עזרה בבחירת ספק אינטרנט על בסיס תשתית בזק

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
adamdo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום,

עובר לדירה חדשה ואחד השירותים שאני צריך לקבוע הוא התקנת תשתית אינטרנט והתחברות לספק.

שמעתי על כל מהפכת השוק הסיטונאי (גרתי במעונות שנתיים ולא היה לי אינטרנט פרטי) כצופה מהצד ורציתי לדעת אם לאנשים יש סיבות בעד ונגד חבילת שוק סיטונאי (בניגוד לבנדל למשל)

עיקר השימושים לפי היקף שימוש:
קודי
גלישה בדפדפן
צפייה בשידורים דרך acestream
הורדת קבצים למיניהם מידי פעם

אשמח לעצה בנוגע לספקי התקשורת השונים:
ממי כדאי להתרחק ולמה?
עם איזה ספק הייתה לכם חוויה טובה ולמה? איכות שירות, איכות אינטרנט?
בנדל לעומת שוק סיטונאי

הערה:
המגבלה היחידה היא שהספק והתשתית לא יכולים להיות הוט והוטנט בהתאמה (קיבלתי וטו מהאישה ובצדק)

miCkEy6772
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1015
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #2 

לפי דעתי ספק רק בזק בינלאומי. הם הכי טובים!
עדיף לך להצטרף לתשתית בנפרד וספק בנפרד מכוון שבשוק הסיטונאי יש הרבה בלגן ובמידה ויש לך תקלה בתשתית אתה בבעיה רצינית ובזק (תשתית) לא ממהרת לטפל בבעיה ואף מחבלת בתשתית שלך שתקבל פחות מהירות ממה שהיית מקבל לפני בתשתית וספק בנפרד.
עד שלא יהיה פיקוח/סדר בעניין הזה אין מה למהר להצטרף לשוק הסיטונאי לפי דעתי. חשוב לציין שיש כמה לקוחות שחלקם נמצאים גם פה בפורום שלא חוו שום בעיות והכל הלך להם חלק מה שנקרה אז אם אתה רוצה תצטרף לשוק הסיטונאי ובמידה והיו בעיות תמיד תוכל להתנתק ללא בעיה ולהצטרף בנפרד שכן אין שום התחייבויות יותר.
ניסיתי את הספק הוט נט ואני בכלל לא הייתי מרוצה. הם שמים אותך מאחורי NAT שזה עושה בעיות בפתיחת פורטים עבור גישה למחשב או אם יש לך מצלמות. הרגשתי איטיות ובמיוחד בהורדות הייתי מגיע רק לחצי מהמהירות (100 מגה) וגם יש להם בעיות עם הכתובות IP שלהם שהם קנו אותם ועד היום לא עדכנו שהם שייכים לישראל כך שאם אתה נופל על כתובת כזו שנקנת מחו"ל אתה בבעיה ולא תוכל להשתמש בשירותים שמוצאים רק עבור ישראל כמו לדוגמא שירותי יס VOD,יס גו או לחלופין סלקום.

adamdo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

miCkEy6772 כתב:לפי דעתי ספק רק בזק בינלאומי. הם הכי טובים!
עדיף לך להצטרף לתשתית בנפרד וספק בנפרד מכוון שבשוק הסיטונאי יש הרבה בלגן ובמידה ויש לך תקלה בתשתית אתה בבעיה רצינית ובזק (תשתית) לא ממהרת לטפל בבעיה ואף מחבלת בתשתית שלך שתקבל פחות מהירות ממה שהיית מקבל לפני בתשתית וספק בנפרד.
עד שלא יהיה פיקוח/סדר בעניין הזה אין מה למהר להצטרף לשוק הסיטונאי לפי דעתי. חשוב לציין שיש כמה לקוחות שחלקם נמצאים גם פה בפורום שלא חוו שום בעיות והכל הלך להם חלק מה שנקרה אז אם אתה רוצה תצטרף לשוק הסיטונאי ובמידה והיו בעיות תמיד תוכל להתנתק ללא בעיה ולהצטרף בנפרד שכן אין שום התחייבויות יותר.
ניסיתי את הספק הוט נט ואני בכלל לא הייתי מרוצה. הם שמים אותך מאחורי NAT שזה עושה בעיות בפתיחת פורטים עבור גישה למחשב או אם יש לך מצלמות. הרגשתי איטיות ובמיוחד בהורדות הייתי מגיע רק לחצי מהמהירות (100 מגה) וגם יש להם בעיות עם הכתובות IP שלהם שהם קנו אותם ועד היום לא עדכנו שהם שייכים לישראל כך שאם אתה נופל על כתובת כזו שנקנת מחו"ל אתה בבעיה ולא תוכל להשתמש בשירותים שמוצאים רק עבור ישראל כמו לדוגמא שירותי יס VOD,יס גו או לחלופין סלקום.
...
·

