איכות תמונה לעומת איכות קליטה של עידן פלוס

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 334
שם מלא: llime
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.

אני מחובר כיום ליס, ורוצה להתנתק. יש לי מחשב שמחובר לטלויזיה (טלויזיה סמארט H7000 של סמסונג), ואני יכול להשיג
את רוב התכנים שיש ביס דרך המחשב (קודי, טורנטים, אפליקציות אתרים וכו'), או האפליקציות של הטלויזיה.

השאלה היא לגבי ערוצים 2 ו 10. נכון להיום אני קולט דרך יס והאיכות ככה-ככה, (לעומת האיכות העדיפה של אחי, שמחובר
להוט), אבל זאת עדיין איכות טובה בהרבה על האיכות שאני מקבל דרך האינטרנט (דרך אתרי האינטרנט של מאקו ונענע
או הרחבות קודי).

מכיוון שהטלויזיה שלי מצויידת במקלט DTT, ניסיתי לבדוק את איכות שידורי עידן פלוס: אין לי אנטנה יעודית, אז "חיברתי" קולב
מתכת עירום לכניסת האנטנה בטלויזיה, וקיבלתי את כל הערוצים!.... הקליטה היא ללא כל רעשים, גמגומים, או קיטועים, אבל
איכות התמונה נמוכה יותר מזאת של יס (קרובה לאיכות דרך האינטרנט).

השאלה היא, האם אנטנה טובה יותר יכולה לספק איכות תמונה טובה יותר, או שאנטנות נבדלות זו מזו רק באיכות הקליטה?..
כאמור, אין לי הפרעות בשידור, כלומר נראה לי שהקליטה טובה, רק איכות התמונה, כאמור, לא משהו...

חשבתי גם על מעבר לסלקום טי. וי, אבל גם שם הערוצים האלו נקלטים דרך עידן פלוס עם אנטנה...

אז יש טעם לנסות לקנות ולהתקין אנטנה יעודית, או שזאת האיכות המקסימלית שאני יכול לקבל?

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #2 

נשמע מוזר מאד.
אולי דווקא בדגם הטלויזיה שלך יש טיונר גרוע של DTT כי בכל ממיר או טלויזיה שאני בדקתי, איכות התמונה מעולה בעידן פלוס (עד כמה שיכולה להיות מעולה בלי HD).

llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

היי גיל, זה לא מה שאמרתי.... אמרתי שחיברתי את הטלויזיה עם קולב(!) במקום אנטנה ואיכות השידור נמוכה, למרות
שאיכות הקליטה טובה, כלומר אין קירטועים,קפיאות, רעשים וכו'.

השאלה היתה האם אנטנה טובה יותר עשויה לשפר את איכות התמונה, או שאנטנה
יכולה רק לשפר נתוני קליטה, למשל אם הייתי מקבל תמונה מקוטעת, אז ברור שאנטנה נורמלית הייתה משפרת את
הקליטהולכן גם את איכות התמונה. אבל כאמור אין לי תמונה מקוטעת גם עם הקולב :-)....
רק האיכות לא משהו.

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #4 

זה שידור דיגיטלי. אם אין קירטועים אז זה הכי טוב שתקבל. לא יעזור אם תחליף את הקולב.

llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אבל קראתי כאן (אחרי חיפוש) על אנשים שהתחברו לסלקום טי. וי, וטוענים שאחרי שסידרו להם את האנטנה, רואים
טוב יותר מ- yes, אז אולי האנטנה בכל-זאת משנה....

havrik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 277
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #6 

אין דבר כזה "האנטנה משנה",
זה היה נכון בשידור אנאולגי אבל לא בדיגיטלי.
אם הייתה בעיה באנטנה אז לא היית קולט כלום, אם קלטת תמונה אז זה מה שיש (סוג של הכול או כלום).

