מהירות כרטיס רשת
-
Itsik82
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 136
שלום לכולם
יש ברשותי מחשב נייח i3 6100 עם לוח אם של אסוס H110M-A D3
http://www.asus.com/Motherboards/H110M- ... fications/
ויש לי בעיה (או שלא) עם הכרטיס רשת שגולש על מהירות של 100MBPS ולא על 1.0GBPS
אז ככה המחשב מחובר לאינטרנט דרך ראוטר שהפך לאקסס פוינט דרך המדריך הזה
http://www.netcheif.com/Articles/Router ... erAsAP.htm
ציוד וחיבורים :
ראוטר ראשי של בזק VTEC דגם NB403-IL (בדירה למטה) שממנו כבל רשת ארוך (אין לי מושג כמה) מתחבר לראוטר (שנמצא בדירה שלי למעלה) שהפך לאקסס פוינט של NETGEAR דגם : VEGN2610 שממנו יוצא כבל רשת למחשב עצמו .
עכשיו פעלתי לפי המדריך ונראה לי שיצא לי טוב , האינטרנט עובד יפה , בהגדרות של ה WIRELESS יש שני תדרים שיוצאים מהנטגיר 2.4 ו 5.0 שפועלים היטב עם סיסמאות זהות וערוצים שונים . ב2.4 המהירות הוא על 300MBPS (הוא היה על פחות אבל שיניתי ל 300 וגם בתדר 5.0 הוא על 300MBPS (אי אפשר לעלות יותר מזה)
עכשיו לפי בדיקת מהירות של ספיד טסט דרך הנייח אני מקבל 40 מגה (מהירות האינטרנט שברשותי) וגם דרך הטלפונים הכל עובד כמו שצריך.
הורדתי מהאתר של אסוס את הדרייבר הכי עדכני לכרטיס רשת וכשרציתי להתקין אותו המחשב אמר לי שיש לי את הגירסה העדכנית. יש עדכונים לביוס או לכרטיס מסך במחשב אבל לא נראה לי שזה משפיע על המהירות של האינטרנט
בהגדרות של הכרטיס רשת ב DEVICE MANAGER הוא על אוטומט יש אופציה לשנות ל 1.0 פול דופלקס אבל זה לא משנה כלום והמהירות נשארת על 100MBPS (גם לאחר ריסטרט) אז איפה לדעתכם הבעיה?!?!
אני חייב לציין שהמהירות עובדת טוב בהורדת סרטים דרך הטורנט וגם בהורדות ישירות מצויין ואני מגיע למהירות הורדה טובה , פשוט העניין עם הכרטיס רשת הזה לא מסתדר לי בראש ורציתי להבין מאיפה הבעיה.
תודה לעוזרים.
יש ברשותי מחשב נייח i3 6100 עם לוח אם של אסוס H110M-A D3
http://www.asus.com/Motherboards/H110M- ... fications/
ויש לי בעיה (או שלא) עם הכרטיס רשת שגולש על מהירות של 100MBPS ולא על 1.0GBPS
אז ככה המחשב מחובר לאינטרנט דרך ראוטר שהפך לאקסס פוינט דרך המדריך הזה
http://www.netcheif.com/Articles/Router ... erAsAP.htm
ציוד וחיבורים :
ראוטר ראשי של בזק VTEC דגם NB403-IL (בדירה למטה) שממנו כבל רשת ארוך (אין לי מושג כמה) מתחבר לראוטר (שנמצא בדירה שלי למעלה) שהפך לאקסס פוינט של NETGEAR דגם : VEGN2610 שממנו יוצא כבל רשת למחשב עצמו .
