שימוש במחשב כנגן דיגיטלי

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
דורון3 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 361
שם מלא: דורון אור
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

סליחה מראש אם אני ממאיס את הנושא ואני יודע שהנושא הועלה מס' פעמים בעבר והוא עולה חדשות לבקרים בפורום Meridian Unplugged אבלרציתי לדעת מה דעתכם וניסיונכם בשימוש במחשב כנגן איכותי והאם בשימוש בכרטיס קול מעולה, חיבורי XLR וכו' ניתן להפיק צליל שלא מבייש נגנים כמו EMM Labs, Meridian 808, naim CDS3 וכו'
בנוסף בהנחה שזה אפשרי, האם העלות תועלת טובה יותר?
בפורום של Meridian אני נתקל בסקפטיות הולכת וגוברת בשימוש בנגנים דיגיטליים יעודיים.
נוחות השימוש בטעינת אוסף הדיסקים שלך (בכל פורמט שהוא) לתוך הדיסק הקשיח והזמינות לשידרוגים עתידיים ועלותם יוצר פיתוי גדול לבדוק את האופצייה.
הרבה מאוד נגנים מתרחקים מהתעסקות בצד המכני של ה - Transport ועושים שימוש ב - Buffers לטעינת המידע הדיגיטלי ועימודו למניעת Jitter כך שלמעשה כל DVD-ROM סדרתי וזול יכול לשמש כ - Transport ומה שעושה את ההבדל בין נגן טוב לפחות טוב הוא בעיקר התוכנה והמעבדים.
מה דעתכם וניסיונכם בעניין?

דורון

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #2 

לדעתי זה לא קשור לאודיו יוקרתי.

חוץ מזה מי יעשה D2A במקרה שאתה מתאר? כרטיס קול? רכיב חיצוני?
HiFiMusic IL

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #3 

אהלן דורון ואלוני,

זה באמת נושא מעניין ואני לא מבין איך לא היתפתח כאן דיון...

ניראה לי שהנושא הרבה יותר עמוק מאיכות הסאונד נטו. האפשרות להוריד מוסיקה מהאינטרנט קיימת. האפשרות להשמיע אותה במערכת הביתית שלי גם היא קיימת. האיכות היא עינין טכני שיכול עים הזמן להיתפתח ולא קשור ב"מדיה".
אישית אני לא חזק במחשבים ואין לי ניסיון עים כרטיסי קול וכדומה. בעיתונות הגרמנית מנתחים לעיתים איכות כרטיסי קול ויש כרטיסים ברמות גבוהות ביותר. ואין סיבה שאיכותם לא תישתפר עים השנים. ואין סיבה שלא יוכלו להיתחרות עים נגנים נורמלים..

הנקודה המרכזית בעינין היא אחרת לדעתי. החלק החומרי, האספני, חסר כאן. להרבה זה חשוב. אני לא מדבר על עטיפת תקליט עים חתימה של האמן אלא ביכלל להחזיק את המדיה בידיים או ליראות אותה במדפים. האספנות היא כמובן דבילית מטיבעה אבל יש בעולם עוד הרבה דברים הרבה יותר דבילים מיזה. לאספנות, או במיקרה שלנו המדפים העמוסים בדיסקים תקליטים וכו, יש תפקיד, אנא ערף, פסיכולוגי.. הבנדם מגדיר לעצמו ולסביבה שלו את עצמו. כזה אני. יש כמובן גם גאווה בבעלות ה"פרימיטיבית" השורשית באוסף. יש לי!! וכו.
החלק הזה מאבד מיכוחו בעיניני אינטרנט..
אני חושב שאנחנו נימצאים בעיצומו של מהפך אמיתי בהיתנהגות האנושות. וזה חלק מהעינין.

אני נישאר עים אוסף המדיות הדבילי שלי.. :D

.

asimo2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 228
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #4 

מסכים איתך ב % 100
לקחו לנו את העטיפות הנהדרות של תקליטי הויניל שכל עטיפה כזאת היתה יצירת אומנות בפני עצמה ועוד נשאר מקום לתיאור היצירה, המלחין, התזמורת וכ'
כשם שהקניות באינטרנט לא הצליחו להשתלט על קהל הקונים הפוטנציאלי ומרכזי הקניות עולים ופורחים כך גם יש צורך אנושי פסיכולוגי לראות, למשש, ולחוש את האוסף המוסיקלי ולא להכנס לתיקים עלומים בנבכי המחשב.
בנוסף, כחובב מוסיקה קלאסית יש לי גם בעייה ספציפית כיוון שתוכנות המוסיקה בנגנים ובספריות הממוחשבות בנויות ל"שירים" וגורמות לבלגן מוחלט כאשר הם מנסות לארגן ולסדר יצירות של מוסיקה קלאסית.

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

למה אי אפשר להציג עטיפה שכזו בצורה מרהיבה על מסך הטלוויזיה ?... (כן, אני יודע, זה פוגם בתחושת המישוש)
ליאור

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

LiorC כתב:למה אי אפשר להציג עטיפה שכזו בצורה מרהיבה על מסך הטלוויזיה ?... (כן, אני יודע, זה פוגם בתחושת המישוש)
...

