התלבטות לגבי מברגה קטנה לבית טובה
אתה בטוח לגבי אימפקט לקדיחה בעץ? הזמנתי סט של אימפקט ורגילה (בוש סדרה כחולה 12v), ויש 2 בעיות איתו בהשוואה לרגיל - עוצמה גבוהה כשמנגנון האימפקט נכנס לפעולה ואין קלאץ' לרסן אותה. ראיתי בסרטונים שמשתמשים בו להבריג ברגים ארוכים לקורות עץ עבות, ושם זה הגיוני אבל אם אתה לא בונה פרגולות כל היום להברגות קטנות אימפקט פשוט חזק מדי. ניסיתי אותו פעמיים, הברגה לפלטת סיבית כמעט הרסה אותה והברגת בורג הרסה את ההברגה. לא מצאתי לו שימוש לאף עבודת בית מאז.
- amira
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 680
- שם מלא: אמיר
- נתן תודות: 161 פעמים
- קיבל תודות: 89 פעמים
תקציב?
לי יש את הבוש 10.8 אימפקט. היא נחמדה מאד (105Nh) אבל לצערי כבר לא מספיק חזקה לצרכי ובהתאם החלטתי ללכת על חברה פחות מוכרת בארץ אבל איך לכתוב בעדינות...לא פחות טובה מבוש ומקיטה. והזמנתי את זה:
http://www.ebay.com/itm/Milwaukee-2897- ... SwWTRWxQ1C
אולי זה overkill בשבילך אבל תשקול מול ההפרש...אגב, בארץ זה עולה במקרה הטוב ביותר "רק" כפול...
לי יש את הבוש 10.8 אימפקט. היא נחמדה מאד (105Nh) אבל לצערי כבר לא מספיק חזקה לצרכי ובהתאם החלטתי ללכת על חברה פחות מוכרת בארץ אבל איך לכתוב בעדינות...לא פחות טובה מבוש ומקיטה. והזמנתי את זה:
http://www.ebay.com/itm/Milwaukee-2897- ... SwWTRWxQ1C
אולי זה overkill בשבילך אבל תשקול מול ההפרש...אגב, בארץ זה עולה במקרה הטוב ביותר "רק" כפול...
I'm never wrong
i once thought i was wrong
but i was mistaken
i once thought i was wrong
but i was mistaken
תודה חברים
את המיללוקי ראיתי בכמה סרטונים בהחלט היא מעולה אבל מעל התקציב שלי עד 700 פלוס מינוס
לגבי הבוש קצת הפתיע אותי נושא החוסר קלאץ
בעבודה יש לי את המקיטה דגם אחר ושם היא עובדת מעולה
נראה לי שאחפש את המקיטה ...
למרות שבנתונים היבשים היא נראית יותר חלשה
את המיללוקי ראיתי בכמה סרטונים בהחלט היא מעולה אבל מעל התקציב שלי עד 700 פלוס מינוס
לגבי הבוש קצת הפתיע אותי נושא החוסר קלאץ
בעבודה יש לי את המקיטה דגם אחר ושם היא עובדת מעולה
נראה לי שאחפש את המקיטה ...
למרות שבנתונים היבשים היא נראית יותר חלשה
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46365
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
Milwaukee נחשבת לרולס-רויס של כלי העבודה, לרוב לא נרכשת בגלל המחירים הגבוהים.
אצלי יש את הסט של מקיטה 18V - אחד אמפקט וכלי שני מקדחה/מברגה(גם רוטט לבטון) עם קלאטש - להברגות עדינות (וקידוחי קיר קטנים) רק עם המברגה - בשום אופן לא עם האיפקט ! ששמור לדברים גסים בלבד (ברגי עץ ארוכים , ברגי איסכורית וכו'..)
לדעתי לשימוש ביתי עדין היתי מחפש רק משהו עם קלאטש מספר מצבים. (ולא אימפקט)
לדעתי לשימוש ביתי עדין היתי מחפש רק משהו עם קלאטש מספר מצבים. (ולא אימפקט)
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
לדעתי כל מי שאומר "לא לאיפמקט" זה אנשים שלא התרגלו עדיין למנגנון שלה. מברגות איפמפקט בניגוד למברגה רגילה, לא מספקות טורק נגדי למשתמש ולכן מאוד פשוט להמשיך להפעיל כוח ולהרוס דברים. צריך להסתקל מה קורה ולהקשיב! הסאונד הוא אינדיקטור מעולה. אני אישית משתמש בהם (18 וולט עם 3 מצבי כוח/מהירות) לכל דבר, גם דברים מאוד עדינים כמו רכיבי מחשב, שקעים, רמקולים, הכל...לדעתי אין מקום יותר למברגות המיושנות אשר הורסות הברגות, דופקות את הביטים ומחליקות מהמקום. אימפקט לא דורשת הפעלת כוח מה שהופך אותה ליותר בטיחותית ונוחה יותר לעובדה וכשצריך כוח, יש לך. שוב, זאת דעתי בלבד...
לבית ,10 וולט מעולה.
לבית ,10 וולט מעולה.
