שלום,
קפצתי אתמול למחסני חשמל באיזור חיפה ועיני צדה שני מסכי 65 שהיו צמודים, אחד של LG והשני לידו שלא הבחנתי בהתחלה.
מה שהסתבר בדיעבד כמסך כהייסנס נראה גם בהתחלה וגם לאחר בחינה יותר מעמיקה הרבה יותר טוב מ-LG שלידו שגם עולה כ-3K יותר.
רוב הטלויזיות היו מכוונות על ערוץ ספורט HD כלשהו שלמרות שלכאורה מחוברות בחיבור HDMI נראה באיכות גרועה יחסית רוב הזמן עם הרבה פיקסליזציה.
לא נכנסתי להבדלים הטכניים בין המסכים אבל מה שבלט לעין היתה העובדה שהשחורים היו יותר טובים בהייסנס (הצלחתי להבחין בגוונים של אפור באיזורים שנראו שחורים ב-LG) וגם הצבעים יציבים יותר גם מזויות שונות של צפיה לעומת ה-LG בה הגוונים השתנו כשצופים מהצד. למעשה חוץ מהידיעה שה-SMART של LG יותר טוב לא מצאתי שום דבר בתמונה שמצדיק את ההפרש במחיר בינהם, להיפך למרות שחשוב לי שיהיה SMART טוב בלי נגן חיצוני זה מבאס לשלם 3K יותר על איכות תמונה שעל פניו נראית פחות טובה.
לעומתם סמסונגים אחרים שהיו סביבם נראו קצת יותר טוב משניהם, לדעתי בעיקר בגלל הבהירות ותחושה מסויימת של יותר עומק בתמונה. זה משהו ששמתי לב אליו גם במסכים של טלפונים שלהם שהרבה יותר בהירים ובדרך כלל נראים יותר טוב ממסכי LG.
ראיתי שמדברים כאן הרבה על הדגם K7000 ו-M7000, שהם גם 4K, האם הדגם שבמקרה צפיתי בו יותר טוב מהם מבחינת איכות תמונה בגלל שהוא רק FHD או שאפשר לצפות באופן כללי מדגמי UHD שייתנו איכות תמונה טובה יותר בכל מקרה?
האם הדגם של LG הוא במקרה דגם פחות טוב בהשוואה שסתם לא היה מכוון טוב?
אני שוקל להחליף את הפנסוניק 50X10 שיש לי כרגע לטובת הגדלת המסך, האם בתקציב של עד 10K עדיף ללכת על UHD-60-65" או יותר גדולה ב-FHD 65-70 ?
מה ייתן את התמורה הטובה ביותר מבחינת חוויית צפיה בהנחה שמרחק הצפיה 3-4 מטר?
רוב התכנים שנצפים הם מספרייה שלי, קצת קודי ועידן פלוס.
תודה