הכירו את ה-GTX1060, התשובה של NVIDIA לשוק הביניים של כרטיסי המסך

חדשות ועדכונים של HT Magazine
IamEzio פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #1 

למאמר: הכירו את ה-GTX1060, התשובה של NVIDIA לשוק הביניים של כרטיסי המסך.

ה-GTX1060, עם תג מחיר רשמי של $249, מבטיח ביצועים ברמת ה-GTX980, מה שמציב אותו בשוק הביניים לצד ה-RX 480 החדש של AMD גם מבחינת תג המחיר וגם מבחינת ביצועים. ולגיימר התקציבי, אלו הם באמת חדשות טובות.

rony1234
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 673
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #2 

אם הוא עובר בביצועים את ה970 המוצלח במחיר זול כזה אז זה באמת שווה מאוד , במחיר של 971 ש"ח בחול שאני מאמין שפה יעלה כ1200 ש"ח עם מיסים , אני רק מקווה שבארץ היבואנים לא יגנבו כסף ויתמחרו חלילה ביותר מ1200 ש"ח כי אז אני ימליץ על חרם כללי .

IamEzio פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #3 

קח בחשבון שבעוד שבחול ה960 2GB עלה פחות מ200$ פה הוא עלה 1100 בערך, אז לא אהיה מופתע, ה480 8GB נמכר כרגע ב1400 שקל בערך..והוא עולה $240 באמריקה, ו250 פאונד באירופה...
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

rony1234
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 673
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #4 

אוקי, 1400 ש"ח זה גם מחיר סביר לGTX1060 , לא יותר !

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #5 

מבוסס ליבת Maxim?
כמה חום הוא מייצר במארז?

עריכה: כמובן שהתכוונתי Maxwell, התבלבלתי עם שם אחר :oops:
נערך לאחרונה על ידי shayze ב 10/07/2016 7:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

mark13
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1010
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

Re: שרשור תגובות: הכרירו את ה-GTX1060, התשובה של NVIDIA לשוק הביניים.

שליחה #6 

IamEzio כתב:למאמר: הכרירו את ה-GTX1060, התשובה של NVIDIA לשוק הביניים.
ה-GTX1060, עם תג מחיר רשמי של $249, מבטיח ביצועים ברמת ה-GTX980, מה שמציב אותו בשוק הביניים לצד ה-RX 480 החדש של AMD גם מבחינת תג המחיר וגם מבחינת ביצועים. ולגיימר התקציבי, אלו הם באמת חדשות טובות.
...
·

אין הרבה דברים שמרגיזים אותי יותר מאשר כותרות שמנוסחות גרוע.

אלה אם הכתבה או השרשור מיועד רק למי שמבין עניין אז חסר באופן בולט בכותרת תאור על המוצר וגם תאור על איזה שוק מדובר.
מה זה השוק הביניים? השוק ירקות בין ת"א לחיפה?
מה זה ה-GTX1060? מכונית יוקרה? מחשב? טבלט?

הנה הצעת תיקון:

הכרירו את מכסח הדשא GTX1060, התשובה של NVIDIA לשוק הימי הביניים

ובדיחות הצידה, הכותרת צריכה להיות הפיתוי לאנשים להיכנם ולקרא את הכתבה, גם אלה ששוחים בחומר וגם לתת אפשרות למי שלא מומחה אבל סקרן ללמוד משהו חדש.
לפעמים הכותב כל כך בתוך בועה של ידע על נושא הכתבה שפשוט שוכח שרב האנשים שיקראו את הכותרת הם לא שמה.
:מה?!: לעולם אל תיסוג! תסתובב ותמשיך להתקדם!

