NVIDIA PureVideo

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
eldad_z פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 676
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
לא מזמן רכשתי כרטיס מסך חדש Leadtek Geforce 7600GT AGP ויש לי כמה שאלות.
1. בקשר לפענוח וידאו מובנה בכרטיס. לא מצאתי שום TAB של purevideo בתפריטי הדרייבר. איך אני מפעיל את העניין הזה? אני משתמש בBSPLAYER והקודקים שמותקנים אצלי הם הרשמיים של DIVX/XVID. קראתי על יתרונות הpurevideo ואני רוצה לנצל אותם.
2. הכרטיס שלי תומך ב-Purevideo HD? לא ממש הבנתי את ההבדל בין הרגיל וה-HD ובאילו כרטיסים ה-HD מופיע.
3. יציאת הCOMPONENT בכרטיס יודעת להוציא 1080p?

הדרייבר שמותקן אצלי הוא העדכני ביותר. חיפשתי את הקודק של purevideo דרך הטבלאות של gspot ולא מצאתי, אז כנראה הוא לא מופיע אצלי במחשב.

תודה מראש
אלדד

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #2 

זה לא קשור ל- divx האצת חומרה אם בכלל עובדת עובדת על MPEG2 ואולי אולי אולי אולי 264. powerdvd בדר"כ יודע להפעיל את האצה הזאת בלי purevideo.
HiFiMusic IL

olie
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 622

שליחה #3 

רק 1080i בקומפוננט. ל 1080P צריך להשתמש ב DVI.

PUREVIDEOHD זה רק השם שהם נותנים לדרייברים החדשים שלהם. זה סה"כ פותח ליצרני קודקים לנצל את הכרטיס שלך לטובת פיענוח כגון h264 (כמו ש PDVD עשו). בגדול זה יותר עניין של יחסי ציבור נראה לי.

iamtal
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 262

קצת סדר בבלאגן - על הבדל בין PureVideo ל-PureVideo Decoder

שליחה #4 

מקור הבלבול הוא בשם דומה ש-Nvidia נתנה לשני מושגים שונים - PureVideo ו-PureVideo Decoder.

PureVideo הוא השם המסחרי של Nvidia ליכולת של כרטיסי המסך המודרניים שלה (החל מ-6xxx) לפענח קבצי MPEG באמצעות חומרת הכרטיס, דבר שמקטין את העומס על המעבד הראשי ומשפר ביצועים.
חשוב להדגיש, לא מדובר ב-Codec, אלא בסה"כ תיאור של יכולות הכרטיס. אתה עדיין צריך Codec שיותקן במחשב שלך ויפענח את הוידאו הרצוי (למשל PowerDVD ל-MPEG2 וכו'...)
(זו גם הסיבה שלא מצאת אזכור לקיומו של ה-PureVideo ב-BSPlayer - פשוט לא מדובר ברכיב תוכנה!).

לעומת זאת - PureVideo Decoder הוא Codec לכל דבר, של חברת Nvidia שנועד לפענח MPEG-2 על המחשב ודומה למעשה ל-PureDVD וכו'...
אם הוא היה מותקן על המחשב שלך, היית יכול לראות אזכור עבורו ב-BSPlayer (או כל נגן אחר).
דרך אגב, Nvidia מוכרת אותו בנפרד במחירים של החל מ-19 דולר.

מה הקשר בין PureVideo ל-PureVideo Decoder?
לפי Nvidia, הרכיב PureVideo Decoder יידע לנצל את יכולות ה-PureVideo בצורה אופטימלית, ולכן עדיף להשתמש בו ולא ב-Codecs אחרים...
כמובן שזה רק על הנייר, היצרנית של PowerDVD תטען מנגד שהיא יודעת לנצל את יכולות פענוח ה-MPEG של כל כרטיסי המסך בצורה הכי אופטימלית.

eldad_z פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 676

שליחה #5 

תודה. אצלי יש את הקודקים הרשמיים של DIVX\XVID, הם יודעים לנצל את כרטיס המסך או מבוססים CPU? אילו קודקים חינמיים יש שמנצלים את כרטיס המסך, כולל כל האפשרויות שלו והעיבודים שלו?
שאלה נוספת, האם קיים מכשיר כלשהו שעובד על COMPONENT ב1080P? התקן מאפשר אבל משום מה לא מתייחסים אליו. למחשב קל יותר להוציא 1080P מאשר 1080I...

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906
נתן תודות: 323 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #6 

עוד מילה על PureVideo HD: אחרי שחיפשתי הרבה מה זה אומר... זה בסך הכל מותג ש NVIDIA המציאו למחשבים שיש בהם מספר רכיבים כמו נגן BD כרטיס תומך PV וכו' של מספר יצרנים ש NVIDIA כנראה מקושרת איתם מסחרית. אין בזה שום דבר רלוונטי לכרטיס המסך שלך. משהו בסגנון Intel inside או powered by asus ודומיהם.
Enjoy the Silence

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”