הטלוויזיה מראה מסך שחור כשאני מכבה את האור
שלום לכולם.
בעיה מאוד מוזרה...
קניתי כבל hdmi מ-ksp 15 מטר כדי לחבר את המחשב הנייח שבחדר שלי לטלוויזיה בסלון.
הטלוויזיה -ES-8000 55' Samsung
חיברתי והכל עובד מצויין, אבל כשאני מדליק אור (לא כל מתג, 2-3 מתגים) התמונה נכבת לכמה שניות.
זה לא קורה כשאני מדליק את המזגן למשל...
האם הבעיה היא בארכה? איך ניתן לפתור את זה?
אולי זה מגיע מהמחשב או מהספק שלו?
יש לי כרטיס קול ופעם היה עושה לי רעשים עד שהבנתי שזה בעיית ארכה והחלפתי למגבר כבל קומקום בלי/עם ארכה.
אשמח לעזרה.
תודה.
בעיה מאוד מוזרה...
קניתי כבל hdmi מ-ksp 15 מטר כדי לחבר את המחשב הנייח שבחדר שלי לטלוויזיה בסלון.
הטלוויזיה -ES-8000 55' Samsung
חיברתי והכל עובד מצויין, אבל כשאני מדליק אור (לא כל מתג, 2-3 מתגים) התמונה נכבת לכמה שניות.
זה לא קורה כשאני מדליק את המזגן למשל...
האם הבעיה היא בארכה? איך ניתן לפתור את זה?
אולי זה מגיע מהמחשב או מהספק שלו?
יש לי כרטיס קול ופעם היה עושה לי רעשים עד שהבנתי שזה בעיית ארכה והחלפתי למגבר כבל קומקום בלי/עם ארכה.
אשמח לעזרה.
תודה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
לא הייתי מחשיב את הכבלים ש KSP מוכרים מוצר איכותי. קניתי מהם כבל של מטר והוא לא עובד טוב ב4K@30.
אז לא קשה לדמיין שכבל של 15 מטר יעבוד כמו שצריך.
אתה צריך לקנות כבל איכותי. אישית רכשתי כבל AmazonBasics HDMI. אני לא יודע אם הוא מגיע באורך של 15 מטר, אני לקחתי אחד באורך של 7.5.
אז לא קשה לדמיין שכבל של 15 מטר יעבוד כמו שצריך.
אתה צריך לקנות כבל איכותי. אישית רכשתי כבל AmazonBasics HDMI. אני לא יודע אם הוא מגיע באורך של 15 מטר, אני לקחתי אחד באורך של 7.5.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
כשמדובר על כבלים קצרים עד מטר-שניים, בהרבה מקרים האיכות שלו לא משנה יותר מדי.
אבל כשמדובר על רזולוציות גבוהות או מרחקים גדולים, איכות הכבל כן משפיעה. מה שכן, לא חייבים לקנות כבל מאד יקר בשביל לקבל מוצר איכותי שיעבוד כפי שהובטח. כמו שרשמתי, כבלים של AmazonBasics מצויינים וגם כבלים של Monoprice. הבעיה היא שמדובר על מוצרים שצריך לשלם עבורם על משלוח, וכבל 15מטר יהיה גדול וכבד יחסית, מה שיעלה את מחיר המשלוח.
אבל כשמדובר על רזולוציות גבוהות או מרחקים גדולים, איכות הכבל כן משפיעה. מה שכן, לא חייבים לקנות כבל מאד יקר בשביל לקבל מוצר איכותי שיעבוד כפי שהובטח. כמו שרשמתי, כבלים של AmazonBasics מצויינים וגם כבלים של Monoprice. הבעיה היא שמדובר על מוצרים שצריך לשלם עבורם על משלוח, וכבל 15מטר יהיה גדול וכבד יחסית, מה שיעלה את מחיר המשלוח.
כיצד לבדוק אם הבעיה בכבל או בחיבורים שלו למחשב או לטלוויזיה (ככל הנראה זה הכבל והמרחק):
במידה והבעיה בחיבור למחשב בלבד אז זה כבל או חיבור
במידה וזה קורה גם בחיבור לממיר,
תנסה לצפות בסרט וידאו באפליקציה של יוטיוב (במידה וזה מסך חכם) ותבדוק אם זה גם נכבה
אם לא, אז בודאי שהבעיה בכבל.
במידה והבעיה בחיבור למחשב בלבד אז זה כבל או חיבור
במידה וזה קורה גם בחיבור לממיר,
תנסה לצפות בסרט וידאו באפליקציה של יוטיוב (במידה וזה מסך חכם) ותבדוק אם זה גם נכבה
אם לא, אז בודאי שהבעיה בכבל.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
זה לא קשור לכבל תקין או כבל תקול, זה קשור לכבל איכותי וכבל שלא. אותו כבל שעושה לו את הבעיה יכול לעבור חלק עם מידע אחר שיעבור בו. ככל שהאות יותר "כבד" והסביבה יותר "רועשת" כך הכבל עשוי יותר להיכשל. במיוחד כשמדובר בכבל פשוט ובאורך של 15 מטר. כבל לא איכותי יכול לעשות צרות צרורות עם מידע של 3840x2160 ב 4:4:4 ב- 60 הרץ (ואפילו הרבה פחות מזה) אבל לעבוד חלק לגמרי עם אותו 1080i או 720p.
