הצילו! שרפתי רסיבר חדש, מחפש טכנאי\מעבדה
טוב, זה מביך.
רכשתי מארה"ב רסיבר של אונקיו, רמקולים ומקרן. קיבלתי את הכל היום ומרוב התלהבות, שכחתי שאני צריך ממיר ממתח ופשוט חיברתי את הריסבר לחשמל בלי לחשוב פעמיים. כמובן שהעשן לא איחר לבוא. בקיצור, שרפתי את המגבר החדש שלי.
השאלה הנשאלת: מכיוון שאין אחריות בינלאומית, אם אני פונה למעבדה של אונקיו בארץ (טופ אודיו), האם זה יהיה מחיר רגיל או שיש דרך להוזיל את עלויות התיקון? וגם, האם רק להם יש את חלקי החילוף המתאימים או אפשר ללכת לכל טכנאי\מעבדה אחרים?
בהקשר דומה - המקרן שגם קניתי מארה"ב דווקא כן אמור לעבור עם מתח החשמל בארץ. אבל הכבל (מסוג "כבל קומקום") שהגיע איתו נראה לי "חשוד". כתוב עליו: 10A 125V 1250W. מה זה אומר? האם אני יכול להשתמש בכבל הזה בבטחה? אני ממש, אבל ממש לא רוצה לשרוף גם אותו. מצאתי את השרשור הזה בנושא, לפיו לא צריכה להיות בעיה. האם כך הדבר?
http://www.hometheater.co.il/vt133634.html
אגב, אני צריך לקנות ממיר מתח גם לרסיבר וגם לרמקולים (סאב וופר), כך שבסופו של דבר כל הקניה הזו מארה"ב יצאה לא משתלמת. למדתי בדרך הקשה, אין מה לעשות, אבל לפחות אני יודע איפה טעיתי ומה לעשות ולא לעשות להבא.
אשמח לעזרה בשני הנושאים הללו (תיקון המגבר וכבל החשמל של המקרן).
תודה רבה!
רכשתי מארה"ב רסיבר של אונקיו, רמקולים ומקרן. קיבלתי את הכל היום ומרוב התלהבות, שכחתי שאני צריך ממיר ממתח ופשוט חיברתי את הריסבר לחשמל בלי לחשוב פעמיים. כמובן שהעשן לא איחר לבוא. בקיצור, שרפתי את המגבר החדש שלי.
השאלה הנשאלת: מכיוון שאין אחריות בינלאומית, אם אני פונה למעבדה של אונקיו בארץ (טופ אודיו), האם זה יהיה מחיר רגיל או שיש דרך להוזיל את עלויות התיקון? וגם, האם רק להם יש את חלקי החילוף המתאימים או אפשר ללכת לכל טכנאי\מעבדה אחרים?
בהקשר דומה - המקרן שגם קניתי מארה"ב דווקא כן אמור לעבור עם מתח החשמל בארץ. אבל הכבל (מסוג "כבל קומקום") שהגיע איתו נראה לי "חשוד". כתוב עליו: 10A 125V 1250W. מה זה אומר? האם אני יכול להשתמש בכבל הזה בבטחה? אני ממש, אבל ממש לא רוצה לשרוף גם אותו. מצאתי את השרשור הזה בנושא, לפיו לא צריכה להיות בעיה. האם כך הדבר?
http://www.hometheater.co.il/vt133634.html
אגב, אני צריך לקנות ממיר מתח גם לרסיבר וגם לרמקולים (סאב וופר), כך שבסופו של דבר כל הקניה הזו מארה"ב יצאה לא משתלמת. למדתי בדרך הקשה, אין מה לעשות, אבל לפחות אני יודע איפה טעיתי ומה לעשות ולא לעשות להבא.
אשמח לעזרה בשני הנושאים הללו (תיקון המגבר וכבל החשמל של המקרן).
תודה רבה!
- of1978
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- נתן תודות: 115 פעמים
- קיבל תודות: 209 פעמים
לפני שאתה פונה לטופ אודיו תבדוק אולי רק הספק כוח נשרף ואז ניצלת, לך למעבדה פרטית
אם לא לדעתי לא יהיה לך שווה לתקן אותו בטופ אודיו אשמח לדעת שאני טועה.
לגבי המקרן אם אתה בטוח שהוא מתאים למתח בארץ אין בעיה לחבר אותו. כבל זה כבל רק תראה שהוא מתאים לתקע. כבל קומקום יעלה לך בטמבוריה 15 שקל.
אם לא לדעתי לא יהיה לך שווה לתקן אותו בטופ אודיו אשמח לדעת שאני טועה.
לגבי המקרן אם אתה בטוח שהוא מתאים למתח בארץ אין בעיה לחבר אותו. כבל זה כבל רק תראה שהוא מתאים לתקע. כבל קומקום יעלה לך בטמבוריה 15 שקל.
