בעיה עם ה-Ara X5Plus Tronsmart - ביצועים מאכזבים, בעיות בסאונד
שלום לכולם,
קיבלתי השבוע את ה-X5 Plus שהזמנתי בעקבות ביקורות חיוביות ברשת, ואני חווה איתו מספר בעיות שאשמח מאוד אם אוכל לפתור בעזרת חברי הפורום.
באופן כללי הביצועים שלו מאוד מאכזבים, הוא איטי יחסית וזה מרגיש הרבה יותר מסורבל מאשר הלפטופ הישן ששימש אותי עד כה. עם זאת, הבעיה הרשה ביותר כרגע היא שהוא פשוט בלתי שמיש מבחינתי, מאחר וכל כמה שניות יש קטיעות בסאונד (למשך שנייה לכל היותר), שפשוט לא מאפשרות להשתמש בו. הבעיה חוזרת על עצמה לא רק ב-Kodi אלא גם בתוכנות אחרות, כמו גם בניגון קטעים מהרשת (ללא קשר לאיכות הוידאו).
ניסיתי לעדכן דרייברים, אך נראה שכבר מותקנים הדרייברים האחרונים, וניסיתי גם לעדכן את הביוס. שתי הפעולות לא פתרו את הבעיה.
האם מישהו מכיר את הבעיה\יש רעיונות מה ניתן לעשות כדי לפתור אותה?
תודה.
קיבלתי השבוע את ה-X5 Plus שהזמנתי בעקבות ביקורות חיוביות ברשת, ואני חווה איתו מספר בעיות שאשמח מאוד אם אוכל לפתור בעזרת חברי הפורום.
באופן כללי הביצועים שלו מאוד מאכזבים, הוא איטי יחסית וזה מרגיש הרבה יותר מסורבל מאשר הלפטופ הישן ששימש אותי עד כה. עם זאת, הבעיה הרשה ביותר כרגע היא שהוא פשוט בלתי שמיש מבחינתי, מאחר וכל כמה שניות יש קטיעות בסאונד (למשך שנייה לכל היותר), שפשוט לא מאפשרות להשתמש בו. הבעיה חוזרת על עצמה לא רק ב-Kodi אלא גם בתוכנות אחרות, כמו גם בניגון קטעים מהרשת (ללא קשר לאיכות הוידאו).
ניסיתי לעדכן דרייברים, אך נראה שכבר מותקנים הדרייברים האחרונים, וניסיתי גם לעדכן את הביוס. שתי הפעולות לא פתרו את הבעיה.
האם מישהו מכיר את הבעיה\יש רעיונות מה ניתן לעשות כדי לפתור אותה?
תודה.
רק רציתי לעדכן שנראה כי הבעיה נפתרה, ואכן הייתה בדרייברים.
מה שמעניין הוא שהבעיה הופיעה כל כמה שניות כאשר החיבור היה דרך הרסיבר, וכמעט ולא חזרה על עצמה כאשר החיבור היה ישירות לטלויזיה. זה גרם לי לחשוד בדרייבר של אינטל שמותקן שם ומזהה את ההתקן המחובר דרך ה-HDMI ומתאים את עצמו אליו.
בסופו של דבר, לאחר שכל ניסיון להתקין דרייברים שונים של היצרן (Tronsmart) לא צלח, ניסיתי להתקין דרייברים של אינטל ישירות. הם טוענים בפורום שלהם שהם לא מספקים דרייברים כאלה, ושיש להשיג אותם מהיצרן של המכשיר. עם זאת, התקנתי את ה-Intel Driver Update Utility שסרק את המחשב, אמר לי שיש גרסא אחרת לדרייבר של התצוגה, ושלא מומלץ להתקין אותה כי היא גרסא גנרית של אינטל. עם זאת, בחרתי להתקין אותה, ובכמה שעות שחלפו מאז לא נראה שהבעיה הזו חוזרת על עצמה.
אני כולי תקווה שזה ימשיך כך הלאה.
מה שמעניין הוא שהבעיה הופיעה כל כמה שניות כאשר החיבור היה דרך הרסיבר, וכמעט ולא חזרה על עצמה כאשר החיבור היה ישירות לטלויזיה. זה גרם לי לחשוד בדרייבר של אינטל שמותקן שם ומזהה את ההתקן המחובר דרך ה-HDMI ומתאים את עצמו אליו.
בסופו של דבר, לאחר שכל ניסיון להתקין דרייברים שונים של היצרן (Tronsmart) לא צלח, ניסיתי להתקין דרייברים של אינטל ישירות. הם טוענים בפורום שלהם שהם לא מספקים דרייברים כאלה, ושיש להשיג אותם מהיצרן של המכשיר. עם זאת, התקנתי את ה-Intel Driver Update Utility שסרק את המחשב, אמר לי שיש גרסא אחרת לדרייבר של התצוגה, ושלא מומלץ להתקין אותה כי היא גרסא גנרית של אינטל. עם זאת, בחרתי להתקין אותה, ובכמה שעות שחלפו מאז לא נראה שהבעיה הזו חוזרת על עצמה.
אני כולי תקווה שזה ימשיך כך הלאה.
