הטלוויזיה מראה מסך שחור כשאני מכבה את האור

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
MOTIX פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 253
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.
בעיה מאוד מוזרה...
קניתי כבל hdmi מ-ksp 15 מטר כדי לחבר את המחשב הנייח שבחדר שלי לטלוויזיה בסלון.
הטלוויזיה -ES-8000 55' Samsung
חיברתי והכל עובד מצויין, אבל כשאני מדליק אור (לא כל מתג, 2-3 מתגים) התמונה נכבת לכמה שניות.
זה לא קורה כשאני מדליק את המזגן למשל...

האם הבעיה היא בארכה? איך ניתן לפתור את זה?
אולי זה מגיע מהמחשב או מהספק שלו?

יש לי כרטיס קול ופעם היה עושה לי רעשים עד שהבנתי שזה בעיית ארכה והחלפתי למגבר כבל קומקום בלי/עם ארכה.

אשמח לעזרה.
תודה.

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2786
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #2 

גם אצלי זה התחיל לפני כמה חודשים.
זה קורה כשאני מדליק את האור במטבח .
לא יודע למה ציינת את אורך הכבל, אצלי זה כבל קצר רגיל.
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #3 

15 מטר זה ארוך, ומושפע יותר מרעשים. אם אי אפשר כבל קצר יותר, נסה להעביר את הכבל בצורה אחרת, או כבל אחר.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

לא הייתי מחשיב את הכבלים ש KSP מוכרים מוצר איכותי. קניתי מהם כבל של מטר והוא לא עובד טוב ב4K@30.
אז לא קשה לדמיין שכבל של 15 מטר יעבוד כמו שצריך.
אתה צריך לקנות כבל איכותי. אישית רכשתי כבל AmazonBasics HDMI. אני לא יודע אם הוא מגיע באורך של 15 מטר, אני לקחתי אחד באורך של 7.5.

MOTIX פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

הם יחזירו לי את הכבל?
*** כבל האמת.. פשוט כולם כאן אמרו לי שזה לא משנה ככ האיכות של הכבל וכולם יתאימו אז קניתי יחסית זול

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #6 

כשמדובר על כבלים קצרים עד מטר-שניים, בהרבה מקרים האיכות שלו לא משנה יותר מדי.
אבל כשמדובר על רזולוציות גבוהות או מרחקים גדולים, איכות הכבל כן משפיעה. מה שכן, לא חייבים לקנות כבל מאד יקר בשביל לקבל מוצר איכותי שיעבוד כפי שהובטח. כמו שרשמתי, כבלים של AmazonBasics מצויינים וגם כבלים של Monoprice. הבעיה היא שמדובר על מוצרים שצריך לשלם עבורם על משלוח, וכבל 15מטר יהיה גדול וכבד יחסית, מה שיעלה את מחיר המשלוח.

se1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 185 פעמים

שליחה #7 

כיצד לבדוק אם הבעיה בכבל או בחיבורים שלו למחשב או לטלוויזיה (ככל הנראה זה הכבל והמרחק):
במידה והבעיה בחיבור למחשב בלבד אז זה כבל או חיבור

במידה וזה קורה גם בחיבור לממיר,
תנסה לצפות בסרט וידאו באפליקציה של יוטיוב (במידה וזה מסך חכם) ותבדוק אם זה גם נכבה
אם לא, אז בודאי שהבעיה בכבל.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #8 

זה לא קשור לכבל תקין או כבל תקול, זה קשור לכבל איכותי וכבל שלא. אותו כבל שעושה לו את הבעיה יכול לעבור חלק עם מידע אחר שיעבור בו. ככל שהאות יותר "כבד" והסביבה יותר "רועשת" כך הכבל עשוי יותר להיכשל. במיוחד כשמדובר בכבל פשוט ובאורך של 15 מטר. כבל לא איכותי יכול לעשות צרות צרורות עם מידע של 3840x2160 ב 4:4:4 ב- 60 הרץ (ואפילו הרבה פחות מזה) אבל לעבוד חלק לגמרי עם אותו 1080i או 720p.
15 מטר לכבל HDMI זה חתיכת באלגאן (בהנחה שאנחנו מדברים על אותו כבד). אפילו החברות המאד רציניות בכבלים נזהרות עם ההצהרות שלהן למרחקים האלה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #9 

