בניית תיבה מגבס לרמקולים In Wall - זקוק להכוונה
שלום לכולם
אני מתכנן להשקיע רמקולים של חברת Bose מדגם 691 בקיר גבס שמתוכנן להיבנות בדירתי במסגרת שיפוץ מקיף.
מצד אחד אני יכול פשוט לתת את הרמקולים לשיפוצניק ולהגיד לו באיזה גובה לשים אותם ואני מניח שהוא יעשה חור בקיר ויתקין אותם , מצד שני בא לי לעשות עבודה מקיפה יותר על מנת למקסם את איכות הסאונד שהרמקולים יפיקו ולצורך כך אני מבין שכדאי שאני אכנס לשלב התכנון באופן פרטני יותר ואתכנן תיבה לכל רמקול שתבנה מגבס ע״י הקבלן ואשלב בתוך התיבה חומר בידוד.
אני לא ממש מבין בעסק הזה ולכן אני נעזר בחברי הפורום הנכבדים חמצן עצות בנושא.
להלן מספר פרטים לגבי התכנון:
1. הרמקולים כאמור הם של חברת Bose מדגם ה691 , לינק לדף המוצר ולהלן לינק לקובץ ההתקנה של הרמקול בהיבט מידות נדרשות
2. הקיר יהיה בגודל של 2.65 על 3.20 ומרחקו מהקיר לבנים הינו כ14 ס״מ. המרכז הקיר תהיה טלוויזיה והרמקולים יהיו ממוקמים מצידי הטלויזיה ומתחת כמובן.
בגדול אני צריך לדעת איך מתכננים תיבה מגבס ומה חומר הבידוד הנדרש.
תודה
אני מתכנן להשקיע רמקולים של חברת Bose מדגם 691 בקיר גבס שמתוכנן להיבנות בדירתי במסגרת שיפוץ מקיף.
מצד אחד אני יכול פשוט לתת את הרמקולים לשיפוצניק ולהגיד לו באיזה גובה לשים אותם ואני מניח שהוא יעשה חור בקיר ויתקין אותם , מצד שני בא לי לעשות עבודה מקיפה יותר על מנת למקסם את איכות הסאונד שהרמקולים יפיקו ולצורך כך אני מבין שכדאי שאני אכנס לשלב התכנון באופן פרטני יותר ואתכנן תיבה לכל רמקול שתבנה מגבס ע״י הקבלן ואשלב בתוך התיבה חומר בידוד.
אני לא ממש מבין בעסק הזה ולכן אני נעזר בחברי הפורום הנכבדים חמצן עצות בנושא.
להלן מספר פרטים לגבי התכנון:
1. הרמקולים כאמור הם של חברת Bose מדגם ה691 , לינק לדף המוצר ולהלן לינק לקובץ ההתקנה של הרמקול בהיבט מידות נדרשות
2. הקיר יהיה בגודל של 2.65 על 3.20 ומרחקו מהקיר לבנים הינו כ14 ס״מ. המרכז הקיר תהיה טלוויזיה והרמקולים יהיו ממוקמים מצידי הטלויזיה ומתחת כמובן.
בגדול אני צריך לדעת איך מתכננים תיבה מגבס ומה חומר הבידוד הנדרש.
תודה
בעיקרון תקבל סאונד טוב יותר ככל שהתיבה גדולה יותר, ולכן אם הקיר אטום לחלוטין לחלל ההשמעה, עדיף לא להתקין תיבות כלל. אם תתעקש על תיבות, תשתמש בתיבות עץ. זה חומר יותר מתאים לעניין מגבס מבחינת רזוננסים ושאר ירקות. לגבי חומר בידוד - קשה לענות תשובה מקצועית מוסמכת איך וכמה. אתה יכול בשיטת הניסוי והטעיה, אם בכלל תרגיש הבדל.
..