עזרה בבחירת פלזמה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
נצל"ש..
האם ל Q-7 יש Pixel Mapping?
האם ל Q-7 יש Pixel Mapping?
- logankungfu
- חבר ותיק

ואגב, לענייננו, לויטאלי ולכל השאר-
אני לא אוהב מוצרי מדבקה בד"כ, אבל גם לא אוהב לשלם על שם מותג נטו. אחרי שנתיים עם LCD מדבקה בעל פנל של LG (לא יודע מאיזה דור) שבדקתי בעיניים מול מסכים ממותגים לפני הקניה, אני יכול להעיד שהבחירה שלי היתה נכונה.
הייתי אז סגור ב- 100% שאני לוקח מותג, ו"בשביל הספורט" בחנתי את הטלוויזיה שלקחתי לבסוף בלי שום כוונה רצינית (היתה זולה אגב ב 3K !! מטלוויזיה מקבילה הממותגת תחת השם "LG"). אחרי שראיתי, להפתעתי, שאין הבדלים מהותיים, התחלתי לבדוק יותר לעומק, וכמו שכתבתי- יצאתי מהחנות עם מסך המדבקה והרגשה שלא בזבזתי- אלא חסכתי..
ולא רק זה, אלא שבדיעבד גיליתי שלמסך יש Pixel Mapping שלא בא כפיצ'ר טריביאלי גם במסכים ממותגים. מאז, הוא משמש אותי כמסך מחשב לכל דבר וכטלוויזיה לסרטים מה HTPC.
אז מדובר כאן ב LCD ולא בפלזמה, אבל יש לפעמים דברים בגו. לא תמיד, אבל בהחלט שווה בדיקה.
אני לא אוהב מוצרי מדבקה בד"כ, אבל גם לא אוהב לשלם על שם מותג נטו. אחרי שנתיים עם LCD מדבקה בעל פנל של LG (לא יודע מאיזה דור) שבדקתי בעיניים מול מסכים ממותגים לפני הקניה, אני יכול להעיד שהבחירה שלי היתה נכונה.
הייתי אז סגור ב- 100% שאני לוקח מותג, ו"בשביל הספורט" בחנתי את הטלוויזיה שלקחתי לבסוף בלי שום כוונה רצינית (היתה זולה אגב ב 3K !! מטלוויזיה מקבילה הממותגת תחת השם "LG"). אחרי שראיתי, להפתעתי, שאין הבדלים מהותיים, התחלתי לבדוק יותר לעומק, וכמו שכתבתי- יצאתי מהחנות עם מסך המדבקה והרגשה שלא בזבזתי- אלא חסכתי..
ולא רק זה, אלא שבדיעבד גיליתי שלמסך יש Pixel Mapping שלא בא כפיצ'ר טריביאלי גם במסכים ממותגים. מאז, הוא משמש אותי כמסך מחשב לכל דבר וכטלוויזיה לסרטים מה HTPC.
אז מדובר כאן ב LCD ולא בפלזמה, אבל יש לפעמים דברים בגו. לא תמיד, אבל בהחלט שווה בדיקה.
- logankungfu
- חבר ותיק

