שאלה למומחים - חיבור מכשירים למערכת הביתית
שלום לכולם.
מבקש יעוץ ופתרון :
ברשותי מערכת קולנוע ביתית שקניתי לפני למעלה מ-15 שנה: מדובר ב 5 רמקולים סטליטים קטנים על הקיר תוצרת אינפיניטי וסאב רצפתי בחיבור קוי. כולם מחוברים לרסיבר דגם אקאי AA-V2100.
המערכת תקינה אבל בגלל שהיא ישנה לא ניתן לחבר אותה לטלויזיה באמצעות HDMI ולא למערכות אחרות כגון XBOX.
לאור הרצון לשמוע מוסיקה כמו שצריך ולראות סרטים עם אודיו סראונד,
השאלות הן:
האם יש מתאמים בין הבננות הישנות לבין HDMI ?
האם כדאי להחליף חלקים מסויימים ואם כן מה ?
תודה למומחים
מבקש יעוץ ופתרון :
ברשותי מערכת קולנוע ביתית שקניתי לפני למעלה מ-15 שנה: מדובר ב 5 רמקולים סטליטים קטנים על הקיר תוצרת אינפיניטי וסאב רצפתי בחיבור קוי. כולם מחוברים לרסיבר דגם אקאי AA-V2100.
המערכת תקינה אבל בגלל שהיא ישנה לא ניתן לחבר אותה לטלויזיה באמצעות HDMI ולא למערכות אחרות כגון XBOX.
לאור הרצון לשמוע מוסיקה כמו שצריך ולראות סרטים עם אודיו סראונד,
השאלות הן:
האם יש מתאמים בין הבננות הישנות לבין HDMI ?
האם כדאי להחליף חלקים מסויימים ואם כן מה ?
תודה למומחים
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
לדעתי, הגיע הזמן,
קנה רסיבר חדש.
קנה רסיבר חדש.
שאלה ל amir64
ראשית תודה על תגובתך.
אני קצת מסתבך בזה...האם הרמקולים יחוברו לרסיבר חדש כמו שהם מחוברים כיום, ולמעשה הכניסות / יציאות HDMI של הרסיבר הם רק עבור הטלויזיה והאקסבוקס ?
איזה רסיבר עלי לקנות ? התקציב שיש לי מוגבל לכ-2500 ש"ח.
כמה כניסות / יציאות ?
איך אני יודע אם יתאים לרמקולים שלי ?
ובכלל - האם רסיבר או מגבר, שהרי כיום דרך הטלויזיה החכמה רואים ושומעים הכל ולא צריך חיבור לרדיו ( לדעתי ) ?
תודה
אני קצת מסתבך בזה...האם הרמקולים יחוברו לרסיבר חדש כמו שהם מחוברים כיום, ולמעשה הכניסות / יציאות HDMI של הרסיבר הם רק עבור הטלויזיה והאקסבוקס ?
כמה כניסות / יציאות ?
ובכלל - האם רסיבר או מגבר, שהרי כיום דרך הטלויזיה החכמה רואים ושומעים הכל ולא צריך חיבור לרדיו ( לדעתי ) ?
תודה
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
Re: שאלה ל amir64
הרמקולים יחוברו בדיוק כמו היום.zucker410 כתב:ראשית תודה על תגובתך.
כמה כניסות / יציאות ?
תודה...
הרסיבר ימתג לך את כל רכיבי ה HDMI לכניסה אחת במסך.
כל רסיבר בסיסי יעשה לך את העבודה, כולל רסיבר דיוטי פרי של 200$.
אם אתה רוצה כבר להשתכלל מעט ולהתקדם, ושיהיה לך למשל כבר חיבור רשת אלחוטי, כולל רדיו אינטרנט מכל העולם, אז תשקול
רכישה מאמאזון אירופאי (גרמניה, איטליה..) את הרסיבר של דנון, ה X1200W.
הרסיברים היום מיועדים להתמודד עם רמקולים בטווח עכבה של 4-8 OHM, לא צריכה להיות בעיה גם עם הרמקולים שלך.