לא יודע אם זו אותה תופעה אבל אצלי קורה משהו דומה עם מסך מחשב בחיבור HDMI (מאד קצר) - ברגע שאני מדליק / מכבה את האור או כל מכשיר אחר שמחובר לחשמל באותו החדר - המסך נכבה לשנייה ואז חוזר

zaxxon82
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 302
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #10 

לי זה קורה במסך מחשב שמחובר ב HDMI ברגע שהמדחס של המזגן נכנס לפעולה.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #11 

אצלי המדפסת מפסיקה אם אני מדליק את האור:lol:
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #12 

zaxxon82 כתב:לי זה קורה במסך מחשב שמחובר ב HDMI ברגע שהמדחס של המזגן נכנס לפעולה.
...
·

אצלי כשהמדחס נכנס לפעולה האורות בבית נותנים הבהוב. בגלל שהמדחס צורך המון זרם כשהוא נדלק אז זה גורם לנפילת מתח על חיווט החשמל בבית, במיוחד אם מדובר על בניין לא חדש וזה יכול לגרום לצרכנים אחרים להכבות.
oris74 כתב:לא יודע אם זו אותה תופעה אבל אצלי קורה משהו דומה עם מסך מחשב בחיבור HDMI (מאד קצר) - ברגע שאני מדליק / מכבה את האור או כל מכשיר אחר שמחובר לחשמל באותו החדר - המסך נכבה לשנייה ואז חוזר.
...
לא נראה לי שזה קשור, נורה לא צורכת הרבה זרם, לכן לא אמורה להיות נפילת מתח ולכן מה שאתה מתאר זה מוזר ואומר שמשהו בחיבור החשמל אצלך לחדר לא תקין.*

*אני לא חשמלאי, ולכן לא יכול לתת אבחונים ע"ג דפי הפורום. אבל מה שאתה מתאר נראה לי לא תקין לחלוטין והייתי ממליץ להתייאץ עם חשמלאי.

Itsik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 431
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #13 

אצלי כשהמדחס נכנס לפעולה האורות בבית נותנים הבהוב. בגלל שהמדחס צורך המון זרם כשהוא נדלק אז זה גורם לנפילת מתח על חיווט החשמל בבית, במיוחד אם מדובר על בניין לא חדש וזה יכול לגרום לצרכנים אחרים להכבות
...

לא יודע בן כמה המזגן שלך, אבל שווה לבדוק החלפת קבל(cap) של המדחס, קצת ידע טכני וניתן לעשות את זה לבד בקלות.
אצלי זה עזר לתופעת האורות.
איציק.

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #14 

האם בכבל קצר זה לא קורה?
שמע, כבל 15 מטר של HDMI זה דבר רגיש, תגיד תודה שהמסך בכלל עובד. מסכים שצריך כבל איכותי, אם כי לא בטוח שזה יפתור את הבעיה.

richrach
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2250
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #15 

כשאני מדליק את המאוורר תקרה בחדר מצלמת ה wifi מאותחלת

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #16 

כשאני מזיז שקיות החתולים בחוץ מיללים.

MOTIX פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

הזוי חח אני יודע...
וואלה לא יודע מה לעשות עם זה.

יש מצב מישהו מוצא לי המלצה לכבל איכותי? עדיף מהארץ כי זה כבל כבד ל15 מטר...

helper
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #18 

ככל הנראה הפרעה חשמלית שנוצרת מכיבוי הנורה.