ליאור,
דור אחר.. :D קשה להסביר.. אפשר ליראות תמונות של הלובר גם כן במחשב....

יש סצנה באני הול (נידמה לי) שוודי אלן מנסה להרשים את דיאן קיטון עים תקליט והתקליט עף לו מהידים.. מצחיק לאללה... תנסה לעשות דבר כזה עים המחשב... :D :D

.

asimo2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

לליאור
נגעת בבעייה הכאובה, תוכנות המוסיקה מנסות להעלות את העטיפה של הדיסק אך לעתים קרובות מפספסות ומעלות עטיפה של אותה היצירה אך בביצוע וכמובן גרפיקה אחרת
את העטיפה של תקליט הויניל המקורי הם לא יודעות להעלות כיוון שכנראה הוא לא נמצא במאגר הנתונים שלהם או בכלל באינטרנט.

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

אכן בעיה כאובה, גם אני מנסה נואשות למצוא עטיפות מתאימות לדיסקים במחשב.

ramkol, נכון שאין כמו תחושת המגע, מצד שני, לשלוט על כל האוסף בלחיצת שלט זה גם תענוג לא קטן (ממליץ לנסות לפחות פעם אחת)
ליאור

oferab
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
קיבל תודות: 1 פעם

לפי דעתי זו לא שאלה של עטיפה

שליחה #9 

אלא של איכות סאונד, והאם אפשר להגיע לאותה איכות סאונד במחשב
לפי דעתי כן
הנה מה שהחברה ב AVI חושבים על זה
http://www.avihifi.co.uk

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46434
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5086 פעמים

שליחה #10 

זה לא כל כך משנה מה החברה ב AVI חושבים על זה.
הם מנסים למכור.

asimo2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

כתבה מצויינת במיוחד שבאה מבית הסאונד הבריטי השמרן AVI
האם הבנתי נכון שהם ממליצים להעביר את הדיסקים למאגר הזיכרון של המחשב וטוענים כי כך הסאונד ישתפר ?
שנים אני משתעשע ברעיון לארגן את המחשב כמרכז אודיו וידיאו באיכות כי למעשה למחשב יש פוטנציאל עצום מכל היבט, אך כל פעם אני נתקל בבעייה זאת או אחרת המעכבות את הביצוע כמו: נפילות של המחשב כתגובה לתוכנות חדשות, אי קריאה של חומרות אודיו, נטרול הדדי של נגנים ותוכנות המתחרות על השליטה במולטימדיה, סרבול בהעלאת המסר ועוד ועוד.
ראיתי שהאתר שלכם עשה עבודה יפה בנושא יישומי HTPC אך השורה הסופית כפי שהבנתי היא השקעה בסדר גודל של מחשב איכותי חדש וזאת ללא אחריות שאתה מקבל ברכישת DELL או HP ואחרים.
נכון שעטיפות תקליטי הויניל הישנים הם לא הדבר הקריטי אך הם דוגמה למגבלות, לעומת זאת אני כחובב מוסיקה קלאסית חושב על אפשרויות בלתי נדלות של המחשב כמו העלאת אינפורמציה על היצירה המלחין המבצעים ועוד תוך כדי השמעת הקובץ
יתכן שאנחנו בפורום הבלתי מתאים אך האם אין זה אודיו יוקרתי ואם מישהו טרח לקרוא את הכתבה של AVI הוא למד כי המחשב בדרך לעקוף ולהביס את מערכות היוקרה הארכאיות של מנורות או אפילו נגניםCD DVD מתוחכמים, דבר היצרן הבריטי השמרני AVI

oferab
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
קיבל תודות: 1 פעם

גם לי נראה שהאזנה דרך המחשב היא העתיד

שליחה #12 

יש המון חומר להאזנה ONLINE ובהורדות, האיכות של MP3 היא מאד סבירה, והתדרים הגבוהים שהוא לא מעביר הם ממילא תדרים שאנחנו לא שומעים, הנוחות מאד גדולה, במיוחד עם תוכנות יעודיות שמתחברות לטלויזיה, והיום תוכנות כמו MEDIA PLAYER מציגות יש את העטיפה של הדיסק מתוך מאגר ONLINE
השאלה היא, איזה כרטיס קול, כנראה חיצוני, מגיע לאיכויות של HIFI

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #13 

בלי קשר ל-MP3 והורדות מהרשת, שמיעה דרך מקור דיגיטלי (SB דוגמה מצויינת) יכולה לפתור את בעיית הג'יטר שעולם הטרנספורטים המכניים נאבק איתה בשיניים כבר 25 שנה.
אני, כמו כמה לפני, נשאר עם אוסף הדיסקים (שרק הולך וגדל), שכן אני בד"כ נוהג לעיין בחוברת המגיעה עם הדיסק ולקרוא את ה-NOTES.
וליאור - אין לי טלויזיה באותו חדר שהמערכת שוכנת בו, אז גם זו לא אופציה...

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

אהלן לכולם,

הינה נושא לא מזיק לסקר: אם איכות הסאונד מהמחשב זהה לאיכותו מדיסקים, האים היית ממשיך ליקנות דיסקים?