15 מטר לכבל HDMI זה חתיכת באלגאן (בהנחה שאנחנו מדברים על אותו כבד). אפילו החברות המאד רציניות בכבלים נזהרות עם ההצהרות שלהן למרחקים האלה.
15 מטר לכבל HDMI זה חתיכת באלגאן (בהנחה שאנחנו מדברים על אותו כבד). אפילו החברות המאד רציניות בכבלים נזהרות עם ההצהרות שלהן למרחקים האלה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
לא יודע אם זו אותה תופעה אבל אצלי קורה משהו דומה עם מסך מחשב בחיבור HDMI (מאד קצר) - ברגע שאני מדליק / מכבה את האור או כל מכשיר אחר שמחובר לחשמל באותו החדר - המסך נכבה לשנייה ואז חוזר
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
·zaxxon82 כתב:לי זה קורה במסך מחשב שמחובר ב HDMI ברגע שהמדחס של המזגן נכנס לפעולה....
אצלי כשהמדחס נכנס לפעולה האורות בבית נותנים הבהוב. בגלל שהמדחס צורך המון זרם כשהוא נדלק אז זה גורם לנפילת מתח על חיווט החשמל בבית, במיוחד אם מדובר על בניין לא חדש וזה יכול לגרום לצרכנים אחרים להכבות.
לא נראה לי שזה קשור, נורה לא צורכת הרבה זרם, לכן לא אמורה להיות נפילת מתח ולכן מה שאתה מתאר זה מוזר ואומר שמשהו בחיבור החשמל אצלך לחדר לא תקין.*oris74 כתב:לא יודע אם זו אותה תופעה אבל אצלי קורה משהו דומה עם מסך מחשב בחיבור HDMI (מאד קצר) - ברגע שאני מדליק / מכבה את האור או כל מכשיר אחר שמחובר לחשמל באותו החדר - המסך נכבה לשנייה ואז חוזר....
*אני לא חשמלאי, ולכן לא יכול לתת אבחונים ע"ג דפי הפורום. אבל מה שאתה מתאר נראה לי לא תקין לחלוטין והייתי ממליץ להתייאץ עם חשמלאי.
- Itsik
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 431
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אצלי כשהמדחס נכנס לפעולה האורות בבית נותנים הבהוב. בגלל שהמדחס צורך המון זרם כשהוא נדלק אז זה גורם לנפילת מתח על חיווט החשמל בבית, במיוחד אם מדובר על בניין לא חדש וזה יכול לגרום לצרכנים אחרים להכבות...
לא יודע בן כמה המזגן שלך, אבל שווה לבדוק החלפת קבל(cap) של המדחס, קצת ידע טכני וניתן לעשות את זה לבד בקלות.
אצלי זה עזר לתופעת האורות.
איציק.
ככל הנראה הפרעה חשמלית שנוצרת מכיבוי הנורה.
הנורה והמחשב או המסך כנראה יושבים על אותו מעגל חשמלי בבית, יתכן והמזגן נמצא במעגל חשמלי נפרד ולכן לא מפריע. הבית מחולק למעגלים חשמליים.
.
הסבר קצר על מעגלים אלו:
מה יפתור בוודאות את הבעייה אני לא יכול לומר, עם זאת יש כמה אופציות:
1. לחבר את הטלויזיה או המחשב או שניהם למעגל חשמלי אחר בבית שאינו מחובר לנורה הבעייתית (משמע שקע אחר שאינו נמצא באותו מעגל של הנורה) .
2. החלפה לכבל אחר, אני לא מכיר את השוק של הכבלים האיכותים ויש אינסוף אופציות ומחירים, זה דוגמא לכבל שראיתי והוא דיי יקר לצעריי: (הכבל מכיל בתוכו מגבר)
http://www.ebay.com/itm/Monoprice-9172- ... SwBahVdzs-
3. הוספה של מגבר לאות הHDMI המגבר אמור לשפר את האות החשמלי בכבל לטווח ארוך, אתה שם אותו נניח אחרי 7.5 מטר ומשתמש ב2 כבלים של 7.5, לדוגמא:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=hd ... r&_sacat=0
* 2 ו-3 פתרונות באותו כיוון פחות או יותר (שימוש במגבר), ב-2 זה מקצועי יותר אבל יקר יותר , אם בחרת לנסות את 2, אין טעם לנסות את 3.
