התוצאות של ה- Value Electronics TV Shootout שנערך אתמול ב-CE Week בניו יורק

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
rwg1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #1 

במסגרת CE Week שהתקיים בניו יורק, נערך אתמול ה- Value Electronics TV Shootout בו כמה עשרות אנשי
מקצוע מתחום המסכים בודקים אחד ליד השני את המסכים שנחשבים למסכים הטובים של השנה, ובוחרים לפי מספר
קטגוריות את המסך שלדעתם הוא המסך הכי טוב שנמכר השנה.

במסגרת האירוע שנערך כ- 4 שעות והועבר בסטרימינג בשידור חי, נבחר מסך ה- OLED מדגם G6 של LG
כמסך הטוב של השנה. הנה הסיכום של התוצאות :

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #2 

מעניין.
מוזר לי קצת שרזולוציית התנועה ב OLED קיבל את הדירוג הכי גבוה. יש Judder מאד ברור לעין בכל מסך LG שראיתי, במיוחד ב OLED'ים.

אגב קצת אוף-טופיק,
יצא לי לפני כשלושה שבועות לבחון מעט את ה 78JS9500 עם כמה פאטרנים וסרטים שהבאתי איתי על DOK. מסך פשוט מאכזב ברמה אחרת. השאיר אותי פשוט בשוק שזו ספינת דגל של סמסונג שעולה עשרות (רבות) אלפי שקלים. ואפילו לא צפיתי בו בחדר חשוך לגמרי..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #3 

אבל רזולוציה לא מושפעת מ-judder. חשבתי שהבהוב לשחור הוא מה שסוביקטיבית משפר רזולוציה, דבר שאני חושב שאין ב-LG.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20184
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

אני חושב שיצא לי לראות את הJS9500 בחנות שהריץ דמו HDR. הצבעים יפים, אבל כמות הבלומינג אפילו עם אור שנכנס מבחוץ והתאורה בחנות בהחלט נראה לעין. אני מסכים שהמסך ככל הנראה די מאכז. הפאנל החדש של סמסונג בסדרת הKS יהיה הרבה יותר טוב.
רק מעניין מאד שהשנה הם החליטו שה9500 לא יהיה ספינת הדגל, אלא מסך היי-אנד עם תאורת קצה. והוסיפו את ה9800 שיכיל FALD.

הויזיו קצת מאכזבת, אבל מדובר על סדרת ה-R הישנה יחסית ולא על סדרת ה-P החדשה. לפי מה שהבנתי ויזיו רצו שיבחנו את ה-P אבל הם התעקשו על ה-R.

ועדיין לא כל כך ברור לי איך כל מסכי ההיי-אנד מתקשרים ל-Value.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #5 

jacko-il כתב:מעניין.
מוזר לי קצת שרזולוציית התנועה ב OLED קיבל את הדירוג הכי גבוה. יש Judder מאד ברור לעין בכל מסך LG שראיתי, במיוחד ב OLED'ים.

אגב קצת אוף-טופיק,
יצא לי לפני כשלושה שבועות לבחון מעט את ה 78JS9500 עם כמה פאטרנים וסרטים שהבאתי איתי על DOK. מסך פשוט מאכזב ברמה אחרת. השאיר אותי פשוט בשוק שזו ספינת דגל של סמסונג שעולה עשרות (רבות) אלפי שקלים. ואפילו לא צפיתי בו בחדר חשוך לגמרי..
...
·

יצא לך לראות את ה-g6 המדובר? יכול להיות שפתרו שם את הבעיה. ואם פתרו את זה ואת נושא האחידות, זה באמת מסך מושלם.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

@jtk
לא התנסחתי נכון.
מוזר לי שרזולציית התנועה קיבלה דירוג גבוה. זה דבר אחד. וזה שיש בעיית Judder זו בעיה שניה. אלו אכן תופעות שונות.
אך מה, למען האמת, שתי הבעיות נובעות מאותה סיבה - כפי שציינת, LG באמת לא מיישמת BFI שגם משפיע על תפיסת רזולוציית התנועה שלנו וגם עוזר משמעותית (או פותר) בעיות עם Judder בתנועה.