אני בטוח שאני כן...

.

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

מבחינת איכות סאונד נטו, לדעתי אפשר להגיע לאיכות זהה בשתי הדרכים (מחשב-כונן קשיח או נגן).
ההבדל הופך להיות נוחות והרגלי האזנה.
ליאור

asimo2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

רכישת מוסיקה חוקית ברשת

שליחה #16 

RAMKOL
אני חובב מוסיקה קלאסית, גם ג'אז קצת ,נדמה לי שגם אתה, מזה שנים שאני מנסה למצוא מקור אמין ליצירות שאני מתעניין בהם, לא שירים קצרים,לא אכפת לי לשלם. כל הנסיונות למצוא בעבר לא נגמרו טוב: קבצים פגומים ,קבצים ש לא ירדו או נתקעו , איכות ירודה ועוד
לאחרונה עליתי על אתר של WARNER CLASSICS הידועה http://www.warnerclassics.com/ המוכר מגוון גדול של יצירות באיכות KBPS 192
לא רע, אך לא בדיוק CD , ויש להם גם הצעות אטרקטיביות.
ואולם לא שבעתי נחת גם כאשר קניתי את הקבצים שלהם. נדרשתי למפתחות ואישורים שונים ומשונים. כאשר הורדתי את מכלול הסימפוניות של ברהמס לדוגמה, כל הפרקים השתבשו ונאלצתי לערוך את כולם מחדש כולל מיקום נכון של המנצח והמחבר. במהלך ההשמעה אני נדרש מפעם לפעם לתת את שם משתמש וסיסמה וכאשר, אבוי, עשיתי שדרוג קל של המחשב נאלצתי לחזור על כל תהליך ההורדה האישור וקטלוג מחדש.
על נושא העטיפות כבר דיברנו WARNER לא מצא לנכון לצרף "עטיפה", יש אינפורמציה באתר שלהם.
בקיצור תהליך לא מלבב
יש פחות בעיות כאשר אני צורב דיסק של חברים או כמובן דיסק שלי אך רק המחשבה על ארגון מחדש של כל האינפורמציה הנמצאת על גב הדיסק (לא בעלון המצורף) מעוררת בי רתיעה כאשר מדובר על כמה מאות.

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

אהלן אסימו,

אכן צדקת, אני מכור למוסיקה קלאסית :D

עולם המחשבים והוירטואליה מעולם לא משכו אותי, ואפילו דבר פשוט כמו ליכתוב כאן בפורום הוא בישבילי מיבצע... אז על אחת כמה וכמה רכישות מוסיקה באינטרנט... שזה עבורי כמו להעיף פילים בטיירה...
למזלי יש בסביבתי שפע רב של היצע של מוסיקה קלסית בדיסקים ושם אני קונה. זה כימעט כמו ליקנות תקליטים... :D
יש רשת חנויות קטנה כאן (בגולה) שמוכרת בזול עודפים ודברים לא ממש אקטואלים, זאת אומרת... טובים.. מצרף כאן את האתר שלהם:

http://www.zweitausendeins.de/

בטוח יהיה לך מעניין ליראות את החלק של המוסיקה הקלאסית.
פעם ניסיתי להעביר קונצרטו של רחמנינוב למחשב והמחשב סידר לי את זה בצורת שירים מהסוף להתחלה.. אז הבנתי שאין שם בקופסה עים מי לדבר, ואוסף הדיסקים שלי המשיך לגדל בהנאה מלאה...

.

רדנקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 741

שליחה #18 

חנות מצויינת. היתה אצלם פעם מכירה של קופסאות ב-FANTASY ורכשתי מהם את הקופסה של קולטריין בפרסטיז' (15 דיסקים אם אני זוכר נכון) במחיר המגוחך של 230 ש"ח כולל משלוח לארץ.

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שלוש נקודות

שליחה #19 

1. כל הכייף מבחינתי זה לעבור על הקופסאות המקוריות של ה-CD, כל אחת עם הצבעים והפונטים השונים שלה, מלמעלה עד למטה, ולבחור מה שהכי מתאים לי למצברוח באותו זמן.
לעשות את אותו דבר עם רשימת תיקיות במחשב - בשבילי זה ממש ממש לא זה.
2. כשקונים דיסק מקורי, בלי להיכנס אפילו טיפה לנושא זכויות היוצרים, יש לדעתי גם מעין הכרת תודה לאמנים. אם זה אמן חדש אז זה רק יקדם אותו ואם מדובר בקלאסיקה אז בכלל טוב - אם הם עושים לי כייף אחרי כל כך הרבה שנים - יאללה שירוויחו
3. לגבי צרובים - זה מאוד צורם, בעיניי, לראות קלאסיקות צרובות על מדיה אפורה עם שם האומן והאלבום כתובים בטוש. נכון שאפשר להדפיס היום את כל העטיפה כולל מדבקה ל-CD עצמו, אבל מבחינתי לפחות זה ללכת עם ולהרגיש בלי.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #20 

יצאה לי הודעה כפולה :מבולבל:
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

שלח תגובה