אנחנו מתחילים החודש בבניית הבית שלנו (סוף סוף...)
כבר לפני שנה+ שמעתי וקראתי על ZWAVE וממש לאחרונה גם קניתי קונטרולר VERA PLUS וכמה מודוים כדי להתחיל להתנסות.
אני רוצה שבסופו של דבר אחרי טופס 4 אני אחבר את כל מערכת ה-ZWAVE , והייתי רוצה שכל המתגים יהיו מתגים\לחצנים קפיציים (את הסיבה אני מסביר תיכף למטה). העניין הוא שלפני טופס 4 אני חייב שזה יעבוד - והרי מתג קפיצי לא מחזיק מצב.
האם זה אומר שאני אצטרך לקנות 2 סטים לכל המתגים בבית :
- סט ראשון: ללפני טופס 4 - מתגים דו-מצביים רגילים
- סט שני: לאחרי טופס 4 - מתגים קפיציים
הסיבה שאני רוצה מתגים קפיציים היא כיוון שאנחנו משתגעים כרגע בבית הנוכחי שיש בו הרבה מתגים מחליפים (גם דו וגם תלת....) שבעצם כל פעם שבאים לכבות את האור המצה הכבוי משתנה פעם למטה פעם למעלה. גם יש קופסאות של כמה מתגים שחלקם קפיציים וחלקם לא - או לחלקם שינו את המצב בצד השני ולחלקם לא - ואז אנחנו מוצאים את עצמנו כל לילה כשבאים לסגור את כל האורות בבית מנסים למצוא את הרצף הנכון של מתג למעלה מתג למטה .
אשמח לקבל הסבר והמלצה איך אתם חושבים שכדאי לי לפעול ולתכנן.
תודה.
@raoul
·
הכיוון שלך נכון, מבחינה תפעולית בבית חכם עדיפים לחצנים על מתגים ובנוסף למה שכתבת מעבר להפעלה\כיבוי מכמה מקומות יש הפעלה/כיבוי מהבקר הראשי ללא לחיצה על אף מפסק/לחצן לדוגמא מצב לילה.
מומלץ להשתמש בלחצנים לכל ההפעלות כולל התריסים ולהשאיר אפילו מקום ללחצנים נוספים שיפעילו תסריטים בבקר הראשי, לדוגמא כיבוי כל הבית ליד דלת היציאה או מצב לילה בחדר שינה.
במקרה של תאורה יש אופציה לרכוש לחצנים עם חיווי תאורה (יש בכל מיני עיצובים וצבעים) ואז לחבר את התאורה של הלחצן במקביל לתאורה הנשלטת (יש שירשור בנושא).
קח בחשבון שנורות החיווי הקטנות בתוך המפסקים יכולות להגיע ב 2 מתחים 220VAC או 12VDC בהתאם לעומס (פס לדים...).
לגבי טופס 4 אין לי ניסיון רב ולפי מה שכבר נכתב בפורים לפעמים הם "חופרים" בקופסאות או מבצעים בדיקות שיכולות להזיק למודולים ולכן במקרה זה תזדקק להתקנה ראשונית מינימלית של מפסקים פשוטים וזולים ככל האפשר ללא מערכת ה ZWAVE.
אני עדיין לא מכיר מחירים, אבל להבנתי מתגים לבית שלם יכולים להגיע ללא מעט כסף - אפילו מהסוג הפשוט ביותר - לא כך?
מעניין אותי אם זאת דרך הפעולה שכל מי שבונה בית חדש ורוצה לשים ZWAVE עושה?
עוד שאלה:
כאשר מחברים את המתג של הלחצן במקביל לתאורה הנשלטת אז הוא דולק כאשר הנורה דולקת - מין את ההיגיון. אבל יש לי גם היגיון הפוך שאומר שכאשר יש חשך בחדר ואתה רוצה להדליק את האור היה נחמד שהתאורה בלחצן תדלק כדי שיהיה אפשר לראות איפה הלחצן - זה לא נכון?
@raoul
·
מיכוון שעדיין לא בניתי בית חדש אין לי נסיון בזה.