כמו שציינתי, רסיבר משוכלל יותר יאפשר לך גם רדיו אינטרנטי, בנוסף לרדיו הרגיל שלדעתי כבר חלף מהעולם...
בהצלחה
תגובה ל legopart
הי.legopart כתב:מה רע ברסיבר אנלוגי שמריץ את הרמקולים?
במסכים החדשים (כלומר ביס או הוט) או באקסבוקס אין יציאות של קולנוע ביתי אנלוגי ?...
ראשית ניסיתי ויש לי איזה דיליי כל הזמן בין הוידאו לאודיו. אני מניח שזה בגלל שהוידאו עובר דרך HDMI מהסטרימר.
לסטרימר דרכו אני צופה בסרטים ובשידורים מהעולם יש רק ב HDMI ואותו אי אפשר לחבר בדרך אחרת שאני מכיר אל הרסיבר.
גם את ה XBOX אני לא יכול לחבר לרסיבר כי אין לו יציאה אנלוגית.
האם יש מתאמים בין "בננות" ל- HDMI שכדאי לשקול לרכוש ולהתקין ?
·legopart כתב:מה רע ברסיבר אנלוגי שמריץ את הרמקולים?
במסכים החדשים (כלומר ביס או הוט) או באקסבוקס אין יציאות של קולנוע ביתי אנלוגי ?...
לא.
המקסימום שיש, -וגם זה לא בכל הממירים- זה יציאת סטריאו אנלוגית. באקסבוקס גם זה לא.
..
כן.
כל הדרכים האחרות עקומות, ולפעמים גם בלתי אפשריות כשאין לך לפחות כניסה אופטית/קוואקסיאלית.
אם מעניין אותך מה שכתב גל למעלה, לגבי רסיבר עם רשת, אז מעבר לפינה מחכה רסיבר מעולה VSX 831 של פיוניר - שנותן לך את מה שנותן הדנון X1200 במחיר זול יותר (אם ZONE2 לא רלוונטי אליך).
כל הדרכים האחרות עקומות, ולפעמים גם בלתי אפשריות כשאין לך לפחות כניסה אופטית/קוואקסיאלית.
אם מעניין אותך מה שכתב גל למעלה, לגבי רסיבר עם רשת, אז מעבר לפינה מחכה רסיבר מעולה VSX 831 של פיוניר - שנותן לך את מה שנותן הדנון X1200 במחיר זול יותר (אם ZONE2 לא רלוונטי אליך).
..
ZONE 2 ?
אין לי מושג מזה ZONE 2 ודומיו....ZiggyMan כתב:כן.
אם מעניין אותך מה שכתב גל למעלה, לגבי רסיבר עם רשת, אז מעבר לפינה מחכה רסיבר מעולה VSX 831 של פיוניר - שנותן לך את מה שנותן הדנון X1200 במחיר זול יותר (אם ZONE2 לא רלוונטי אליך)....
שומע מוסיקה ורואה סרטים או משחק ב XBOX רק בסלון...
אם חשובות מידות הסלון , אז הוא סביב ה- 25-30 מ"ר
תודה
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
Re: ZONE 2 ?
מידות הסלון אינן חשובות לצורך רכישת רסיבר, יספיק לך גם מזנון או שידת טלויזיה.zucker410 כתב:אין לי מושג מזה ZONE 2 ודומיו..........
שומע מוסיקה ורואה סרטים או משחק ב XBOX רק בסלון...
אם חשובות מידות הסלון , אז הוא סביב ה- 25-30 מ"ר
תודה...
תתקדם לרסיבר על פי התקציב והצרכים שלך.
לא יותר זול
מה שמצאתי :ZiggyMan כתב:כן.
אם מעניין אותך מה שכתב גל למעלה, לגבי רסיבר עם רשת, אז מעבר לפינה מחכה רסיבר מעולה VSX 831 של פיוניר - שנותן לך את מה שנותן הדנון X1200 במחיר זול יותר (אם ZONE2 לא רלוונטי אליך)....
באמזון עולה הפיוניר שהמלצת 449$.
הדנון עולה 387$
·