תודה 
OK, התגובות שלי.
צער לי שראית בדברי את מה שלא נאמר... מטרתי הייתה לא להתנסות אלא להזהיר מטעות בקנייה יקרה:
רועי
מה אני אגיד לך... היה לך מזל. התרחקתי ממוצרי מדבקה לא מסנוביות אלא מתוך הניסיון המר שלי. בשלב מסוים בחיי גם התפתיתי לקנות מוצרים זולים אשר נראים בסדר לכאורה. עם השנים למדתי שאין עוגיות בחינם.
מרטין
השאלה שלך היא מהקטגוריה "כמה עולה פיל בהודה?" מעין לי לדעת אם אף פעם לא התעניינתי? אינני חזק בניחושים. טוב, הלכתי ל-ZAP וראיתי שמחירים מתחילים מ-8500 ש"ח – רק שאין לי מושג איזה דור זה: נוכחי, קודם או מלפני שנתיים (ב-ZAP לא מחדשים מידע, ראיתי שם רסיבר שכבר שנתיים לא נמכר)
שלומי,shlomiassaf כתב: מה שבאמת הפריע לרוב האנשים פה לדעתי זה שבחרת להשתמש במילים מכלילות
ולהתבטא בצורה אליטיסטית ומתנשאת....
צער לי שראית בדברי את מה שלא נאמר... מטרתי הייתה לא להתנסות אלא להזהיר מטעות בקנייה יקרה:
זה היה המסר שלי. כן, יש לי "שריטה" ואני משקיע בציוד הרבה (מאד) כסף, אבל גם אני לפעמים מעדיף לקנות ציוד מיד שנייה אם מחירו בארץ לא שפוי – במקום לקנות תמורת אותו הסכום מוצר חדש עם תכונות נחותות. זו בעיניי צרכנות נבונה.vitalyi כתב: לא חייבים להוציא הון תועפות כדי לקנות מוצר . יש לא מעט מוצרים איכותיים מיד שנייה (ובמצב מעולה!), אשר קנייתם הרבה יותר משתלמת...
רועי
מה אני אגיד לך... היה לך מזל. התרחקתי ממוצרי מדבקה לא מסנוביות אלא מתוך הניסיון המר שלי. בשלב מסוים בחיי גם התפתיתי לקנות מוצרים זולים אשר נראים בסדר לכאורה. עם השנים למדתי שאין עוגיות בחינם.
מרטין
השאלה שלך היא מהקטגוריה "כמה עולה פיל בהודה?" מעין לי לדעת אם אף פעם לא התעניינתי? אינני חזק בניחושים. טוב, הלכתי ל-ZAP וראיתי שמחירים מתחילים מ-8500 ש"ח – רק שאין לי מושג איזה דור זה: נוכחי, קודם או מלפני שנתיים (ב-ZAP לא מחדשים מידע, ראיתי שם רסיבר שכבר שנתיים לא נמכר)
- shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
אוו
הודעה שבה התנסחת באופן מעולה
ולא רשמת מילים כמו *** וכו וכו
ויטלי, אני מסכים איתך הרבה יותר ממה שאתה חושב!
אני גם בדעה שבאלקט' על מה שתשלם תקבל תמורה ברוב המקרים.
אל תשכח, רק המלצנו לבנאדם ואני חושב שצריך לפרוס את כל האפשרויות בפניו.
אגב, צרכנות נבונה היא אך ורק במבחן אישי
כמו המשפט היופי בעיני המתבונן, אחד יחשוב שהוא ביצע רכישה מעולה והשני יחשוב שהוא נדפק..
כמובן שלא מדובר על מקרה בו אני קניתי ב1000 ואתה ב700 את אותו מוצר.
הודעה שבה התנסחת באופן מעולה
ולא רשמת מילים כמו *** וכו וכו
ויטלי, אני מסכים איתך הרבה יותר ממה שאתה חושב!
אני גם בדעה שבאלקט' על מה שתשלם תקבל תמורה ברוב המקרים.
אל תשכח, רק המלצנו לבנאדם ואני חושב שצריך לפרוס את כל האפשרויות בפניו.
אגב, צרכנות נבונה היא אך ורק במבחן אישי
כמו המשפט היופי בעיני המתבונן, אחד יחשוב שהוא ביצע רכישה מעולה והשני יחשוב שהוא נדפק..
כמובן שלא מדובר על מקרה בו אני קניתי ב1000 ואתה ב700 את אותו מוצר.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
vitalyi,
אם אתה לא התעניינת אז איך אתה קובע שזה ***?
לא בחנת את המסך, לא השווית אותו לשום דבר ורק בגלל השם קבעת זאת?
אני חושב שלהבדיל ממותגי מדבקה ברמקולים למשל, שם מראש מייצרים משהו נחות עם שם מטעה (בלשון המעטה), פה יש לך מסך שדווקא כן יודעים מי האבא והאמא שלו (פאנל של LG מדור קודם ותיכנון של העיצוב ושאר ספסיפיקציות של היבואן, יניר מערכות) ולכן, זה אומנם לא "מותג", אבל זה לדעתי מוצר ששווה את הכסף שלו.
אם מסך LG דומה (אני יוצא מתוך נקודת הנחה שאולי האלקטרוניקה נחותה יותר) עלה לפני שנה 12-14K ש"ח, אתה מקבל אותו היום במחיר של 6.5K ש"ח.
אני חושב שזה דיל לא רע. אבל זו רק דעתי כמובן....
אם אתה לא התעניינת אז איך אתה קובע שזה ***?
לא בחנת את המסך, לא השווית אותו לשום דבר ורק בגלל השם קבעת זאת?
אני חושב שלהבדיל ממותגי מדבקה ברמקולים למשל, שם מראש מייצרים משהו נחות עם שם מטעה (בלשון המעטה), פה יש לך מסך שדווקא כן יודעים מי האבא והאמא שלו (פאנל של LG מדור קודם ותיכנון של העיצוב ושאר ספסיפיקציות של היבואן, יניר מערכות) ולכן, זה אומנם לא "מותג", אבל זה לדעתי מוצר ששווה את הכסף שלו.
אם מסך LG דומה (אני יוצא מתוך נקודת הנחה שאולי האלקטרוניקה נחותה יותר) עלה לפני שנה 12-14K ש"ח, אתה מקבל אותו היום במחיר של 6.5K ש"ח.
אני חושב שזה דיל לא רע. אבל זו רק דעתי כמובן....
- logankungfu
- חבר ותיק

הבעסה היחידה בסיפור היא, שאין שוק מסודר של מסכים כן ממותגים מדור קודם ובזול (לפחות בארץ) ושצריך, אם רוצים לקנות יותר בזול, לקחת את הסיכון עם המדבקות.