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason
John Patrick Mason
@of1978
·
אז באמת לא פניתי לטופ אודיו, והלכתי לטכנאי מקומי שתיקן את המגבר תוך 24 שעות. לשמחתי הספק כוח של הרסיבר לא נהרס כי אחרת היתה לו בעיה למצוא אחד חלופי. היו רכיבים אחרים שנדפקו והוא החליף אותם ובינתיים זה עובד בסדר גמור.
התיקון עלה לי בערך 400 שח (בדיקה ראשונית, תיקון, חלפים), וכמובן שהייתי צריך לקנות ממיר מתח ל-110 שעלה בסביבות ה- 500 שח.
בכל מקרה, אני את הלקח שלי למדתי
תודה רבה!
·
אז באמת לא פניתי לטופ אודיו, והלכתי לטכנאי מקומי שתיקן את המגבר תוך 24 שעות. לשמחתי הספק כוח של הרסיבר לא נהרס כי אחרת היתה לו בעיה למצוא אחד חלופי. היו רכיבים אחרים שנדפקו והוא החליף אותם ובינתיים זה עובד בסדר גמור.
התיקון עלה לי בערך 400 שח (בדיקה ראשונית, תיקון, חלפים), וכמובן שהייתי צריך לקנות ממיר מתח ל-110 שעלה בסביבות ה- 500 שח.
בכל מקרה, אני את הלקח שלי למדתי
תודה רבה!
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
@lasik
·בספקי כח יש קבלים וסלילים שמשמשים גם להגנה והם נשרפים ראשונים. את זה אין בעיה להחליף או למצוא מה נשרף.
·בספקי כח יש קבלים וסלילים שמשמשים גם להגנה והם נשרפים ראשונים. את זה אין בעיה להחליף או למצוא מה נשרף.
- RubyTop
- עוסק בתחום

- תגובות: 120
- שם מלא: אברמוב רובי
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 12 פעמים
400 שקל...!!!???
לדעתי שילמת יקר אם זה רק ספק כח. כשעבדתי בטופ, לא לקחתי סכומים כאלו על נזק כזה..
לדעתי שילמת יקר אם זה רק ספק כח. כשעבדתי בטופ, לא לקחתי סכומים כאלו על נזק כזה..
טכנאי עם וותק של כ40 שנה לתיקון ציוד אודיו ביתי ומקצועי באהבה רבה. אצלי זה סוג של אומנות.
0524-893700 ד"א [email protected]
- amira
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 680
- שם מלא: אמיר
- נתן תודות: 161 פעמים
- קיבל תודות: 89 פעמים
איזה כיף לראות אותך פה רובי.
רובי ואני לא ממש מכירים אבל כשהבאתי את האונקיו 5008 מארה"ב ושקלתי להחליף לו את הספק הפנימי רובי סייע לי רבות בייעוץ חינם אין כסף בטלפון....
אין לך מושג כמה חברים חיפשו את הטלפון שלך, אפילו רק לפני שבועיים...טוב לדעת שאתה כאן. בהצלחה!!!!
רובי ואני לא ממש מכירים אבל כשהבאתי את האונקיו 5008 מארה"ב ושקלתי להחליף לו את הספק הפנימי רובי סייע לי רבות בייעוץ חינם אין כסף בטלפון....
אין לך מושג כמה חברים חיפשו את הטלפון שלך, אפילו רק לפני שבועיים...טוב לדעת שאתה כאן. בהצלחה!!!!
I'm never wrong
i once thought i was wrong
but i was mistaken
i once thought i was wrong
but i was mistaken
- RubyTop
- עוסק בתחום

·תודה רבה גבר..... מרגש..amira כתב:איזה כיף לראות אותך פה רובי.
אין לך מושג כמה חברים חיפשו את הטלפון שלך, אפילו רק לפני שבועיים...טוב לדעת שאתה כאן. בהצלחה!!!!...
במיוחד היום ( יום הולדת ) עם כל האיחולים וזה..
גם אני שמח להיות כאן..
מקווה שיהיה לי מספיק זמן לתרום את חלקי..
טכנאי עם וותק של כ40 שנה לתיקון ציוד אודיו ביתי ומקצועי באהבה רבה. אצלי זה סוג של אומנות.
חחח, שילמת 400 שח על נתיך שעולה 2 שח. כעקרון נתיכים נשרפים בגלל זרם ייתר ולא מתח ייתר, אבל ברסיברים חדשים אחרי הנתיך, בין הפאזה לניוטרל יש רכיב ספיגת אנרגיה שנקרא טרמיסטר. הוא מחובר במקביל ולא עושה כלום, עד אשר המתח השיא על פניו עובר ערך קריטי ואז עוצמת השדה גורמת לו ליצור קצר, אשר גורם לזרם ייתר לפני השנאי מה שמאלץ את הנתיך להשרף...
