עקב התנתקות מיס/הוט: עזרה בבחירת טלוויזיה 4K סמארט/אנדרואיד, עם ממיר T2

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
dov123123 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי לכולם, אבקש את עזרתכם.
אני מחפש לקנות טלוויזיה עם ממיר דיגיטלי ולהתנתק מהשירותים של הלווין.
חישוב מהיר גילה לי שאם אתנתק מיס וארכוש טלוויזיה עם ממיר דיגיטלי ושירותי תוכן (נטפליקס או סלקוםTV) בתקציב הנוכחי שיש לי (עד 6,000 ש"ח) אחזיר את ההשקעה תוך שנתיים לכל היותר.
הבנתי שלמרות שאין לי צורך כרגע, בעתיד סביר להניח שהממיר החדש יותר ה-T2 יהווה יתרון על פני ההממירים היותר ישנים שקיימים היום (אשמח לחוות דעת נוספת אם לא כך הדבר)
ולכן.. בדקתי דרך זאפ מספר דגמים ואני חושב שהצלחתי לצמצם את האפשרויות למספר טלוויזיות ספציפיות שאשמח אם תחוו דעתכם על הדגמים שמצאתי:

LG 55UF685 - לא מצאתי אותה שום ביקורת על הדגם באינטרנט מלבד בזאפ, אני מקווה שהם ציינו את הדגם הנכון
Samsung UE55JU6072
LG 49UF640Y
Sony KD49X8005 - אשמח גם לחוות דעת על ה ANDROID TV
LG 49UB829Y

אני לא כ"כ מבין בכל העניין של ניגודיות, הרצים וכו', בגלל זה אני לא כ"כ יודע איך לבדוק ומפחד שאם אגיע לחנות קצת ינסו למרוח אותי.
בנוסף, אשמח להמלצות אחרות אם יש בידכם כאלה..
תודה רבה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

1) ייבוא מקביל, תחפש UF680. אני חושב שיש ביקורת על הגרסה האמריקאית בRTINGS, הUF6800. יש באתר הזה גם המון מידע מאד שימושי, כולל הרצים, ניגוידיות וכו'. ממליץ לקרוא וכך יהיה לך ברור יותר מה אתה מחפש.
2) ייבוא מקביל של JU6000 - לא משהו.
3) לא מכיר אישית ולא יצא לי לראות ביקורות עליה, אבל מדובר בטלויזיה 4K מסדרה נמוכה.
4) ייבוא מקביל מארה"ב. אישית, הייתי מעדיף לקחת מכשיר ביבוא רשמי.
5) דגם מ-2014, וגם עליה לא מצאתי ביקורות.

- באיזה מרחק אתה יושב מהמסך?
- האם אתם צופים גם בחושך או לרוב עם אור דלוק?
- האם אתם יושבים בעיקר מול המסך או שצופים בו גם מהצד?

dov123123 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

TheCoolest כתב:1) ייבוא מקביל, תחפש UF680. אני חושב שיש ביקורת על הגרסה האמריקאית בRTINGS, הUF6800. יש באתר הזה גם המון מידע מאד שימושי, כולל הרצים, ניגוידיות וכו'. ממליץ לקרוא וכך יהיה לך ברור יותר מה אתה מחפש.
2) ייבוא מקביל של JU6000 - לא משהו.
3) לא מכיר אישית ולא יצא לי לראות ביקורות עליה, אבל מדובר בטלויזיה 4K מסדרה נמוכה.
4) ייבוא מקביל מארה"ב. אישית, הייתי מעדיף לקחת מכשיר ביבוא רשמי.
5) דגם מ-2014, וגם עליה לא מצאתי ביקורות.