·כל מילה בסלע גם לי יש אימפקט ואני מרוצהBUGY כתב:לדעתי כל מי שאומר "לא לאיפמקט" זה אנשים שלא התרגלו עדיין למנגנון שלה. מברגות איפמפקט בניגוד למברגה רגילה, לא מספקות טורק נגדי למשתמש ולכן מאוד פשוט להמשיך להפעיל כוח ולהרוס דברים. צריך להסתקל מה קורה ולהקשיב! הסאונד הוא אינדיקטור מעולה. אני אישית משתמש בהם (18 וולט עם 3 מצבי כוח/מהירות) לכל דבר, גם דברים מאוד עדינים כמו רכיבי מחשב, שקעים, רמקולים, הכל...לדעתי אין מקום יותר למברגות המיושנות אשר הורסות הברגות, דופקות את הביטים ומחליקות מהמקום. אימפקט לא דורשת הפעלת כוח מה שהופך אותה ליותר בטיחותית ונוחה יותר לעובדה וכשצריך כוח, יש לך. שוב, זאת דעתי בלבד...
לבית ,10 וולט מעולה....
- yoavidor
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 558
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
כמו שכתבתי,
צריך ללמוד לעבוד איתה והיא מתאימה לעבודות הבית הסטנדרטיות +.
היא לא נועדה לקדוח בבטון (את זה גם מברגה 18V דופקת תעשה בקושי רב) בשביל זה צריך פטישון בסיסי זול.
לעבודות אותן נועדה לעשות מברגה, אימפקט קטנה 10.8V תבצע מצויין (לאחר לימוד ובטח גם "שכר לימוד" כל שהוא).
יואב
צריך ללמוד לעבוד איתה והיא מתאימה לעבודות הבית הסטנדרטיות +.
היא לא נועדה לקדוח בבטון (את זה גם מברגה 18V דופקת תעשה בקושי רב) בשביל זה צריך פטישון בסיסי זול.
לעבודות אותן נועדה לעשות מברגה, אימפקט קטנה 10.8V תבצע מצויין (לאחר לימוד ובטח גם "שכר לימוד" כל שהוא).
יואב
- JamesStone
- חבר ותיק

- תגובות: 1603
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 520 פעמים
- קיבל תודות: 148 פעמים
לא מבין אתכם, אנשי ה-DIY..
זהו סוג של טרנד. המקדחות והמברגות על סוללות, שאינני מבין את ההגיון שלו.
שהרי כולנו בבית, ובבית יש חשמל, אז מה הרעיון להשתעבד לסוללות?
וכי אנחנו יוצאים לטבע לקדוח?
מה רע במקדחה או במברגת חוט חשמל כמו של פעם?
ואם כבר, אני לא שומע אתכם בכלל מזכירים את מטאבו. למה?
מה רע במטאבו? למה חברת חשמל מציידת את כל אנשיה במטאבו, ובשוק לא שומעים על הפירמה הזו?
אשמח לקבל פידבק על מטאבו.
תודה,
ג'יימס
שהרי כולנו בבית, ובבית יש חשמל, אז מה הרעיון להשתעבד לסוללות?
וכי אנחנו יוצאים לטבע לקדוח?
מה רע במקדחה או במברגת חוט חשמל כמו של פעם?
ואם כבר, אני לא שומע אתכם בכלל מזכירים את מטאבו. למה?
מה רע במטאבו? למה חברת חשמל מציידת את כל אנשיה במטאבו, ובשוק לא שומעים על הפירמה הזו?
אשמח לקבל פידבק על מטאבו.
תודה,
ג'יימס
- yoavidor
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 558
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
המקיטה חלשה יותר 24 ניוטון/מטר לעומת 30 של הבוש.
המקיטה יותר כבדה 1.1 ק"ג לעומת 0.95 ק"ג של בוש.
המקיטה גם דופקת בקידוח הבוש לא.
הסוללות של בוש יותר חזקות 2 אמפר/שעה לעומת 1.3 של מקיטה.
על פניו הבוש עם נתונים יותר טובים.
המקיטה מתיימרת לקידוח עם דפיקה - (אל תבנה על זה, לא שווא כלום, מניסיון עם מקיטה 18V)
תחליט איזה פרמטרים יותר חשובים לך ותבחר.
בנתונים האלה הייתי לוקח את הבוש - יותר חזקה, יותר קלה ועובדת יותר זמן
יואב
המקיטה יותר כבדה 1.1 ק"ג לעומת 0.95 ק"ג של בוש.
המקיטה גם דופקת בקידוח הבוש לא.
הסוללות של בוש יותר חזקות 2 אמפר/שעה לעומת 1.3 של מקיטה.
על פניו הבוש עם נתונים יותר טובים.
המקיטה מתיימרת לקידוח עם דפיקה - (אל תבנה על זה, לא שווא כלום, מניסיון עם מקיטה 18V)
תחליט איזה פרמטרים יותר חשובים לך ותבחר.
בנתונים האלה הייתי לוקח את הבוש - יותר חזקה, יותר קלה ועובדת יותר זמן
יואב