מערכת kodibuntu
מהווה אופציה טובה למחשב מיני, שכן הוא כולל גם UBUNTU (אמנם צריך לבצע EXIT ב-KODI ולבצע לוגאין ב-LUBUNTU, יוזר kodi ללא סיסמה)
כלומר, יש לך מחשב לכל דבר, אמנם עם מינימום תוכנה-רק דפדפן, אך אתה יכול להתקין עליו מה שבא לך.
אתה יכול לנסות את kodibuntu וכל הפצת לינוקס שבא לך לנסות בלי להתקין ואפילו להשתמש לאחר מכן בכל מחשב.
תתקין LILI
תוריד את ה-ISO של kodibuntu
תכניס דונגל USB (מינימום 4GB). שים לב שככל שהדונגל יהיה מהיר יותר וישב בכניסת USB3 הכל יעבוד חלק ואפשר לוותר על התקנה עתידית)
תפעיל את LILI - בחר למעלה את הדונגל שהכנסת, טען את ה-ISO שהורדת, תבחר באמצע מקסימום זיכרון ל-persistence ,למטה סמן ב-V רק את האמצעי FAT32 ותלחץ על הברק הצהוב.
התהליך יקח מספר דקות.
לאחר מכן אתחל את המחשב,כנס לביוס ושנה את סדר ה-BOOT. שנה כך שהראשון יהיה ה-USB והשני מה שהיה בראשון כלומר הדיסק הקשיח. שמור וצא F10
במידה והוינדוס עדיין עולה, נסה לאתחל שוב ותראה אם יש מקש F כלשהו שנותן לך אופציה לבחור עם איזה התקן להעלות.
כל מותג של לוחות זה שונה. אצלי באסוס לדוגמה זה F8. צריך ללחוץ עליו לאחר האיתחול, כשאתה רואה את חלון ה-DOS של הביוס, ולהמתין לתפריט בחירת התקן שממנו אתה רוצה להעלות את המערכת.
או שתצפה בזה
כלומר, יש לך מחשב לכל דבר, אמנם עם מינימום תוכנה-רק דפדפן, אך אתה יכול להתקין עליו מה שבא לך.
אתה יכול לנסות את kodibuntu וכל הפצת לינוקס שבא לך לנסות בלי להתקין ואפילו להשתמש לאחר מכן בכל מחשב.
תתקין LILI
תוריד את ה-ISO של kodibuntu
תכניס דונגל USB (מינימום 4GB). שים לב שככל שהדונגל יהיה מהיר יותר וישב בכניסת USB3 הכל יעבוד חלק ואפשר לוותר על התקנה עתידית)
תפעיל את LILI - בחר למעלה את הדונגל שהכנסת, טען את ה-ISO שהורדת, תבחר באמצע מקסימום זיכרון ל-persistence ,למטה סמן ב-V רק את האמצעי FAT32 ותלחץ על הברק הצהוב.
התהליך יקח מספר דקות.
לאחר מכן אתחל את המחשב,כנס לביוס ושנה את סדר ה-BOOT. שנה כך שהראשון יהיה ה-USB והשני מה שהיה בראשון כלומר הדיסק הקשיח. שמור וצא F10
במידה והוינדוס עדיין עולה, נסה לאתחל שוב ותראה אם יש מקש F כלשהו שנותן לך אופציה לבחור עם איזה התקן להעלות.
כל מותג של לוחות זה שונה. אצלי באסוס לדוגמה זה F8. צריך ללחוץ עליו לאחר האיתחול, כשאתה רואה את חלון ה-DOS של הביוס, ולהמתין לתפריט בחירת התקן שממנו אתה רוצה להעלות את המערכת.
או שתצפה בזה
המערכת מהירה ועבור מיני מחשב לא עם חומרה הכי חזקה טובה יותר מ-WINDOWS (לפחות טובה מגרסה 10 )
אבל אני קיבלתי איתה באגים מוזרים . שפות שהיו נעלמות , קול ועוד
אבל אם אתה צריך KODI ומידי פעם יכולת מחשב זאת המערכת
לצערי חזרתי לוינדואס 10 כרגע אבל לא מרוצה ומחפש חלופה
אבל אני קיבלתי איתה באגים מוזרים . שפות שהיו נעלמות , קול ועוד
אבל אם אתה צריך KODI ומידי פעם יכולת מחשב זאת המערכת
לצערי חזרתי לוינדואס 10 כרגע אבל לא מרוצה ומחפש חלופה
- RafalovitchTom
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 588
- שם מלא: Rafalovitch Tom
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 75 פעמים
@igorg79
·אני מזמן ויתרתי על דפדפן ושולחן עבודה בקודי שלי, פשוט לא רואה את הצורך.
