של כ 8W במתח של 28V בטוח שיש להם דגם דומה במתח של 24 או 12, לדעתי יש סיכוי טוב שיעבוד גם במתח של 24V עם המודול של פיברו.
ללא כל קשר ויש הרבה דומים לו מיצרניים אחרים (איכותיות) שעובדים ב 12V אז למה להסתבך עם 28V.
דוגמא קרובה מחיפוש מהיר:
http://www.osram.com/osram_com/products ... /index.jsp
·
כפי שכתבתי הפתרון הוא ללדים שעובדים במתח של 24-12V ואלו רוב הלדים שקימים היום למתח נמוך בשוק, גם פסים וגם בודדים.
עוצמת התאורה נקבעת ע"י ההספק (שהוא פקטור של צריכת הזרם) של גוף התאורה ולא ע"י המתח שמניע אותו, כך שאפשר למצא לדים במתחים של 12-24V בהספקים שונים ובעוצומות תאורה די חזקות בהשוואה לפתרונות דומים (ליבון פלורוסנט).
במקרה של פס לדים שעוצמתחו לא מספיקה תמיד אפשר להשתמש בפסים בעלי צפיפות גבוה יותר (עד כמה שאני יוודע יש 180 לדים למטר בצבע בודד) או בפסים בעלי 2,3,4 שורות של לדים (זה כבר אור חזק מאד!!).
לגבי המודול של פיברו ודומים לו (יש כאלה) יש לחשב את העומס על כל ערוץ במודול ואפשר כמובן לחלק את הפס לכמה חלקים שיתחברו ל4 הערוצים או אפילו במקביל לעוד מודול.
את ההפעלה באמצעות מפסק אחד מבצעים באמצעות association של לחצן ההפעלה.
לגבי הדגם הספציפי שצירפת מדובר בלד בעוצמה של כ 8W במתח של 28V בטוח שיש להם דגם דומה במתח של 24 או 12, לדעתי יש סיכוי טוב שיעבוד גם במתח של 24V עם המודול של פיברו.
ללא כל קשר ויש הרבה דומים לו מיצרניים אחרים (איכותיות) שעובדים ב 12V אז למה להסתבך עם 28V.
דוגמא קרובה מחיפוש מהיר:
http://www.osram.com/osram_com/products ... /index.jsp