@TheCoolest
על זה בדיוק אני מדבר, על הבלומינג. זה היה ברור לעין בצורה שלא משתמעת לשתי פנים. וגם בפאטרן של אפור בהיר מלא היה נראה שיש בעיות אחידות ו- Vertical banding. אני בשום אופן לא אופן שזה מסך לא טוב או משהו בסגנון ואני מאמין שאחרי כיול וכיוונים של כל מיני פרמטרים (עם דגש על מציאת הנקודה הכי פחות מציקה בהגדרות של ה- FALD, מה שלא יצא לי לגעת) המסך יהיה אחלה. פשוט בתור אחד שרגיל לצפייה על ה- EC939 הפתיע אותי עד כמה התמונה של ה- JS9500 לא קרצה לי.
דבר שני שחשוב מאד לשים לב אליו - סמסונג שיחררו השנה בסדרת ה- KS מסך 9500 באירופה כאשר המקבילה שלו בצפון אמריקה הוא ה- 9800. יש מצב מגוחך ומטעה בו בצפון אמריקה מוכרים KS9500 שהוא בכלל מקביל ל- KS9000 באירופה ואסיה. (כלומר, ה- KS9500 של צפון אמריקה הוא בכלל עם תאורה היקפית במסגרת. חשוב מאד לשים לב לזה!)

@קרמריקה
לא, לא יצא לי לראות.
לפי ביקורות פתרו שם הרבה בעיות. אולי שיפרו משמעותית הוא הביטוי המדויק יותר מאחר ושום דבר לא נפתר שם לגמרי. מה שכן, לא היה BFI וגם לא יהיה כנראה, ככה שאת העניין הבעייתי של Judder בתנועה אני לא מאמין שהם תיקנו.

rwg1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

בדיקה כזו היא עוד כלי טוב כדי לעזור ולגבש דעה על המסכים הללו אבל תמיד צריך לזכור שיש איתה גם לא מעט בעיות.
הבדיקה שהכי עניינה אותי השנה היתה בדיקת ה- HDR, אבל לצערי הבדיקה הזו נעשתה ללא כיול המסכים ל- HDR
(נעשה רק כיול מאוד מקצועי ל- 709 .REC ) והשארתם בערכי ברירת המחדל איתם הם מגיעים. דבר זה מוריד מאוד
לדעתי מערך הבדיקה הזו, שבנוסף לזה את מסך ה- VISIO לא יכלו ממש להשוות למסכים האחרים מכיוון שהבדיקה
במסכים האחרים נעשתה ב- HDR10 שבו דגם ה- VISIO הזה לא תומך.

עוד בעיה שעליה דיבר גם מנחה הערב, שהוא נשיא ה- ISF, היתה חוסר במוניטור מקצועי מכוייל כדי לתת רפרנס לאיך
התמונה באמת צריכה להראות. דבר זה אולי היה עוזר פחות ברוב הבדיקות שהיו יותר מכוונות לתכנים ב- 709 .REC
אבל לדעתי היה עוזר יותר בבדיקה היחידה שנעשתה ל- HDR כשהמסכים לא מכויילים ל-HDR.

עוד דבר שלדעתי הוא מאוד משמעותי בבדיקה שקשור למסך של סמסונג ועליו דיברו כמה מהמשתתפים, זה שכנראה
היתה בעיה עם לפחות אחד מהאזורים בתאורה האחורית של המסך.

יש עוד כמה בעיות שלדעתי הן פחות משמעותיות עם הבדיקה, אבל כמו שכתבתי בהתחלה, הבדיקה הזו היא
רק עוד כלי אחד כדי לעזור ולגבש דעה על המסכים.

רציתי גם להתייחס בקצרה לדבר שכתב jacko-il והוא מאוד קשור לנושא שאני מנסה לדבר עליו כבר הרבה זמן,
ללא הצלחה יתרה, וזה איך העין שלנו מגיבה לתנאים שונים בזמן הצפיה בוידאו. jacko-il כתב:

מוזר לי שרזולציית התנועה קיבלה דירוג גבוה. זה דבר אחד. וזה שיש בעיית Judder זו בעיה שניה. אלו אכן תופעות שונות.
אך מה, למען האמת, שתי הבעיות נובעות מאותה סיבה
...
אני חושב שההתייחסות בבדיקה למה שהם מכנים רזולוציית תנועה (חדות) היא תאור מעט לא נכון לדבר שהם
רוצים לבדוק.

ולגבי הציטוט, לדעתי שתי הבעיות לא נובעות מאות הסיבה. לדעתי יש כאן נסיון להשוות את מה שעושה BFI
בצפיה בוידאו למה שעושה shutter angle בצילום וידאו. זה נכון שבשינוי ה- shutter angle בצילום אפשר
לקבל תמונה יותר חדה עד לגבול מסויים. אבל אני לא חושב שבצפיה BFI עושה את אותו הדבר, וגם בכלל
כדי לקבל יותר רזולוציה דינאמית יותר חשוב ה- frame rate.