כל המכשירים שלי בבית מריצים libreelec שזה קודי נקי בלבד, ואם אני רוצה דפדפן אני פשוט משתמש באייפון או באייפד.
כמובן שזו מערכת סופר מהירה גם על חומרה חלשה מאוד (אצלי זה רץ על רסברי פאי ועל אינטל נוק)
·אני מזמן ויתרתי על דפדפן ושולחן עבודה בקודי שלי, פשוט לא רואה את הצורך.
כל המכשירים שלי בבית מריצים libreelec שזה קודי נקי בלבד, ואם אני רוצה דפדפן אני פשוט משתמש באייפון או באייפד.
כמובן שזו מערכת סופר מהירה גם על חומרה חלשה מאוד (אצלי זה רץ על רסברי פאי ועל אינטל נוק)
- RafalovitchTom
- חבר פעיל במיוחד

·ראשית ניתן להשתמש בהרחבה quasar לצפיה (צפיה דרך טורנטים),igorg79 כתב:מידי פעם שהתוספים לא עובדים אני רוצה לעבור לדסקטופ . זה משאיר לי שליטה
יתרה מכך יש לך פתרון להורדת טורנטים לכונן ע"י אותו מחשב שרצה עליו LIBREELEC או OE וכו .... ?...
שנית תלמד להתבסס כמה שיותר על תכנים שהורדת.
ולבסוף - אני לקחתי רסברי פאי והפכתי אותו לשרת ביתי שמוריד טורנטים ומשתף אותם ברשת הביתית, העלות שלו ממש נמוכה, צריכת החשמל שלו ממש נמוכה, הממשק נשלט דרך דפדפן על המחשב/נייד/טאבלט.... והוא משתף 24/7 ככה שהיחס שיתוף שלך מרוויח מהעסק.
ואני מצטער - פשוט לא נוח דפדפן ממרחק 4 מטר ובייחוד לא נוח להשתמש בעכבר על הספה.
תראי ,צפיות דרך הרחובת כגון פולסר, קיוסר ועוד רבות ידועות
יחד עם זאת אני רוצה גם להוריד על בסיס מיני PC שממילא עובד 24/7
להתחיל לחבר רספברי במקרה הזה זה אילוץ
לא צריך לעבוד עם עכבר, יש אחלה AIR MOUSE או מקלדת משולבת כמו LOGITEC 400
וגם בוא לא נגזים כמה זמן אתה גולש , כמה דקות בקושי , מסמן הורדות וזהו
דרך אגב פתרון יותר נחמד הוא שליה מרחוק ע"י מחשב אחר
נ.ב. WIN10 מעצבן .אין מנוס מלחזור להפצה כלשהי של לינוקס או WIN7
נ.ב. WIN10 מעצבן .אין מנוס מלחזור להפצה כלשהי של לינוקס או WIN7
- RafalovitchTom
- חבר פעיל במיוחד

·ראשית ניתן לכל מערכת הפעלה להוסיף קליינט טורנט, אני פשוט חושב שלקנות מחשב עם חומרה יקרה רק בשביל להריץ ווינדוס רק בשביל להוריד טונטים זה מוגזם מאוד.... ולא תצליח לשכנע אותי, גלישה ממרחק כזה זה לא נוח כמו אייפון או אייפד, כשאני רוצה להוסיף טורנטים אני פותח את המקבוק אייר שלי - מתחבר לממשק של השרת ומוסיף טורנטים.igorg79 כתב:תראי ,צפיות דרך הרחובת כגון פולסר, קיוסר ועוד רבות ידועות
נ.ב. WIN10 מעצבן .אין מנוס מלחזור להפצה כלשהי של לינוקס או WIN7...
מסכים איתך בנוגע לווינדוס - אין לי אף מכשיר עם ווינדוס
gavra כתב:היי,
למישהו כאן יצא להשתמש בקודי על kodibuntu?
בכלל, בכללי, איך המערכת הזאת? וביחס לווינדוס?...
דעה שלי מהכרות עם ubuntu
לאחרונה התקנתי ב 2 מחשבים שונים ubuntu
מחשב אחד מאוד ישן שהריץ XP עם נתונים מאוד חלשים והמערכת רצה מצויין
ומחשב שני שהריץ 7 אבל היה קורס כל פעם מהודעה אחרת מווינדוס, גם אחרי פירמוט הודעות מוזרות
בשני המחשבים רץ ubuntu מערכת קלה מאוד ובנוסף התקנתי קודי על שניהם רץ חלק
ההיתרון של ubuntu שיש בנוסף מערכת הפעלה לכל דבר וגם קודי
מקווה שעזרתי