הנורה והמחשב או המסך כנראה יושבים על אותו מעגל חשמלי בבית, יתכן והמזגן נמצא במעגל חשמלי נפרד ולכן לא מפריע. הבית מחולק למעגלים חשמליים.
.
הסבר קצר על מעגלים אלו:

החלוקה למעגלים:
כדי להסביר את המושג "מעגל (חשמלי)" בצורה פשוטה, נסביר שכל הנורות ו/או השקעים (צרכנים) בחדר או במספר חדרים, מחוברים דרך מוליך (חוט) חשמל אחד שתחילתו של אותו חוט בלוח החשמל וסופו בצרכנים (מוליך ה-0- סוגר את המעגל). כל מעגל מחובר בלוח החשמל למא"ז (מפסק אוטומטי זעיר. בעבר היינו קוראים לזה "פקק"). תפקידו להגן על הלוח מפני צריכת יתר או קצר. ברגע שיזרום זרם גבוה מהמותר, המא"ז"יקפוץ", ויפסיק את זרימת החשמל במעגל הזה. בכל בית יש מספר מעגלי חשמל.
...
נוסיף לזה ש15 מטר כבל HDMI זה ממש לא מעט ומסבך עוד קצת את המורכבות.

מה יפתור בוודאות את הבעייה אני לא יכול לומר, עם זאת יש כמה אופציות:

1. לחבר את הטלויזיה או המחשב או שניהם למעגל חשמלי אחר בבית שאינו מחובר לנורה הבעייתית (משמע שקע אחר שאינו נמצא באותו מעגל של הנורה) .

2. החלפה לכבל אחר, אני לא מכיר את השוק של הכבלים האיכותים ויש אינסוף אופציות ומחירים, זה דוגמא לכבל שראיתי והוא דיי יקר לצעריי: (הכבל מכיל בתוכו מגבר)
http://www.ebay.com/itm/Monoprice-9172- ... SwBahVdzs-

3. הוספה של מגבר לאות הHDMI המגבר אמור לשפר את האות החשמלי בכבל לטווח ארוך, אתה שם אותו נניח אחרי 7.5 מטר ומשתמש ב2 כבלים של 7.5, לדוגמא:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=hd ... r&_sacat=0

* 2 ו-3 פתרונות באותו כיוון פחות או יותר (שימוש במגבר), ב-2 זה מקצועי יותר אבל יקר יותר , אם בחרת לנסות את 2, אין טעם לנסות את 3.

4. במקום HDMI אפשר להשתמש בהתקן GOOGLE CHROMECAST שתומך ברזולוציה עד 1080P שזה מתאים לטלויזיה שלך, המכשיר מעביר וידאו וקול מהמחשב/פלאפון לטלויזיה דרך הרשת הביתית. אך במקרה זה תדרש שבאיזור הטלויזיה תהיה קליטת WIFI סבירה, נניח מהירות הורדה 5-6Mbps ויותר יהיה טוב (בדיקת מהירות באיזורים שונים בבית ניתן לעשות עם מחשב/פלאפון דרך אפליקציות ואתרים) כמו כן גם שהמחשב יהיה בעל חיבור טוב. אני אישית לא משתמש בהתקן הזה ולא ברור לי עד כמה הוא נוח כמו HDMI לעבודה עם PC, תבדוק אם זה מעניין אותך.

5. לנסות לעבוד עם רזולוצית מסך יותר נמוכה.

6. לוותר על המחשב ולקנות סטרימר בכמה מאות שקלים (RPI 3 ב-300 ש"ח נניח והלאה) אם זה מתאים לצרכים שלך, יש פורום שלם לזה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... forum&f=22

לא יודע מה הפתרון הכי פרקטי, אבל זרקתי כמה כיוונים.
נערך לאחרונה על ידי helper ב 13/07/2016 10:17, נערך 4 פעמים בסך הכל.

MOTIX פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

תודה helper. לא נראה לי שהיית מוצא כינוי יותר טוב :)
אני אנסה כל מה שרשמת...

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”