האם חוק התקשורת על חובת נקודת לוויין בכול חדר חל גם על בנה ביתך?
-
MrHicUp
- חבר ותיק

- תגובות: 1571
- נתן תודות: 112 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
האם חוק משרד התקשורת על נקודת טלפון+כבלים/לוויין + הכנה למשיכת כבל רשת בכול חדר חל גם על קבלן במתכונת "בנה ביתך"? הכוונה לבית קרקע במושב לדוגמה, שנבנה במתכונת בנה ביתך ולא במתכונת יחידות שמסופקות בתכנון בנייה מראש ע"י חברת קבלן.
אתה מתכוון לתקנות התכנון והבנייה? מקריאה מהירה הן מתייחסות לבניינים ודירות.
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/044_046.htm#Seif966
אני מניח שהן נועדו להגן על הלקוח הקונה מקבלן דירה כמוצר מוכן, לעומת מי שבונה בית פרטי, שיכול לתכנן בעצמו ולהורות לקבלן מה להתקין ולבנות.
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/044_046.htm#Seif966
אני מניח שהן נועדו להגן על הלקוח הקונה מקבלן דירה כמוצר מוכן, לעומת מי שבונה בית פרטי, שיכול לתכנן בעצמו ולהורות לקבלן מה להתקין ולבנות.
- ArielAberjil
- חבר ותיק

- תגובות: 2011
- נתן תודות: 178 פעמים
- קיבל תודות: 138 פעמים
לא בטוח לגבי בנה ביתך
אבל על הקבלן להכין תשתית,כלומר שקע סה"כ אבל בפועל עלות ההתקנה תיפול על הצרכן
וגם אם יגידו שבסה"כ מדובר בהעברת כבל ולא ביצירת נקודה חדשה של ממש,עדיין הטענה אינה מתקבלת..
אז מה עשינו בכך?
אבל על הקבלן להכין תשתית,כלומר שקע סה"כ אבל בפועל עלות ההתקנה תיפול על הצרכן
וגם אם יגידו שבסה"כ מדובר בהעברת כבל ולא ביצירת נקודה חדשה של ממש,עדיין הטענה אינה מתקבלת..
אז מה עשינו בכך?
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
·כן, רק שיס/הוט לא יחצבו לך בבית, אלה יעבירו עם תעלות מכוערות על הקירות.MrHicUp כתב:תכלס, גם אם יכין בכנה למשיכה , כול חברה, YES או HOT שירצו להגיע לבית יחווטו לך את כול הבית כולל נקודות היכן שתבקש......
אני לא הייתי מסוגל לחיות עם זה מול העיניים.
שחר
-
MrHicUp
- חבר ותיק

- תגובות: 1571
- נתן תודות: 112 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
@spacedude
שחר, אצלי יש צנרת שמובילה לכול המקומות הרצויים, כולל חוט משיכה, אני שואל האם להתעקש עם הקבלן על חיווט כולל נקודת קצה או לא.
אם לא יבצע, אז חברת הכבלים תשתמש בהכנות, לזה התכוונתי, נראה לך שאתן להם להעביר ל תשתית מכוערת מחוץ לקירות?
שחר, אצלי יש צנרת שמובילה לכול המקומות הרצויים, כולל חוט משיכה, אני שואל האם להתעקש עם הקבלן על חיווט כולל נקודת קצה או לא.
אם לא יבצע, אז חברת הכבלים תשתמש בהכנות, לזה התכוונתי, נראה לך שאתן להם להעביר ל תשתית מכוערת מחוץ לקירות?