- באיזה מרחק אתה יושב מהמסך?
- האם אתם צופים גם בחושך או לרוב עם אור דלוק?
- האם אתם יושבים בעיקר מול המסך או שצופים בו גם מהצד?
...
המרחק הוא בערך 2.9 מ', הבנתי שהכלל הבסיסי הוא בערך כפול 3 ולכן אלה הגדלים שמצאתי
בדרך כלל יש אור דלוק אבל זאת מנורה עמידה בסיסית, אני לא מדליק את התאורה המלאה, אז ניתן להגיד שיש אור אבל לא ממש מאור
רוב הזמן אם צופים אז יושבים מול המסך, אם יש אורחים אז צופים מהצד אבל זה לא מסוג הדברים שהייתי מייחס להם חשיבות.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #4 

http://ca.rtings.com/tv/reviews/by-size ... lationship

שאלתי לגבי התאורה בחדר כי מסכים עם פאנל IPS, דוגמת LG ופנסוניק יציגו שחורים גרועים למדי בחדר חשוך. בנוסף מאחר ואתם יושבים מול המסך אז כדאי לקחת מסך מסוג VA, כגון הסמסונג והסוני. יש את ה JU6400, שלדעתי היא עדיפה, אבל בגודל "55 גם ה JU6000 וגם הJU6400 מגיעות עם פאנל IPS ולא VA. ב"50 ו"60 מדובר על VA.

dov123123 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

TheCoolest כתב:http://ca.rtings.com/tv/reviews/by-size ... lationship

שאלתי לגבי התאורה בחדר כי מסכים עם פאנל IPS, דוגמת LG ופנסוניק יציגו שחורים גרועים למדי בחדר חשוך. בנוסף מאחר ואתם יושבים מול המסך אז כדאי לקחת מסך מסוג VA, כגון הסמסונג והסוני. יש את ה JU6400, שלדעתי היא עדיפה, אבל בגודל "55 גם ה JU6000 וגם הJU6400 מגיעות עם פאנל IPS ולא VA. ב"50 ו"60 מדובר על VA.
...
·שקלתי לקחת את JU6400 בגודל 50 אינץ, הבעיה שהממיר שלה הוא לא T2 אלא הממיר מהדור הישן יותר... ואני לא יודע כמה זה משנה וזה מטריד אותי.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #6 

נכון להיום לא נראה לי שיש תוכניות ליישם את הטכנולוגיה הזו בארץ.
תבדוק את הפורום שידורי לווין\כבלים\DTT.
חוץ מזה, אם זה יגיע ביום מן הימים תוכל לרכוש ממיר שיתמוך בזה.

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3783
נתן תודות: 1143 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

תוכניות יש בלי איין סוף אך ביצוע זה בזיון בלי בושה ...

שליחה #7 

TheCoolest כתב:נכון להיום לא נראה לי שיש תוכניות ליישם את הטכנולוגיה הזו בארץ.
תבדוק את הפורום שידורי לווין\כבלים\DTT.
חוץ מזה, אם זה יגיע ביום מן הימים תוכל לרכוש ממיר שיתמוך בזה.
...

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #8 

לפי העמוד הבריטי על UE55JU6400, כן יש DVB-T2:
http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-a ... JU6400KXXU

קשה להגיד אם זה כך בכל דגם, אבל נראה לי שבימינו כבר אין סיבה שיהיה רק DVB-T1, כי T2 קיים כבר מ-2008-9.

כאן טוענים שחלק מהאותיות בסוף מייצגות בין השאר את סוג הטיונר, אבל המידע חלקי במקרה הטוב:
http://en.tab-tv.com/?page_id=7123

בארץ משתמשים/ישתמשו ב-DVB-T2, לפי התשובה הראשונה כאן :
http://www.rashut2.org.il/idan_faq.asp

בכל מקרה, זה נראה לי פרט משני בבחירת מסך כי אפשר לשים ממיר חיצוני. יש דברים הרבה יותר חשובים, ושלא ניתנים להוספה אם הם לא קיימים במסך, בין השאר איכות תמונה. :)