מה שהטכנאי הרמאי עשה זה תלישת הטרמיסר מבלי להחליפו, כי מה אכפלת לו אם תשרוף את כל הרסיבר בפעם הבאה, והחלפת הנתיך. אתה הלקוח החלומי של כל מעבדה...
בלי קשר, רסיבר אמריקאי לא מתאים לשימוש בארץ ולא יעזור שנאי מתח חיצוני. רסיבר אמריקאי כול ספק כוח שתוכנן בקפידה עבור רשת של 60 הרץ ובארץ למרות השנאי אתה מספק לו 50 הרץ. אדוות המתח הישר ברסיבר נמצאת ביחס הפוך לריבוע תדר הרשת, אז ( 50 חלקי 60 ) בריבוע פחות 1 זה אומר שהעלית את אחוז האדווה בכ 30%. איכות הסאונד תפגע ואורך החיים של הקבלים יתקצר...
רסיבר מחול קונים רק מאירופה או בריטניה. זה עדיין יוצא מחצית המחיר מהארץ...
תתחדש...
מה שהטכנאי הרמאי עשה זה תלישת הטרמיסר מבלי להחליפו, כי מה אכפלת לו אם תשרוף את כל הרסיבר בפעם הבאה, והחלפת הנתיך. אתה הלקוח החלומי של כל מעבדה...
בלי קשר, רסיבר אמריקאי לא מתאים לשימוש בארץ ולא יעזור שנאי מתח חיצוני. רסיבר אמריקאי כול ספק כוח שתוכנן בקפידה עבור רשת של 60 הרץ ובארץ למרות השנאי אתה מספק לו 50 הרץ. אדוות המתח הישר ברסיבר נמצאת ביחס הפוך לריבוע תדר הרשת, אז ( 50 חלקי 60 ) בריבוע פחות 1 זה אומר שהעלית את אחוז האדווה בכ 30%. איכות הסאונד תפגע ואורך החיים של הקבלים יתקצר...
תתחדש...
- RubyTop
- עוסק בתחום

תודה רבה רבה ארז..
- RubyTop
- עוסק בתחום

תודה רבה רבה ארז...
·Sexter כתב:חחח, שילמת 400 שח על נתיך שעולה 2 שח. כעקרון נתיכים נשרפים בגלל זרם ייתר ולא מתח ייתר, אבל ברסיברים חדשים אחרי הנתיך, בין הפאזה לניוטרל יש רכיב ספיגת אנרגיה שנקרא טרמיסטר. הוא מחובר במקביל ולא עושה כלום, עד אשר המתח השיא על פניו עובר ערך קריטי ואז עוצמת השדה גורמת לו ליצור קצר, אשר גורם לזרם ייתר לפני השנאי מה שמאלץ את הנתיך להשרף...
תתחדש......
יכול להיות שהמחיר מעט גבוה - אבל לא ניתן לדעת אם הוא לא היה בעצמו וראה אילו חלקים הוחלפו.
אני מעריך כי החליפו לו שם מס' רכיבים יחסית סטנדרטיים שעולים מעט פחות מ100 ש"ח (לפעמים גם עשרות שקלים בהגזמה).
אבל.... הוא משלם לא רק על הרכיבים אלא על בדיקה , חלקים והחלפתם - שגם הם לוקחים זמן מסויים.
אם הוא היה יודע בדיוק אילו רכיבים נשרפו - הוא יכל לרכוש אותם ולהלחים או לתת למישהו.
כיוון שאין לו ידע בנושא - לכן הוא פנה למעבדה .
אגב, ללא קשר לתיקון הזה , לפעמים ישנם מקרים שבהם למעבדה "לא כ"כ כדאי" להתעסק עם תיקון כלשהו (תיקון מסובך , סיכון מסויים וכו'...) ולכן הם נותנים הצעת מחיר גבוהה משמעותית .
לפותח השרשור - בד"כ על כל מכשיר רשום מה מתח הכניסה שלו (חלק מהמכשירים רשום גם טווח לדוגמה של 100-240V) .
לפי זה אתה יודע איזה מתח יש לחבר אל המוצר. וזה לא קשור בכלל לכבל.
לאחר שאתה יודע מה מתח ההזנה - אז תבחר/תחפש כבל מתאים.
העיקר שנפתרה הבעיה.
נשאר רק לומר לך - תהנה מהרסיבר ומהמקרן !!!!
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·מזל טוב איש יקרRubyTop כתב:·תודה רבה גבר..... מרגש........
במיוחד היום ( יום הולדת ) עם כל האיחולים וזה..
גם אני שמח להיות כאן..
מקווה שיהיה לי מספיק זמן לתרום את חלקי.....
גם אני אצטרף להמלצה, בעקבות השרות המעולה ,שקיבלתי ממך .