@Engineer
·
כפי שכתבתי, נורת הדוד של סילביה נדלקת כשטמפ' המים בדוד הרבה מתחת לטמפ' חליטה סבירה ונכבית כשטמפ' המים
בדוד כמה מעלות מעל לטמפ' חליטה - ואז, בגלל הלחץ בדוד, הטמפ' ממשיכה לעלות עוד יותר...
לא בחנתי את הטמפ' והזמנים בעצמי על סילביות נוספות - ואולי כאן ראוי להוסיף הסתייגות על כך שמדובר בנתונים שנאספו
על הסילביה שלי - ולמרות שסביר שהדבר קורה בכל הסילביות אין פירושו שהטמפ' והזמנים זהים בכל הסילביות -
אבל כשניסיתי לחלוט מיד כשכבתה הנורה הטמפ' היתה כבר גבוהה מדי ולפני שהיא נכבית אין דרך לדעת היכן היא בטווח
הפעולה של הבויילר (אלא אם כן תתחיל לחבר מלא תרמומטרים לדוד ולראש ותמדוד את טמפ' המים ביציאה מהראש בכל רגע נתון)
וכשניסיתי, מיד כשכבתה הנורה, להוריד את הטמפ' רק מעט ע"י הזרמת מים לשברירי שניות - גם כשהצלחתי לחלוט כמו שצריך,
לא הצלחתי לשחזר את פרק הזמן של הזרמת המים באופן עקבי.
משהנורה כבתה - ונתתי לטמפ' בדוד להמשיך לטפס למשך 30 שניות נוספות - הזרמת מים למשך 3 שניות (או ספירה בלב בקצב
אחיד אחת-שתיים-שלוש, בלי מיסיסיפי) ואז חליטה נתנה לי טמפ' יציאת מים בטווח סביר של 90-92 מעלות שיכולתי לשחזר.
כאמור - יכול להיות שאפשר להמתין רק 20 שניות ולהזרים מים רק ל 2 שניות, ויכול להיות שבסילביה אחרת הנורה נכבית מעלה או שתיים פחות מהטמפ' בה נכבתה הנורה אצלי, או שאולי הלחץ בדוד מעט שונה ומעלה את הטמפ' מעט פחות וכו' וכו',
לי השיטה עבדה היטב - מחכה עד שהנורה נכבית וממתין עשר שניות נוספות, רק אז מוציא הידית, טוחן ומטמפר ב 20 שניות נוספות, מזרים מים 3 שניות וחולט. נסה גם אתה - או שתראה שיפור ניכר ותוכל לשפר ע"י המתנה אחרת או הזרמת מים לפרק זמן שונה,
או שלא - ותוכל תמיד לחזור לשיטת החליטה הרגילה שלך
אגב, לפני כמה חודשים קניתי והתקנתי את בקר mecoffee - לא רק שהמכונה נדלקת לבד ומחכה לי חמה בבוקר,
גם הבקר חוסך ממני את הצורך לגלוש, אני יודע מה הטמפ' ואם בא לי לשנות אותההאני בודק באפליקציה בסמארטפון,
כבר תוך כדי החליטה הבוילר נכנס לפעולה ומנסה מאד לשמור על טמפ' קבועה, וכשהחליטה מסתיימת - המכונה בחזרה
בטמפ' היעד תוך שניות ספורות, מה שמקל מאד כשרוצים לעשות יותר מכוס אחת (לא נעים להגיש אספרסו לאורח אחד,
בזמן שהאורח השני מחכה שתזרים עוד מים למכונה כדי שתתקרר ואז תחכה שהיא תתחמם, ואז תחכה עוד כדי לגלוש בטמפ ורק אז תחלוט לו...).
הא, ויש גם פרה אינפיוז'ן ואפשרות לשנות את הלחצים וקצב זרימת המים, שזה נחמד מאד בתור משחק
אבל זורק עוד שני טון של משתנים לסילביה שגם ככה מטורללת

אני מת על הסילביה הזאת. בעבר הייתי מתחתן איתה, עכשיו היא כבר ברמה של מאהבת.
רק אל תגידו לאישה שאמרתי את זה.