DENON X2200 במיבחן והיתרשמות אישית

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #21 

Catskinner כתב:@istarmini
·לדעתי ה Audissey בפירוש חלש מאוד בכל הקשור לכיול סאב. האמת שהנסיון שלי בא מהכיוון של הרבה נסיונות וטעויות שבחלק מהמקרים התוצאות שהתקבלו לאחר הכיול היו באופן כללי יותר גרועות. קח גם בחשבון שאצלי אין בכלל קיר מאחרי הרמקולים הראשיים ויש לי חלל מאוד גדול, כך שיכול להיות שאצלי מערכת הכיול לא מצליחה תמיד "לתפוס".

למען הסר ספק, לא מזמן החלפתי סנטר והרצתי את ה Audissey פעם נוספת. לקח לי כשעתיים ומספר נסיונות עד שהגעתי לתוצאה טובה. מזה החלטתי שהרסיבר/פרוססור הבא שלי יהיה אחד עם DIRAC ולא Audissey כך שיהיה לי משהו חדש שאוכל להתלונן עליו.
...
·באיזו גירסת אודסי אתה משתמש ה XT או ה XT32 ?

הבדל עצום בניהם, במיוחד בתחום התחתון.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #22 

@istarmini
·XT המגבר שלי הוא Denon 4308CI

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #23 

·XT המגבר שלי הוא Denon 4308CI
...
·

אולי זו הסיבה
חלל בעייתי במיוחד ומערכת כיול שלא כוללת את גירסת ה xt32 שההבדל המהותי בינה לבין ה xt הוא כיול הסאב

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #24 

@istarmini
·שמע, החלל שלי (או ליתר דיוק חלל הסלון+פינת עבודה, כי עכשיו בדקי את עצמי ומתברר שאני לא חלול) רחוק מלהיות בעייתי. מכמה בחינות הוא אפילו אידיאלי, כי אין פינות ואין קירות. הבעיה היחידה היא שהספה צמודה לקיר, אבל זה כבר לא נורא.

אני למדתי לחיות עם הכיול ב Audissey ואני חייב לציין שזה בהחלט משפר את החוויה בסרטים, ברגע שאתה מתגבר על הבעיות והמוזרויות הקטנות שלה. אבל....אני לא ממש משוכנע שזו מערכת כיול טובה למוזיקה דו ערוצית נטו. לדעתי, שכרגיל מותר לא לקבל אותה, כיול פרמטרי עם REW היה נותן תוצאה טובה יותר למוזיקה. היות ול Denon אין אפשרות לאגור עקומות חיצוניות הבדיקה תיאלץ להידחות עד שאשדרג את המערכת בשנה הבאה.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #25 

@Catskinner
·

קרא הודעה #18
אצלי ב-95% מהזמן התנסיתי עם ה-32XT (ב-פרוססור integra DHC 80.2)
החלל היה של 3.30 על 5.20 ׁ(חלל יחסית קטן-אך הייתה אינטימיות נהדרת)
הייתה חופשיות מוחלטת במיקום הסאב, וכאמור ניסיתי ואני חוזר ואומר בחזית (בין הקדמיים ולצד הקדמיים), מהצד (קיר הצד) ומאחור לצד הספה.
האודיסי הסה"כ בהחלט הביא את המערכת (פרוססור אינטגרה+הגברה חיצונית + רמקולים גדולים ובריאים) לאיזון טונאלי טוב (למרות שעשיתי שינויים ידנית לאחר מכן שהביאו את התוצאה לטעמי ולאוזני למקום טוב יותר עבורי) , הסאב לצערי לא נתן את הביצועים להם ציפיתי.
כאמור זה היה אצלי וההתנסות הפרטית שלי, אני שמח לשמוע שאצל אחרים התוצאות עם מערכת האודיסי בכיול הסאב טובים יותר...(Y) )

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #26 

·שמע, החלל שלי (או ליתר דיוק חלל הסלון+פינת עבודה, כי עכשיו בדקי את עצמי ומתברר שאני לא חלול) רחוק מלהיות בעייתי. מכמה בחינות הוא אפילו אידיאלי, כי אין פינות ואין קירות. הבעיה היחידה היא שהספה צמודה לקיר, אבל זה כבר לא נורא.