מה שכן, בהחלט יכול להיות שמדובר בהגדרות תמונה/וידאו לא אופטימאליות בטלויזיה עצמה.

llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

עם הגדרות התמונה בטלויזיה שיחקתי אבל ללא הועיל- התמונה ביס עדיפה, והטלויזיה שלי נחשבת למצויינת.
אז איך זה שיש חברים בפורום שטוענים שהם רואים את ערוצים 2 ו 10 טוב יותר דרך עידן+
מאשר דרך יס, ולכן יותר טוב מאשר אצלי?....

אם האנטנה לא משנה את האיכות, אז מה כן? הטיונר?...

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #8 

כן, טיונר יכול לשנות את האיכות.

אצלי עידן פלוס עם vbox רואים מעולה.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #9 

עידן נחשב מעט יותר איכותי מיס.
אתה יכול לנסות את השידור הפתוח מהלווין עמוס. בשני המקרים זה שידור SD, אל תצפה ליותר מדי.

llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

mp3lll- תודה, אני קורא עכשיו את הביקורת באתר. בינתיים זה נראה לי אוברקיל...

asaf23- תוכל להסביר מה הכוונה? חשבתי שבאמצעות אנטנה רגילה זה דרך לווין עמוס.....
אם אני טועה, תוכל לפרט איך אוכל לקלוט את השידור הפתוח הזה?...

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #11 

אגב, גם usb מאיבאי עשרה דולר עבד נפלא.

אולי תעלה תמונה שנראה מה שה לא איכותי בשבילך ?

llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

אוכל להעלות תמונה, רק שלשם כך אצטרך להתחרבש עם הקולב שוב (לקח לי די הרבה זמן למזמז את כניסת
האנטנה בטלויזיה עד שקיבלתי תמונה), אבל אם תתעקשו אעשה זאת....

מצד שני, אני לא בטוח אם צילום יוכל להעביר את הפרשי האיכות..אבל תאמינו לי שהאיכות אכן נמוכה יותר
מזו של יס, שגם היא לא משהו (הוט יותר טובים בערוצים האלו מיס).

mp3lll- מטריד מה שאתה אומר על USB מאיביי. האם הטיונר המובנה בסמסונג שלי
באיכות נמוכה יותר? אני בספק.

ואיך קולטים את השידורים הפתוחים של עמוס?...

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #13 

גם אני בספק... לכן אני מציע תמונה, יכול לעזור לספקולציות, מה שתחבר אבל.

או קפוץ תרכוש אנטנה כמו שצריך ותבדוק.
קשה לי להאמין שזה עניין של אנטנה.

llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

לקח לי 4ever לחבר את הקולב לכניסת האנטנה עד שקיבלתי קליטה.... צילמתי מלא תמונות, אבל אני לא יכול לעצור את
התמונה דרך האנטנה, ולכן הכל יוצא מרוח..... התמונה קצת יותר מגורענת מזאת שמתקבלת דרך יס. אולי באמת
צריך לנסות אנטנה נורמלית...

אולי התמונה קצת מגורענת, כי הקליטה לא מספיק איכותית. יש איזה מדד בטלויזיה לאיכות הקליטה?..

havishay
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 121
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #15 

@llime
·
שלום רב,

כל עוד אתה רואה תמונה רציפה וללא בעיות קליטה (שבאות לידי ביטוי החל בשיבוש חמור של התמונות וכלה במאקרו בלוקים במרחב התמונה). במקרה כזה כל אנטנה אחרת לא תעזור לך.

אולם ייתכן שכן תוכל להשיג תמונה טובה יותר, אבל לפני כן אמנה את הסיבות לבעיות שייתכן שאתה חווה:

