ההבדל בין אוזניות דינמיות ורגילות
- תומר_יפה
- עוסק בתחום

- תגובות: 39
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
- יצירת קשר:
שלום אורי,
לא הצלחת למצוא תשובה בגלל שהשאלה שלך מוטעית.
כל האוזניות שאתה מכיר הן אוזניות דינאמיות, כמו שכל הרמקולים הרגילים הם דינאמיים.
הכוונה כשאומרים דינאמי, היא לטכנולוגיה בה הצליל מופק ע"י ממברנה המחוברת לסליל בו עובר זרם חשמלי (המוסיקה), שנמצא בתוך שדה מגנטי הנוצר ע"י מגנט. השדה המגנטי מזיז את הממברנה בהתאם לשינויים בזרם שעובר בסליל.
האוזניות היחידות שאינן דינאמיות הן אוזניות אלקטרוססטיות (ברמקולים יש עוד כמה אפשרויות). סביר להניח שלא נתקלת באוזניות כאלה בגלל שהן נדירות ויקרות.
בטכנולוגיה אלקטרוסטטית הצליל מופק בעקרון של שינוי קיבוליות. יש שני לוחות מתכת דקים מאוד וקרובים מאוד שאחד מהם טעון במתח חשמלי גבוה וקבוע, ואילו בשני המתח משתנה בהתאם למוסיקה. כתוצאה משינוי הפרש המתחים בין הלוחות, אחד הלוחות זז במהירות לפי המוסיקה המושמעת, ומפיק צליל מפורט מאוד.
לסיכום: אוזניות רגילות = אוזניות דינאמיות
לא הצלחת למצוא תשובה בגלל שהשאלה שלך מוטעית.
כל האוזניות שאתה מכיר הן אוזניות דינאמיות, כמו שכל הרמקולים הרגילים הם דינאמיים.
הכוונה כשאומרים דינאמי, היא לטכנולוגיה בה הצליל מופק ע"י ממברנה המחוברת לסליל בו עובר זרם חשמלי (המוסיקה), שנמצא בתוך שדה מגנטי הנוצר ע"י מגנט. השדה המגנטי מזיז את הממברנה בהתאם לשינויים בזרם שעובר בסליל.
האוזניות היחידות שאינן דינאמיות הן אוזניות אלקטרוססטיות (ברמקולים יש עוד כמה אפשרויות). סביר להניח שלא נתקלת באוזניות כאלה בגלל שהן נדירות ויקרות.
בטכנולוגיה אלקטרוסטטית הצליל מופק בעקרון של שינוי קיבוליות. יש שני לוחות מתכת דקים מאוד וקרובים מאוד שאחד מהם טעון במתח חשמלי גבוה וקבוע, ואילו בשני המתח משתנה בהתאם למוסיקה. כתוצאה משינוי הפרש המתחים בין הלוחות, אחד הלוחות זז במהירות לפי המוסיקה המושמעת, ומפיק צליל מפורט מאוד.
לסיכום: אוזניות רגילות = אוזניות דינאמיות
אולפני אבי יפה - סטריאו וקולנוע ביתי
www.AviYaffe.com
www.AviYaffe.com
תומר,תומר_יפה כתב:...בטכנולוגיה אלקטרוסטטית הצליל מופק בעקרון של שינוי קיבוליות. יש שני לוחות מתכת דקים מאוד וקרובים מאוד שאחד מהם טעון במתח חשמלי גבוה וקבוע, ואילו בשני המתח משתנה בהתאם למוסיקה. כתוצאה משינוי הפרש המתחים בין הלוחות, אחד הלוחות זז במהירות לפי המוסיקה המושמעת, ומפיק צליל מפורט מאוד....[/b]...
באלקטרוסטאטיים, עד כמה שידוע לי, מדובר בעקרון של משיכה של מטעני חשמל.
