מחפש ראוטר פשוט וטוב
שלום לכולם
אני מחפש ראוטר שיחליף את השיטבוקס 2 שיש לי, ניסיתי לקבל שיטבוקס 3 אבל בסוף החליטו לא לתת.
אני מחפש ראוטר פשוט שלא יפיץ הרבה קרינה (רצוי שיהיה עם אנטנט בניגוד לשיטבוקסז), שיהיה אפשר להגביל גלישה בזמן (כמו בדילינק 6850u של בזק שהיה לי) ושיהיה בטווח ה-200 שקלים (אפשר גם יותר אבל רצוי שיהיה כמה שפחות).
אני עכשיו עם חבילה של 100 מגה בהוט + הוטנט (על האלחוטי של השיטבוקס אני מקבל בערך 20 מגה).
אני חשבתי על הראוטר הזה https://www.asus.com/Networking/RTN12E/
נראה לי שלא נמכר בארץ אבל זאת לא בעיה...
אני מחפש ראוטר שיחליף את השיטבוקס 2 שיש לי, ניסיתי לקבל שיטבוקס 3 אבל בסוף החליטו לא לתת.
אני מחפש ראוטר פשוט שלא יפיץ הרבה קרינה (רצוי שיהיה עם אנטנט בניגוד לשיטבוקסז), שיהיה אפשר להגביל גלישה בזמן (כמו בדילינק 6850u של בזק שהיה לי) ושיהיה בטווח ה-200 שקלים (אפשר גם יותר אבל רצוי שיהיה כמה שפחות).
אני עכשיו עם חבילה של 100 מגה בהוט + הוטנט (על האלחוטי של השיטבוקס אני מקבל בערך 20 מגה).
אני חשבתי על הראוטר הזה https://www.asus.com/Networking/RTN12E/
נראה לי שלא נמכר בארץ אבל זאת לא בעיה...
המטרה היא להיפטר מהשיטבוקס (להפוך אותו למודם), למצוא ראוטר שלא מפיץ הרבה קרינה ועם פיצ'ר הגבלת גלישה בזמן (כמו בדילינק 6850u ) , בכללי אני גר בקומה גבוהה ככה שאין פה כמעט רשתות אלחוטיות, לפעמים אני מפעיל צ'אנל בונדינג ומקבל מקסימום 60 מגה באלחוטי (המחשב יחסית קרוב) אז זה לא האישו.
אני לא מחפש ראוטר AC וגם לא 5GHZ (אולי שילוב של 5 ו 2.4 GHZ בתקן N גם יכול להתאים) מה גם שהכרטיס רשת שלי 2.4GHZ ובסך הכל 150M , אני גם לא צריך וקטורינג כי אני לא בבזק.
הבעיה היא שבגלל שהראוטר ממוקם בין קירות בטון מזויין (ממ"ד וחדר מדרגות) הוא ממוקם בסלון שזה בערך אמצע הבית והשיטבוקס מפיץ הרבה קרינה גם בעיקר בגלל שאין לו אנטנות.
אני לא מחפש ראוטר AC וגם לא 5GHZ (אולי שילוב של 5 ו 2.4 GHZ בתקן N גם יכול להתאים) מה גם שהכרטיס רשת שלי 2.4GHZ ובסך הכל 150M , אני גם לא צריך וקטורינג כי אני לא בבזק.
הבעיה היא שבגלל שהראוטר ממוקם בין קירות בטון מזויין (ממ"ד וחדר מדרגות) הוא ממוקם בסלון שזה בערך אמצע הבית והשיטבוקס מפיץ הרבה קרינה גם בעיקר בגלל שאין לו אנטנות.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
לכל ראוטר יש אנטנות, גם אם לא רואים אותם.. יש נתבים שמשלבים אנטנות פנימיות וגם חיצוניות, להגיד את זה שווה ערך ללהגיד שלטפונים של היום אין אנטנות כי אתה לא רואה. אנטנה לא חייבת להיות מוט מתכת באורך 15 ס"מ.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
משום מה התפלקה לי המילה "חיצוניות" במשפט האחרון של התגובה שלי.
