המלצה על מסך לסלון בגודל 65" ?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20178
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
למה לפתוח סקר? ואם כבר פתחת, אז לפחות ציין דגמים.
תלוי מה השימושים והיעוד העיקרי של הטלויזיה. מה המרחק צפיה?
אם מדובר על X8509C אז מדובר בטלויזיה טובה למדי לרוב הצרכים כך שאפשר להמליץ עליה. האם אתה הולך להשתמש בתלת מימד?
רק שבזאפ מצאתי אותה ב15K, איך זה נכנס לתקציב של 11?
נראה שבוגדל הזה אין מבחר גדול במיוחד בסמסונג. יש לך את ה JU6600, היא אמורה להיות הגרסה הקעורה של ה JU6400 הסבירה. אני חושב שהייתי מעדיף את הסוני.
יש (אולי) את הH6400, אם תוכל למצוא אותה, מדובר על טלויזיה מעולה.
תלוי מה השימושים והיעוד העיקרי של הטלויזיה. מה המרחק צפיה?
אם מדובר על X8509C אז מדובר בטלויזיה טובה למדי לרוב הצרכים כך שאפשר להמליץ עליה. האם אתה הולך להשתמש בתלת מימד?
רק שבזאפ מצאתי אותה ב15K, איך זה נכנס לתקציב של 11?
נראה שבוגדל הזה אין מבחר גדול במיוחד בסמסונג. יש לך את ה JU6600, היא אמורה להיות הגרסה הקעורה של ה JU6400 הסבירה. אני חושב שהייתי מעדיף את הסוני.
יש (אולי) את הH6400, אם תוכל למצוא אותה, מדובר על טלויזיה מעולה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
הJU6400 ממוצעת ולא יותר מזה, אני חושב שסוני עדיפה עליה, כמובן אם מדובר על דגם X8509C.
חד משמעית, עם זו ההתלבטות שלך אז לך על סוני "x8509c - 65
זה מסך איכותי מאד עם תמונה מדהימה בהשוואה למתחרות שלה.
עם 4 שנות אחריות מלאה של ישפאר (עד סוף החודש)
מחירה ירד בשבוע האחרון מלמעלה מ18k ל 16k בערך.
אני כמו כולם, כמובן, לא אובייקטיבי 😄
זה מסך איכותי מאד עם תמונה מדהימה בהשוואה למתחרות שלה.
עם 4 שנות אחריות מלאה של ישפאר (עד סוף החודש)
מחירה ירד בשבוע האחרון מלמעלה מ18k ל 16k בערך.
אני כמו כולם, כמובן, לא אובייקטיבי 😄
לאחר מספר תחקירים שעשיתי הגעתי למסקנה אחת ויחידה - פנסוניק cx700 בעלת שישה צבעי יסוד שנותנת את התמונה הכי ''קולנועית'' ואיכותית, כמובן לטעמי בלבד.
אומנם רק 60 אינצ' - בסביבות 9k
ורוב שלומות לכל ידידיי מהעביר, חזרתי לעניינים לאחר העדרות ארוכה, ולא מכפייה..
אומנם רק 60 אינצ' - בסביבות 9k
ורוב שלומות לכל ידידיי מהעביר, חזרתי לעניינים לאחר העדרות ארוכה, ולא מכפייה..
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
בעניין הפנסוניק. יש דגמים שהשם שלהם מתחיל עם TX ויש עם TH. מה שמוכרים בארץ בד"כ TH, וברוב המקרים (לפחות ממה שאני ראיתי) מדובר על פאנל מסוג IPS בזמן שבחלק מדגמי ה-TX מדובר על פאנל VA. מסכים שונים לחלוטין.
אכן ארתור. ציטוט: ''ה- 60 מגיעה עם פאנל IPS, כאשר לעומת פאנלי VA יש רמת שחור מעט יותר טובה, אבל ל-IPS יש זוויות צפייה רחבות יותר – זה בהחלט מורגש ואין שינוי גוון בצפייה מהצד כפי שחוויתי עם מסכי סמסונג האחרונים.''
- ''לפי דברי החברה, ה-CX700 מסוגל להציג 90% מהתקן הקולנועי הדיגיטלי DCI P3 אשר רחב יותר מהתקן הביתי REC 709 המקובל בטלוויזיות 4K''
סיכום - ''.הפנסוניק הרשימה מאוד עם דיוק בהצגת הצבע, למעשה ה- CX700 התגלתה כאחת הטלוויזיות עם הצבעים הכי מדויקים וטבעיים בהן יצא לי לצפות לאחרונה.''