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #9 

ראשית, כמו ש jtk רשם, לא חושב שטיונר פנימי כזה או אחר זה פרמטר לבחירת מסך. בכל אופן לא ברמה של Deal breaker.
שנית, לא הבנתי מה הקשר בין עזיבת חברות הלווין/כבלים קשורה למסך 4K. זה לא אומר בהכרח שאני בעד לקנות עכשיו מסך FHD כרגע, אבל גם חשוב להבין ש 4K כשלעצמו לא תורם יותר מידי ברוב המקרים ושפי ארבע יותר פיקסלים לא אומר בהכרח תמונה טובה/חדה יותר.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

dov123123 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

jacko-il כתב:ראשית, כמו ש jtk רשם, לא חושב שטיונר פנימי כזה או אחר זה פרמטר לבחירת מסך. בכל אופן לא ברמה של Deal breaker.
שנית, לא הבנתי מה הקשר בין עזיבת חברות הלווין/כבלים קשורה למסך 4K. זה לא אומר בהכרח שאני בעד לקנות עכשיו מסך FHD כרגע, אבל גם חשוב להבין ש 4K כשלעצמו לא תורם יותר מידי ברוב המקרים ושפי ארבע יותר פיקסלים לא אומר בהכרח תמונה טובה/חדה יותר.
...
היי, אני מודה שהניסוח בעייתי. אין קשר ישיר. זה פשוט רצון שלי לקנות טלוויזיה כזאת

dov123123 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

טוב אני רוצה לעדכן, קפצתי ל-א.ל.מ היום לקבל הצעת מחיר וקיבלתי הצעה על ה-ju6400 ב-4300 ש"ח.

שאמרתי למוכר שבזאפ מוכרים אותה טלוויזיה ב-3800 הוא אמר שזה לא יבוא רשמי אלא יבוא מקביל ולכן (אני מצטט) "אנחנו מביאים מסמליין היבואן הרשמי, חנויות אחרות לא. בחנות אחרת אתה לא מקבל את הסמארט שמציעה הטלוויזיה אלא רק 20% מהתוכן".

המוכר היה מאד לא שירותי, חצוף וגס רוח וגם דיבר ממש מהר כדי שאני לא אבין אותו. שהערתי לו על זה הוא אמר לי שזה המחיר ואם לא טוב לי אז אני מוזמן להתקדם אל הדלת.

אז מלבד העובדה שאני לא אקנה שם בחיים אחרי יחס כזה, רציתי לדעת אם יש אמת בדברים שהוא ציין, האם לקנות טלוויזיה שלא מהיבואן הרשמי גוררת עימה איזשהי חסימה של הפונקציות של הטלוויזיה ?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #12 

אני יודע שהסמארט של הטלויזיות האמריקאיות חסום בחו"ל (ז"א לא עובד בארץ), אבל אני לא יודע לגבי ייבוא מקביל של מסכים מאירופה\אסיה.
בעיקרון תוספת של 500 ש"ח מעל לייבוא מקביל טיפה גבוהה. אבל 300-400 זה סכום סביר בהחלט. בד"כ ייבוא מקביל מספק אחריות לשנה, וסמליין נותנים 3.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #13 

סמליין לא נותנים 3 שנים מלאות, הם נותנים שנה מלאה + שנתיים מוגבלות. בשנתיים המקבילות האלה ישנם כל מיני סייגים שמצויינים בתעודת האחריות, למשל העובדה שהם כבר לא מחוייבים לתקן בחלפים חדשים ועוד כל מיני כוכביות. לא זוכר בע"פ, אבל כבר היו על זה דיונים פה בעבר. ממליץ לקרוא את תעודת האחריות שלהם, הם שינו אותה לפני כמה שנים. (ואולי שינו אותה שוב מאז). בכל אופן, לסמליין אין קשר לשירות לאחר הקניה, הם רק היבואנים. את השירות מקבלים, לטוב ולרע, מקבלן משנה שנקרא אלקטרוניקס-פרו. סיפורים על שירות של השילוב הנ"ל, סמליין-אלק' פרו יש לא מעט - ממליץ לחפש בפורום. (יש טובים ויש "פחות טובים"). בוא רק נגיד ככה שאני במשך השנים לא ממש התרשמתי מהם לטובה בהכרח.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

dov123123 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

כתבתי מכתב תלונה לא.ל.מ.
לא שזה משנה משהו, כנראה כבר מצאתי הצעה טובה יותר ביבוא רשמי, פשוט מסקרן אותי אם אכפת להם מהלקוחות שלהם או לא.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”