לחצנים רגילים ולתריס זה החלק היקר יותר מפסקים די זולים.
מפסק גויס פשוט עולה 10-12 ש״ח ואתה לא חייב להתקין את כל החילופים לבדיקה, תתיעץ עם החשמלאי.
לאחרונה עשיתי מחקר קטן והשוותי ניסקו סידרת BE, גביס קורוס וביטוצינו (הכי שווים בעיצוב).
קניתי דוגמא של גויס וניסקו (ביטוצינו יקר מידי בשביל בדיקה) כדי לשים על הקיר ולהחליט, אחר כך אפשר להשתמש בהם במקומות נסתרים.
פירקתי פיזית את הלחצנים ומתברר שהלחצנים של גויס הרבה יותר איכותיים בבניה המיכאנית שלהם.
לדעתי ניסקו מיוצר בסין וגביס באיטליה.
ניסקו היה זול ב כ 5% מגויס.
לגבי ההגיון אפשר לראות את זה ב2 הדרכים שציינת מה שנוח לך.
אצלי לדוגמא במפסק חדר רחצה חשוב לי שיחווה את מצב הנורה כך אפשר לראות שאור דולק גם כהדלת סגורה (המפסק בחוץ)
Grappa כתב:@raoul
·לאחרונה עשיתי מחקר קטן והשוותי ניסקו סידרת BE, גביס קורוס וביטוצינו (הכי שווים בעיצוב).
קניתי דוגמא של גויס וניסקו (ביטוצינו יקר מידי בשביל בדיקה) כדי לשים על הקיר ולהחליט, אחר כך אפשר להשתמש בהם במקומות נסתרים.
פירקתי פיזית את הלחצנים ומתברר שהלחצנים של גויס הרבה יותר איכותיים בבניה המיכאנית שלהם.
לדעתי ניסקו מיוצר בסין וגביס באיטליה.
ניסקו היה זול ב כ 5% מגויס.
...
·
אפשא לשאול איפה מצאת גביס במחיר הכי טוב?
הולך להחליף את רוב המתגים אם לא כולם בית החדש לקפיציים
יש לי את התדר האירופאי 868 נקודה משהו...
להבנתי עדיף להשתמש במפסק ובקר נפרדים, ולא ביחידה אחת מכיוון שאין יחידה כזאת שמספיק אמינה וגם היחדיות שיש הן לא תואמות לשאר המפסקים בבית שלא מחוברות ל-VERA. בנוסף המודולים מאוד אמינים להבנתי.
אני נמצא במצב שתהיה בו עוד שנה+-...
אני מחכה לטופס4.
כל המפסקים שלי בבית הם מפסקים ולא לחצנים וגם לי יש מחליפים ומצליבים (3 מפסקים ממתגים את אותו מעגל)
אני גם שוקל להחליף את כל המפסקים ללחצנים בסוף התהליך ואצלי מותקנים ניסקו (זה מה שההנהלה החליטה מטעמי "עיצוב" - לא מתווכח8))
אני חושב להחליף את כולם ללחצנים עם תאורה ומה שתיארת (שהלד ידלוק כשהאור כבוי) נשמע הכי נכון אבל אני לא בטוח שזה יהיה המצב בפועל.
אני אדווח כשהטופס המיוחל יגיע ואתעסק עם פירוק והרכבת המערכת מחדש.
בנושא של מתי הלד דולק.
תחשוב שיש לך 4 מפסקים אחד ליד השני. כאשר בחלקם הלד דולק ובחלקם כבוי , ואתה רוצה עכשיו לכבות את כל האורות:
הדבר הטיבעי לעשות הוא לכבות את הלדים הדולקים (אותו הדבר רק הפוך לגבי הדלקה)
אז אולי זה רק עניין של הרגל\להתרגל - אבל במחשבה שניה אולי עדיף לד דולק שאור דולק.
מצד שני יש תמיד את המצב שאתה נכנס לבית חשוך ואתה רוצה למצוא את המתגים - אין ספק שלד דולק יעזור (כמו בחדי מדרגות)
וואלה - אני מבולבל....