הוט והוטנט לא אופציה כי ברגע שאתה צריך אותם לך תרדוף אחריהם.

מבחינת מהירות התשתית אצלי בבניין מוגבלת ל40 מגה בבזק.

בזק גם מציעים חבילת בנדל שכולל ספק - אבל לא יודע אם מבחינת המחיר יש הבדל - אני אבדוק.

יש לעוד מישהו דעות על ספקים שהם לא בזק בילנאומי?

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #4 

@adamdo

בזק גם מציעים חבילת בנדל שכולל ספק - אבל לא יודע אם מבחינת המחיר יש הבדל - אני אבדוק.

יש לעוד מישהו דעות על ספקים שהם לא בזק בילנאומי?
...

אני בבנדל של בזק ל 40 מגה, הספק הוא 018.
פרסמתי פה בפורום בעיות על ניתוקים אבל כנראה שאני היחד שיש לא את הבעיה ואי אפשר להסיק מזה לגבי 018.
(אגב, את הבעיה עקפתי בינתיים ע"י הקצאת כתובת IP קבועה בנתב ל 11 משתמשים לפי MAC Address כי חשדתי שהבעיה קשורה לשרת DHCP)

adamdo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

gilg7 כתב:@adamdo

...
...

אני בבנדל של בזק ל 40 מגה, הספק הוא 018.
פרסמתי פה בפורום בעיות על ניתוקים אבל כנראה שאני היחד שיש לא את הבעיה ואי אפשר להסיק מזה לגבי 018.
(אגב, את הבעיה עקפתי בינתיים ע"י הקצאת כתובת IP קבועה בנתב ל 11 משתמשים לפי MAC Address כי חשדתי שהבעיה קשורה לשרת DHCP)

·

ראיתי את ההודעה שפרסמת. באופן כללי השרת DHCP אמור להיות פנימי לרשת לא? כלומר הנתב הביתי צריך להקצות את האייפי - נשמע כמו בעיה בנתב, אבל שמח שפתרת את זה בסופו של דבר.

בכל מקרה החלטתי ללכת על המוכר (כבר הייתי לקוח שלהם פעם) ואני מתחבר לבזק בנדל עם בזק בינלאומי (בזק מספק את הבנדל)

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #6 

adamdo כתב:
...
...
·

ראיתי את ההודעה שפרסמת. באופן כללי השרת DHCP אמור להיות פנימי לרשת לא? כלומר הנתב הביתי צריך להקצות את האייפי - נשמע כמו בעיה בנתב, אבל שמח שפתרת את זה בסופו של דבר.

בכל מקרה החלטתי ללכת על המוכר (כבר הייתי לקוח שלהם פעם) ואני מתחבר לבזק בנדל עם בזק בינלאומי (בזק מספק את הבנדל)
...
צודק בקשר לניתוח הבעיה. לכן ה work around שהפעלתי הוא בתחום הנתב.
עדיין אני לא מבין איך הבעיה התחילה בדיוק עם המעבר מהוטנט אחרי שנה עם 0 בעיות וגם אחרי שהחליפו לי נתב ולא נפתר.
בכל מקרה, מקווה שלך הכל יהיה חלק
שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”