חיבור רמקול של6 אוהם ליציאה של8
- yuria
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4181
- נתן תודות: 103 פעמים
- קיבל תודות: 238 פעמים
מדובר על עכבה של 8 אוהם ולא התנגדות .אין צורך להוסיף נגד של 2 אוהם בטור.
תוודא שהרסיבר לא נמצא בעוצמות גבוהות כדי למנוע התחממות יתר
תוודא שהרסיבר לא נמצא בעוצמות גבוהות כדי למנוע התחממות יתר
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
לנגד אין חלק מדומה, אז ההתנגדות שלו היא גם העקבה שלו (לכל תדר)
המצב הוא כזה:
יש לי רסיבר שתומך ב 4 יציאות של: 8-16ohm (במידה ויש רמקול של 4-6 כתוב שמותר להשתמש רק ב2 יציאות)
ובפועל יש לי 4 רמקולים של 6ohm ורציתי לעשות מערכת סראונד מאולטרת
יש לך במקרה מושגם איזה רכיב יכול להגן לי על הרמקול בקפיצת מתח נגיד?
המצב הוא כזה:
יש לי רסיבר שתומך ב 4 יציאות של: 8-16ohm (במידה ויש רמקול של 4-6 כתוב שמותר להשתמש רק ב2 יציאות)
ובפועל יש לי 4 רמקולים של 6ohm ורציתי לעשות מערכת סראונד מאולטרת
יש לך במקרה מושגם איזה רכיב יכול להגן לי על הרמקול בקפיצת מתח נגיד?
- RubyTop
- עוסק בתחום

- תגובות: 120
- שם מלא: אברמוב רובי
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 12 פעמים
אל תחבר שום נגדים בטור. פשוט תשתדל לא להשתולל עם הווליום.
אפ בכל זאת תבחר מדי פעם לשמוע חזק, תכבה/תבטל זוג רמקולים.
ואם רוצה לאלתר סרראונד, הזוג שהחלטת שיהיו מאחור, תחבר/תאחד את שני המינוסים של הרמקולים מבלי לחבר אותם לשום מקום נוסף. וכל אחד משני הפלוסים שלהם, תחבר ליציאת היציאות הפלוסים ברסיבר. כלומר, פלוס אחד לימין ופלוס אחד לשמאל.
את זוג הרמקוחים הקידמי, תחבר רגיל. בקופיגורציה הזו אמנם תשמע סוג של "אפקט" מאחורה אבל זה קצת ישפיע על הסאונד של הקידמיים גם. אם יש לך ברסיבר לחצני מיתוג של רמקולים ( A ו B ) אז זה מצויין כי ברגע שתרצה לשמוע סטריאו רגיל, פשוט תבחר ללחוץ רק על A.
אפ בכל זאת תבחר מדי פעם לשמוע חזק, תכבה/תבטל זוג רמקולים.
ואם רוצה לאלתר סרראונד, הזוג שהחלטת שיהיו מאחור, תחבר/תאחד את שני המינוסים של הרמקולים מבלי לחבר אותם לשום מקום נוסף. וכל אחד משני הפלוסים שלהם, תחבר ליציאת היציאות הפלוסים ברסיבר. כלומר, פלוס אחד לימין ופלוס אחד לשמאל.
את זוג הרמקוחים הקידמי, תחבר רגיל. בקופיגורציה הזו אמנם תשמע סוג של "אפקט" מאחורה אבל זה קצת ישפיע על הסאונד של הקידמיים גם. אם יש לך ברסיבר לחצני מיתוג של רמקולים ( A ו B ) אז זה מצויין כי ברגע שתרצה לשמוע סטריאו רגיל, פשוט תבחר ללחוץ רק על A.
טכנאי עם וותק של כ40 שנה לתיקון ציוד אודיו ביתי ומקצועי באהבה רבה. אצלי זה סוג של אומנות.
0524-893700 ד"א [email protected]
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
אתה לא תקבל שום סראונד.
כן תקבל קליפינג במצב הטוב ורסיבר תקול/שרוף במקרה הרע.
כן תקבל קליפינג במצב הטוב ורסיבר תקול/שרוף במקרה הרע.
סראונד דורש רמקולים תואמים לסרטונד?
עניין אותי לשאול האם ההגברה של כל ערוץ בסראונד גם היא צריכה להגיע ל 100W ? נגיד 5*100W (או שאפשר להסתפק בכל ערוץ על 35W) ?
והאם 500ש"ח זה תקציב מספיק להשקיע בהגברת סראונד מיד שניה?
וגם ראיתי SUBWOOFER שדורש 800W אולי יותר (אם אני רוצה לקנות בנפרד), כדאי פאסיבי/ אקטיבי?, הבנתי ש 10" ומעלה...