מה שחברנו המלומד "IamEzio" שכח להזכיר זה שאנטנות פנימיות משדרות יותר חזק מאנטנות חיצוניות ("כי לא רואים אותן"), כמו שבאנטנות הסלולר "מתקן גישה אלחוטי" הרבה יותר מסוכן ומפיץ קרינה (גם בגלל גודלו ומהסיבה שהוא מוסתר בארונות) מאשר אנטנות "רגילות" שמורכבות על תרנים.
לגבי השיטבוקס, לא מוזכר כלום לגבי כמה קרינה מפיץ השיטבוקס, צריך למדוד לבד (כנראה שמדובר ביותר קרינה לאומת ראוטר עם אנטנוט חיצוניות).
מה שחברנו המלומד "IamEzio" שכח להזכיר זה שאנטנות פנימיות משדרות יותר חזק מאנטנות חיצוניות ("כי לא רואים אותן"), כמו שבאנטנות הסלולר "מתקן גישה אלחוטי" הרבה יותר מסוכן ומפיץ קרינה (גם בגלל גודלו ומהסיבה שהוא מוסתר בארונות) מאשר אנטנות "רגילות" שמורכבות על תרנים.
לגבי השיטבוקס, לא מוזכר כלום לגבי כמה קרינה מפיץ השיטבוקס, צריך למדוד לבד (כנראה שמדובר ביותר קרינה לאומת ראוטר עם אנטנוט חיצוניות).
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
היתרון של אנטנות חיצוניות זה שאתה יכול להתאים את הנתב לסביבה שלך יותר טוב, לרוב גם לנתק את האנטנות ולחבר אותם עם מאריכים במיקום אחר מהראוטר. כשפניומיות מגבילות אותך יותר במיקום של הנתב ובתצורה שלהם. יש מספיק נתבים שעולים/עלו מאות דולרים עם אנטנות פנימיות ונראה שאתה היחיד שמתלונן על זה.
פלסטיק זה לא מתכת ולא זכוכית, ולא חוסם גלי רדיו שהנתב משדר, בנוגע לטלפונים אגב, כל הטלפונים ממתכת עושים שימוש בגוף המכשיר כאנטה חיצונית לתדרי הרדיו השונים, כי מתכת וזכוכית חוסמים תדרי RF אז אי אפשר לשים אנטנות פנימיות, הטלפונים מפלסטיק כוללים אנטנות פנימיות, האם יש הבדל אמיתי ומורגש פה? כנראה לא, האם יש הבדל בקרינה? כנראה לא. יש פה הרבה שתלוי במגברים הפנימיים ובאופן כללי בהנדסה והניהול של האנטנות ברמת הבקר, לא רק המיקום שלהם.
http://www.smallnetbuilder.com/wireless ... ennas-gone
האנטנות בOn Hub של TP Link/Google, נראה כמו אנטנות לכל דבר, לא יודע לאיזה הבדל אתה מצפה מהם.
[img2=550x413]http://www.smallnetbuilder.com/images/m ... detail.jpg[/img2]
אגב. תודה שאתה נחמד כלפי דעה שונה משלך ובכלל לא עוקצני ועונה על גבול הטרולינג /s .
פלסטיק זה לא מתכת ולא זכוכית, ולא חוסם גלי רדיו שהנתב משדר, בנוגע לטלפונים אגב, כל הטלפונים ממתכת עושים שימוש בגוף המכשיר כאנטה חיצונית לתדרי הרדיו השונים, כי מתכת וזכוכית חוסמים תדרי RF אז אי אפשר לשים אנטנות פנימיות, הטלפונים מפלסטיק כוללים אנטנות פנימיות, האם יש הבדל אמיתי ומורגש פה? כנראה לא, האם יש הבדל בקרינה? כנראה לא. יש פה הרבה שתלוי במגברים הפנימיים ובאופן כללי בהנדסה והניהול של האנטנות ברמת הבקר, לא רק המיקום שלהם.
http://www.smallnetbuilder.com/wireless ... ennas-gone
האנטנות בOn Hub של TP Link/Google, נראה כמו אנטנות לכל דבר, לא יודע לאיזה הבדל אתה מצפה מהם.
