אז במה שווה להשקיע ?
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
אהלן חברים
התקציב 10k ש״ח
המטרה למקסם את חווית הסאונד בחדר(יש לציין שאני מרוצה מאוד מהקיים אבל מניח שתמיד ניתן לשפר)
האופציות:
1.מעבר לאטמוס השקעה ברסיבר ורמקולים עבור 7.2.4
2.השקעה באקוסטיקה. שלחתי סקיצה של החדר לאורלקס וקיבלתי המלצות לטיפול אקוסטי כלומר רכישת סט פאנלים כולל הנחיות למיקומם.
על מה אתם הייתם הולכים ??
התקציב 10k ש״ח
המטרה למקסם את חווית הסאונד בחדר(יש לציין שאני מרוצה מאוד מהקיים אבל מניח שתמיד ניתן לשפר)
האופציות:
1.מעבר לאטמוס השקעה ברסיבר ורמקולים עבור 7.2.4
2.השקעה באקוסטיקה. שלחתי סקיצה של החדר לאורלקס וקיבלתי המלצות לטיפול אקוסטי כלומר רכישת סט פאנלים כולל הנחיות למיקומם.
על מה אתם הייתם הולכים ??
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
קודם אקוסטיקה אחר כך להוסיף חתול.
בעצם, אולי חתול קודם.
בעצם, אולי חתול קודם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·Catskinner כתב:קודם אקוסטיקה אחר כך להוסיף חתול.
בעצם, אולי חתול קודם....
תעזור לי לא הבנתי כלום
יואב
חלל (אולם) כשלך למקסם אותו אקוסטית נכון ומקצועית זה הדבר הכי נכון שתעשה אצלך
במצב זה תמקסם כל דבר שתכניס...גם רסיבר ישמע לך מצויין!
מערכת הכיול פחות תתערב בלנסות לתקן/לעוות ופחות תשפיע, תקבל יותר את הטבעיות של הציוד המעולה שבו השקעת.
לדעתי
מיקסום הבסיס.
חלל וסינרגיה ומה שבינהם.
אחכ "בנגלה הבאה" תוספת של "עוד רמקולים"...
חלל (אולם) כשלך למקסם אותו אקוסטית נכון ומקצועית זה הדבר הכי נכון שתעשה אצלך
במצב זה תמקסם כל דבר שתכניס...גם רסיבר ישמע לך מצויין!
מערכת הכיול פחות תתערב בלנסות לתקן/לעוות ופחות תשפיע, תקבל יותר את הטבעיות של הציוד המעולה שבו השקעת.
לדעתי
מיקסום הבסיס.
חלל וסינרגיה ומה שבינהם.
אחכ "בנגלה הבאה" תוספת של "עוד רמקולים"...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אקוסטיקה ראשונה כי זה הבסיס. להוסיף רמקולים תמיד אפשר אח"כ. מה עוד שאני מתאר לעצמי שרוב המדיה שיש לך כרגע לא מקודדת לאטמוס.
חתול, כי חתול רק יכול להוסיף.
חתול, כי חתול רק יכול להוסיף.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·(G) כתב:@istarmini
·הבנתי שיש לך את ה-PB13ULTRA מהסדרות הישנות עם ה700 וואט, למה שלא תשדרג לחדשים עם ה-1000 וואט?...
יש לי גם PC13 ULTRA עם 1000 וואט . באמת נראה לך שכדאי "לשדרג" המגבר?? ממש לא.
ב PC יש לי 1000 וואט כי נדפק המגבר הקודם של ה 700 וואט ורכשתי את החדש. שום הבדל אני לא מרגיש .
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·avilior כתב:מצטרף להמלצות על אקוסטיקה וגם תהיה אחד הבודדים בפורום שלא רק ממליצים לטפל באקוסטיקה בחדר אלא גם משקיעים בזה כסף.
חייב לציין שגם אני נמנה עם אלה, האחרונים....
ספר על ההשקעה שלך באקוסטיקה אשמח לשמוע מי ,מה, למה והכי חשוב ,כמה?
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·nirmv כתב:יש לך בעיה של אקוסטיקה בחדר?
אולי אתה יכול להשקיע 9000 שקל בליצור בעית אקוסטיקה, ואז עוד 1000 כדי לתקן אותה...
מאחר והחדר לא מטופל אקוסטית אני מניח שיש מקום לשיפור.
הורדתי דיסק תדרים והפעלתי בחדר תוך שאני מסתובב בתוכו.
החל מ 25hz ועד 80hz בערך אני שומע בברור בלאגן בכל פינות החדר וגם לאורך הקיר השמאלי ולכן אני מניח שטיפול אקוסטי במיוחד בפינות החדר ישפר משמעותית את התוצאה הכללית בחדר.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 888 פעמים
איזה ציוד יש כרגע? איך נראה חדר ההאזנה (גודל/אקוסטיקה)? אתה אומר שאתה מרוצה מאוד אבל מחפש שיפור. אז משהו כן "מגרד" לך, השאלה אם זה סתם רצון לשדרג או שמשהו מפריע או חסר, לדעתך.