ולגבי ה- Judder (לפחות סוג ה- Judder שכאן מדברים עליו) הוא נוצר מסיבה מעט שונה שלא ממש קשורה
ישירות לעניין עליו דיברתי מקודם, הוא יותר קשור לאיך מערכת הראיה שלנו מבחינה בחלקים בתמונה שהם
בבהירויות שונות וזה גם דבר שקשור מאוד לרמת הארה בתמונה, ובזה BFI עוזר.

NirDaitch
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 57
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #8 

מוזר לי שבכלל משווים מסכים שבאותו גודל הם בכלל לא באותה קטגוריית מחיר (ה-LG עולה פי שניים למיטב זכרוני מסמסונג סדרה 9800 65").
בעקבות @jacko-il ואחרים בפורום גם אני עברתי ל-OLED, ואכן תמונות במסכי הדגל של כל חברה אחרת מחווירות מול הקונטראסט הפסיכי של OLED.
ככה שזה נחמד להשוות טלוויזיות עם טבלה והכל, אבל זה לא באמת הוגן (גם בגלל הפרשי המחירים וגם בגלל מספר השנים שמפרידות בין הטכנולוגיות).

Once you go OLED black you can't go back

rwg1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

NirDaitch כתב:מוזר לי שבכלל משווים מסכים שבאותו גודל הם בכלל לא באותה קטגוריית מחיר (ה-LG עולה פי שניים למיטב זכרוני מסמסונג סדרה 9800 65").
בעקבות @jacko-il ואחרים בפורום גם אני עברתי ל-OLED, ואכן תמונות במסכי הדגל של כל חברה אחרת מחווירות מול הקונטראסט הפסיכי של OLED.
ככה שזה נחמד להשוות טלוויזיות עם טבלה והכל, אבל זה לא באמת הוגן (גם בגלל הפרשי המחירים וגם בגלל מספר השנים שמפרידות בין הטכנולוגיות).

Once you go OLED black you can't go back
...
בתור אחד שגם מאוד מעריך את היכולות של מסכי ה- OLED אני תמיד מופתע מחדש מתגובות כאלה. לחשוב ש- OLED
תמיד נותן את התוצאה האולטימטיבית בכל מצב רק מפני שלך יש מסך כזה זו גם גישה, אבל למה צריך להגזים כל כך
ביכולות שלו. זה נכון שרמות השחורים שאליהן יכול המסך להגיע נותנות לו בתחום הזה אפשרות לקונטרסט יותר גבוה,
אבל זה אחד הדברים שבדיוק אני ניסיתי להתייחס אליהן בתגובה הקודמת כשדיברתי על לראות גם את היכולות של העין
האנושית ושל עוד מרכיבים שמשפיעים על התמונה. זה שהקונטרסט הנמדד של מהסך מראה ערכים "פסיכיים" לא אומר
שהעין יכולה לחוות את אותו הקונטרסט גם אם אתה צופה במסך בחדר לגמרי חשוך, ובעולם האמיתי אתה חווה רק
חלק מהקונטרסט הזה, שהוא אמנם עוד יותר טוב ממה שמסכים בטכנולוגיות אחרות מסוגלים לתת באותם התנאים,
אבל לא בהפרשים שאתה מתאר כ"פסיכיים". בנוסף לזה למסכים בטכנולוגיות אחרות יש גם את אפשרות להעלות את
הקונטרסט שלהם בתחומים שבהם OLED מתקשה יותר לתפקד, ונכון שאת זה פחות מרגישים כשבודקים
בעיקר תכנים ב- 709 .REC אבל עם הזמן אנחנו נעבור הלאה מלבדוק בעיקר תכנים כאלו כמו שעושים בבדיקה
הזו. כך שמסכים בטכנולוגיות אחרות עוד יכולים להתקרב ביכולות שלהם למסכי ה- OLED אפילו שהם בקטגוריות
אחרות של מחירים.

