שרשור תגובות: Panasonic מתכוננת להשקת נגן ה- 4K Blu-ray שלה בספטמבר הקרוב -
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46376
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
זיו,
הנגן הושק כבר באפריל באירופה ויש עליו כבר כמה ביקורות.
הנה דוגמא לאחת מהן:
https://www.avforums.com/review/panason ... view.12538
בנוסף, הוא זמין גם לרכישה ובבדיקה שעשיתי מול אמזונים אירופה יוצא כ- 760 אירו עד הבית בישראל, כולל המשלוח ומיסים (נמכר ונשלח ע"י אמזון עצמה). משתלם וכו' תחליטו כבר אתם, כל אחד וכיסו, אבל הוא זמין כאן ועכשיו ולא צריך להמתין לספטמבר.
https://www.amazon.de/Panasonic-DMP-UB9 ... +dmp-ub900
הנגן הושק כבר באפריל באירופה ויש עליו כבר כמה ביקורות.
הנה דוגמא לאחת מהן:
https://www.avforums.com/review/panason ... view.12538
בנוסף, הוא זמין גם לרכישה ובבדיקה שעשיתי מול אמזונים אירופה יוצא כ- 760 אירו עד הבית בישראל, כולל המשלוח ומיסים (נמכר ונשלח ע"י אמזון עצמה). משתלם וכו' תחליטו כבר אתם, כל אחד וכיסו, אבל הוא זמין כאן ועכשיו ולא צריך להמתין לספטמבר.
https://www.amazon.de/Panasonic-DMP-UB9 ... +dmp-ub900
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אמת, הזמינות המדוברת בכתבה מתייחסת ל- US.
נתונים נוספים בנוגע לנגן החדש:
אסמכתת THX.
תאימות 4:4:4 בשני מחברי ה- HDMI.
תמיכה ב- DLNA.
Wi-Fi מובנה מסוג 802.11ac
נתונים נוספים בנוגע לנגן החדש:
אסמכתת THX.
תאימות 4:4:4 בשני מחברי ה- HDMI.
תמיכה ב- DLNA.
Wi-Fi מובנה מסוג 802.11ac
שאלה מאוד חובבנית מצידי אבל רציתי לשאול:
ה Blueray יצא במקורו בעידן ה 2K ואולי פחות, עוד לא התעניינתי כמה שתח פנוי יש עליו (מקסימום 400GB עכשיו בדקתי אבל רובם נמצאים על 100GB)
השאלה היא, האם סרט באיכות גבוהה ב 4K יכנס לתוך 0.4TB (יש לי זעה קרה כשאני חושב על המימדים האלו)
במימדי מסך מדובר בהכפלה שנוגעת לכל הפריימים בסרט, שמימדית קשה לתאר הבדל.
והאם מסך של 60" בבית יראה הבדל, אני כבר לא יכול לתאר איזה גודל של מסך בן אדם יכול להכניס הביתה...
תודה על הכתבה.
ה Blueray יצא במקורו בעידן ה 2K ואולי פחות, עוד לא התעניינתי כמה שתח פנוי יש עליו (מקסימום 400GB עכשיו בדקתי אבל רובם נמצאים על 100GB)
השאלה היא, האם סרט באיכות גבוהה ב 4K יכנס לתוך 0.4TB (יש לי זעה קרה כשאני חושב על המימדים האלו)
במימדי מסך מדובר בהכפלה שנוגעת לכל הפריימים בסרט, שמימדית קשה לתאר הבדל.
והאם מסך של 60" בבית יראה הבדל, אני כבר לא יכול לתאר איזה גודל של מסך בן אדם יכול להכניס הביתה...
תודה על הכתבה.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
@legopart
·
לא יודע מאיפה הבאת את המספרים האלה, 100 ו- 400 גיגה.
דיסק בלו-ריי יכול להכיל 25GB בדיסק של שכבה בודדת וכפול מזה, 50GB, בדיסק עם שתי שכבות.
המעבר ל- 4K הביא איתו גם מעבר לשיטות קידוד (דחיסה) יעילות יותר. בבלו-ריי הרגיל השתמשו בקידוד של AVC ואילו בבלו-ריי UHD כבר עברו לשיטת HEVC אשר מתקדמת הרבה יותר. כך, ניתן להכניס הרבה יותר מידע על אותו שטח אכסון. לגבי השאלות שלך על המסך וכו' - האם יהיה הבדל? כן, יש הבדל. האם תבחין בו? תלוי. תלוי בהמון פרמטרים, מאיכות התכן, דרך איכות המסך ועד גודל המסך, המרחק ממנו והיכולת של הצופה להבחין בפרטים.
·
דיסק בלו-ריי יכול להכיל 25GB בדיסק של שכבה בודדת וכפול מזה, 50GB, בדיסק עם שתי שכבות.