אקוסטיקה - חשובה, אבל יכולה לעלות המון (תלוי בכמות והאיכות). אם שומעים טוב ואין בעיה נקודתית , if it aint broke dont fix it. לפעמים כל מיני שיפורים חיוביים עלולים לעשות את ההפך.
אטמוס - לא ברור כרגע אם זה הדבר הבא. אתרים מקצועיים חלוקים בדיעות, חלק אומרים שזה לא פחות דרמטי מהשינוי בין 2.0 ל 5.1., חלק פחות מתלהבים. בכל מקרה רסיברים תומכים בפורמט כבר לא ממש יקרים יחסית לפי מחירי אמאזון. כדאי לבקש הדגמה בחנות ולעשות השוואה.
אקוסטיקה - חשובה, אבל יכולה לעלות המון (תלוי בכמות והאיכות). אם שומעים טוב ואין בעיה נקודתית , if it aint broke dont fix it. לפעמים כל מיני שיפורים חיוביים עלולים לעשות את ההפך.
אטמוס - לא ברור כרגע אם זה הדבר הבא. אתרים מקצועיים חלוקים בדיעות, חלק אומרים שזה לא פחות דרמטי מהשינוי בין 2.0 ל 5.1., חלק פחות מתלהבים. בכל מקרה רסיברים תומכים בפורמט כבר לא ממש יקרים יחסית לפי מחירי אמאזון. כדאי לבקש הדגמה בחנות ולעשות השוואה.
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·mulder כתב:איזה ציוד יש כרגע? איך נראה חדר ההאזנה (גודל/אקוסטיקה)? אתה אומר שאתה מרוצה מאוד אבל מחפש שיפור. אז משהו כן "מגרד" לך, השאלה אם זה סתם רצון לשדרג או שמשהו מפריע או חסר, לדעתך.
אטמוס - לא ברור כרגע אם זה הדבר הבא. אתרים מקצועיים חלוקים בדיעות, חלק אומרים שזה לא פחות דרמטי מהשינוי בין 2.0 ל 5.1., חלק פחות מתלהבים. בכל מקרה רסיברים תומכים בפורמט כבר לא ממש יקרים יחסית לפי מחירי אמאזון. כדאי לבקש הדגמה בחנות ולעשות השוואה....
ציוד
Tannoy D700 front
, Tannoy D750 center
,Atlantic technology 8200 SR surround
Phase technology theatro 4.5 for front high
Tannoy oxford Back surround
, SVS PC13 sub
SVS PB13 sub
חדר של כ 30 מ"ר בגדול 5X6
כפי שציינתי בגדול מרוצה אבל החלטתי לבצע את הבדיקה שציינתי ולהפתעתי גיליתי בעיות של גלים עומדים בפינות החדר ולאורך הקיר השמאלי. אתה מתקרב לפינות ולקיר ושומע בברור הםםםםםם מטורף. לאור האמור חשבתי להשקיע באקוסטיקה ,כי להבנתי ,התופעות שאני שומע לא אמורות להיות שם והן בטוח משפיעות על הסאונד .
לגבי האטמוס אני מתלבט מהסיבה שאנחנו באמצע 2016 וכמות הסרטים שמשוחררים עם האטמוס לא גדולה, כפי שציפיתי. אני לא יודע למה, אבל זו עובדה כרגע.
וככה נראה החדר
http://www.hometheater.co.il/vp1184823#1184823
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 888 פעמים
קודם כל חדר יפה
אם אני רואה נכון יש רק רצפה חשופה? גם הקירות די חשופים, ונראה שאין כמעט משטחים סופגים בחדר (כמו ספה מרופדת למשל). בלי קשר למה שהרגשת, רצוי איזון. תנסה לשים שטיח בחלק מהחדר (עבה יחסית). תנסה אולי משטחים אקוסטיים דקורטיביים לקירות כמו של vicoustic. למשל אצלי בסלון של 20 מ"ר זה עשה פלאים בבעיית הדהוד. לא צריך הרבה, אצלך 4-6 כנראה יעשו את העבודה.
לגבי אטמוס, קראתי שהולכים לצאת מחדש סרטים עם פסקול אטמוס, ואם גם ככה חשבת להחליף רסיבר..
קרא את זה בעירבון מוגבל, כי זה מהאתר של דולבי..
http://blog.dolby.com/2015/07/what-surprised-one-home-theater-buff-about-dolby-atmos/
אם אני רואה נכון יש רק רצפה חשופה? גם הקירות די חשופים, ונראה שאין כמעט משטחים סופגים בחדר (כמו ספה מרופדת למשל). בלי קשר למה שהרגשת, רצוי איזון. תנסה לשים שטיח בחלק מהחדר (עבה יחסית). תנסה אולי משטחים אקוסטיים דקורטיביים לקירות כמו של vicoustic. למשל אצלי בסלון של 20 מ"ר זה עשה פלאים בבעיית הדהוד. לא צריך הרבה, אצלך 4-6 כנראה יעשו את העבודה.
