שלום לכולם,
יש לי HTPC בחדר השינה ואני מעוניין לקנות עבורו רמקולים מוגברים (רמקולים אשר יכולים להתחבר ישירות למחשב ללא צורך במגבר). התקציב שלי הוא עד 1000 ש"ח. מה לדעתכם הרמקולים הטובים ביותר שניתן להשיג במחיר הזה? (אין לי בעיה גם לקנות משהו מיד שנייה).
אשמח להמלצות,
בתודה מראש,
אופיר
המלצה על זוג רמקולים למחשב HTPC (מוגברים) בתקציב של עד 1000 ש"ח
תרשום מאיפה אתה בארץ שאוכל לחפש לך ביד 2.
קח בחשבון שיש את המגבר המצויין הזה בפחות מ-300 ש"ח:
http://www.ebay.com/itm/SMSL-SA-50-50Wx ... SwNSxVcQoj
לא צריך רסיבר ענק עם מיליון פיצ'רים שלא תשתמש בהם. המגבר הנ"ל הוא קומפקטי ומספיק עוצמתי לחדר ממוצע.
קח בחשבון שיש את המגבר המצויין הזה בפחות מ-300 ש"ח:
http://www.ebay.com/itm/SMSL-SA-50-50Wx ... SwNSxVcQoj
לא צריך רסיבר ענק עם מיליון פיצ'רים שלא תשתמש בהם. המגבר הנ"ל הוא קומפקטי ומספיק עוצמתי לחדר ממוצע.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
יש כמה אפשרויות: לי יש את ה Harman Kardon Nova. כחדש הם קצת יותר מהתקציב שהצבת.
יתרונות: נראים אסטטים. משתלבים היטב בפינת העבודה. מתחברים ב S/PDIF ו BT בנוסף לחיבורים הרגילים. נותנים באס חזק יחסית למימדים.
חסרונות: נותנים באס חזק שיכול להישמע מודגש מידי. כפתורי הבקרה מעלים לי את הקריז. הכבל המחבר בין הרמקולים משתמש ב mini DIN מרובה פינים שהם מאוד עדינים וקשה לנעוץ אותו במקום ללא תקלות.
לי הם מתאימים כי בדרך כלל אני מקשיב עם אוזניות ולכן היה חשוב לי יותר האסטטיקה מאיכות השמע.
אפשרות אחרת הם הרמקולים תוצרת Microlab יצא לי לשמוע פעם את ה Solo 4 והם נשמעו בכלל לא רע וגם נראה לי שהרבה יותר זולים. יש לאותה חברה היצע אדיר של דגמים אבל כדאי שתמתין שמישהו יוכל לתת חוות דעת על הדגמים העדכניים שלהם.
אם פתאום נפגעת מברק בדרך לכספומט אתה יכול גם לשקול את הרמקולים של Audioengine, ה A6 נסקר כאן בביקורת לא מזמן , רק שהמחיר שלו זה בערך פי 5 מהתקציב שלך. ה A5 שהוא מעולה בפני עצמו הוא "רק" פי 3 ואילו ה A2 הוא כבר 1.5 מהתקציב. אולי כדאי לך לשמוע אותם.
בטוח שיש עוד רמקולים למחשב מעולים, אבל זה מה שעולה בדעתי כרגע.
יתרונות: נראים אסטטים. משתלבים היטב בפינת העבודה. מתחברים ב S/PDIF ו BT בנוסף לחיבורים הרגילים. נותנים באס חזק יחסית למימדים.
חסרונות: נותנים באס חזק שיכול להישמע מודגש מידי. כפתורי הבקרה מעלים לי את הקריז. הכבל המחבר בין הרמקולים משתמש ב mini DIN מרובה פינים שהם מאוד עדינים וקשה לנעוץ אותו במקום ללא תקלות.
לי הם מתאימים כי בדרך כלל אני מקשיב עם אוזניות ולכן היה חשוב לי יותר האסטטיקה מאיכות השמע.
אפשרות אחרת הם הרמקולים תוצרת Microlab יצא לי לשמוע פעם את ה Solo 4 והם נשמעו בכלל לא רע וגם נראה לי שהרבה יותר זולים. יש לאותה חברה היצע אדיר של דגמים אבל כדאי שתמתין שמישהו יוכל לתת חוות דעת על הדגמים העדכניים שלהם.
אם פתאום נפגעת מברק בדרך לכספומט אתה יכול גם לשקול את הרמקולים של Audioengine, ה A6 נסקר כאן בביקורת לא מזמן , רק שהמחיר שלו זה בערך פי 5 מהתקציב שלך. ה A5 שהוא מעולה בפני עצמו הוא "רק" פי 3 ואילו ה A2 הוא כבר 1.5 מהתקציב. אולי כדאי לך לשמוע אותם.
בטוח שיש עוד רמקולים למחשב מעולים, אבל זה מה שעולה בדעתי כרגע.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
מניסיון עם די הרבה סוגים של רמקולים מוגברים שמוגדרים "למחשב", הגעתי לתובנה, שהיחידים שיישמעו טוב הם אלו שהכי דומים לרמקולים "רגילים", דהיינו כאלו שיש להם תיבה, קרוס, טוויטר ו- וופר(ים). כל השאר הם פשרות שנועדו לחסוך מקום ונשמעים (לדעתי) סביר מינוס ועד לנורא ואיום.
היחידים שאני מכיר המציעים את הנ"ל במחירים המבוקשים הם מיקרולאב, שלניסיוני נשמעים ממש לא רע (לא Hi-fi אבל בהחלט תמורה נאותה למחיר).
אודיואנג'ין טובים מאוד, אבל הרחק מעל התקציב.
הייתי נמנע מכל הסטים הפלסטיקיים של 2.1, אפילו אלו עם העיצוב ההי טקי ותקן THX. זה לא זה.
היחידים שאני מכיר המציעים את הנ"ל במחירים המבוקשים הם מיקרולאב, שלניסיוני נשמעים ממש לא רע (לא Hi-fi אבל בהחלט תמורה נאותה למחיר).
אודיואנג'ין טובים מאוד, אבל הרחק מעל התקציב.
הייתי נמנע מכל הסטים הפלסטיקיים של 2.1, אפילו אלו עם העיצוב ההי טקי ותקן THX. זה לא זה.