הפוסט הבא מיועד למי שמנסה לצפות בסרטי תלת מימד באמצעות מקרן ומחשב, אבל נתקל בבעיות. כמובן שהפתרון הבא מבוסס על מידע שרלוונטית למוצרים שברשותי, אבל יכול להיות שהסיפור הבא יתן רעיונות וכיווני מחשבה חדשים למקרנים אחרים. אז ככה:
לפני שבוע קיבלתי את המקרן שלי - Optoma 26HD. זה מקרן שתומך בהצגת תכנים בתלת מימד (מובנה, כלומר לא צריך רכיבים או חלקים נוספים)
יחד איתו קיבלתי את המגבר שלי - Onkyo NR646.
יחד איתם קיבלתי את משקפי התלת מימד שהזמנתי - משקפיים אקטיביות למקרנים מהסוג שלי.
שמח וטוב לבב הורדתי סרט בתלת מימד. למי שחדש בכל התחום הזה - מדובר בסרט שאפשר להוריד כמו כל סרט אחר, רק שהכותרת שלו מעידה על כך שהוא הגירסה התלת מימדית של הסרט. למשל:
Zootopia.2016.1080p.3D.BluRay.Half-OU.x264.DTS-HD.MA.7.1-RARBG
(אחלה סרט, ראיתי אתמול).
חיברתי את הלפטופ שלי עם HDMI למגבר, את המגבר למקרן, והפעלתי את הסרט עם נגן VLC. מה שהתקבל במחשב וגם במקרן היה סרט עם תמונה כפולה. הנה דוגמא (לא מהסרט הזה):
[img2=496x371]http://www.tweaking4all.com/wp-content/ ... n_file.jpg[/img2]
ככה נראה סרט תלת מימדי בצורתו ה"גולמית". ידעתי שבמקרן שלי יש כפתור 3D אז הפעלתי אותו, הפעלתי את המשקפיים שלי, וניגנתי את הסרט. לצערי, ראיתי סוג של תלת מימד אבל משהו לא היה בסדר. הרגשתי שהעינים שלי מתאמצות, התמונה לא חלקה, ושכנראה אני עושה משהו לא בסדר. זה השלב שבו התחלתי לקרוא בכל מני פורומים ומדריכים על תלת מימד, שיניתי הגדרות בנגן, הורדתי נגנים שונים ומשונים, ובשום פנים ואופן לא הצלחתי לצפות בסרט כמו שצריך באמצעות המקרן.
ואז, מצאתי את הפתרון!
בתוך ההגדרות של המקרן, תחת קטגוריית התלת מימד צריך לבחור את סוג התלת מימד שהמקרן מקבל. ההגדרה אצלי היתה על "זיהוי אוטומטי", וכנראה שזה לא עבד (אולי זה עובד כשהתוכן שמגיע למקרן הוא מנגן בלו-ריי או פליסטיישן). לכן, בהתאם לסוג הסרט שהורדתם (side by side או SBS, או Top/Bottom), צריך לבחור את השיטה הספציפית במקרן. אני בחרתי בשיטת SBS שהתאימה לסוג הסרט שניגנתי.
בנגן הסרטים במחשב - לא צריך לעשות שום דבר! לא צריך להוריד נגן מיוחד! פשוט לנגן את הסרט כמו שהוא (תמונה כפולה), והמקרן כבר ידע "לאחד" או למזג את שתי התמונות והמשקפיים (אקטיביות בלבד במקרה של המקרן שלי), ידעו להסתנכרן עם המקרן ולהציג לכם את התלת מימד.
מדוע כן צריך נגן 3D מיוחד במחשב?
עדיין לא בדקתי את זה אבל אני מאמין שהנגנים המיוחדים שיודעים למזג את הסרט, מיועדים למצבים בהם המקרן או מסך המחשב תומכים בתלת מימד "פסיבי" (למרות שלפי ההיגיון הזה, המכשירים עצמם הם אלו שימזגו את התמונות ולא התוכנה, והמסך יוכל לשדר את התמונה בצורה פולארית (קווים אופקיים מול אנכיים). אולי התוכנות הללו יכולות לייצר תמונה סטריאוסקופי של כחול\אדום וכך להפוך סרטים שאינם תלת ממדיים לכאלה, או גם כאלה שכן לסוג סרטים שדורש משקפי "כחול\אדום). שוב, ההבנה שלי בנושא מוגבלת ולכן אני לא בטוח, אבל כנראה שאם אין לכם מסך או מקרן שתומך בתלת מימד - לא תוכלו לצפות בתלת מימד עם משקפיים אקטיביות או פסיביות.
עוד סברה שטרם בדקתי אבל נראית לי הגיונית - כתוביות. כשצפיתי בסרט התלת מימדי, זה היה ללא כתוביות. הסיבה לכך היתה שכשהוספתי כתוביות, הן הופיעו כשהן כפולות, כלומר המקרן לא יודע להציג סרט תלת מימדי אבל כתוביות "רגילות". אני חושב שבנגני תלת מימד במחשב יש אפשרות שרלוונטיות להצגת כתוביות, וזה פותר את הבעיה. כאמור לא בדקתי את זה אבל אם למישהו יש פתרון לעניין הכתוביות עם VLC, אשמח לשמוע!
תודה, וכמובן אני מקווה שזה יעזור לכל מי שנתקל באותו בעיה כמו שלי היתה.
גושי
בעיה בצפייה בסרטי תלת מימד עם המקרן והמחשב? הנה פתרון אפשרי SBS VLC 3D
-
Goshi
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 21
נערך לאחרונה על ידי Goshi ב 05/07/2016 22:02, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
כל הכבוד על המידע, אבל לא רוצה להרוס לך, זה כתוב כאן בכל הפורום בכל מיני ויראציות.
ככה זה גם בטלוזיה, צריך להגיד לה מה אתה משדר.
ככה זה גם בטלוזיה, צריך להגיד לה מה אתה משדר.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
-
Goshi
-
- חבר שרק התחיל