1. בעיה ב Deinterlacing – התמונות המשודרות בעידן+ משודרות בפורמט 576i. כלומר הן interlaced – שזורות – כאשר תמונה אחת מורכבת למעשה משתי תמונות חלקיות – תמונה חלקית ראשונה משודרת עם שורות אי זוגיות בלבד, ותמונה שנייה משודרת עם שורות זוגיות בלבד. תהליך ה Deinterlace כולל אלגוריתמים רבים שבבסיסם יש Buffer בגדלים שונים וכח עיבוד משתנה (אלגוריתמים כגון YadifX2 נחשבים מעולים ויש כאלה שהם מאד פשוטים כגון Blend). חלק מספקי הרכיבים ל Setup Boxes כולל מנגנונים חומרתיים המקלים על העיבוד, אבל יש כאלה שמוותרים עליהם והתמונה נראית בהתאם. גם התמונה המתקבלת מיס מגיעה כ Interlaced אבל הממירים שלהם עושים עבודה טובה בחיבור שלהם. לכן מאד משנה באיזה טיונר משתמשים כדי להשיג תמונה חלקה ותקינה. כאשר יש בעיה ב Deinterlacing אתה תראה בעיה כאשר יש אובייקטים בתנועה במרחב התמונה – בעיקר בקצוות של האובייקטים – ידיים מתנועעות, כדורגל (למשל כאשר אתה מסתכל על קווי המגרש הישרים שנעים יחד עם התמונה – הם יראו מזוגזגים).

2. בעיה ב Upscaling – אני מניח שברשותך טלוויזיה FHD או אפילו UHD. במקרה כזה צריך להשתמש באלגוריתמים שונים כדי לפרוש את ה 576x720 ע"ג 1080x1920 כלומר פי ארבע בשטח הפיקסלים. כדי למתוח את זה נכון צריך לעשות את זה נכון – צריך – שוב – כח עיבוד לא קטן.

בדרך כלל ספקי טלוויזיה איכותיים כגון סוני ופנסוניק (לא, אין לי אינטרס באף אחד מהם – פשוט היו לי טלוויזיות שלהם) גם מוסיפים מנגנונים איכותיים לבעיות שתיארתי לעיל. כך למשל התמונה שלי בפלזמה של פנסוניק השתפרה פלאים כאשר ביקשתי ממיר עידן פלוס להוציא סיגנל של 576i במקום 1080 ובכך העברתי את אחריות הטיפול בתמונה המוקטנת לטלוויזיה מאשר תעשה זאת קופסאת SetupBox הסינית שיש לי.

מה שהייתי מציע לך לעשות –

1. לבדוק אם יש בטלוויזיה אופציה לקינפוג נוסף של השידור של ה DVB-T.

2. אם אין הייתי לוקח ממיר מחבר (משאיל ממישהו שראית שיש לו איכות תמונה טובה), ובודק בכל הרזולוציות שהממיר מוציא את איכות התמונה. יכול להיות שהממיר של החבר עושה עבודה טובה (כמו שהממיר של סלקום עושה עבודה נהדרת – גם כשהוא מוציא סיגנל של 1080) – ואיכות התמונה תיראה לך מצוינת.

היה לי YES ואני יכול לומר לך בלב שלם שהאיכות (לדעתי) בעידן+ טובה הרבה יותר. במיוחד בשעות השיא שרוחב הפס ביס הופך למצרך נדיר.

מקווה שעזרתי,

אבישי

llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

תודה אבישי על התגובה המפורטת. אנסה לבדוק אם אכן קיים קינפוג נוסף לטיונר בטלויזיה שלי.
אני עדיין חושב שגם האנטנה משנה, כי עם הקולב התמונה לא תמיד יציבה..

בכל-אופן, בעוד יומיים אמורים להתקין לי סלקום טי וי. איכות עידן+ דרכם אמורה להיות מצויינת,
ותיתן לי גם אינדיקציה לגבי מהות הבעיה (אנטנה, טיונר וכו').

havrik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

אבישי כתב לך בפירוט יפה מאוד את מה שאני התעצלתי לכתוב, אבל מכיוון שאתה עדיין חושד באנטנה אכתוב שוב:
זאת לא האנטנה! :-)
תחשוב שזה כמו להגיד אם אני מנופף בידיים ממש ממש אבל ממש מהר אז אולי אצליח לעוף. זה לא עובד ככה.