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #7 

לא ההיתי ממהר להשקיע עכשיו בכרטיס מסך, כי בקרוב יצאו דגמים יותר עדכניים וחסינים עתידית, כמו תמיכה מלאה ב 4K ו HDR. ל NVIDIA היו בעבר דגמים עם עיבוד תמונה של DARBEE VISION ובקרוב החברה יוצאת עם ליין מוצרים חדש שכולל תמיכה ב 4k ואני בטוח ש NVIDIA שוב צשחרר כרטיס עם מיכה ב DARBEE... בקיצור, להמתין..

http://www.anandtech.com/show/8132/comp ... ee-edition

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #8 

Sexter, הלינק שלך זה לכתבה משנת 2014. על איזה כרטיסי מסך אתה מדבר?

IamEzio פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #9 

Sexter כתב:לא ההיתי ממהר להשקיע עכשיו בכרטיס מסך, כי בקרוב יצאו דגמים יותר עדכניים וחסינים עתידית, כמו תמיכה מלאה ב 4K ו HDR. ל NVIDIA היו בעבר דגמים עם עיבוד תמונה של DARBEE VISION ובקרוב החברה יוצאת עם ליין מוצרים חדש שכולל תמיכה ב 4k ואני בטוח ש NVIDIA שוב צשחרר כרטיס עם מיכה ב DARBEE... בקיצור, להמתין..

http://www.anandtech.com/show/8132/comp ... ee-edition
...
אני לא יודע על מה אתה מדבר, כל סדרת 2 Maxwell, קרי 900 תומכת בHDMI2.0 שמוציא 3840X2160@60Hz בלי בעיה, בתוך הסדרה כרטיסים מבוססי GM206 ז"א GTX950/960 כוללים פענוח חומרה מלא לHEVC 10Bit, ועכשיו כרטיסי המסך מבוססי Pascal מגיעים עם HDMI2.0B שמעדכןאת התקן לתמיכה בHDR וכך גם מפענחי החומרה מקבלים עידכון לתמוך בפרופילים האחרונים של HEVC 10Bit עם תמיכה בHDR. כנל כרטיסי המסך מבוססי הPolaris 10/11 של AMD שכוללים מפענחי חומרה עם תמיכה דומה וחיבור HDMI2.0B.

הGTX750 שקישרת זה נסיון לשיתוף פעולה שהיה בין Galaxy שהיא יצרנית כרטיסי צד שלישי לNVIDIA לבין Darbee, שפשוט הטמיע את הבקר על גבי הכרטיס עצמו כדי שלא תקנה את הקופסא בנפרד. זה היה "שיתוף פעולה חד פעמי" אפשר להגיד, אין פה קשר לNVIDIA, גם אין דרישה לDarbee משולב בכרטיסי מסך אז אל תצפה לראות את זה מופיע, יש סיבה שלGalaxy זה לא הלך והמוצר לא הגיע לשוק בסופו של דבר למרות שהזכירו אותו כל אתרי החומרה הגדולים במהלך האירוע. זה היה קונספט וכנראה טוב שכך.
מי שמחפש להוסיף Darbee בין המחשב לבין ציוד הוידאו שלו תיהיה בטוח שיעשה זאת עצמאי.
רוב הוידאופיליםלא מחפשים את זה ו"יסתפקו" בתוכנת הMadVR המצויינת שעושה שימוש באלגוריטמים מתקדמים ודיי כבדים על גבי יחידות העיבוד של כרטיס המסך, על גבי כרטיס הPascal או הPolaris שלהם שכבר היום תומך בכל הפורמטים החדשים ועם חיבור HDMI2.0b לתמיכה מלאה בHDR.

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

הסבר. אנבידיה עברה בעבר בשיתוף עם DARBEE. כיום חברת DARBEE עובדת על ליין המוצרים הבא שלה שכולל תמיכה ב 4K ו HDR וצפוי לצאת בחודש הבא. הם עדיין עובדים בשיתוף על אנבידיה ולכן מן הסתם צפוי שבסדרת כרטיסי אנבידיה הבאה תהיה זמינה גם סדרה הכוללת תמיכה בעיבוד תמונה של DARBEE וכמובן 4K ו HDR שאינה קיימת בסדרה הנוכחית מהסקירה לעיל. זו תקופת שינויים ולכן רכישת כרטיס חדש בימים אלו אינה מעשה נבון במיוחד..