עניין אותי לשאול האם ההגברה של כל ערוץ בסראונד גם היא צריכה להגיע ל 100W ? נגיד 5*100W (או שאפשר להסתפק בכל ערוץ על 35W) ?
והאם 500ש"ח זה תקציב מספיק להשקיע בהגברת סראונד מיד שניה?
וגם ראיתי SUBWOOFER שדורש 800W אולי יותר (אם אני רוצה לקנות בנפרד), כדאי פאסיבי/ אקטיבי?, הבנתי ש 10" ומעלה...
- RubyTop
- עוסק בתחום

@legopart
·לסראונד בסיסי כל רמקול יכול להתאים. גם אם הוא לא גדול כמו הרמקולים הקידמיים.
אם קונה רסיבר, עדיפות לכזה שההספקים שלו זהים לכל הערוצים. + יציאת סאב יעודית ( לסאב מוגבר-אקטיבי ).
הגודל בסאבוופר כן קובע, אם כי, זה תלוי בצורך כמו גודל החלל של החדר.
גם סאבים מסויימים עם רמקול 8" עושים את העבודה יופי בחדרים סטנדרטיים 4×5.
צריך להתרשם.
אם קונה רסיבר, עדיפות לכזה שההספקים שלו זהים לכל הערוצים. + יציאת סאב יעודית ( לסאב מוגבר-אקטיבי ).
צריך להתרשם.
טכנאי עם וותק של כ40 שנה לתיקון ציוד אודיו ביתי ומקצועי באהבה רבה. אצלי זה סוג של אומנות.
יש לי כל כך הרבה רמקולים שאני לא יודע מה לעשות איתם כבר
רמקולים של PHONIC
8ohm 100w
לא יצא לי אף פעם לשמוע אותם
[img2=141x141]http://i.ebayimg.com/00/s/MTIwMFgxMjAw/ ... u/$_35.JPG[/img2]
רמקול של kenwood rxd-g3
6ohm 60+w
[img2=150x101]https://38.img.avito.st/640x480/2076157638.jpg[/img2]
רמקול של sony apm-d5
6ohm 100+w
[img2=148x111]https://http2.mlstatic.com/parlantes-so ... 2016-F.jpg[/img2]
Sony APM-209W
6ohm 60+w
[img2=161x141]http://www.radiomuseum.org/images/radio ... 698401.jpg[/img2]
וגם Creative SBS A200 שזה רמקולים "אקטיביים" 2.1 (עם סאבוופר על הפנים (5w בערך 4"), גם הרמקולים לא משהו)
[img2=209x157]http://stech1.firstpost.com/tech2images ... a300_1.jpg[/img2]
ועוד רמקולים מאולטרים סיניים של 8ohm 20+w
המחשב תומך בכל יציאה אפשרית
ברשותי רסיבר אחד על 100w ל2 ערוצים של 6ohm או 100w ל4 של 8ohm (לפי מה שרשום עליו)
ויש לי גם איזה 3 מערכות סטריאו, סוני: תומכת ב2 יציאות, קנווד: תומכת ב2 יציאות (ו2 של סראונד שחייבות להיות 8ohm ויותר שלא ניסיתי), aiwa שתומכת ב2 יציאות
איך להגדיר את זה במילים יפות... בשביל סראונד אין לי כלום מאורגן כרגע XD
וכן, מדובר על חדר מאוד קטן
רמקולים של PHONIC
8ohm 100w
לא יצא לי אף פעם לשמוע אותם
[img2=141x141]http://i.ebayimg.com/00/s/MTIwMFgxMjAw/ ... u/$_35.JPG[/img2]
רמקול של kenwood rxd-g3
6ohm 60+w
[img2=150x101]https://38.img.avito.st/640x480/2076157638.jpg[/img2]
רמקול של sony apm-d5
6ohm 100+w
[img2=148x111]https://http2.mlstatic.com/parlantes-so ... 2016-F.jpg[/img2]
Sony APM-209W
6ohm 60+w
[img2=161x141]http://www.radiomuseum.org/images/radio ... 698401.jpg[/img2]
וגם Creative SBS A200 שזה רמקולים "אקטיביים" 2.1 (עם סאבוופר על הפנים (5w בערך 4"), גם הרמקולים לא משהו)
[img2=209x157]http://stech1.firstpost.com/tech2images ... a300_1.jpg[/img2]
ועוד רמקולים מאולטרים סיניים של 8ohm 20+w
המחשב תומך בכל יציאה אפשרית
ברשותי רסיבר אחד על 100w ל2 ערוצים של 6ohm או 100w ל4 של 8ohm (לפי מה שרשום עליו)
ויש לי גם איזה 3 מערכות סטריאו, סוני: תומכת ב2 יציאות, קנווד: תומכת ב2 יציאות (ו2 של סראונד שחייבות להיות 8ohm ויותר שלא ניסיתי), aiwa שתומכת ב2 יציאות
איך להגדיר את זה במילים יפות... בשביל סראונד אין לי כלום מאורגן כרגע XD
וכן, מדובר על חדר מאוד קטן
·אכן, אני רואה שקיבלתי כבר תשובה.RubyTop כתב:@legopart
צריך להתרשם....