@mp3lll
אתה לא הורס
אבל כשחיפשתי בפורום לא ממש מצאתי את התשובה\ות...
אתה מוזמן לצרף פה את הלינקים לדיונים אחרים, לכל מי שיגיע לשרשור הזה ולא ימצא את הפתרון לבעיה שלו. מאמין שזה לא יזיק.
אתה לא הורס
אבל כשחיפשתי בפורום לא ממש מצאתי את התשובה\ות...
אתה מוזמן לצרף פה את הלינקים לדיונים אחרים, לכל מי שיגיע לשרשור הזה ולא ימצא את הפתרון לבעיה שלו. מאמין שזה לא יזיק.
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
למה כתבת כל כל יפה ומושקע, אם זה יעזור לאחרים מעולה 
אם אני לא טועה , קודי יודע גם לנגן כתוביות SBS וכו.
אם אני לא טועה , קודי יודע גם לנגן כתוביות SBS וכו.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
-
Goshi
-
- חבר שרק התחיל

@mp3lll
אחלה, מקווה שזה אכן יעזור. הוספתי בכותרת קצת "מילות חיפוש" רלוונטיות שאולי יעזרו למצוא את הפוסט.
אולי שווה ליצור איזה פוסט עם כל המשאבים\לינקים שקשורים לתלת מימד ופתרון בעיות. מניח שדבר כזה באמת יכול לעזור לחדשים בתחום ובכלל, לכל מי שנתקל בבעיות
אחלה, מקווה שזה אכן יעזור. הוספתי בכותרת קצת "מילות חיפוש" רלוונטיות שאולי יעזרו למצוא את הפוסט.
אולי שווה ליצור איזה פוסט עם כל המשאבים\לינקים שקשורים לתלת מימד ופתרון בעיות. מניח שדבר כזה באמת יכול לעזור לחדשים בתחום ובכלל, לכל מי שנתקל בבעיות
- GalZilberman
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 550
@Goshi
·
אם אתה רוצה כתוביות יש לך מספר אפשרויות:
1) להוריד סרט תלת מימד עם כתוביות מובנות
2) להשתמש בנגן שיודע לקחת כתוביות רגילות ולפצל אותן ל2 העיניים (לדוגמא: kody, pot player, hpc hc)
3) לבנות קובץ כתוביות תלת מימד מכתוביות רגילות (פה מסבירים את זה יפה: http://sbs-3d.blogspot.co.il/2012/12/blog-post.html)
·
אם אתה רוצה כתוביות יש לך מספר אפשרויות:
1) להוריד סרט תלת מימד עם כתוביות מובנות
2) להשתמש בנגן שיודע לקחת כתוביות רגילות ולפצל אותן ל2 העיניים (לדוגמא: kody, pot player, hpc hc)
3) לבנות קובץ כתוביות תלת מימד מכתוביות רגילות (פה מסבירים את זה יפה: http://sbs-3d.blogspot.co.il/2012/12/blog-post.html)
-
Goshi
-
- חבר שרק התחיל

מעולה, תודה על הטיפים!