עכשיו פעלתי לפי המדריך ונראה לי שיצא לי טוב , האינטרנט עובד יפה , בהגדרות של ה WIRELESS יש שני תדרים שיוצאים מהנטגיר 2.4 ו 5.0 שפועלים היטב עם סיסמאות זהות וערוצים שונים . ב2.4 המהירות הוא על 300MBPS (הוא היה על פחות אבל שיניתי ל 300 וגם בתדר 5.0 הוא על 300MBPS (אי אפשר לעלות יותר מזה)
עכשיו לפי בדיקת מהירות של ספיד טסט דרך הנייח אני מקבל 40 מגה (מהירות האינטרנט שברשותי) וגם דרך הטלפונים הכל עובד כמו שצריך.
הורדתי מהאתר של אסוס את הדרייבר הכי עדכני לכרטיס רשת וכשרציתי להתקין אותו המחשב אמר לי שיש לי את הגירסה העדכנית. יש עדכונים לביוס או לכרטיס מסך במחשב אבל לא נראה לי שזה משפיע על המהירות של האינטרנט
בהגדרות של הכרטיס רשת ב DEVICE MANAGER הוא על אוטומט יש אופציה לשנות ל 1.0 פול דופלקס אבל זה לא משנה כלום והמהירות נשארת על 100MBPS (גם לאחר ריסטרט) אז איפה לדעתכם הבעיה?!?!
אני חייב לציין שהמהירות עובדת טוב בהורדת סרטים דרך הטורנט וגם בהורדות ישירות מצויין ואני מגיע למהירות הורדה טובה , פשוט העניין עם הכרטיס רשת הזה לא מסתדר לי בראש ורציתי להבין מאיפה הבעיה.
תודה לעוזרים.
- Batnun
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3630
@Itsik82
·
פשוט מאוד. ל-Netgear VEGN2610 יש חיבורי רשת של 100Mbps בלבד:
http://www.netgear.co.uk/service-provid ... n2610.aspx
כששני מכשירים מחוברים אחד לשני בכבל רשת, המהירות נקבעת לפי האיטי ביניהם.
Batnun
.
·
פשוט מאוד. ל-Netgear VEGN2610 יש חיבורי רשת של 100Mbps בלבד:
http://www.netgear.co.uk/service-provid ... n2610.aspx
כששני מכשירים מחוברים אחד לשני בכבל רשת, המהירות נקבעת לפי האיטי ביניהם.
Batnun
.
-
Itsik82
-
- חבר פעיל מאוד

תודה רבה על התשובה המהירה
האם יש צורך להחליף ראוטר או שנשאיר את המצב ככה?
יש לי עוד ראוטר של בזק שתומך במהירות 1.0GBPS בוודאות אבל אני לא יודע אם הטרחה הזאת תשנה משהו כי האינטרנט עובד טוב
אני לא רוצה לפגוע באיכות האינטרנט של הדירה מלמטה (למרות שאני יושב עליה כבר , אבל נראה לי שהם בקושי משתמשים באינטרנט כי אצלי עובד תמיד טוב )
מה אתה ממליץ לי לעשות ?
האם יש צורך להחליף ראוטר או שנשאיר את המצב ככה?
יש לי עוד ראוטר של בזק שתומך במהירות 1.0GBPS בוודאות אבל אני לא יודע אם הטרחה הזאת תשנה משהו כי האינטרנט עובד טוב
אני לא רוצה לפגוע באיכות האינטרנט של הדירה מלמטה (למרות שאני יושב עליה כבר , אבל נראה לי שהם בקושי משתמשים באינטרנט כי אצלי עובד תמיד טוב )
מה אתה ממליץ לי לעשות ?
- Batnun
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3630
@Itsik82
·
כיוון שחיבור האינטרנט שלך הוא רק 40Mbp/s, הרי שחיבור 100Mbit מספיק בהחלט. לא תראה שום שיפור במהירות הגישה לאינטרנט אם תחליף לראוטר עם חיבורי רשת של 1GBit.
Batnun
.
·
כיוון שחיבור האינטרנט שלך הוא רק 40Mbp/s, הרי שחיבור 100Mbit מספיק בהחלט. לא תראה שום שיפור במהירות הגישה לאינטרנט אם תחליף לראוטר עם חיבורי רשת של 1GBit.
