המלצה למסך מעל ״50 שמחובר למערכת קולנוע ביתית

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
tsaar פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי מערכת קולנוע ביתי מצוינת של הרמן קרדון, מה שאומר שאני תמיד שומע דרכה ולא דרך הרמקולים של הטלויזיה ובעצם הפונקציה השמישה היחידה של הטלויזיה היא מסך (לא אודיו, לא העברת ערוצים, לא מספר כניסות וכו׳)
בהינתן הנ״ל ובעובדה, האם אפשר להתפשר על מותג טלויזיה פשוט יחסית שהרי הסברה גורסת שכל הפאנלים מיוצרים בשארפ בכל מקרה...
מה אומרים?
מה אתם אומרים על הטלויזיות של פיילוט?
זה אמור להחליף פלזמה 50 של סמסונג שעשתה ״פק״ ושבקה לפני כמה ימים (טכנאי אמר שלא כדאי לתקן).

ועוד שאלה על הדרך - LED או LCD? מכוון לגודל 50-65 יש כמה מקום שרוצים ומרחק הצפיה גדול כ- 4-5 מטר.

yonyz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1904
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #2 

יש לך ניסיון עם פלזמה, אז אתה ודאי מודע ליתרונות והחסרונות שלה. אני ממליץ לקנות פלזמה 60 אינץ' של סמסונג בשופרסל, ב-3000 ש"ח. מחיר ממש ממש טוב, התמונה מדהימה (יש לי כזו). מדובר בדגם 60H5000.

זה לא נכון שכל המסכים הם אותו הדבר, גם אם באמת הפאנלים היו זהים - מה שגם לא נכון. PILOT זה מוצר מדבקה, ואין מצב שהוא יתקרב באיכות שלו לפלזמה שהייתה לך.

יש פה שרשור שלם על הפלזמה המדוברת:
http://www.hometheater.co.il/vt232276.html

tsaar פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אבל מה ההבדל באיכות בין פיילוט למותגים איכותיים?
רמת שחורים? צבעים?
האם באמת אבחין בהבדלים כאשר לא שמים מסך ליד מסך?

tsaar פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

ואגב בפלזמה סמסונג ״המעולה״ שהיתה לי הופיעו נקודות אדומות לעתים קרובות על המסך ולקח כמה דקות עד שנעלמו.
בטוח שזה עדיף על LED/LCD?

yonyz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אצלי אין את הבעיה הזאת. אם אתה רוצה ללכת על בטוח, קח LCD\LED (זה אותו הדבר). מה התקציב?

tsaar פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

כמה שפחות :-)
כמו שאמרתי לא נדרשת איכות פנומנלית ורק המסך עצמו. פיילוט לא יספיק? אני אוכל אותה עם אמינות?

yonyz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אני לא חושב שהיא תתקלקל מהר או משהו כזה, אתה פשוט תקבל איכות תמונה סבירה, לא יותר. אם אתה פשוט רוצה תמונה ולא חשובה לך האיכות, אז ה-PILOT תעשה את העבודה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

בדרך כלל לעניין האודיו לא משייכים הרבה חשיבות בבחירת מסך. אלא לאיכות המסך\טלויזיה.
פיילוט זה דרעק, מותג מדבקה מייצרן סיני כלשהו.
לא כל הפאנלים מיוצרים ע"י שארפ. יש לא מעט יצרניות פאנלים אחרות, LG, סמסונג, AUO ועוד. ולא כל הפאנלים נוצרים שווים.
טלויזיה זה יותר מרק פאנל. אתה צריך שכל הפונקציות יעבדו כמו שצריך, שלא יהיו בעיות תאימות, שהבקרות של המסך יעבדו כמו שצריך אם תרצה לכוון את התמונה להעדפותך. וכמובן יש את עניין דיוק ואיכות התמונה עצמה. אם תקח שתי טלויזיות שונות עם אותו פאנל, שום דבר לא מבטיח לך איכות תמונה זהה. לכל יצרן יש את האלקטרוניקה והקושחה שלו, מבחינת עיבוד תמונה, מבחינת דיוק צבעים וכיול במפעל.

יעקבלהבות
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 3 פעמים

איכות תמונה מטורפת

שליחה #9 

yonyz כתב:יש לך ניסיון עם פלזמה, אז אתה ודאי מודע ליתרונות והחסרונות שלה. אני ממליץ לקנות פלזמה 60 אינץ' של סמסונג בשופרסל, ב-3000 ש"ח. מחיר ממש ממש טוב, התמונה מדהימה (יש לי כזו). מדובר בדגם 60H5000.

זה לא נכון שכל המסכים הם אותו הדבר, גם אם באמת הפאנלים היו זהים - מה שגם לא נכון. PILOT זה מוצר מדבקה, ואין מצב שהוא יתקרב באיכות שלו לפלזמה שהייתה לך.

יש פה שרשור שלם על הפלזמה המדוברת:
http://www.hometheater.co.il/vt232276.html
...
·קניתי הסמסונג משופרסל והיא הגיעה לפני יומיים.

בתמורה המחיר איכות תמונה מטורפת!

היא החליפה את פנסוניק THP42X30M ששילמתי כמעט אותו מחיר ב-2011 ופשוט עולם אחר.

מדהים.

yonyz
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: איכות תמונה מטורפת

שליחה #10 

יעקבלהבות כתב:
...
...
·קניתי הסמסונג משופרסל והיא הגיעה לפני יומיים.

בתמורה המחיר איכות תמונה מטורפת!

היא החליפה את פנסוניק THP42X30M ששילמתי כמעט אותו מחיר ב-2011 ופשוט עולם אחר.

מדהים.
...
תתחדש. אם תרצה הגדרות כיול ופרופיל שהכנתי, תגיד לי. רק אל תשכח לשמור עליה ב-100 השעות הראשונות שלה, קונטרסט נמוך וכל זה.

tsaar פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

מה זאת אומרת לשמור עליה ב- 100 השעות הראשונות?!

yonyz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

tsaar כתב:מה זאת אומרת לשמור עליה ב- 100 השעות הראשונות?!
...
פלסמות רגישות ל-BURN IN, כלומר התוכן שהמסך מציג יכול להיצרב על המסך אם המסך מוגדר על בהירות גבוהה (מה שנקרא CONTRAST בהגדרות), ויש אלמנטים סטטיים בתמונה, למשל לוגו של ערוץ טלויזיה או שוליים שחורים בסרט שאינו 16:9.

ב-100 השעות הראשונות מומלץ להנמיך את ה-CONTRAST ל-50 אחוז, ובאופן כללי לא לצפות בתכנים עם שוליים שחורים. לאחר מכן, לא להשאיר את הטלויזיה דלוקה סתם, בטח לא כשהיא מציגה תמונה שנעצרה (במקרה של שימוש כמסך מחשב).

tsaar פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תודה

שליחה #13 

תודה לכל העוזרים. הזמנתי את ה 60H5000.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”