לגבי אטמוס, קראתי שהולכים לצאת מחדש סרטים עם פסקול אטמוס, ואם גם ככה חשבת להחליף רסיבר..
http://blog.dolby.com/2015/07/what-surprised-one-home-theater-buff-about-dolby-atmos/
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·mulder כתב:קודם כל חדר יפה![]()
http://blog.dolby.com/2015/07/what-surprised-one-home-theater-buff-about-dolby-atmos/...
75% מהרצפה מכוסה בשטיח.
אורלקס הציעו לי 2 סטים של Sono-Kit 2
http://www.auralex.com/product/sonolite-kits/
מבדיקה של נתוני ספיגת התדרים של קולטי הבאסים ראיתי שהם מטפלים אפקטיבית בתדרים של מ 125HZ וצפונה.
בבדיקה שעשיתי עם מחולל התדרים ראיתי שעיקר הבעיה בפינות מגיע בתדרים שמתחת ל 100HZ
באתר של יואב שדמה יבואן אורלקס מצאתי קולטי באסים פינתיים שמטפלים בתדרים של 40HZ וצפונה. אומנם מדובר ב 1250 ש"ח ליחידה ומינימום הזמנה של 2 יחידות אבל אולי שווה לי לשלב 4 כאלו לשתי הפינות הקדמיות וליתר הפינות להשתמש בקולטי הבאסים מהסט שהציעו לי אורלקס?
http://www.joavshdema.com/#!product-pag ... 4c0225a1e5
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
גורו שלי
תיקון אקוסטי לא תמיד מביא לתוצאה שאותה תאהב!
לשם הניסיון הראשון-לקחתי שטיח ושמתי על הרצפה הרצתי כיול והסאונד התחיל ל"התייבש" פחות חיי.
אז מה שהייתי מציע לך זה קח כמה מגבות-שטיחים-שים על הרצפה ותגיד אם זה משפר -אחרי כיול כמובן.
לא חובה שיהיה שיפור-זה גם עניין של טעם אישי לפעמים,
אסייג ואומר שטיפול אקוסטי בדרך כלל זה ממש הבסיס אבל עם ציוד כמו שלך- הדרישות יורדות לדעתי כי הציוד נתגבר על רוב/כל הבעיות!
תעשה את הניסוי עם מגבות/שטיחים על הריצפה ותגיד מה דעתך?
תיקון אקוסטי לא תמיד מביא לתוצאה שאותה תאהב!
לשם הניסיון הראשון-לקחתי שטיח ושמתי על הרצפה הרצתי כיול והסאונד התחיל ל"התייבש" פחות חיי.
אז מה שהייתי מציע לך זה קח כמה מגבות-שטיחים-שים על הרצפה ותגיד אם זה משפר -אחרי כיול כמובן.
לא חובה שיהיה שיפור-זה גם עניין של טעם אישי לפעמים,
אסייג ואומר שטיפול אקוסטי בדרך כלל זה ממש הבסיס אבל עם ציוד כמו שלך- הדרישות יורדות לדעתי כי הציוד נתגבר על רוב/כל הבעיות!
תעשה את הניסוי עם מגבות/שטיחים על הריצפה ותגיד מה דעתך?
נערך לאחרונה על ידי royla ב 08/07/2016 21:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
כיף חיים.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
יואב ידידי,
לגבי האטמוס, רכשתי את הציוד שלי לפני כארבעה חודשים.
לאכזבתי אין כמעט תוכן.
עד עכשיו יצא לי לראות אולי שני סרטים .
גם זה לא הוסיף מימד מאוד מיוחד לחווית הצפיה.
(הדמו הרבה יותר מורגש )
אולי אני טועה, אבל ההרגשה שלי היא שהאטמוס הולך להיות כישלון אפילו יותר גדול מהתלת מימד.
למה יותר גדול?
כי כדי ליהנות מ-3D ,לא צריך כל מיני התקנות מיוחדות.
מספיק מסך תומך שבד"כ מגיע עם זוג משקפיים, וזה הכול...
לגבי האטמוס, רכשתי את הציוד שלי לפני כארבעה חודשים.
לאכזבתי אין כמעט תוכן.
עד עכשיו יצא לי לראות אולי שני סרטים .
גם זה לא הוסיף מימד מאוד מיוחד לחווית הצפיה.
(הדמו הרבה יותר מורגש )
אולי אני טועה, אבל ההרגשה שלי היא שהאטמוס הולך להיות כישלון אפילו יותר גדול מהתלת מימד.
למה יותר גדול?
כי כדי ליהנות מ-3D ,לא צריך כל מיני התקנות מיוחדות.
מספיק מסך תומך שבד"כ מגיע עם זוג משקפיים, וזה הכול...