החלטתי שבמקום טלוויזיה חדשה אני מחפש מקרן 1080p.
התקציב שלי הוא בערך 5-7 כולל מסך למקרן.
יש לי מס׳ בעיות ושאלות שונות
1. העיניים שלי רגישות ויבשות ונוטות לכאוב ולדמוע במצבים שונים. הבנתי שמקרן dlp סטנדטרי
יכול להציק בעיניים. מה אני צריך לחפש במקום מקרן שכזה בהתאם לתקציב שלי? הבנתי שיש מקרני dlp
עם 3 גלגלים?ראיתי המלצות על optoma hd26/141x אבל הוא dlp רגיל. האם יש לו מתחרה בטכנ׳ lcd ?
למשל EPSON CINEMA 2040 בטכנ׳ 3lcd נמכר ב700$ באמאזון.
2.אחד הדברים שמציקים לי בקולנוע ביתי זה הblack bars שנוצרים בגלל שהטלוויזיה היא 16:9 והתוכן במקור
צולם רחב יותר. האם במקרנים זה אותו סיפור? הבנתי שבמקרנים יש אפשרות של עדשה אנאמופרית - מה ההשלכות של עדשה כזו? האם ניתן לפתור את העניין בלי עדשה ובלי zoom/crop - למשל קידוד קובץ של הסרט מחדש או משהו בסגנון?
2ב. איך זה שבבתי הקולנע וגם בשידורי הכבלים בhd אין black bars? וזה ללא zoom או crop כלשהו
3.לגבי מחיר המקרן בארץ. epson 2040 עולה בארהב 700$ שזה 2800 שקל. עכשיו אני יודע שהמחירים בארץ יקרים יותר אבל אני רואה אותו בזאפ ב 9900 שקל ?!?!? זה פי 3.5 מהמחיר! מה העניין?
תודה לכם
מחפש מקרן עד 5-7k +מס׳ שאלות
- avilior
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
- נתן תודות: 191 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
מקרן במקום טלויזיה זה לא הדבר הכי ריאלי ואתה צריך להבין למה אתה נכנס. החדר צריך להיות חשוך בכל עת וזה לא מתאים לכל אחד.
לגבי הפסים השחורים, אם אתה צופה יותר בסרטים מאשר טלויזיה מסורתית (ערוץ 2 וכו) עדיף לך מסך רחב סינמקופ ואז לא יהיו פסים שחורים. אם יותר בערוצי הכבלים אז עדיף מסך 16 על 9 וגם אז לא תראה פסים שחורים.
והמחיר - עזוב את זאפ, לך לחנות ותתמקח, אל תשכח שלמחיר צריך להוסיף מיסים והובלה.
בהצלחה!
לגבי הפסים השחורים, אם אתה צופה יותר בסרטים מאשר טלויזיה מסורתית (ערוץ 2 וכו) עדיף לך מסך רחב סינמקופ ואז לא יהיו פסים שחורים. אם יותר בערוצי הכבלים אז עדיף מסך 16 על 9 וגם אז לא תראה פסים שחורים.
והמחיר - עזוב את זאפ, לך לחנות ותתמקח, אל תשכח שלמחיר צריך להוסיף מיסים והובלה.
בהצלחה!