[img2=550x413]http://www.smallnetbuilder.com/images/m ... detail.jpg[/img2]
אגב. תודה שאתה נחמד כלפי דעה שונה משלך ובכלל לא עוקצני ועונה על גבול הטרולינג /s .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
ממש לא ניסיתי לעקוץ (למרות שצורת הכתיבה נראת קצת עוקצנית) או להטריל, כתבת בערך את מה שאני כתבתי רק במילים אחרות בפסקה הראשונה, אני היחיד שמתלונן כי כנראה שרק אותי מעניינת הקרינה שהמכשירים האלו פולטים, (מעדיף פחות קרינה על פרקטיות כי גם ככה הראוטר נמצא אצלי בארון של הטלויזיה), בגלל זה אני מעדיף לצמצם אותה כמה שאפשר, במיוחד כי הראוטר נמצא אצלי במקום מרכזי בבית (כדי שישדר לשתי האגפים).
בכללי, שאני מדבר בפלאפון אני מדבר בספיקר, אוזניות או דיבורית ומנסה להרחיק את הטלפון כמה שיותר, בטלפונים הישנים היו אנטנות חיצוניות שמרחיקות ממך את הקרינה, והיום כל הטלפון הוא אנטנה אחת ככה שהקרינה מטגנת אותך יותר, הבדל יש אבל הוא לא יכול להיות מורגש וידוע אם לא מודדים ואני מעריך שלא מדדתה.
עדיין מחפש ראוטר שעונה לדרישות...
בכללי, שאני מדבר בפלאפון אני מדבר בספיקר, אוזניות או דיבורית ומנסה להרחיק את הטלפון כמה שיותר, בטלפונים הישנים היו אנטנות חיצוניות שמרחיקות ממך את הקרינה, והיום כל הטלפון הוא אנטנה אחת ככה שהקרינה מטגנת אותך יותר, הבדל יש אבל הוא לא יכול להיות מורגש וידוע אם לא מודדים ואני מעריך שלא מדדתה.
עדיין מחפש ראוטר שעונה לדרישות...
גם אני עם הוטבוקס (לא יודע אם אחד/שתיים) ומשתמש בראוטר רק כי היה לי אותו.
הראוטר ישן, נותן מקס 20M ובלילה כשכולם יושבים בבתים שלהם אפילו 5M (חוטית אני עדיין מקבל ~92M). לפתוח את ההוטבוקס כראוטר מן הסתם עולה לי עוד 10-20 ש"ח ואם זה באמת זוועה כמו שאני קורא, אז ברור שצריך להשתדרג..
פוסט מעניין, לוקח בחשבון את ה-Asus הזה..
eli1989 נשמח לעדכון בשרשור הזה עוד שבוע-שבועיים נאמר, כשיהיה לך יותר פידבק על ההתנהגות שלו..
בינתיים התוצאה יפה מאוד.
הראוטר ישן, נותן מקס 20M ובלילה כשכולם יושבים בבתים שלהם אפילו 5M (חוטית אני עדיין מקבל ~92M). לפתוח את ההוטבוקס כראוטר מן הסתם עולה לי עוד 10-20 ש"ח ואם זה באמת זוועה כמו שאני קורא, אז ברור שצריך להשתדרג..
פוסט מעניין, לוקח בחשבון את ה-Asus הזה..
eli1989 נשמח לעדכון בשרשור הזה עוד שבוע-שבועיים נאמר, כשיהיה לך יותר פידבק על ההתנהגות שלו..
בינתיים התוצאה יפה מאוד.