שישה צבעי היסוד עושים את ההבדל, ולכן זו תהיה הטלויזיה הבאה שלי (ב''ה)
- ''לפי דברי החברה, ה-CX700 מסוגל להציג 90% מהתקן הקולנועי הדיגיטלי DCI P3 אשר רחב יותר מהתקן הביתי REC 709 המקובל בטלוויזיות 4K''
סיכום - ''.הפנסוניק הרשימה מאוד עם דיוק בהצגת הצבע, למעשה ה- CX700 התגלתה כאחת הטלוויזיות עם הצבעים הכי מדויקים וטבעיים בהן יצא לי לצפות לאחרונה.''
שישה צבעי היסוד עושים את ההבדל, ולכן זו תהיה הטלויזיה הבאה שלי (ב''ה)
אף אחד לא יודע כמה הרבה עליו לדעת,
בכדי לדעת כמה מעט הוא יודע
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
מאיפה הציטוט? אשמח לקרוא את הביקורת המלאה.
בכל אופן, ההבדל בניגודיות בין פאנל VA טוב לבין פאנל IPS הוא גדול ולא "מעט". מאחר ויש לי גם מסך עם ניגודיות נמוכה (כמו של IPS טוב) וגם מסך VA עם ניגודיות הנושקת ל 7000:1.
אני לא אתווכח על עניין התמיכה בHDR וWCG. אם זה שם אז זה שם. צריך רק לזכור שמדובר על דגם של שנה שעברה, והיום פנסוניק לא היחידה עם הטכנולוגיה בדגמים הפחות יקרים שלהם.
בכל אופן, כ-9K למסך כזה בגודל "60 הוא מחיר סביר ולגיטימי לחלוטין.
נקודה למחשבה, עבור HDR רצוי מאד שלמסך תהיה תמיכה כלשהי ב-local dimming, כמובן רצוי FALD (אבל זה יקר), ובמיוחד מסכים עם פאנל IPS בעל ניגודיות נמוכה יחסית יסבלו מתופעות של blooming.
נ.ב. אני לא מנסה לקטול את הפנסוניק, רק מנסה להוסיף מידע. אוסיף שאני מעדיף מסכים עם פאנל VA מהסיבה ששחורים טובים יותר חשובים לי אישית יותר מזווית צפיה רחבה.
בכל אופן, ההבדל בניגודיות בין פאנל VA טוב לבין פאנל IPS הוא גדול ולא "מעט". מאחר ויש לי גם מסך עם ניגודיות נמוכה (כמו של IPS טוב) וגם מסך VA עם ניגודיות הנושקת ל 7000:1.
אני לא אתווכח על עניין התמיכה בHDR וWCG. אם זה שם אז זה שם. צריך רק לזכור שמדובר על דגם של שנה שעברה, והיום פנסוניק לא היחידה עם הטכנולוגיה בדגמים הפחות יקרים שלהם.
בכל אופן, כ-9K למסך כזה בגודל "60 הוא מחיר סביר ולגיטימי לחלוטין.
נקודה למחשבה, עבור HDR רצוי מאד שלמסך תהיה תמיכה כלשהי ב-local dimming, כמובן רצוי FALD (אבל זה יקר), ובמיוחד מסכים עם פאנל IPS בעל ניגודיות נמוכה יחסית יסבלו מתופעות של blooming.
נ.ב. אני לא מנסה לקטול את הפנסוניק, רק מנסה להוסיף מידע. אוסיף שאני מעדיף מסכים עם פאנל VA מהסיבה ששחורים טובים יותר חשובים לי אישית יותר מזווית צפיה רחבה.
הציטוט מכאן:
http://www.dtown.co.il/articles/3671.html
@מקרנסקי
הפיקסלים לא מבוססים על 6 צבעים. זה קשקוש שיווקי. אם יש לך סיבות להעדיף את המסך הזה, טוב, אבל אל תסתמך על פיקסלים שהם לא RGB כבסיס לקניה.
"Hexa Chroma Drive is an original Panasonic technology for providing natural, beautiful colours with “6 Colour Reproduction.”"