אני למדתי לחיות עם הכיול ב Audissey ואני חייב לציין שזה בהחלט משפר את החוויה בסרטים, ברגע שאתה מתגבר על הבעיות והמוזרויות הקטנות שלה. אבל....אני לא ממש משוכנע שזו מערכת כיול טובה למוזיקה דו ערוצית נטו. לדעתי, שכרגיל מותר לא לקבל אותה, כיול פרמטרי עם REW היה נותן תוצאה טובה יותר למוזיקה. היות ול Denon אין אפשרות לאגור עקומות חיצוניות הבדיקה תיאלץ להידחות עד שאשדרג את המערכת בשנה הבאה.
...
·

יתכן , שכפי שציינת, החלל הגדול שיש לך מאחורי הרמקולים הראשיים הוא מקור הבעיה ,כי זה באמת חלל חריג.

לגבי דו ערוצי אין לי שמץ של מושג אצלי אני בכלל לא מפעיל הפרוססור עבור דו ערוצי וגם לא את הסאבים.

במידה ואתה חושב שהדיראק יעשה לך מהפך אז מניסיוני אתה טועה אבל אולי זה רק בחלל שלי.

כשאני בדקתי למול האודסי 32 פרו היה הבדל בעיקר בסנטר ובבאס. כשהלבשתי את עקומת הדיראק על ה32 גירסת הפרו ההבדל ביניהם צומצם משמעותית.

מסכים ,ללא ספק ,שנכון להיום הדיראק איכותי יותר. האם מדובר במהפך? לא חושב.(נכון עבור גירסת הפרו של ה 32)

masteraudio פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1471
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 322 פעמים

שליחה #27 

שלום לכולם.

לא יכולתי להישאר אדיש להמלצותכם וביצעתי כיול למערכת בעזרת האודיסי.

אני חייב להודות שקצת היתרגשתי מעצם ביצוע הכיול, הייתי רגיל לרסיבר נטול מערכת כיול והכל נימדד בעזרת מד-מטר מהום-סנטר ואפליקצית SPL.
הלכתי לחבר שהוא צלם ארועים והשאלתי חצובה איכותית ויציבה, מיקמתי את המיקרופון בגובה האוזניים ןעקבתי בקפדנות אחר ההוראות
כל תהליך הכיול ארך כ 15 דקות פחות או יותר.
שלחתי את האישה והילדים למסע קניות וכך השגתי את השקט הנידרש לביצוע הכיול, נעזרתי גם בעצותיכם ובמדריך שקיים באחד השירשורים בפורום.
לאחר כ 15 דקות של ציפצופים ורעשים ובדיקות הגיע הרגע הכי חשוב לשמוע האים ההבדלים הם שמיים וארץ כמו שרובכם תיארתם.

חברים זה אכן הבדל של שמיים וארץ פשוט לא האמנתי שסרטים יכולים להישמע בצורה כל כך שונה וריאלסטית, אני בעננים.

בסרט MAD-MAX בקטע המירדף היה רגע שהרגשתי שהחול שעף במירדף פשוט עף לי לפנים אפילו יצא לי מבלי לשים לב להזיז את הראש הצידה פשוט כך.
בסרט Transformers: Age of Extinction הרמקולים האחורים עבדו שעות נוספות ממש, כל יריה או יציאת טיל נישמע ממש כמו שתיכנן בימאי הסרט יכולתי פשוט לעקוב אחרי מעוף הטיל ובפיצוץ הסאב נתן את שלו בצורה מושלמת ומשכנעת ביותר.
אני מאמין שאצטרך לעשות כמה תיקונים ידניים אבל ממש קטנים, רק את הסאב כיוונתי כמו שחברנו לפורום istarmini ממליץ וזה עובד כמו קסם.

תודה רבה לכולם.
TRINNOV ALT-16
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000

bsphere
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 162
שם מלא: Gal Ben-Haim
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #28 

@masteraudio
·הפעלת DYNAMIC EQ ו/או DYNAMIC VOLUME ?

