איכות תמונה לעומת איכות קליטה של עידן פלוס

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 334
שם מלא: llime
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #21 

havrik כתב:אבישי כתב לך בפירוט יפה מאוד את מה שאני התעצלתי לכתוב, אבל מכיוון שאתה עדיין חושד באנטנה אכתוב שוב:
זאת לא האנטנה! :-)
תחשוב שזה כמו להגיד אם אני מנופף בידיים ממש ממש אבל ממש מהר אז אולי אצליח לעוף. זה לא עובד ככה.

אגב, אצלי בבית כשקניתי טלויזיה חדשה לפני כמה חודשים האנטנה הייתה כפית, ומאז "השתדרגתי" לכבל קואקס קצר שסתם מחובר לטלויזיה מקצה אחד ונמצא באוויר בין הקיר לטלויזיה.
...
אם זאת לא האנטנה, אז האשמה היא בטיונר או ביכולות ה upscale של הטלויזיה שלי
(או ביכולות שלה לפענח וידאו interlaced). וזה נראה לי מוזר, כי זאת טלויזיה סמסונג
סדרה 7 מלפני שנה....יש כאן מישהו עם סמסונג שיכול לחוות דעה?

כבר לא ברור לי מה הפיתרון. בדיון על ממירים בסטיקי אנשים שונים טוענים לאיכות תמונה
שונה (מאד) עם אותו ממיר, הנה למשל כאן: http://www.hometheater.co.il/vp2278706#2278706

havrik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 277
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #22 

גיל,
הכוונה שלי לא הייתה שהמגהץ עובד בתקשורת אלחוטית אלא שהמעגלים שלו פולטים אלחוטית (בצורה לא תקינה כנראה) אותות שגורמים להפרעות, לדוגמה גוף החימום או השנאי DC או כל דבר אחר.
סביר להניח שתדר ההפרעות הן בתדר רשת החשמל (~50 הרץ) אז לא היגיוני לי למה דווקא זה משפיע על תדרי הרדיו, אבל שוב היו בתחום ה-RF תקלות משונות.

לפני כשנה קניתי לאמא שלי מגהץ, יכול להיות שהוא גם טפאל... לא יודע אם זה קיטור אבל אני אבדוק איך הוא משפיע אצלי בבית.

llime,
סביר להניח שהסיבה להבדלים בדעות היא שטלויזיות שונות בהגדרות שונות מפיקות תוצאות אחרות... שלא לדבר על זה שזה סובייקטיבי גם לכל בן אדם.
אבל כמו שציינת הטלויזיה שלך היא סמסונג עדכנית אז הייתי מצפה שהוא יפענח את המידע כמו שצריך.
תבדוק שוב אם זה לא הגדרות תמונה לא טובות (שים לב ההגדרות שלך לכניסת HDMI נגיד הן לאו דווקא אותו דבר כמו ב-DVB, אצלי לכל אחד יש הגדרות משלו).

havishay
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 121
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #23 

@gilg7
·
היי גיל,

האנטנות בהם משתמשים (או לפחות האיכותיות שבהן) מתואמות לרבע מאורך הגל הנקלט/משודר – לא בצורה מושלמת – אך בקירוב טוב – כמו למשל אנטנת היאגי. אם אתה מחבר את האנטנה למתכת אחרת – יש סיכוי טוב שאתה מרע את הקליטה ולא מיטיב עימה. (רבע אורך הגל של תדר עידן+ של 514MHz הוא 14.59 ס"מ – אם אורך האנטנה כפולה מושלמת של 14.591 ס"מ – הכל טוב, אם לא – אתה מרע את הקליטה).

התופעות שאתה מתאר כאשר עובר מטוס קרוב (שיוצר הפרעות אלקטרומגנטיות רבות בשל מנועיו ובשל היותו גוף מתכתי גדול) או כאשר אתה מפעיל מוצר שצורך זרם רב (כגון מגהץ המוציא קיטור) – שיוצר גם הוא הפרעות אלקטרומגנטיות (הזרם לא המגהץ) – נשמעות באופן יחסי הגיוניות (לגבי המגהץ – יש בטח עוד כמה שאלות כמו - איזה כבל קואקסיאלי אתה משתמש, רמת סיכוך וקירבה למגהץ. כמו כן ייתכן שהמגהץ ממיר את ה AC ל DC – וההמרה עצמה יוצרת קרינה אלקטרומגנטית והפרעות). לגבי הקטנוע – אני מרים ידיים :).

