Weber q3200 חוות דעת אישית קצת ארוכה

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
שלח תגובה
Pmh1976 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

לא מזמן קניתי גריל גז דגם Q3200 של חברת Weber. אז אני רוצה לתת חוות דעת של ארגנטיני ש מפעיל אותו פעמיים בשבוע לפחות. היו לי הרבה התלבתויות לפני קניה והרבה ספקות לאחר קניה. קראתי אין סוף ביקורות בעיקר מחול בגלל שבארץ יש מעט מידע בפורומים ובגלל זה החלתתי לכתוב את הפוסט הזה. דבר ראשון, btu נמוך מידי לשטח צליה לא קטן, תאמינו לי שרק תרוויחו מזה כי הבלון יספיק להרבה זמן. אי אפשר לעשות שום דבר חוץ מלחמם את הרשת כאשר עובדים על מקסימום, אפילו סטייקים בעובי 3 ס״מ שנמצאים בערך 8 דקות על גריל יצאו בטעם קצת שרוף. הכי הרבה שיצא לי לכוון את המבערים לאחר חימום הרשת זה שניהם על 3/4. מה לא ניסיתי, המבורגרים, סטייקים, חזה עוף, חלקי עוף, עוף שלם, נתחים של קילו עד קילו וחצי וכמובן, לא לשכוח את העובדה שמדובר בארגנטיני גוש אנטריקוט בעובי 8 עד 10 ס״מ במשקל 4 קילו. הכל יוצא טעים מאוד, אבל שונה מפחמים, זמן הבישול בגלל שמבשלים עם מכסה סגור הוא מתקצר משמעותית והכי חשוב אפשר להנות עם החברים מכיוון שהחום שקבעת הוא קבוע. ראיתי מנגלים עם נתוני btu מתורפים ופחדתי שה-21700 של הדגם הזה לא יספיק. אבל מעבר למספר הזה לשטח צליה דומה כל מה שאפשר לעשות זה לשרוף את האוכל. לגבי להבות מתפרצות נושא חשוב מאוד תאמינו לי שבדקתי בקיבוץ גרילים מכל מיני חברות ועם אתה לא מחזיק את המשולשים נקיים להפליא אנשים עובדים קשה מאוד ועם בקבוק מים בקרבת מקום כדי לא לגרום לשריפה. בסידרת ה-Q המשולשים בנויים על הרשת עצמה כך שברגע שסיימת לבשל, סוגרים מכסה, שני המבערים על מקסימום במשך 5 דקות ניקוי קל ופשוט עם המברשת ואתה מוכן לפעם הבא. יש להבות מתפרצות אבל שואפות כמעט ל-0 ועם יש הן נעלמות כה מהר שלא תרגישו זאת בטעם. מקווא שזה יעזור למי שמחפש מידע בעברית. כי השיטה צליה האמריקאית היא לא השיטה הישראלית והשיטה הישראלית רחוקה מהשיטה הארגנטינית. אני ממליץ בחום.

elgavi66
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63
נתן תודות: 10 פעמים

שליחה #2 

קודם כל תודה

שנית אני חייב לציין שיצאתי מאוד מבולבל מהביקורת הזו. לא הבנתי מה השורה התחתונה. ממליץ לקנות או לא ממליץ?

אני אישית לא אוהב את הדגם הזה. לצלות עם מכסה סגור כל הזמן עבורי לא נוח ולא כייף.

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3546
נתן תודות: 1108 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #3 

גם אני יצאתי מבולבל מהביקורת, אומרים שככל שה-BTU יותר גדול כך יש יותר עוצמה של חום, אתה אומר שעדיף BTU נמוך כי זה חוסך בגז ובכל זאת מציין שסטייקים שבישלמת במשך 8 דקות נשרפו?
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #4 

הוא כתב בלי שימוש בסימני פיסוק ובאמת לא ברור, אבל אני חושב שהבנתי את הכוונה שלו.

נהוג לומר שהחיסרון של ה-Q3200 הוא בחום נמוך מדי לגודל משטח העבודה שלו. הוא אומר שעל להבות בעוצמה הגבוהה ביותר אפילו סטייקים עבים נשרפו ב-8 דקות ולכן הוא לא משתמש בעוצמה הגבוהה ביותר. כלומר, הטענה שהוא לא חם מספיק אינה נכונה.

הערה אישית שלי מניסיון מצטבר של יותר מ-4 שנים עם הגריל הזה - הוא צודק. הגריל מאוד חסכוני בגז, ולמרות זאת חם מספיק (ומעבר לכך) לכל משימה.

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #5 

btu זה סה"כ הספק. כמות הגז שעוברת.
לא אומר כלום על החום.
ככל ששטח הצליה גדול יותר רצוי BTU גבוה יותר.אבל...
כמו שפותח השירשור רשם, בוובר זה לא המצב,ה BTU הנמוך נותן מעל ומעבר מבחינת עוצמת חום.
הוא מפצה על ההפסק הנמוך בעזרת צורת הצליה, קרי מכסה סגור.
אם תקחו את רוב הגרילים שמתהדרים ב BTU גבוה ותבצעו השוואה כאשר הם והוובר פתוחים, הוובר יהיה חלש מידי.
בשורה התחתונה מי שקונה וובר, צריך לדעת שההמלצה היא לעבוד עם מכסה סגור.

החסכון בגז הוא חסכון אדיר בכסף.

אני כבר 7.5 שנים עם וובר Q300 שעבר מאות מינגולים ולא מראה שום סימני בלאי.
שחר

Itsik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 431
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #6 

מחזק את השניים מעליי. אמנם המוניטין שלי הוא רק שנה עם הגריל, אבל מרוצה מאוד(עובד בממוצע אחת לשבועיים-שלושה).
איציק.

Pmh1976 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3

שליחה #7 

מחזק את מה שקרמריקה ו-spacedude כתבו על מה שלא היה ברור בפוסט המקורי. וכן אני ממליץ בחום עד כדי כך שאם יום אחד אצתרך מנגל גדול יותר אני פשות אחזיק שניים מהדגם הזה. גריל מצויין עובד פעמיים בשבוע לפחות.

benni200
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

היי,גריל וובר Q300,מבער הגדול אש נמוכה מאוד,האם יש אפשרות להחליף דיזה או בעיה אחרת?

richrach
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2250
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #9 

האם הוא מתאים מבחינת שטח הצלייה שלו לאירוח של 8-10 אנשים ושהבשר יצא בזמן סביר ולא לעשות מספר נגלות ?

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #10 

באופן עקרוני כן. אבל יש מספר איזורים בגריל שחמים יותר מהשאר. בעיקר בשני הצדדים איפה שהרשת שלמה ולא מחוררת. אז אם אתה משתמש רק באיזור המרכזי המחורר או רק באיזורים החמים יותר, לא יהיה מספיק ל-8 אנשים.

pharmaboy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
קיבל תודות: 0

אם כבר שרשור אז אשמח להמלצה על גריל גז...

שליחה #11 

אני מתלבט בין שלושה דגמים
Weber Q3200
Char broil professional tru red 2 burners
Grand hall GTI3 / T2

מדובר בגריל למרפסת וראיתי ששלושתם פחות או יותר עולים אותו דבר (2000-2500 שקל) אז באמת שאשמח לדעת מה המומלץ משלושתם...

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”