עננות בצורת משבצות? במסך LG

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
T-boon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 358

שליחה

המסך הוא "LG-LF650Y - 50

תופעת העננות מאד מדוייקת ונראה כאילו כל המסך מחולק למשבצות גדולות.
אני מאמין כי למסך הנ"ל יש פאנל IPS בעל תאורה אחורית,
ניתן ממש לספור את הלדים, 10X6
6 שורות אופקיות
10 טורים מאונכים

בעת ניגון סרט זה לא מורגש אבל בגלישה או סתם הזזה של חלון תיקיה בעל רקע לבן ממש ניתן לראות זאת.

האם כך זה אמור להיות או שזה רק אצלי ככה?
תודה.
ONKYO TX-NR 509
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835

שליחה

כמעט ואין היום מסכי LED שהתאורה בהם ממוקמת מאחורי הפאנל, במיוחד לא במסכי ביניים. תאורה צידית זה הסטדרנט במסכי LCD בשנים האחרונות, עם דף מיוחד שמחזיר את האור. זאת הסיבה העיקרית לבעיות העננות במסכים מודרניים, אפילו בסדרות הגבוהות איפה שפעם כמעט ורק היו מסכים בעלי תאורה אחורית מלאה שהתאימה את עצמה לתוכן נעלמו מן העולם מסיבות של עלויות יצור וחסרונות כמו הילה מסביב לאובייקטים קטנים וכו'.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

T-boon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אני מבין, אך מה יכול לגרום לכזו תופעה של משבצות אם כך?
אפילו אם התאורה היא צידית, עדיין אפשר להבחין במספר הלדים,
ומשום מה זה יוצר תופעה של משבצות, אולי הדף המיוחד הנ"ל לא מפזר את התאורה בצורה מספיק שווה...
אני בכלל בכיון או שקיימת סיבה נוספת לתופעה זו?

אני לא מאמין שמצלמה תוכל ללכוד את התופעה, אחרת הייתי מצלם,
זה ממש נראה כמו לוח שח-מט אבל עם contrast עדין מאד כמובן,
כמו כן מיקום המשבצות אינו משתנה בהתאם לתוכן, זו תופעה סטאטית ולכן אני חושד בפיזור אור לקוי..

לאחר חיפוש ברשת ראיתי כי רוב תופעות העננות הם רנדומאליות, פתאום איזה פינה בהירה יותר, אך פה זה ממש סימטרי.
ONKYO TX-NR 509
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

התופעה שאתה מתאר נקראת DSE = Dirty Screen Effect, והיא הרבה פעמים מורגשת במסכים עם תאורה אחורית\ישירה.
גם בטלויזיה שלי אני שם לזה לב לפעמים. לרוב זה קורה במצבי "panning" (תנועה של המצלמה) עם רקע בגוון אחיד.
יש מסכים שבהם התופעה בולטת יותר מבאחרים. אם זה משהו שמאד מפריע לך בצפיה, הייתי ממליץ לפנות ל-LG ולראות אם הם יכולים להציע פתרון (הפתרון היחיד הוא בעצם להחליף את הטלויזיה לחדשה ולראות אם זה מסתדר).
הרבה מאד מידע על העניין ניhttp://ca.rtings.com/tv/tests/sports/gray-uniformity-dirty-screen-effect-dse

@IamEzio
דווקא בשנים האחרונות יש לא מעט מסכים עם תאורה אחורית מלאה (אבל ללא local dimming). לדוגמה הLG המדוברת.
כמובן סמסונג למיניהם, רוב סדרת הJ6000 וJU6000 של סמסונג. גם ה J5500\5100 בעלי תאורה אחורית.
ל-LG יש עוד דגמים עם תאורה אחורית. אני תמיד מתבלבל מי מהם, אבל הLF540 או הLF510.

T-boon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

TheCoolest כתב:התופעה שאתה מתאר נקראת DSE = Dirty Screen Effect, והיא הרבה פעמים מורגשת במסכים עם תאורה אחורית\ישירה.
גם בטלויזיה שלי אני שם לזה לב לפעמים. לרוב זה קורה במצבי "panning" (תנועה של המצלמה) עם רקע בגוון אחיד.
יש מסכים שבהם התופעה בולטת יותר מבאחרים. אם זה משהו שמאד מפריע לך בצפיה, הייתי ממליץ לפנות ל-LG ולראות אם הם יכולים להציע פתרון (הפתרון היחיד הוא בעצם להחליף את הטלויזיה לחדשה ולראות אם זה מסתדר).
הרבה מאד מידע על העניין ניhttp://ca.rtings.com/tv/tests/sports/gray-uniformity-dirty-screen-effect-dse

@IamEzio
דווקא בשנים האחרונות יש לא מעט מסכים עם תאורה אחורית מלאה (אבל ללא local dimming). לדוגמה הLG המדוברת.
כמובן סמסונג למיניהם, רוב סדרת הJ6000 וJU6000 של סמסונג. גם ה J5500\5100 בעלי תאורה אחורית.
ל-LG יש עוד דגמים עם תאורה אחורית. אני תמיד מתבלבל מי מהם, אבל הLF540 או הLF510.
...
תודה על הקישור, הסיבות לתופעות הללו די ברורות,
השאלה היא האם התופעה זהה בכל הדגמים הנ"ל,
אם זה בכלל יועיל להחליף את המסך או שיהיה עלי לשדרג...
ONKYO TX-NR 509
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

תמיד יש הבדל בין פנלים. לפעמים יכול להתמזל מזלך ותקבל פאנל ממש טוב ולפעמים להיפך.
אישית אני לא יודע לגבי הטלויזיה הספציפית הזאת של LG. אני עוקב אחר השרשור של VIZIO P החדשה, ובהחלט יש הבדלים בין פאנלים שאנשים מקבלים, חלקם מחליפים את המסך עקב פגם כזה או אחר ושמים לב להבדלים בתופעת הDSE.
אני חושב שלנסות פעם אחת לא יזיק.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”