אני בטוח שעם אנטנה טובה יותר הדבר ישתפר. אני משתמש באנטנה המוגברת של סלקום – היא פשוט מצוינת. אני לא כ"כ יודע איך ניתן להשיג אותה ללא סלקום...(קיבלתי במתנה :)) אל תשכח להפעיל את אופציית ההגברה בממיר (כמובן רק אם אתה משתמש באנטנה עם מגבר). הממיר מוציא מתח של חמישה וולט למגבר שבאנטנה כדי שהמגבר יפעל.
בברכה,
אבישי

havishay
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #24 

@havrik
·
:), ראיתי את התגובה שלך רק אחרי שכבר כתבתי את התגובה לגיל...

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #25 

llime כתב:mp3lll- תודה, אני קורא עכשיו את הביקורת באתר. בינתיים זה נראה לי אוברקיל...

asaf23- תוכל להסביר מה הכוונה? חשבתי שבאמצעות אנטנה רגילה זה דרך לווין עמוס.....
אם אני טועה, תוכל לפרט איך אוכל לקלוט את השידור הפתוח הזה?...ול ח
...
אנטנה רגילה זה DVB-T מהאוויר

עמוס זה DVB-S, אתה יכול לחבר ממיר לוויני לשקע של יס ולבדוק את האיכות. אבל אל תצפה לשינוי משמעותי...

llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 334
שם מלא: llime
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #26 

אסף- אני לא כל-כך יודע איך לעשות את זה...אחרי שכתבת לי את התגובה הקודמת, חיפשתי באינטרנט
ומצאתי כי מדובר על קליטה דרך צלחות לווין פרטיות, שזה עניין לא זול. ממיר לוויני אין לי, וגם אם היה לי,
אני לא יודע איך לחבר אותו לצלחת של יס...

אגב, יס משום מה עדיין לא ניתקו אותי למרות שהנציגה אמרה
לי שהיא מחשיכה לי את המסכים מיד. האם אפשר להתחבר עם ממיר לוויני לצלחת של יס
גם כאשר ינתקו אותי סופית?

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #27 

havishay כתב: היה לי YES ואני יכול לומר לך בלב שלם שהאיכות (לדעתי) בעידן+ טובה הרבה יותר. במיוחד בשעות השיא שרוחב הפס ביס הופך למצרך נדיר.

מקווה שעזרתי,

אבישי
...
מעניין, להבנתי YES עושים ברודקאסט, ולכן לא ברור לי למה צורכים יותר רוחב פס בשעות השיא. תוכל להסביר? תוכל גם בפרטי, אני לא רוצה לגנוב את הדיון.

havishay
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #28 

היי ניר,
היות והייתי צרכן של יס באמצעות הממירים שלהם, ולא התאפשר לי לראות את ה Bit Rate המשודר, האבחנה שלי היא לגמרי סובייקטיבית.
ממה ששמתי לב בזמנו, הרבה תכנים של יס ששודרו בשידור חוזר היו פחות איכותיים (בשעות הבוקר/צהריים) מאלו של הערב (בשידורי ה HD ההבדל היה משמעותי יותר) - תכנים שבערב היו ב HD לעיתים שודרו בבוקר צהריים כ SD. וזה הרי די הגיוני שאם אתה משלם על רוחב הפס שאתה צורך מנותן השירות בלווין - תשלם פחות בשעות שפחות אנשים צופים.
מהאבחנה שלי, וייתכן שהדברים השתנו בשנתיים האחרונות, גם שידורי ערוץ 2, 10 ו 1 (ולא רק שידורי ה HD) שודרו באיכות פחות טובה משמעותית בשעות הצהריים מאשר בערב. לעניות דעתי הכל עניין כלכלי של יס בסופו של דבר...
שוב, זו אבחנה סובייקטיבית לחלוטין וייתכן שאני טועה.
כוונתי בפוסט המקורי - שכאשר רוחב הפס הופך למצרך נדיר - נעשות פשרות לעיתים - על חשבון גם ערוצי הברודקסט הרגילים - וגם הם נפגעו בשעות הערב (שוב לדעתי).

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #29 

הבנתי, תודה על ההסבר. אולי זה נכון.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”