NirDaitch
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 57
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #10 

ברור שאין צורך להיות פנאט, כל חבר פורום מחזיק בדיעה כלשהי נטויה כלפי הציוד שיש לו בבית.
אנחנו לא דתיים, רק אוהבים את התחביב שלנו :D

הכוונה שלי הייתה שלהעמיד מסכי VIZIO מול מסכים שעולים פי שניים או יותר, או לצורך העניין באופן כללי מסכים בקטגוריות מחיר כל כך רחוקות - זה קצת אבסורד.
וכן, בעיני OLED כל כך יותר טוב מכל טכנולוגיה מקבילה, ו-LG מייצרים טלויזיות OLED שאין שניות להן כיום.
זה נכון שלתמונה יש המון פרמטרים כדי להיות "טובה", ומחר גם VIZIO יכולים להחליט שבא להם על OLED ולייצר גם מסכים שמשתמשים בטכנולוגיה שאינה LED.

שוב, זו דעתי - והיא מוטה ככל דיעה -
זו התמונה הטובה ביותר היום, והעין האנושית בהחלט מסוגלת להעריך את זה.
ולהגיד שאין הבדל "כזה" משמעותי מרגיש לי שכמו שבזמנו כש-HD היה דבר חדש לגמרי היו עוד אנשים שאמרו שההבדל לא מורגש בין HD ל-SD. או שיש אנשים שאומרים שההבדל בין 720P ל-1080P 'לא משמעותי'.
לאנשים האלה אני מאחל בהצלחה, אני שם לב להבדל מיד.
חושב שאני לא היחיד.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #11 

ב-OLED גם אין כמעט בעיית זוויות צפיה, שזה עוד יתרון משמעותי לעומת LCD.
jacko-il כתב:LG באמת לא מיישמת BFI שגם משפיע על תפיסת רזולוציית התנועה שלנו וגם עוזר משמעותית (או פותר) בעיות עם Judder בתנועה.
...
למה ש-BFI יעזור עם judder? תהיה לך תמונה עם פחות מריחות, אבל תנועה עדיין לא אחידה.
נערך לאחרונה על ידי jtk ב 25/06/2016 16:52, נערך פעם 1 בסך הכל.

rwg1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

מה שאני מנסה לומר זה שאולי כדאי להיכנס מעט לפרופורציות, זה ברור ש- OLED יותר טוב בדברים מסויימים
בהשוואה למסכי LCD אבל גם פחות טוב בדברים אחרים, ובכל מקרה ההבדלים בתמונה הם לא בדיוק כמו ההבדלים
בין יום ללילה בהשוואה למסכים אחרים כמו בחלק מהתיאורים של האנשים כאן.

ואולי גם כדאי מתי שמזכירים נתון שהמסך טוב בו כמו למשל קונטרסט, להבין יותר לעומק על מה מדברים ולא רק לראות
את המצב מזווית אחת שהיא הנתונים היבשים של היכולות של המסך בתחום המסויים הזה כי יש עוד דברים שמשפיעים
על הנתון הזה חוץ מהיכולות של המסך.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

@jtk
אולי אני טועה במינוח, אבל אני מתכוון ל Judder אחר, לא לג'אדר שנובע מ 3:2 Pulldown או משהו בסגנון. הג'אדר שאני מדבר עליו קיים בכל מסך LG שיצא לי לראות, כולל אולדים. משהו בסגנון של ריצוד בתנועה, במיוחד בקצב פריימים נמוך.
קראתי לזה כך פשוט כי זה הושרש בי מביקורות שקראתי בשנים האחרונות, שגם בהן הצביעו על הבעיה הזו והכניסו אותה תחת ג'אדר. ממה שאני יודע, גם מביקורות וגם מעט מנסיון, בסוני וסמסונג נוטים לקטוף שבחים (במיוחד בסדרות הגבוהות) על טיפול טוב יותר בתנועה, בעיקר בשימוש ב BFI, מה שנותן תנועה חלקה יותר ללא הג'אדר שקיים ב LG. וזה גם קורה ללא SOE וארטיפקטים. במקביל המנגנון גם עוזר להגדיל את רזולוציית התנועה הנמדד, לדעתי אפילו ל 1080 שורות, במקום ערך ה 300-400 שקיים כמעט בכל מסך, כולך OLED, ללא המנגנון הזה.
ייתכן אבל שאני טועה, אשמח אם מישהו שיודע טוב יותר יתקן אותי. באמת, אני לא ציני.