Batnun
.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
אם המחשב הוא אביזר הקצה היחיד שמחובר קווית בבית אז זה לא ממש משנה.
אם יש לך עוד דברים, כמו טלביזיה חכמה, סטרימר או עוד מחשב אז אולי כדאי לחשוב להוסיף סוויטש קטן שאליהם כולם יתחברו, כולל הראוטר. כפי שכתבו מקודם, המהירות שבה הראוטר מחוב לרשת לא ממש משנה כי היא תמיד תהייה גדולה מהמהירות שבה הוא מחובר לאינטרנט.
אם יש לך עוד דברים, כמו טלביזיה חכמה, סטרימר או עוד מחשב אז אולי כדאי לחשוב להוסיף סוויטש קטן שאליהם כולם יתחברו, כולל הראוטר. כפי שכתבו מקודם, המהירות שבה הראוטר מחוב לרשת לא ממש משנה כי היא תמיד תהייה גדולה מהמהירות שבה הוא מחובר לאינטרנט.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
Itsik82
-
- חבר פעיל מאוד

הראוטר יושב ליד הטלוויזיה החכמה והמחשב ושניהם מחוברים בכבל רשת.
לגבי הסוויטש לא הבנתי ואשמח שתסביר לי בשביל מה אני צריך אותו ?זה מכשיר שיש בו מלא יציאות רשת? במודם/ראוטר הזה יש לי 4 יציאות רשת שאחד מהם תפוס ע״י המודם / ראוטר הראשי, אחד לטלוויזיה (לא חובה) אחד למחשב נייח, ונשאר לי עוד יציאה אחת נגיד לסטרימר, מה עוד אפשר לחבר? הרי לא חובה לחבר את הטלוויזיה גם ככה הראוטר יושב קרוב..
תודה
לגבי הסוויטש לא הבנתי ואשמח שתסביר לי בשביל מה אני צריך אותו ?זה מכשיר שיש בו מלא יציאות רשת? במודם/ראוטר הזה יש לי 4 יציאות רשת שאחד מהם תפוס ע״י המודם / ראוטר הראשי, אחד לטלוויזיה (לא חובה) אחד למחשב נייח, ונשאר לי עוד יציאה אחת נגיד לסטרימר, מה עוד אפשר לחבר? הרי לא חובה לחבר את הטלוויזיה גם ככה הראוטר יושב קרוב..
תודה
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
הסוויטש יכול להיות סוויט גיגה שאליו מחוברים כל המכשירים כך שתחבורת הרשת ביניהם תהייה במהירות הגבוהה ביותר האפשרית. לראוטר שלך יש סוויטש פנימי רק של 10/100.
אצלי בבית יש שתי טלביזיות, 4 מחשבים, שאחד מהם משמש כמערכת בית חכם, רכזת של אורות חכמים של פיליפס, רכזת של שליטה על מזגנים, רסיבר ועוד כמה דברים שאני כבר לא זוכר. כולם מחוברים לסוויטש והסוויטש מחובר גם לראוטר/מודם ADSL.
אצלי בבית יש שתי טלביזיות, 4 מחשבים, שאחד מהם משמש כמערכת בית חכם, רכזת של אורות חכמים של פיליפס, רכזת של שליטה על מזגנים, רסיבר ועוד כמה דברים שאני כבר לא זוכר. כולם מחוברים לסוויטש והסוויטש מחובר גם לראוטר/מודם ADSL.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
Itsik82
-
- חבר פעיל מאוד

סליחה על הבורות , אבל הכל מחובר בכבל ישירות לסוויץ ? מה יש לך כבלי רשת שעוברים בקירות ?! איך זה עובד אף פעם לא הבנתי (:
עזוב אל תענה אני אלמד קצת על העניין באינטרנט.
תודה על כל העזרה
עזוב אל תענה אני אלמד קצת על העניין באינטרנט.
תודה על כל העזרה