המעבר ל- 4K הביא איתו גם מעבר לשיטות קידוד (דחיסה) יעילות יותר. בבלו-ריי הרגיל השתמשו בקידוד של AVC ואילו בבלו-ריי UHD כבר עברו לשיטת HEVC אשר מתקדמת הרבה יותר. כך, ניתן להכניס הרבה יותר מידע על אותו שטח אכסון. לגבי השאלות שלך על המסך וכו' - האם יהיה הבדל? כן, יש הבדל. האם תבחין בו? תלוי. תלוי בהמון פרמטרים, מאיכות התכן, דרך איכות המסך ועד גודל המסך, המרחק ממנו והיכולת של הצופה להבחין בפרטים.
jacko-il כתב:@legopart
·
המעבר ל- 4K הביא איתו גם מעבר לשיטות קידוד (דחיסה) יעילות יותר. בבלו-ריי הרגיל השתמשו בקידוד של AVC ואילו בבלו-ריי UHD כבר עברו לשיטת HEVC אשר מתקדמת הרבה יותר. כך, ניתן להכניס הרבה יותר מידע על אותו שטח אכסון. לגבי השאלות שלך על המסך וכו' - האם יהיה הבדל? כן, יש הבדל. האם תבחין בו? תלוי. תלוי בהמון פרמטרים, מאיכות התכן, דרך איכות המסך ועד גודל המסך, המרחק ממנו והיכולת של הצופה להבחין בפרטים....
אם תשתמש ב-2 הצדדים (סה"כ 4 שכבות) תגיע כבר ל-100GB .·
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

Blu-ray Disc Association קבע 3 תקנים עבור כותרי Ultra HD Blu-ray:
כותרים בנפח 50GB: מגיעים עד ל- 2 שכבות עבור צד כאשר בכל שכבה 25GB נפח וקצב נתונים של עד ל- 82Mbps.
כותרים בנפח 66GB: מגיעים עד ל- 2 שכבות עבור צד כאשר בכל שכבה 33GB נפח וקצב נתונים של עד ל- 108Mbps.
כותרים בנפח 100GB: מגיעים עד ל- 3 שכבות עבור צד כאשר בכל שכבה 33GB נפח וקצב נתונים של עד ל- 128Mbps.
במידה והפורמט יפרץ, חשיבות יציבות ומהירות הרשת הביתית עבור סטרימרים אשר ינגנו תכנים כאלו, תהיה חשובה עבור תקינות ה- Playback.
כותרים בנפח 50GB: מגיעים עד ל- 2 שכבות עבור צד כאשר בכל שכבה 25GB נפח וקצב נתונים של עד ל- 82Mbps.
כותרים בנפח 66GB: מגיעים עד ל- 2 שכבות עבור צד כאשר בכל שכבה 33GB נפח וקצב נתונים של עד ל- 108Mbps.
כותרים בנפח 100GB: מגיעים עד ל- 3 שכבות עבור צד כאשר בכל שכבה 33GB נפח וקצב נתונים של עד ל- 128Mbps.
במידה והפורמט יפרץ, חשיבות יציבות ומהירות הרשת הביתית עבור סטרימרים אשר ינגנו תכנים כאלו, תהיה חשובה עבור תקינות ה- Playback.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
גם כאן יש עיכוב קל במעבר בין השכבות? אותי זה שיגע ב DVD של Kill Bill 1
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

סביר להניח שכן, אבל אני מאמין שיוצרי הכותרים מספיק מנוסים על מנת שהמעברים הללו ימוקמו במעבר סצנות בהם הסיכוי שנבחין בהם יהיה נמוך. אני רואה את זה כבר היום ב- Branched Blu-ray, אומנם מעברים מסוג אחר לגמרי, אבל הנושא חופף ומיקום המעברים נבחר בקפידה.
@ziv_r
·יש סיכוי למאמר שמשווה בין נגן האופו 203 לבין הפנסוניק ?
אני מתלבט מה עדיף, כבר "נפלתי" פעם אחת עם נגן מרנץ שאני הולך להחזיר לאמזון.
קראתי איזה 2 ביקורות באתרים בחו"ל אבל אני יותר אוהב לקרוא ביקורות ומאמרים בעברית...
·יש סיכוי למאמר שמשווה בין נגן האופו 203 לבין הפנסוניק ?
אני מתלבט מה עדיף, כבר "נפלתי" פעם אחת עם נגן מרנץ שאני הולך להחזיר לאמזון.
קראתי איזה 2 ביקורות באתרים בחו"ל אבל אני יותר אוהב לקרוא ביקורות ומאמרים בעברית...
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אני לא מאמין שהנגן של פנסוניק בשיווק בארץ, אז הבדיקה תהיה מעט קשה.
·lion77 כתב:@ziv_r
·
צודק עדיין אין בארץ, מצאתי באמזון גרמניה -2500 עד הבית ואמזון אנגליה - 1800 עד הבית, יש מה להתלבט בכלל ולשלם על האופו 3200 עד הבית ?...
לדעתי ה 203 מצדיק את המחיר :
1. משמש כסטרימר לכל דבר
2. נגן בלוריי \ 4K
3. איכות תמונה שלא משתווה לשום נגן אחר