אל תשתמש בפחיות שמוכרים בחנויות כי זה לא אוויר בכלל. זה גז דליק וחבל שתגלה את זה שניה אחרי שתסגור את המארז, תפעיל ותראה איזה יופי של פיצוץ יש לך במזנון.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
לחץ אוויר לניקוי אבק היא אחת הטעויות הנפוצות ביותר - רוב האנשים לא חווים בעיות לאחר מכן ,
אך אוויר דחוס או לחץ אוויר בכל צורה - פשוט מעיף את האבק לכל מקום גם לחריצים אחרים בלוח האם ובכרטיסים - לא מומלץ בכלל .
קח שואב אבק עם פייה שאינה עם שערות (שלא ייווצר חשמל סטאטי) ותשאב בזהירות ובעדינות את המאווררים וחלקי המחשב.
אל תיגע עם השואב במחשב - בשום חלק - תשאב "מהאוויר" .
לאחר מכן - בזהירות - עם מגבונים - תיזהר שהם לא יגעו בכרטיסים אלקטרוניים (שוב - חשמל סטאטי וגם מים/ הלחות שלהם) .
אני בזמנו קניתי מפוח כזה ואיתו אני מנקה את המחשבים שלי כשמגיע הזמן. http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=592240 (כמובן מחוץ לבית)
הפחיות אוויר דחוס משתמשות בגז דחוס על מנת ליצור את ה"לחץ", וכאשר גז דחוס מתרחב הוא מתקרר (כך למשל עובד המזגן באוטו), וכאשר נוצר מגע בין הגז לחלקי המחשב, גם הם מתקררים וזה יכול ליצור עליהם שכבת עיבוי.
אני לא אקנה קומפרסור כי אין לי איפה לאחסן אותו.
אבל ממה שלמדתי מהתגובות שלכם, אני לא רואה חשש בלהשתמש בלחץ אוויר
ולתת דגש גדול מאוד על הזמן בו המכשיר לא יופעל בחזרה ולא יחובר לחשמל וככה אם ואיך שהוא יש מים או התעבות או כל דבר - נמענו מזה.
אז לחץ אוויר אין בעיה, הבעיה היא בסה"כ אם מדליקים את המכשיר מיד לאחר מכן.
אני אעשה לחץ אוויר לפני היציאה לעבודה, אחזור בערב, חצי יום יהיה לרכיבים שם לנוח.
לחץ אוויר של קומפרסור לא משאיר נוזל
הם דיברו על הספריי אוויר דחוס שקונים במיכלים.
אני מפעיל ישר את המחשב, מנקה אחת ל4 חודשים. כבר שנים, הכל בסדר.
מפעיל את האוויר בעוצמה מלאה על המאווררים של הספק/מעבד/כרטיס מסך, וטיפה מרחוק על שאר הרכיבים
אם התכוונתם לקומפרסור כמו בתגובה האחרונה - ברור לי.
אבל מאיפה אני משיג כזה בארץ? ובמחיר סביר כמו בקישור?
כי הקומפרסור שנתנו פה עם קישור לזאפ הוא עצום. לא לכל אחד יש מקום לאחסן דבר כזה.
כמובן שלא מדובר בדירה עם חדרים גדולים, או חדר נוסף, וכמובן אין מחסן.
הקומפרסור האחרון קומפקטי מאוד ואפילו יש תמונה שמנקים איתו מחשבים - מעולה.
המחיר 75$
לא יקר.
אם אני לא טועה זה גם מתחת לסף המיסים בארץ (אם הולכים על רכישה מחול, אבל מה עם משלוח? אין לי מושג כמה יעלה + אם מחיר המשלוח יקפיץ את ערך המוצר לכך שכן יישולמו מסים ומעמ)
בזמנו חיפשתי מפוח ומסתבר שמכשיר זה די פופולרי ספציפית בתחום מחשבים (מקריאה בפורומים\יוטוב), בעיה רק הייתה למצוא אחד שמתאים למתח שלנו במחיר נורמלי כי רוב מוצרי החברה מיועדים לארה"ב. קניתי מהקישור שהבאתי (b&h) ושלחתי דרך buy2usa כשהיה להם משלוח ימי אז, כי כשהוא נמכר ב-50$ + כמה דולר משלוח ימי (איחדתי חבילות) יצא משתלם. כרגע כשהוא עולה 75$ פלוס כמה שיעלה משלוח לדעתי יותר משתלם להזמין מאמזון אירופה (באנגליה למשל יצא 100 פאונד כולל הכל ואולי תקבל החזר מס), מחיר יהיה בערך זהה אבל תקבל אחריות אמיתית
NarynK כתב:
המחיר 75$
לא יקר.
אם אני לא טועה זה גם מתחת לסף המיסים בארץ (אם הולכים על רכישה מחול, אבל מה עם משלוח? אין לי מושג כמה יעלה + אם מחיר המשלוח יקפיץ את ערך המוצר לכך שכן יישולמו מסים ומעמ)
TheCoolest כתב:אני בזמנו קניתי מפוח כזה ואיתו אני מנקה את המחשבים שלי כשמגיע הזמן. http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=592240 (כמובן מחוץ לבית)
הפחיות אוויר דחוס משתמשות בגז דחוס על מנת ליצור את ה"לחץ", וכאשר גז דחוס מתרחב הוא מתקרר (כך למשל עובד המזגן באוטו), וכאשר נוצר מגע בין הגז לחלקי המחשב, גם הם מתקררים וזה יכול ליצור עליהם שכבת עיבוי.
...
·
@NarynK
שים לב להודעה שלי. זה המכשיר שאני משתמש בו כבר שנים רבות והוא עושה עבודה מצויינת.