הכי טוב היה אם היו מפסקים עם 2 צבעי לדים: כחול מודלק, אדום כבוי.
nabibash כתב:האם ניתן לשלוט בעוצמת תאורת הלד כתלות במצב המפסק?
לד חלש - כבוי. אך נראה בחושך.
לד חזק - דולק.
...
·
כדי לעשות זאת נדרש מעגל חשמלי נוסף הכולל ממסר קטן (RELAY) ונגד,
המעגל הוא לכל לד בנפרד.
וכמובן שצריך לזה מקום בקופסה....
מה קורה במידה ומשתמשים במודול דימר האם החיווי "לד חלש" הוא דימר כבוי או אור מעומעם?
אני משתמש במפסקים של גוויס הכוללים תאורה עם מודול דימר של פיברו כש לד התאורה הפנימי (220V) של המפסק מחובר במקביל למנורה וזה עובד לא רע.
במקביל אני משתמש באותה קונפיגורציה רק עם מודול RGBA ותאורת לד 12V כשבמקום נורת לד פנימית במפסק של 220V רכשתי נורות של 12V וגם עובד לא רע.
raoul כתב:בנושא של מתי הלד דולק.
תחשוב שיש לך 4 מפסקים אחד ליד השני. כאשר בחלקם הלד דולק ובחלקם כבוי , ואתה רוצה עכשיו לכבות את כל האורות:
הדבר הטיבעי לעשות הוא לכבות את הלדים הדולקים (אותו הדבר רק הפוך לגבי הדלקה)
אז אולי זה רק עניין של הרגל\להתרגל - אבל במחשבה שניה אולי עדיף לד דולק שאור דולק.
מצד שני יש תמיד את המצב שאתה נכנס לבית חשוך ואתה רוצה למצוא את המתגים - אין ספק שלד דולק יעזור (כמו בחדי מדרגות)
וואלה - אני מבולבל....
הכי טוב היה אם היו מפסקים עם 2 צבעי לדים: כחול מודלק, אדום כבוי.
...
ההיגיון שלך לטעמי נכון - אור דולק מתפרש אוטומטית כ"דולק", מצב הפוך זה מבלבל...
לגבי "להיכנס לחדר חשוך ולא למצוא את המתג" - בשביל מה יש לך בית חכם? לא אמור לקרות מצב כזה...
ושאלה קצת אחרת, לגבי טופס 4 - ראיתי פה כבר כמה אנשים שהלכו בדרך של להתקין מפסקים רגילים ורק אחרי טופס 4 להחליף אותם ללחצנים. למה בעצם? למה אי אפשר מראש לשים לחצנים? (בלי המודול של z-wave)
הרי בכל מקרה המטרה היא שזה יוכל לעבוד "ידנית" גם אם המערכת של ה-z-wave נופלת, לא? או שבמידה ויש תקלה ב-z-wave אז לא תהיה שום אפשרות להדליק את האור..?
ההיגיון שלך לטעמי נכון - אור דולק מתפרש אוטומטית כ"דולק", מצב הפוך זה מבלבל...
לגבי "להיכנס לחדר חשוך ולא למצוא את המתג" - בשביל מה יש לך בית חכם? לא אמור לקרות מצב כזה...
ושאלה קצת אחרת, לגבי טופס 4 - ראיתי פה כבר כמה אנשים שהלכו בדרך של להתקין מפסקים רגילים ורק אחרי טופס 4 להחליף אותם ללחצנים. למה בעצם? למה אי אפשר מראש לשים לחצנים? (בלי המודול של z-wave)
הרי בכל מקרה המטרה היא שזה יוכל לעבוד "ידנית" גם אם המערכת של ה-z-wave נופלת, לא? או שבמידה ויש תקלה ב-z-wave אז לא תהיה שום אפשרות להדליק את האור..?
...
·
למה להתקין מפסקים ולא לחצנים לפני ביקורת חח"י?
א. אתה מבין שמה שאתה אומר זה שאם אתה רוצה להדליק אור במטבח משקיעת השמש ועד שאתה הולך לישון - אתה צריך לעמוד ליד הלחצן וללחוץ עליו משקיעת השמש ועד שתלך לישון, כן?