תודה.
מה לגבי הסאב וופרים ה"זולים" של 4-5" ?
- ngold7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 843
- נתן תודות: 201 פעמים
- קיבל תודות: 133 פעמים
למה אתה רוצה סראונד? לסרטים אין לך שום סיבה לסראונד בלי רסיבר תומך. למוזיקה, שבמקור היא סטריאו, מספיק שני רמקולים. זה שיש לך המון רמקולים שונים יכול רק להרוס, אם זה FR ממש לא אחיד או מיש מש אחר. כדי להוכיח את זה, תחבר רמקול אחד לשמאל ואחר לימין ותשמע את ההבדל. לגבי כל העכבות השונות, זה לא ממש משנה אלה אם אתה מגביר לווליום גבוה ולהרבה זמן.
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past
- RubyTop
- עוסק בתחום

אני לא מכיר את הרמקולים שהצגת שיש ברשותך. יכול להיות שהם מספקים מספיק באסים בחלל הקיים ואם אתה מרגיש שחסר לך, אז סאבוופר.
לדעתי ומההתרשמות בתמונות, סאב יכול רק להוסיף. ולא 4"
סאב אקטיבי שצריך שדרוג לרסיבר עם יציאה יעודית.
לדעתי ומההתרשמות בתמונות, סאב יכול רק להוסיף. ולא 4"
סאב אקטיבי שצריך שדרוג לרסיבר עם יציאה יעודית.
- ngold7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 843
- נתן תודות: 201 פעמים
- קיבל תודות: 133 פעמים
אם אתה רוצה להוסיף סאב, מה שאני אישית לא אוהב, ויש כאלה שאוהבים מאוד אתה חייב יציאה מתאימה, שהיא preout ואז בסאב אתה מגדיר תדר חיתוך.
.He who knows the past controls the future
מציע שתבדוק אם הרמקולים הללו צפים בים... מה אתה חי בשנותה 80? זה רמקולים של טייפ דבל קסט מהשוג שנישא על הגב עם אורגן אורת במקרה..?
מציע שתשקול לרכוש זוג רמקולים נורמלי ואולי גם מגבר. בלי קשר, כפי שאמרו לך, אין שום צורך לחבר נגדים. מגבר אודיו מטבעו מתנהג כמו מקור מתח. אין ממש צורך בתיאום עקבות, כי זה אמנם מבטיח הספק מרבי (בתדר ספציפי) אבל יקטין אם הנצילות. למגבר "8 אוהם" אפשר לחבר בלי שום בעיה רמקול "6 אוהם" וברוב המקרים אין שום בעיה גם לחבר 4 אוהם, רק לא להגביר לתחום בו אתה שומע עיוותים.
עכבה של רמקול זו לא התנגדות אוהמית וגם לא ממש התנגדות היגבית\הואמית כמו של סליל. הרמקול הוא אתקן מגנטו-מכאני שיש לו כא"מ נגדי שנוצר עם תנועת הממברנה בזמן העבודה. העכבה שלו (יחס מתח לזרם) היא לא רק פונק' של התדר, אלא מושפעת גם מהספק העבודה כי תנועה במשרעת גדולה יותר מייצרת כא"מ נגדי גדול יותר.. הערך הנקוב של 8 אוהם נקבע עי היצרן כערך השוואתי חסר משמעות מיוחדת. זה לרוב ערך ממוצע בהספק נקוב ובתדר של 1000 הרץ, או לחילופין ערך מינימאלי מוכפל ב 1.5 (יש תקנים שונים). העכבה הרשומה על המגבר לא מייצגת את עכבת המוצא, אלא רק נתון שבא להגביל את ההספק (הזרם) שאתה צורך ממנו.
זה נועד בכדי לתאם תחומי עבודה של רמקולים מול מגבר ולא נתון שצריך לקחת ברצינות ייתרה. רוב הרמקולים האודיופיליים היקרים ביותר הם דווקא 6 או 4 אוהם והם עובדים מעולה עם מגבר 8 אוהם. ככל שהעכבה הנקובה נמוכה יותר, כך "תשמע יותר חזק", שוב כי המקבל הוא מקור מתח ולא זרם. זה מפני שעכבת המוצא של מגבר שרשום עליו 8 אוהם היא ממש לא 8 אוהם, אלא נמוכה באופן משמעותי, כך שרוב המתח נופל תמיד על סלילי הרמקול ולא מתבזבז בדרך...