בעניין הביצועים,anatoli15 כתב:רק רציתי לעדכן שנראה כי הבעיה נפתרה, ואכן הייתה בדרייברים.
אני כולי תקווה שזה ימשיך כך הלאה....
זה אכן לא מעבד מאוד חזק לשימושים שוטפים בחלונות 10,
אבל אני יודע שחלק מתחממים מאוד- דבר שמשפיע לרעה על הביצועים.
תפעיל תוכנת ניתור כמו MSI AFTERBURNER ותראה לאיזה טמפרטורות אתה מגיע כשהביצועים רעים.
אם אתה באיזור ה60 מעלות (צלסיוס) אז אין יותר מדי מה לעשות- אלו מגבלות המעבד.
אם אתה נוסק לכיוון ה90+ אז זו בעיית חימום- קורה הרבה כאשר המכשיר יושב על מדף עץ (מפזר חום רע).
יש כל מיני פתרונות קירור בשקלים בודדים שיפתרו לך את זה
·
תודה על התגובה. בעייתי טמפ' אין שם, מאחר וזה קורה גם דקה או שתיים לאחר שמדליקים אותו והוא קריר לחלוטין. אני אריץ תוכנת ניתור כלשהי ליתר ביטחון כדי לוודא.
מסתבר ששמחתי מוקדם מדיי. ביצעתי איתחול למחשב אתמול בערב, ומאז הבעיה חזרה. לצערי הרב ניסיון להתקין מחדש את הדרייברים לא פותר את הבעיה הפעם הזו.
בדקתי גם את הטמפ', המקסימום שהוא מגיע אליו הוא 70-80מעלות (תלוי בליבה שבודקים), ובמצב רגיל של גלישה ברשת על כ-60-65מעלות.
בדקתי גם את הטמפ', המקסימום שהוא מגיע אליו הוא 70-80מעלות (תלוי בליבה שבודקים), ובמצב רגיל של גלישה ברשת על כ-60-65מעלות.
אני כבר לא ממש בטוח איך בכלל הצלחתי לגרום לזה לעבוד כמו שצריך לכמה ימים. ביצעתי איתחול של מערכת ההפעלה למצב דיפולטיבי (כזה שמוחק את כל הקבצים והתוכנות והדרייברים), ונעזרתי בתוכנה שהמלצת בכדי לעדכן את הדרייברים לאחר שזה הסתיים. עכשיו, למרות הכל, הבעיה נשארה כפי שהייתה.
אכן מוזר, גם אני לא מצליח להבין מה עוד יכול היות לא בסדר בכל הסיפור הזה. איכשהו זה עבד בסדר גמור יומיים ואז חזר לעשות בעיות. מה שיותר מעניין הוא שזה קורה לדעתי רק כאשר הוא מחובר לרסיבר. כאשר אני מחבר אותו ישירות לטלוויזיה (עם אותם הכבלים בדיוק) הבעיה לא קיימת, לפחות לא במעט הזמן שבדקתי.
יצרתי כבר קשר עם geekbuying בבקשה להחליף את המכשיר, אך מאחר וזו בעיה מוזרה כזו אני שוקל אולי פשוט להחזיר את המכשיר ולרכוש משהו אחר קצת יותר חזק.
יצרתי כבר קשר עם geekbuying בבקשה להחליף את המכשיר, אך מאחר וזו בעיה מוזרה כזו אני שוקל אולי פשוט להחזיר את המכשיר ולרכוש משהו אחר קצת יותר חזק.
האם בקודי אפשרת?anatoli15 כתב:אכן מוזר, גם אני לא מצליח להבין מה עוד יכול היות לא בסדר בכל הסיפור הזה. איכשהו זה עבד בסדר גמור יומיים ואז חזר לעשות בעיות. מה שיותר מעניין הוא שזה קורה לדעתי רק כאשר הוא מחובר לרסיבר. כאשר אני מחבר אותו ישירות לטלוויזיה (עם אותם הכבלים בדיוק) הבעיה לא קיימת, לפחות לא במעט הזמן שבדקתי.
יצרתי כבר קשר עם geekbuying בבקשה להחליף את המכשיר, אך מאחר וזו בעיה מוזרה כזו אני שוקל אולי פשוט להחזיר את המכשיר ולרכוש משהו אחר קצת יותר חזק....
“Enable Passthrought”
·
כן.
כמו כן, הבעיה מתרחשת לא רק בקודי אלא גם בתוכנות אחרות ואפילו בניגון מyoutube.
כמו כן, הבעיה מתרחשת לא רק בקודי אלא גם בתוכנות אחרות ואפילו בניגון מyoutube.
לא, זהו הרסיבר היחיד בבית. כמובן שאם הוא לא יעבוד איתו אני אחליף את הסטרימר ולא הרסיבר 😃
בערב אני אנסה לבדוק האם משהו משתנה כשאני מחבר מפצל hdmi בדרך. לא סביר, אבל למען הסקרנות
שווה בדיקה.
בערב אני אנסה לבדוק האם משהו משתנה כשאני מחבר מפצל hdmi בדרך. לא סביר, אבל למען הסקרנות
שווה בדיקה.