יש ברשותי מגבר Pioneer SA 9100. אני אוהב את המגבר, תענוג לשמוע בו מוסיקה במגוון סגנונות והוא משמש אותי גם בעת צפייה בסרטים.
יחד עם זאת, מאז שקיבלתי אותו לפני כשלוש שנים, המגבר חווה עליות וירידות ב"יכולת התפקוד" שלו. הכוונה היא שכאשר הוא עובד טוב, הכל מצוין הדברים שכתבתי מעלה תקפים. יחד עם זאת, בתקופה של 3 שנים, המגבר חווה 4-5 תקלות שבאו לידי ביטוי בהדלקת נורת ה- Protection שלו וכמובן תקלות סאונד. התקלות התבטאו בעיקר קרעחצנים חזקים מאוד גם ב-vol אפס או הוצאות הסאונד לרמקולים בצורה מאוד מלוכלכת. כמובן שכל תקלה כזו משביתה את המגבר ללפחות מספר ימים עד אשר יטופל.
בכל אחת מהפעמים הללו המגבר נשלח למעבדה או טכנאי מומלצים ע"י חברים בפורום, ובכל אחת מהפעמים או שהתקלה לא תוקנה (בין אם נעשה תיקון אך הוא לא סייע, ובין אם הטכנאי פשוט לא מצא מה לא תקין), או ש"נפתרה מאליה", ושבה כעבור זמן. בסופו של דבר, המגבר ממשיך בהתנהגותו הסוררת, גם אם הטכנאים השונים הפליגו בשבחו והיללו את יכולותיו.
אני דיי חדש בתחום הוינטאג' (המגבר ניתן לי במתנה מאחי) ואין לי את הידע הטכני כדי לפרק את המגבר לגורמים ולנסות לאפיין בעצמי את הנקודות הבעייתיות לאורך המעגלים החשמליים. יחד עם זאת, המגבר יקר לליבי והייתי שמח אם אחד מחברי הפורום שבקיא בתחום ירצה לסייע לי לנסות לאפיין את הרכיבים הבעיתיים ולבדוק איך ניתן לתקן אותם. במידה ומישהו מעוניין לשמוע עוד פרטים אפשר לשוחח בפרטי או במייל ([email protected]).
תודה רבה מראש
בר