@rwg1
אני דווקא לא משווה מספרים יבשים ואני מתעלם לגמרי ממינוחים שיווקיים כמו "ניגודיות אינסופית". נכון לעכשיו אני אוהב את ה OLED בגלל איכות התמונה שאני רואה בעיניים שלי ואיך היא ביחס למסכים אחרים שקיימים בשוק. לא נותן למינוחים שיווקיים להטות את הדעה שלי, לתמונה דווקא כן.
כבר הסכמנו בעבר וזה עדיין נכון בעיניי במאה אחוז - לכל טכנולוגיה היתרונות והחסרונות שלה. אין על זה ויכוח. וברור שלאולד יש חסרונות בנקודות מסויימות בהן אולי דווקא למסך LED יהיו יתרונות, ולהיפך. הכל נכון. אבל נכון לעכשיו, אמי מעדיף לחיות עם החסרונות של ה OLED על פני חסרונות ה LED. לא חושב שהדעה שלי תשתנה בנושא אי פעם. אם וכאשר יצאו לשוק עוד טכנולוגיות תצוגה אחרות ו/או משופרות, אשקול מחדש. כרגע, פשוט לא רואה את עצמי חוזר אחורה ללד, גם אם המסך יגיע ל 10000 ניטס ויתמוך ב 16ביט טבעי.
נערך לאחרונה על ידי jacko-il ב 25/06/2016 17:06, נערך פעם 1 בסך הכל.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #14 

לי אישית מוזר לראות את סמסונג מתרסקת כל כך הן ביחס לתוצאות מאשתקד והן ביחס לביקורות שהם מקבלים כשהמסכים שלהם נבדקים שלא במסגרת השוואתית.

rwg1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

jacko-il
אני מקווה שאתה יודע שכשאני אומר שכדאי להיכנס לפרופורציות אני לא מדבר עליך, כי בניגוד לכמה בעלי OLED אחרים
שמוציאים את היכולות של OLED מכל פרופורציה ולא יכולים גם לראות את החסרונות של מסך כזה, כשאני מדבר איתך
אנחנו בדרך כלל מסכימים גם על היתרונות וגם על החסרונות, וזה לגמרי לגיטימי ומובן שאתה מעדיף את סוג המסך הזה
כשאתה גם מודע לחסרונות שלו וחושב שהחסרונות של סוגי מסכים אחרים יותר גדולים.

לגבי ה- Judder, אני לגמרי מבין למה אתה מתכוון כשאתה מדבר על הבעיה במינוח כי באמת בהתייחסות לתופעות
באנגלית יש כמה סוגי תופעות לגמרי שונות שמתייחסים אליהם כ- Judder. בדברי אני מתייחס לתופעה שלא
נגרמת מ- 3:2 Pulldown וגם לא למריחה שנגרמת מתגובה איטית של המסך, אני מדבר על תופעה שאותי מאוד מעצבנת
ונראית בזמן תנועה של עצם מסויים על המסך שחלקים בו שהם בבהירויות שונות נראים שזזים במהירויות מעט שונות אחד
מהשני.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

@rwg1
·
אני חושב שאני מכיר את התופעה שאתה מדבר עליה. היה לי ממש מזמן, לפני המון שנים, מסך LG בגודל 32 אינץ' (דגם 32LC2R) מסך שהיה בו את התופעה הזו. זה מאד הסיח לי את הדעת וסבלתי מזה מאד. ראיתי את זה שוב לפני כמה שנים במסך סוני כלשהו בתצוגה כשהייתי בסבב חנויות כשחיפשתי את ה- 60 הקודם שהיה לי. ב- LG שהיתה לי עד לפני כמה זמן, ה- 60LA621Y לא ראיתי את התופעה הזו. אני חושב שזו תופעה שמתרחשת בגלל זמני ה- GTG השונים. הרי לפאנל LCD יש זמני מעבר שונים בהתאם לגוונים מהם ואליהם הוא עובר. מעבר מגוון A לגוון B יכול לקחת זמן שונה מעט ממעבר מגוון C ל- D. וכשיש בגוף בתנועה מגוון גוונים זה יכול להיראות מוזר מאד בעין.
אגב, זו עוד תופעה שלא קיימת מן הסתם ב- OLED. שוב, יש את הבעיות שלו, אבל זה לדוגמא לא קיים.

rwg1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

אז זהו שכמו שכתבתי בתגובה הקודמת, התופעה שאני מדבר עליה היא לא מריחה שנגרמת מתגובה איטית של הפאנל
במסך אלא כנראה מכמה תופעות משולבות בתגובה של מערכת הראיה שלנו, וגם יש דרך לא מסובכת לראות שלא המסך
גורם לתופעה. בכל מקרה אני לא כל כך סובל ממנה כרגע אפילו שאני צופה יחסית מקרוב במסך יחסית גדול דבר שבדרך
כלל מחריף את התופעה. אבל דבר שמדאיג אותי בקשר לזה הוא מאמר שמדבר על תוצאות של מחקרים שקראתי
ופורסם בסוף שנה שעברה באחד הכנסים המקצועיים, ומדבר על תופעות שקיימות היום בצפיה במסכים (שזו היתה רק
דוגמא אחת לתופעה כזו )ועל איך אימוץ של HDR יכול להחריף את התופעות הללו.