דרך אגב, למוסיקה כדאי לשנות את ה- REFERENCE OFFSET ל- 15DB (לסרטים 0),
אצלי ללא השינוי הזה ו- DYNAMIC EQ פועל יש בסים מוגזמים לגמרי.

masteraudio פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

Dynamic eq
TRINNOV ALT-16
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9465
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1149 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #30 

@masteraudio

האמת שביאסת אותי עם ההתלהבות שלך (בתור בעלים של רסיבר דיוטי)... הייתי תחת הרושם שלרסיבר לא תהיה כזו השפעה על איכות הסאונד אבל כנראה שלכיול יש חשיבות גדולה

באסה - צריך להתחיל לחסוך..

masteraudio פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

תאמין לי שווה תחסוך, שווה כל שקל.
TRINNOV ALT-16
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 933 פעמים

שליחה #32 

oris74 כתב:@masteraudio

האמת שביאסת אותי עם ההתלהבות שלך (בתור בעלים של רסיבר דיוטי)... הייתי תחת הרושם שלרסיבר לא תהיה כזו השפעה על איכות הסאונד אבל כנראה שלכיול יש חשיבות גדולה

באסה - צריך להתחיל לחסוך..
...
לסנטר החדש שלך מגיע את הטוב ביותר, לא? :lol:
האמת, שגם עבורי המעבר מאונקיו דיוטי פרי לרסיבר של דנון היה משמעותי מאוד, וזאת על בסיס המערכת 5.1 שהיתה לי.
כעת עם רמקולים מדפיים והסנטר החדש - זה עולם אחר לגמרי.
מצד שני, אולי לא כולם חווים כזה שינוי? אז לך תדע..

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #33 

@oris74
·לכל הגברה יש השפעה על הצליל ורסיברים אינם בגדר יוצא מהכלל.

כשרכשתי את הרסיבר שלי העמידו 3 רסיברים בשורה והם חוברו לאותם רמקולים ולאותו נגן דרך יחידת מיתוג. העבירו את אותו קטע מוזיקה בתור בין שלושת הרסיברים, הראשון של Yamaha, השני של Onkyo והשלישי של Denon. לא רק שהיו הבדלים ברורים בין שלושתם - כאשר כולם היו במצב Direct שבו לא אמור להיות דבר מלבד הגברה טהורה, אלא שהם פנו בוודאות להעדפות אישיות שונות. בן דודי היה איתי ובעוד שאני העדפתי את הצליל של ה Denon הוא דווקא בחר ב Onkyo. לגבי ה Yamaha הגענו שנינו למסקנה שהוא נתן את הצליל המפורט ביותר אבל אף אחד מאיתנו לא אהב אותו.

ומה קורה כשמפעילים כיול? אז בנוסף לתכונות שונות של ההגברה מתווסף גם עיבוד אודיו על מנת לתקן או למזער בעיות אקוסטיות. התוצאה כאמור שונה בין חדר לחדר, בין כל מגבר וגם בין כל מאזין. יש כאלה ששומעים רק עם מערכות מכויילות, יש כמוני שמעדיפים להשתמש במערך הכיול רק לשם צפיה בסרטים או הקשבה לאודיו רב ערוצי ויש אחרים שמעדיפים לשמוע אך ורק במצב Direct או Pure Direct.

כדאי כאן שאסייג את עצמי ואביע דעה אישית: כיול לא בא במקום סדר. תמיד עדיף להתחיל בטיפול בבעיות הגורמות בדרך כלל לעיוותים כמו למשל, הרחקת רמקולים מקירות, סידור שלא יהיו רחוקים מידי או קרובים מידי, הפנייה לכיוון עמדת ההאזה, וילונות, שטיחים, הזזת הספה (אפילו 5-10 ס"מ יכולים לשנות המון), הוספת חתול וקירוב או הרחקת הסאב. רק אחר כך אפשר להפנות זמן ומשאבים לכיול המערכת. זו כמובן דעתי בלבד ואני ידוע בתור אחד שיצא לו כבר לטעות כמה פעמים בחייו.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9465
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1149 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #34 

כרגע הדבר היחיד שהוא באמת עקב אכילס במערכת שלי הוא הסאב (גם דיוטי..)
אחרי שנטפל בו נעבור לרסיבר :)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”