מדובר בשני לוחות קבועים שבינם כלוא לוח שיכול לנוע (מבנה "סנדביץ''),
הלוחות הקבועים מקבלים מתח גבוה המתקבל מהמרת אות המגבר, ואילו הלוח
באמצע מתנודד בינם הואיל והוא טעון (מטען סטטי הנובע מממתח קבוע השווה
לממוצע המתחים של שני הלוחות החיצוניים).
לרמקול כזה יש אכן תכונות קיבוליות, אבל זה לא הגורם לתנועה.
יתכן שבאוזניות יש מבנה אחר ממה שאני מכיר מרמקולים בגודל מלא,
אשמח לראות תכנון אחר ולהחכים.
אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
- תומר_יפה
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
VARON, אתה צודק לגמרי לגבי המבנה. אכן יש לוח קבוע נוסף גם באוזניות אלקטרוסטטיות כמו שאפשר לראות בתמונה המצורפת. פשוט רציתי לפשט קצת את ההסבר בגלל שזה לא היה הנושא.
שינוי המתח בין הלוחות הטעונים גורם ללוח האמצעי לזוז. בגלל שהמרחק בין הלוחות משתנה משתנה גם הקיבוליות (הרי כל המבנה הוא למעשה קבל). לכן נהוג לומר שעקרון הפעולה הוא שינוי קיבוליות.
אורי אתה גם צודק, אם כתוב באתר שלנו על חלק מהאוזניות שהן דינאמיות אז זה באמת מיותר ומבלבל. תודה שאמרת לי, אני אדאג שישנו את זה.
שינוי המתח בין הלוחות הטעונים גורם ללוח האמצעי לזוז. בגלל שהמרחק בין הלוחות משתנה משתנה גם הקיבוליות (הרי כל המבנה הוא למעשה קבל). לכן נהוג לומר שעקרון הפעולה הוא שינוי קיבוליות.
אורי אתה גם צודק, אם כתוב באתר שלנו על חלק מהאוזניות שהן דינאמיות אז זה באמת מיותר ומבלבל. תודה שאמרת לי, אני אדאג שישנו את זה.
www.AviYaffe.com
www.AviYaffe.com
-
אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- קיבל תודות: 1 פעם
בשמחה.
לכן הייתי מופתע כי ההקבלה שלי היא למקרופון דינמי וקונדנסר ואני לא הבנתי מה כבר יכול להיות .
הרי ברור לי שזה לא קונדנסר אחרים(גביש כרמקול אולי הטוויטר של B&W חח...).
אבל סבבה.
האמת לשמוע אוז' אלקטר' מעניין את זה עוד לא יצא לי לשמוע.
אגב מה המתח שנוצר על הלוחות באוזניות?והזרם?
לכן הייתי מופתע כי ההקבלה שלי היא למקרופון דינמי וקונדנסר ואני לא הבנתי מה כבר יכול להיות .
הרי ברור לי שזה לא קונדנסר אחרים(גביש כרמקול אולי הטוויטר של B&W חח...).
אבל סבבה.
האמת לשמוע אוז' אלקטר' מעניין את זה עוד לא יצא לי לשמוע.
אגב מה המתח שנוצר על הלוחות באוזניות?והזרם?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
תגידו, "כמה מאות" וולטים במוח זה "בסדר"MartinHSabag כתב:הזרם שואף לאפס....
מתח בפאנלים של רמקולים יכול להגיע לאלפי וולטים.
אני מניח שבאוזניות לא צריך הרבה מעבר לכמה מאות....
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
') javascript:emoticon('
')- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- תומר_יפה
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
אני לא יודע לגבי אחרות, אבל באוזניות של STAX המתח הוא בסביבות 500 וולט.אורי_ו כתב:אגב מה המתח שנוצר על הלוחות באוזניות?והזרם?...
לגבי הזרם, כמו שמרטין אמר אין זרם בין הלוחות. זו בדיוק משמעות השם אלקטרו-סטטי - המטענים החשמליים שעל הלוחות הם סטטיים, כלומר הם לא זזים מלוח ללוח וזה אומר שאין זרם (זרם חשמלי = מטענים בתנועה).
www.AviYaffe.com
www.AviYaffe.com