ZUMARA
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 209
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #11 

Sexter כתב:הסבר. אנבידיה עברה בעבר בשיתוף עם DARBEE. כיום חברת DARBEE עובדת על ליין המוצרים הבא שלה שכולל תמיכה ב 4K ו HDR וצפוי לצאת בחודש הבא. הם עדיין עובדים בשיתוף על אנבידיה ולכן מן הסתם צפוי שבסדרת כרטיסי אנבידיה הבאה תהיה זמינה גם סדרה הכוללת תמיכה בעיבוד תמונה של DARBEE וכמובן 4K ו HDR שאינה קיימת בסדרה הנוכחית מהסקירה לעיל. זו תקופת שינויים ולכן רכישת כרטיס חדש בימים אלו אינה מעשה נבון במיוחד..
...
·סדרת 1000 החדשה תומכת ב-HDR ו4K מלא.
Transmission of High Dynamic Range (HDR) video
Bandwidth up to 18 Gbps
4K@50/60 (2160p), which is 4 times the clarity of 1080p/60 video resolution
Up to 32 audio channels for a multi-dimensional immersive audio experience

IamEzio פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #12 

יש לך מקורות לזה? אתה היחיד בכל רחבי האינטרנט שמדווח על שיתוף הפעולה הזה, הכרטיס שהצגת לא קשור בשום צורה שהיא לNVIDIA מעבר לזה שהצ'יפסט שעליו מבוסס הכרטיס הוא GTX750 Ti, הDarbee "צורף" לכרטיס על ידי מודל נפרד לגמרי שחולק את הPCB ומתלבש על יציאת הHDMI של הכרטיס, הכרטיס הזה לא ראה יותר אור אחרי ההופעה בComputex, זאת היתה הדגמה, כרטיס קונספט שפשוט הוצג ולעולם לא הגיע לשלב היצור ההמוני. אין שום סדרה עתידית שהולכת להיות עם האלגוריטמים של Darbee משולבת בכרטיסי המסך.. או שיש לך מידע פנימי לגבי תוכניות לשיתוף פעולה עתידי כלשהו, או שפשוט יש לך אי הבנה בכתבה המקורית שצרפת.

[img2=678x452]http://images.anandtech.com/doci/8132/I ... _575px.JPG[/img2]

The system takes a standard reference design GTX 750 Ti, extends the length, and uses an add-in card containing an Altera Cyclone IV FPGA as well as some other ICs.
...

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #13 

אני לא חושב שיש יותר מדי אנשים שצריכים או רוצים עיבודי תמונה לוידאו. ואם כן, אין צורך בחומרה ייעודית, עדיף בתוכנה.

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

@IamEzio
·

צודק, טעות שלי, רשמתי NVIDIA, הכוונה לשיתוף פעולה בין DARBEE ל GALAXY שהיא חברה שמייצרת כרטיסי מסך מבוססי NVIDIA. התוסף הוא לא רק חומרה, אלא כולל אפשרויות קינפוג בתוכנה. לי יש את ה 750 וה DARBEE כאשר מופעל על מצב ביניים, בהחלט משפר את חביית הצפיה בוידאו (בגרפיקה של מחשב הוא לא ממש עוזר, אלא רק יוצר ארטיפקטים)

IamEzio פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #15 

השאלה היא איך לדעתך השיפורים שלו מול שימוש ב"משפרי תוכנה" סטייל madVR שמאפשר לך לבחור מתוך מספר אלגוריתמים שונים ומאפשר לך לבחור איזה אתה מעדיף על מספר פעולות של Upscale, Downscale וכו', למרות שDarbee קיבל המון תשומת לב גם בפורום, נראה שמאז העניין דעך, אם זה בגלל ההתקדמות ל4K והצורך המופחת במשהו כזה כשהרזולוציה מעל ומעבר כדי לקבל מסך חד כתער ושיפורי הקונטרסט שHDR מביא.