ב. בודק מטעם חח"י לא יקבל את זה שאתה צריך להחזיק לחצן במצב לחוץ על מנת שיהיה לך אור...
ג. אם מערכת ZWAVE נופלת, ממילא אתה לא יכול ללשלוט מרחוק, אז זה באמת לא משנה אם יש לך מפסק או לחצן.
ד. אתה צודק במקרה שהמודול שמאחורי הלחצן מתקלקל... ואז אתה צריך להרכיב מפסק על מנת להדליק את האור עד שתרכיב מודול חדש.
א. לא, לפי מה שאני יודע יש אפשרות לחבר ריליי ללחצן וככה להדליק / לכבות את התאורה באמצעות לחצן. לדעתי זה גם נחמד יותר ממפסק גם בלי קשר לבית חכם...
ב. מה זה בכלל עניינו...? בכל אופן ראה א'.
ג. אני לא יכול לשלוט מרחוק, אבל אני כן אמור להיות מסוגל לשלוט מקרוב. לפי מה שאתה אומר (אי אפשר לכאורה לשלוט על התאורה עם לחצן) במידה וה-Z-WAVE נופלת אז לא תהיה לי אפשרות להדליק את האור? זה מגוחך....
ד. לפי מה שאני מכיר יש אפשרות להפעיל את כל הבית ידנית גם בלי ה-Z-WAVE. אחרת, אם במידה והמערכת נתקעה, כל הבית יושבת? זה בלתי מתקבל על הדעת. אפילו במערכות הסגורות של הבית החכם שמוכרים בארץ הם כל הזמן מדגישים שזה מגיע כתוספת לשליטה הידנית, וגם אם משהו משתבש עדיין אפשר להפעיל הכל ידנית.
א. לשיקולך, מנסיון שלי אל תתעסק עם חברת חשמל........
ג. ניתן לשלוט על ידי הלחצן, גם במידה והמערכת למטה (הבקר), המקרה היחיד בו לא ניתן לשלוט ידנית זה במידה
והיחידה שנמצאת מאחורי המפסק התקלקלה ואז צריך לפתוח ו או להחליף יחידה או להחליף למפסק, כי אם לחצן לא ניתן להשאיר את האור דלוק (אני מחזיר אותך בחזרה לא׳ ).
אני חייב להבין (נכנס חשמלאי בשיפוץ שלי)
ביקשתי ממנו להתקין לחצנים ולא מפסקים , הוא אמר שצריך ממסר לכל לחצן כדי שיעבוד, בהנחה ואני רוצה להכניס fibaro 2*1.5 לכל לחצן, עדיין צריך ממסר? או שלא?
כמו כן ברוב הלחצנים האלה יהיו "מפסקים מחליפים" איך זה מסבך את העניין?
dondi כתב:אני חייב להבין (נכנס חשמלאי בשיפוץ שלי)
ביקשתי ממנו להתקין לחצנים ולא מפסקים , הוא אמר שצריך ממסר לכל לחצן כדי שיעבוד, בהנחה ואני רוצה להכניס fibaro 2*1.5 לכל לחצן, עדיין צריך ממסר? או שלא?
כמו כן ברוב הלחצנים האלה יהיו "מפסקים מחליפים" איך זה מסבך את העניין?
...
·
אם אתה מכניס מודול מאחורי הלחצנים אתה לא צריך ממסר. הלחצן מחליף מצב במודול. הממסר הוא בשביל בדיקת חח"י (אם אתה צריך - לא סגור לגבי נחיצות הבדיקה בשיפוץ)
לחצנים בתור מפסק מחליף - לפי דעתי, צריך לשנות קצת חיווט בין לחצנים (כאשר יש מפסקים יש חיווט בסדר מסויים, בהחלפה ללחצנים, החיווט שונה)
דעתי האישית במקרה המפסקים/לחצנים - שווה לחכות עד שעוברים את כל הבדיקות והאישורים הנדרשים עפ"י חוק ואז להתעסק עם המערכת הזו. לא שווה להכשל בבדיקת חח"י.