[imgbig]http://www.panasonicmalaysia.com/viera/ ... /ppq_4.jpg[/imgbig]
http://www.dtown.co.il/articles/3671.html
@מקרנסקי
הפיקסלים לא מבוססים על 6 צבעים. זה קשקוש שיווקי. אם יש לך סיבות להעדיף את המסך הזה, טוב, אבל אל תסתמך על פיקסלים שהם לא RGB כבסיס לקניה.
"Hexa Chroma Drive is an original Panasonic technology for providing natural, beautiful colours with “6 Colour Reproduction.”"
[imgbig]http://www.panasonicmalaysia.com/viera/ ... /ppq_4.jpg[/imgbig]
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
נתחיל מזה שטכנית אין בכלל שישה צבעי ייסוד, יש שלושה. עם שלושת צבעי היסוד ניתן להרכיב גם את שלושת הצבעים המשניים צהוב, מג'נטה וציאן. (סוג של וורוד ותכלת). למעט פאנלים של שארפ מהעבר עם תת פיקסל צהוב נוסף (פאנל ה- RGBY ששווק בשם Quattron) ופאנלים נוכחיים עם תת פיקסל לבן נוסף (WRGB) כדי לתת יותר בהירות, לא מוכרים לי פאנלים עם עוד תתי צבע והנושא הזה של עוד צבעים המרכיבים את הפיקסיל גם די חסר משמעות ולא הצליח להוכיח יתרונות.
לגבי ה- CX700, לא כזה זוכר מי נגד מי שם אבל רק מהתייחסות לציטוט - 90% מ- DCI-P3 זה די סטנדרטי היום ובהרבה מסכים כיום כבר הגיעו למשהו בין 96-100% מטווח הגאמוט. ודעתי האישית והסובייקטיבית בלבד באופן הכי כללי - לא הייתי לוקח מסך עם פאנל IPS (עם או בלי תאורה אחורית FALD) לשימוש כתצוגה לקולנוע ביתי, לדעתי האישית בלבד זה פשוט לא זה.
לגבי ה- CX700, לא כזה זוכר מי נגד מי שם אבל רק מהתייחסות לציטוט - 90% מ- DCI-P3 זה די סטנדרטי היום ובהרבה מסכים כיום כבר הגיעו למשהו בין 96-100% מטווח הגאמוט. ודעתי האישית והסובייקטיבית בלבד באופן הכי כללי - לא הייתי לוקח מסך עם פאנל IPS (עם או בלי תאורה אחורית FALD) לשימוש כתצוגה לקולנוע ביתי, לדעתי האישית בלבד זה פשוט לא זה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
רק מביע את דעתי בענין. לפני כשנתיים חב' פנסוניק זנחה לחלוטין את פרוייקט הדגל שלה, הפלזמות האלמותיות והסופר איכותיות ג'י טי 50 ו-וי טי 60 שנתנו בזמנו תמונה מאוד קולונעית, עם צבעים עזים ושחור עמוק, והמחירים היו באמת בהתאם - גבוהים מאוד, והמשיכה עם אותו קו בדגמים הגבוהים שלה כפי שציינתי מקודם, בטכנולוגיית לד, כמובן באיכות 4k עם כל הפיצ'רים שנותנים ערך מוסף. כשאני מדבר על ''אותו קוו', אני כמובן מתכוון לאיכות תמונה מאוד קולונעית, עם תוספת צבעים מאוד משמעותיים (קראתי מה שכתבתם, זה בסדר) להבדיל מאחרות, שאני לא מטיל ספק באיכותן.
עד שלא תראו בעצמכם - לא תבינו מה מהות ההבדל בינה לבין האחרות, מה אופייה ומה טיבה.
המחירים במגמת ירידה, וגם ההייסנס 700 שצפיתי בה הרשימה אותי באיכות התמונה, במיוחד ממקור 4k ב מ י ו ח ד (!) במחירה העכשווי
וגם תוכן באיכות fhd נראה ממש טוב מבחינת הרבה פרמטרים.
לסיכום - לא יודע מה אתכם, אני רואה רק פנסוניק בעיניים מבוקר ועד ערב ועד להודעה חדשה.
כשארכוש ב''ה, אשתף אתכם כמובן.
בהצלחה לכולם, מכבד את כולם - אבל אין כמו מראה עיניים
פשוט תעשו השוואות ורק לאחר מכן תחליטו. רוצים תמונה פלסטית ? יש בשפע.
