שלום לחברי הפורום,
אני מעוניין לרכוש מצלמה לצילומים משפחתיים + קטעי וידאו. החלטתי ללכת על הכיוון של MIRRORLESS בגלל קומפקטיות מצד אחד ואיכות תמונה טובה יותר ממצלמות עם מראה.
ראיתי את ה NX500 ולפחות עפ"י המפרט וכמה ביקורות שקראתי ברשת היא נראית אופציה טובה עבור מחיר של קיט ב 799$.
לפי מה שהבנתי החיסרון שלה הוא שהפלאש הוא חיצוני (מגיע עם המצלמה) אבל לא נוח כמו פלאש אינטגראלי.
באותה קבוצת מחיר יש מהדיוטי את ה FUJI XT10 ב 750$ שהיא גם אופציה טובה (לפי מה שקראתי) רק שהוידאו הוא לא 4K (אני יודע שגם הוידאו של ה NX500 הוא פשרה של 4K )
האחרונה שברשימה שלי היא ה SONY A6300, החסרון שלה הוא המחיר שמגיע ל 1150$ עבור הקיט (אני לא בטוח שהפרש של 350$ באמת מצדיק את ההבדל בין המצלמות)
אשמח לשמוע את דעכתם וניסיונכם עם ה NX500 במידה ויש.
תודה
ניר
התלבטות בנוגע ל SAMSUNG NX500
- LiorDrZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1777
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
קניה של מצלמה עם עדשות מתחלפות זה כמו חתונה... אתה תצטרך לרכוש עדשות ואביזרים שמתאימים למצלמה שקנית. סמסונג סגרה את חטיבת המצלמות ולכן לא תהיה תמיכה, עוד עדשות ועוד אביזרים למצלמה הזו. זאת אמנם מצלמה טובה מאד ובמחיר טוב, אבל אם אתה קונה היום מצלמה ללא מראה של סמסונג אתה קונה סוס מת.
אם 4K זה לא MUST אז קיט של סוני a6000 יספיק לך בהתחלה ומשם תוכל להתקדם, או לקנות פוג'י XT10 כמו שציינת.
אם 4K זה MUST אז יש גם אופציה של פנסוניק ה LX100 למרות שיש לה עדשת זום קבועה ולא ניתן להחליף בה עדשות, או את ה GX85 או G7 של פנסוניק או את הסוני a6300.
ליאור
אם 4K זה לא MUST אז קיט של סוני a6000 יספיק לך בהתחלה ומשם תוכל להתקדם, או לקנות פוג'י XT10 כמו שציינת.
אם 4K זה MUST אז יש גם אופציה של פנסוניק ה LX100 למרות שיש לה עדשת זום קבועה ולא ניתן להחליף בה עדשות, או את ה GX85 או G7 של פנסוניק או את הסוני a6300.
ליאור
תודה ליאור על התגובה המפורטת.
כיוונת אותי לכיוון המשפחה של הפנסוניק. כרגע 4K לא קריטי לי כי אין לי איך לצפות בו אבל המצלמה אמורה לשרת אותי למספר שנים, ואני בטוח שאני אצטער בעתיד אם לא אקח את האפשרות ל 4K.
מה ההבדל בין ה G7 ל GX85 ?
ה6300 יקרה באופן משמועתי משניהם.
תודה
ניר
כיוונת אותי לכיוון המשפחה של הפנסוניק. כרגע 4K לא קריטי לי כי אין לי איך לצפות בו אבל המצלמה אמורה לשרת אותי למספר שנים, ואני בטוח שאני אצטער בעתיד אם לא אקח את האפשרות ל 4K.
מה ההבדל בין ה G7 ל GX85 ?
ה6300 יקרה באופן משמועתי משניהם.
תודה
ניר
- LiorDrZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1777
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
ההכוונה שלי לכיוון של מצלמות של פנסוניק וסוני היא רק בגלל ששתי החברות האלו הוציאו מצלמות מתחת ל 1000$ עם 4K וכרגע פנסוניק היא החברה עם הכי הרבה מצלמות ללא מראה עם תמיכה ב 4K. כל המצלמות שהצעתי (Panasonic G7, Panasonic GX80/85, SONY a6300) מצלמות מצויינות שיספקו אותך מבחינת איכות תמונה. הסוני תהיה הכי איכותית בצילום סטילס וגם ב 4K בגלל גודל החיישן שגדול יותר מאלו של פנסוניק. ומערכת ה AF של הסוני עדיפה מאלו של הפנסוניק. אבל, היא גם היקרה מבין כולם ויחד עם עדשה המחיר שלה בארץ הוא 6000 ש"ח. זה לא אומר שהמצלמות של פנסוניק פחות טובות. הם גם טובות ול GX80/85 יש יתרון על הסוני ועל ה G7 בגלל שיש למצלמה מייצב תמונה בחיישן זה יתרון בצילום סטילס ויתרון ענק בוידאו. וזה אומר שכל עדשה שתשים על המצלמה תהיה מיוצבת.
ממליץ לך לצפות בסקירות וידאו על המצלמות האלו
[url=]
ליאור
ממליץ לך לצפות בסקירות וידאו על המצלמות האלו
[url=]
ליאור