חפירת NAS
אז יש לי היום בבית מארז של HP Micro עם 3 דיסקים JBOD בנפח כולל של 2TB (רק 1.2 בשימוש) שמריץ FreeNAS 7.X (ישן יחסית - לא רוצה לקחת סיכון ולשדרג) שמשמש לאחסון כל המדיה בבית (תמונות, מוזיקה, סרטים, וידאו משפחתי), תיקיות אישיות לכל מחשב (My Documents), קצת Plex Server וגיבוי Crash Plan שהפסיק לעבוד בגלל בעיות רשת ב - Jail שאני לא מצליח לפתור. יש גם כונן חיצוני שמגבה פעמיים ביום את כל החומר החשוב אליו.
סה״כ פתרון עובד ואמין אבל אני מתחיל לסבול ממנו מכמה סיבות:
- איטי להחריד - כל שמירה לוקחת עליו נצח וכמישהו שמצלם בחודש מאות תמונות, מנקה, מסובב, חותך ועורך, מדובר על בזבוז זמן מאד גדול.
- קידוד ותמיכה בהזרמת וידאו - עד 720 הכל סבבה. מעל זה על גבול הלא עובד. MKV ופורמטים מקווצים עדיין רצים סביר אבל וידאו שאני מצלם (GoPro או מצלמות אחרות ב - 1080) לא מנגן רצוף מעבר למספר שניות.
- FreeBSD - לא מערכת ההפעלה שהייתי בוחר לרוץ עליה (בדיעבד) - גם חסר לי ידע וגם המון דברים (crash plan) לא עובדים עליה ויש לי מלא בעיות רשת עם כל מני חלקים של המערכת.
אני רוצה להתחיל לבחון את האופציות להחליף את המערכת במשהו עדכני שיתן לי את מה שיש לי היום + כמה חידושים כמו תמיכה במצלמות IP, שני חיבורי רשת (לא חובה), קידוד Built In ברמה סבירה (לפחות 1080) ועוד.
מה עושים? בונים לבד (איזה מפרט)? קונים (מה)?
תודה מראש!
סה״כ פתרון עובד ואמין אבל אני מתחיל לסבול ממנו מכמה סיבות:
- איטי להחריד - כל שמירה לוקחת עליו נצח וכמישהו שמצלם בחודש מאות תמונות, מנקה, מסובב, חותך ועורך, מדובר על בזבוז זמן מאד גדול.
- קידוד ותמיכה בהזרמת וידאו - עד 720 הכל סבבה. מעל זה על גבול הלא עובד. MKV ופורמטים מקווצים עדיין רצים סביר אבל וידאו שאני מצלם (GoPro או מצלמות אחרות ב - 1080) לא מנגן רצוף מעבר למספר שניות.
- FreeBSD - לא מערכת ההפעלה שהייתי בוחר לרוץ עליה (בדיעבד) - גם חסר לי ידע וגם המון דברים (crash plan) לא עובדים עליה ויש לי מלא בעיות רשת עם כל מני חלקים של המערכת.
אני רוצה להתחיל לבחון את האופציות להחליף את המערכת במשהו עדכני שיתן לי את מה שיש לי היום + כמה חידושים כמו תמיכה במצלמות IP, שני חיבורי רשת (לא חובה), קידוד Built In ברמה סבירה (לפחות 1080) ועוד.
מה עושים? בונים לבד (איזה מפרט)? קונים (מה)?
תודה מראש!
נערך לאחרונה על ידי Bzini ב 27/06/2016 18:14, נערך פעם 1 בסך הכל.
- esloan
- חבר ותיק

- תגובות: 2796
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
לגבי האיטיות בגישה ל NAS, נסה לבטל את הסימון הבא. זה עוזר מאוד.
תחת Services - CIFS/SMB
[imgbig]https://dl.dropboxusercontent.com/u/294 ... vanced.png[/imgbig]
תחת Services - CIFS/SMB
[imgbig]https://dl.dropboxusercontent.com/u/294 ... vanced.png[/imgbig]
נערך לאחרונה על ידי esloan ב 27/06/2016 17:16, נערך פעם 1 בסך הכל.