מציע שתשקול לרכוש זוג רמקולים נורמלי ואולי גם מגבר. בלי קשר, כפי שאמרו לך, אין שום צורך לחבר נגדים. מגבר אודיו מטבעו מתנהג כמו מקור מתח. אין ממש צורך בתיאום עקבות, כי זה אמנם מבטיח הספק מרבי (בתדר ספציפי) אבל יקטין אם הנצילות. למגבר "8 אוהם" אפשר לחבר בלי שום בעיה רמקול "6 אוהם" וברוב המקרים אין שום בעיה גם לחבר 4 אוהם, רק לא להגביר לתחום בו אתה שומע עיוותים.
עכבה של רמקול זו לא התנגדות אוהמית וגם לא ממש התנגדות היגבית\הואמית כמו של סליל. הרמקול הוא אתקן מגנטו-מכאני שיש לו כא"מ נגדי שנוצר עם תנועת הממברנה בזמן העבודה. העכבה שלו (יחס מתח לזרם) היא לא רק פונק' של התדר, אלא מושפעת גם מהספק העבודה כי תנועה במשרעת גדולה יותר מייצרת כא"מ נגדי גדול יותר.. הערך הנקוב של 8 אוהם נקבע עי היצרן כערך השוואתי חסר משמעות מיוחדת. זה לרוב ערך ממוצע בהספק נקוב ובתדר של 1000 הרץ, או לחילופין ערך מינימאלי מוכפל ב 1.5 (יש תקנים שונים). העכבה הרשומה על המגבר לא מייצגת את עכבת המוצא, אלא רק נתון שבא להגביל את ההספק (הזרם) שאתה צורך ממנו.
זה נועד בכדי לתאם תחומי עבודה של רמקולים מול מגבר ולא נתון שצריך לקחת ברצינות ייתרה. רוב הרמקולים האודיופיליים היקרים ביותר הם דווקא 6 או 4 אוהם והם עובדים מעולה עם מגבר 8 אוהם. ככל שהעכבה הנקובה נמוכה יותר, כך "תשמע יותר חזק", שוב כי המקבל הוא מקור מתח ולא זרם. זה מפני שעכבת המוצא של מגבר שרשום עליו 8 אוהם היא ממש לא 8 אוהם, אלא נמוכה באופן משמעותי, כך שרוב המתח נופל תמיד על סלילי הרמקול ולא מתבזבז בדרך...
·Sexter כתב:מציע שתבדוק אם הרמקולים הללו צפים בים... מה אתה חי בשנותה 80? זה רמקולים של טייפ דבל קסט מהשוג שנישא על הגב עם אורגן אורת במקרה..? ......
אבל רציתי לשאול, סתם כי השקעתי מאט כסף וקניתי זוג רמקולים כאלו (בשביל נוסטלגייה כמובן).
מדובר על ברובם על רמקולים שאכן צורפו למערכת סטראו שהכילה דאבל-קסט אבל לא טייפים אלא מערכות ביתיות.
ביחס למערכות מקרינות הסאונד, אני בטוח שהם טובים יותר פי 1000 מונים, שמה רק הסאב וופר, נראה כמה הוופר שיש בשלי.
וכן, הם רובם 2WAYS והם מדפיים ורק חלק קטן מהם ניתנים לתלייה.
(וכן האלו של SONY הגיע עם PIEZO בתור 3WAY שזה בולשיט {אני אחליף אותו לטוויטר 1.25" })
אבל עדיין ההספק שלהם מאוד גבוהה,
SONY APM D5 על 70+75W (וופר+טוויטר) +אני מוסיף לו טוויטר של 20W
SONY APM 209W על 45+35W +אני מוסיף לו טוויטר של 20W
Kenwood על 60+25W
רציתי לשאול, אם אני מוסיף לרמקול טוויטר של 1", איזה קבל כדאי לי לשים עבורו?
ברמקול SONY APM D5 הטוויטר של 2-3" הוא בעל סליל מקביל של 3.9mH וקבל בטור של 2.2uF
ברמקול SONY APM 209W הטוויטר של 2" הוא בעל קבל בטור של 2.2uF
לוופר אין כלום
הייתי שם את הטוויטר של ה 1" במקביל ל2" אבל אני מפחד שזה ישפיע על העקבה
מה דעתכם?, אם 1" מבצעה תדרים נמוכים יותר, אז איזה קבל כדאי לשים לו?
רציתי להתקין לאחד מהרמקולים CROSSOVER מוכן שקניתי, שנקודות החיתוך שלו הם 1000HZ ו 5000HZ
אבל לדעתי זה בעייתי לשים במערכת של רמקולים 1" 2" 5" כזה קרוסאובר, כי אני חושש שיהיה בעייתי להגדיר לרכיב של 2" ליישם תדרים של 1000-5000HZ