shkop
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #18 

רוב המסכים האלו הם מסכי HIGH END שלא בהשג ידם של מרבית המשתמשים בארץ (בין היתר הודות לחבר, יאיר לפיד והמס המטופש שלו על מסכים מעל 50"). ה- LG כאן עולה אם אני זוכר נכון 2,500 יורו בחו"ל (בטח סביב פי 2 בארץ).
אני קניתי ב- 2010 מסך סדרה 6 של סמסונג ויש לו תמונה נהדרת (למרות שהתחיל לגסוס לאחרונה, אני חושב שהקבלים שהם משתמשים בהם הם מאיכות ירודה למדיי). יצא לי לראות לאחרונה מסכי סמסונג מאוד מאכזבים. ה- UP SCALE ממש גרוע לדעתי וזה ממש נראה כאילו הם הולכים אחורה או שסדרה 6 נחשבת לסדרת כניסה והרמה בה יורדת.
אני מאוד סקרן מה המסכים המובילים בקטגוריית מחיר של 8-9K.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

ה LG הנ"ל עולה יותר בכיוון של 6000 אירו. כנ"ל גם התמחור פחות או יותר של שאר המסכים.. (נרשם קודם שלא הוגן להשוות לויזיו, אז מדובר במסך הרפרנס שלהם שגם עולה כ 6000 דולר בארה"ב).
הרבה השתנה בסדרות של סמסונג. פעם סדרה 6 הייתה גבוהה יחסית בהיררכייה, היו מתחתיה סדרה 3 אחריה 4 ואחריה 5. כיום הסדרות הללו כמעט לא קיימות (אולי דגם אחד או שניים מסדרה 4 שפונים לתחתית של התחתית במדינות מתפתחות וסדרה 5 שהיא מסכי בסיס לגמרי, לפעמים אפילו לא תומכים בדברים בסיסיים כמו 24p כמו שצריך) סדרה 6 של היום היא סדרת ה VFM של החברה, זו שמנסה לתת הכי הרבה פיצ'רים, גימיקים וטכנולוגיות במחיר כניסה. לא תמיד סדרה 7 מציגה ביצועים טובים וברורים לעין, תלוי בדגם. סדרה 8 ו 9 נחשבות להיי-אנד ושם ורק שם (ולעיתים רק במסך הדגל) אפשר לראות תכלס מה יש לחברה לחדש ולהציע בתחום.
אפסקייל היום נלקח גם כן כמשהו שנמצא שם, לא מעבר. כבר לא משקיעים יותר מידי במנגנונים הללו מתוך מחשבה (לא כל כך נכונה למדינות כמו ישראל) שהעולם המערבי כבר עבר בעיקרו לתכנים ב HD ומעלה.

pocho6
טרול
טרול
תגובות: 89
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #20 

שלום לכם אני בעל oled 910
ולא מבין למה אתה מתכוון כשאתה מדבר
נכון לא הכול מושלם בoled אבל להיכנס לפרופורציות
הlcd \led לא בר השווה בכלל בו נדבר פלזמה סבבה אבל led בו לא נשווה
ולא אני לא בעל oled שיוצא מפורציות אני רק מכניס את מסכי va וזויות הצפיה שלו
מסכי הips ורמות השחור ומתגובה איטית של המסך לפרופורציה
מסכי הled לא מסוגלים לתת פית רצני באיכות תמונה לא באמת
לא לפלזמות (pioneer kuro ולא ל פנסוניק) ואני מדבר רק באיכות תמונה
וoled אני לא אומר שיותר טוב מפלזמה זו שאלה של טעם
אבל led לא נכנס למשווה
ואנחנו דנים באיכות תמונה לגבי המחירים נכון יקר אבל גם הled יקר ביחס לcrt וגם full hd יקר ביחס לhd ready
הכול נכון אבל מול מה אתה יושב
ואני לא יכול לשבת מול מסך שלא מספק את התמונה הנכונה
רק לשם המחשה אני וחברים מדברים על הפרק ההחרון (9) במישחקי הכס ושירד בסוף שלג על סנסה
ולא לא אם לא רעו שלג כי המסך לא מסוגל ליצור פתיתי שלג לבן ברקע שחור

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”