mark13
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1010
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #16 

IamEzio,

לדעתי אתה צודק. לי יש Darblet והשיפור על תוכן 1080p הוא נראה לעין (לדעתי לפחות)
ויתכן שעם 4K כבר ההבדל שהאלגוריתמים השונים משיגים הוא לא WOW
·

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73306
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3163 פעמים

שליחה #17 

הכרטיס הזה נועד לתת מענה ל 480 של AMD שמתומחר בכ 240 דולר (לגירסת ה 8 גיגה). אם הוא אכן יציג אותה רמת ביצועים כמו ה 480, ATI בצרות. נקווה שלא, תחרות זה תמיד דבר טוב.

IamEzio פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #18 

ה-NDA נגמר היום ואיתו יצאו הביקורות, על פניו נראה ביצועים זהים ל-GTX980, מה שמציב אותו נכון לעכשיו קצת מעל ה-RX 480 של AMD.

[img2=500x1170]https://tpucdn.com/reviews/NVIDIA/GeFor ... 0_2160.png[/img2]

[img2=500x1170]https://tpucdn.com/reviews/NVIDIA/GeFor ... 0_1080.png[/img2]

מבחינת צריכת חשמל הכרטיס עושה ממש לא רע, ביחד ל980 והRX480

[img2=500x930]https://tpucdn.com/reviews/NVIDIA/GeFor ... r_peak.png[/img2]

ויש גם את גרסת הGaming של MSI עם קירור נורמאלי שעושה אחלה OC

[img2=400x494]https://tpucdn.com/reviews/MSI/GTX_1060 ... puz_oc.gif[/img2]

[img2=500x570]https://tpucdn.com/reviews/MSI/GTX_1060 ... erf_oc.png[/img2]
https://www.techpowerup.com/reviews/NVI ... 60/26.html

http://www.guru3d.com/articles_pages/ge ... 060_review

מה שכן, אם אתם רואים 980 במחיר נמוך יותר אל תיפלו לזה, ה1060 מבוסס ארכיטקטורה טובה יותר שתעשה קצת יותר טוב בDX12 מאשר Maxwell ב980.

Meanwhile, מדמיין שאני זורק את ה970 שלי לפח והולך לבכות בפינה :(
נערך לאחרונה על ידי IamEzio ב 19/07/2016 16:19, נערך פעם 1 בסך הכל.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73306
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3163 פעמים

שליחה #19 

למה לזרוק? תן לי אותו ואעשה SLI :lol:

ועכשיו ברצינות, לגיימינג ב 1080P, למה ה 970 לא מספק אותך? אני משדרג אך ורק בגלל שעברתי למסך 4K, אחרת לא הייתי מחליף עדיין את ה 970 שלי.

IamEzio פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #20 

ה-970 בסדר, הG1 הזה עובד ב1460MHz בלי בעיה ככה שבתדר הזה הוא דיי קרוב ל980 בסטוק כשאין איזה משחק Compute כבד (למרות שיש לו זכרונות של Epidia אז OC לזכרונות זה NONO), זה בערך התדר המקסימלי שהוא שומר בבוסט בלי לעלות מתחים.

אבל אתה יודע איך זה טכנולוגיה, יוצא חדש צריך לשדרג.. חח. אני משחק אבל לא כמו פעם, אלה אם כן יש איזה משחק חדש וממש מעניין כמו שWitcher 3 תפס אותי וריתק אותי למסך, אז קשה לי להצדיק קנייה של כ.מסך חדש. גם ה-970 היה מעיין קנייה אימפולסיבית שהחליפה את ה270X שהיה לי שלא כזה "רע" גם היום ל1080P..

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”