4. במקום HDMI אפשר להשתמש בהתקן GOOGLE CHROMECAST שתומך ברזולוציה עד 1080P שזה מתאים לטלויזיה שלך, המכשיר מעביר וידאו וקול מהמחשב/פלאפון לטלויזיה דרך הרשת הביתית. אך במקרה זה תדרש שבאיזור הטלויזיה תהיה קליטת WIFI סבירה, נניח מהירות הורדה 5-6Mbps ויותר יהיה טוב (בדיקת מהירות באיזורים שונים בבית ניתן לעשות עם מחשב/פלאפון דרך אפליקציות ואתרים) כמו כן גם שהמחשב יהיה בעל חיבור טוב. אני אישית לא משתמש בהתקן הזה ולא ברור לי עד כמה הוא נוח כמו HDMI לעבודה עם PC, תבדוק אם זה מעניין אותך.
5. לנסות לעבוד עם רזולוצית מסך יותר נמוכה.
6. לוותר על המחשב ולקנות סטרימר בכמה מאות שקלים (RPI 3 ב-300 ש"ח נניח והלאה) אם זה מתאים לצרכים שלך, יש פורום שלם לזה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... forum&f=22
לא יודע מה הפתרון הכי פרקטי, אבל זרקתי כמה כיוונים.
הנורה והמחשב או המסך כנראה יושבים על אותו מעגל חשמלי בבית, יתכן והמזגן נמצא במעגל חשמלי נפרד ולכן לא מפריע. הבית מחולק למעגלים חשמליים.
.
הסבר קצר על מעגלים אלו:
נוסיף לזה ש15 מטר כבל HDMI זה ממש לא מעט ומסבך עוד קצת את המורכבות.החלוקה למעגלים:
כדי להסביר את המושג "מעגל (חשמלי)" בצורה פשוטה, נסביר שכל הנורות ו/או השקעים (צרכנים) בחדר או במספר חדרים, מחוברים דרך מוליך (חוט) חשמל אחד שתחילתו של אותו חוט בלוח החשמל וסופו בצרכנים (מוליך ה-0- סוגר את המעגל). כל מעגל מחובר בלוח החשמל למא"ז (מפסק אוטומטי זעיר. בעבר היינו קוראים לזה "פקק"). תפקידו להגן על הלוח מפני צריכת יתר או קצר. ברגע שיזרום זרם גבוה מהמותר, המא"ז"יקפוץ", ויפסיק את זרימת החשמל במעגל הזה. בכל בית יש מספר מעגלי חשמל....
מה יפתור בוודאות את הבעייה אני לא יכול לומר, עם זאת יש כמה אופציות:
1. לחבר את הטלויזיה או המחשב או שניהם למעגל חשמלי אחר בבית שאינו מחובר לנורה הבעייתית (משמע שקע אחר שאינו נמצא באותו מעגל של הנורה) .
2. החלפה לכבל אחר, אני לא מכיר את השוק של הכבלים האיכותים ויש אינסוף אופציות ומחירים, זה דוגמא לכבל שראיתי והוא דיי יקר לצעריי: (הכבל מכיל בתוכו מגבר)
http://www.ebay.com/itm/Monoprice-9172- ... SwBahVdzs-
3. הוספה של מגבר לאות הHDMI המגבר אמור לשפר את האות החשמלי בכבל לטווח ארוך, אתה שם אותו נניח אחרי 7.5 מטר ומשתמש ב2 כבלים של 7.5, לדוגמא:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=hd ... r&_sacat=0
* 2 ו-3 פתרונות באותו כיוון פחות או יותר (שימוש במגבר), ב-2 זה מקצועי יותר אבל יקר יותר , אם בחרת לנסות את 2, אין טעם לנסות את 3.
4. במקום HDMI אפשר להשתמש בהתקן GOOGLE CHROMECAST שתומך ברזולוציה עד 1080P שזה מתאים לטלויזיה שלך, המכשיר מעביר וידאו וקול מהמחשב/פלאפון לטלויזיה דרך הרשת הביתית. אך במקרה זה תדרש שבאיזור הטלויזיה תהיה קליטת WIFI סבירה, נניח מהירות הורדה 5-6Mbps ויותר יהיה טוב (בדיקת מהירות באיזורים שונים בבית ניתן לעשות עם מחשב/פלאפון דרך אפליקציות ואתרים) כמו כן גם שהמחשב יהיה בעל חיבור טוב. אני אישית לא משתמש בהתקן הזה ולא ברור לי עד כמה הוא נוח כמו HDMI לעבודה עם PC, תבדוק אם זה מעניין אותך.
5. לנסות לעבוד עם רזולוצית מסך יותר נמוכה.
6. לוותר על המחשב ולקנות סטרימר בכמה מאות שקלים (RPI 3 ב-300 ש"ח נניח והלאה) אם זה מתאים לצרכים שלך, יש פורום שלם לזה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... forum&f=22
לא יודע מה הפתרון הכי פרקטי, אבל זרקתי כמה כיוונים.
נערך לאחרונה על ידי helper ב 13/07/2016 10:17, נערך 4 פעמים בסך הכל.