עד שלא תראו בעצמכם - לא תבינו מה מהות ההבדל בינה לבין האחרות, מה אופייה ומה טיבה.
המחירים במגמת ירידה, וגם ההייסנס 700 שצפיתי בה הרשימה אותי באיכות התמונה, במיוחד ממקור 4k ב מ י ו ח ד (!) במחירה העכשווי
וגם תוכן באיכות fhd נראה ממש טוב מבחינת הרבה פרמטרים.
לסיכום - לא יודע מה אתכם, אני רואה רק פנסוניק בעיניים מבוקר ועד ערב ועד להודעה חדשה.
כשארכוש ב''ה, אשתף אתכם כמובן.
בהצלחה לכולם, מכבד את כולם - אבל אין כמו מראה עיניים
פשוט תעשו השוואות ורק לאחר מכן תחליטו. רוצים תמונה פלסטית ? יש בשפע.
אף אחד לא יודע כמה הרבה עליו לדעת,
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
טלוויזיה זה לא דייט, יש נתונים שהם סטנדרט ולפיהם אתה יכול לדעת כמה טוב יהיה המסך שאתה מתכוון לקנות ואף חנות שכיוונה את רווית הצבעים והתאורה בחלל התצוגה כדי לשכנע אותי לקחת דגם כזה או אחר לא תשכנע אותי שבגלל שאצלם זה נראה הכי טוב, זה באמת הכי טוב.מקרנסקי כתב:עד שלא תראו בעצמכם - לא תבינו מה מהות ההבדל בינה לבין האחרות, מה אופייה ומה טיבה....
אני זנחתי את הרומנטיות במוצרי חשמל ואלקרוניקה (אלא אם זה ציוד וינטאג'
מסכים, ווינטאז' תמיד עשה לי את זה, עד היום.
פנסוניק בסדרות הגבוהות שלה הולכת באותו קו כבר שנים רבות, להבדיל מהאחרות. החליטו להתמקד יותר בצבעים טבעיים והקרובים ביותר לתמונה הקולנועית והמשובחת. למי שהיה ברשותו את הפלזמות שעליהן דיברתי, יודע על מה אני מדבר - בטח למי שרכש את הקורו המפלצתית שהקדימה את זמנה לפני כעשור....
פשוט ממשיכים באותו קוו - זהו, אין יותר מה להוסיף.
-------------------------------------------------------------
כבר לפני כ-20 שנה רכשתי את המקרן הראשון שלי, ומאז רק שידרגתי. שאלתם בכלל מדוע מכנים אותי ''מקרנסקי'' ? זו התשובה.
בעידן של מסכי לד ענקיים, העדפתי באופן אישי לרכוש כיום את הטליזיה שנותנת לי את הכי קרוב למציאות, ומבחינתי הרצוי זו הפנסוניק cx800 התומכת ב-HDR
אבל לצורך הענין אסתפק גם ב-cx700 המשובחת שמחירה צנוע יותר.
אגב, ה-cx800 מגיעה עם מסך 65 אינצ', להבדיל מהשניה- רק 60.
פנסוניק בסדרות הגבוהות שלה הולכת באותו קו כבר שנים רבות, להבדיל מהאחרות. החליטו להתמקד יותר בצבעים טבעיים והקרובים ביותר לתמונה הקולנועית והמשובחת. למי שהיה ברשותו את הפלזמות שעליהן דיברתי, יודע על מה אני מדבר - בטח למי שרכש את הקורו המפלצתית שהקדימה את זמנה לפני כעשור....
פשוט ממשיכים באותו קוו - זהו, אין יותר מה להוסיף.
-------------------------------------------------------------
כבר לפני כ-20 שנה רכשתי את המקרן הראשון שלי, ומאז רק שידרגתי. שאלתם בכלל מדוע מכנים אותי ''מקרנסקי'' ? זו התשובה.
בעידן של מסכי לד ענקיים, העדפתי באופן אישי לרכוש כיום את הטליזיה שנותנת לי את הכי קרוב למציאות, ומבחינתי הרצוי זו הפנסוניק cx800 התומכת ב-HDR
אבל לצורך הענין אסתפק גם ב-cx700 המשובחת שמחירה צנוע יותר.
אגב, ה-cx800 מגיעה עם מסך 65 אינצ', להבדיל מהשניה- רק 60.