אגב, אצלי בבית כשקניתי טלויזיה חדשה לפני כמה חודשים האנטנה הייתה כפית, ומאז "השתדרגתי" לכבל קואקס קצר שסתם מחובר לטלויזיה מקצה אחד ונמצא באוויר בין הקיר לטלויזיה.

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #18 

@havrik

התגובה של אבישי וגם שלך מעולות, אין מה להוסיף.

אבל, על הדרך אני רוצה לספר על סוגי הפרעות שיש לנו בעידן+, בעיקר בקיץ:

1. כל קטנוע שעובר ברחוב גורם לשיבושים בקליטה. מדובר בחולון, מקום בו החוקים נחשבים להמלצות וקטנועים רבים נוסעים על המדרכות בתוך שכונות מגורים.

2. כל מטוס בדרכו לנתב"ג עובר מעל הראש שלנו ברעש מחריד ואם לא די בכך.....גורם לשיבושים בקליטה.

3. זה השיבוש הכי מוזר: מגהץ קיטור של טפאל: כל לחיצה על כפתור שחרור הקיטור במגהץ גורמת להפסקה מוחלטת של הקליטה כל עוד הכפתור לחוץ. קרש הגיהוץ נמצא במרחק 5 מטר מהממיר ו 6 מטר מהאנטנה.

havrik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

מניסיוני בעולם הרדיו יש בתחום הזה הרבה וודו...
כנראה רמת הקליטה שלכם קרובה לסף הרעש ולכן הפרעות קטנות גורמות לאיבוד האות.
דווקא במקרים כאלה אנטנה חיצונית חזקה יכולה לסייע מאוד, אלא אם כן זה כבר מה שיש לכם...

בקשר למגהץ, זה מעניין. אני מניח שלא מדובר בהפרעה בגלל שחרור אדי מים לאויר אלא emi כן? האם הוא גורם להפרעה בעוד דברים אלחוטיים (רדיו לדוגמה או טלפון ביתי אלחוטי)?

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #20 

havrik כתב:מניסיוני בעולם הרדיו יש בתחום הזה הרבה וודו...
כנראה רמת הקליטה שלכם קרובה לסף הרעש ולכן הפרעות קטנות גורמות לאיבוד האות.
דווקא במקרים כאלה אנטנה חיצונית חזקה יכולה לסייע מאוד, אלא אם כן זה כבר מה שיש לכם...

בקשר למגהץ, זה מעניין. אני מניח שלא מדובר בהפרעה בגלל שחרור אדי מים לאויר אלא emi כן? האם הוא גורם להפרעה בעוד דברים אלחוטיים (רדיו לדוגמה או טלפון ביתי אלחוטי)?
...
כשלא עובר קטנוע, מטוס או מגהץ הקליטה טובה וגם איכות התמונה טובה מאוד כמעט כל השנה. בקיץ יש קצת הפרעות בימים חמים ולחים במיוחד ואז כמו בשנות ה 70 אני מסובב את האנטנה במרפסת.

מדובר באנטנת יאגי חיצונית שיוצאת מהממיר למרפסת ואני מנסה שתיגע במעקה ברזל (בתקווה שהברזל "יאריך" את האנטנה) למרות שלא ראיתי השפעה של זה עד היום על יאגי, אבל באנטנות הזולות שבאות עם ממירים יש בהחלט השפעה טובה כשהמגנט של הבסיס נצמד למשטח מתכת.

ההפרעות עם המגהץ קורות ב 100% מהמקרים למרות שהתקשורת של המגהץ עם הבסיס שלו היא קווית:
יש כבל באורך מטר בערך שמעביר חשמל וקיטור בין בסיס המגהץ (בו מתחממים המים) למגהץ עצמו. אז למה שטפאל יעבדו עם תקשורת אלחוטית שם ?

אגב, מדובר במגהץ מעולה שהופך את הגיהוץ למשחק ילדים. מי שמנסה פעם אחת לא יסכים לגעת יותר במגהץ אדים בחיים.
שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”