נהיה לי קצת בלאגן בהבנה של כל הפורמטים
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
אני חייב פעם אחת ולתמיד להבין את מושג הUPSCALING. האם מדובר בדי וי די רגיל שמנגן DVDR או\ו DIVX XVID ומעלה את האיכות שלהם לרמה של אביזר התצוגה בו אני צופה?
אם כן, למה בכל שנותי באינטרנט הספקתי להבין שאי אפשר לשפר איכות. הרי אם מכווצים סרט די וי די לדיואקס (700 מגה), הוא מאבד איכות ואם אח"כ אני אמיר שוב את הדיואקס ל DVDR אני לא אחזיר אותו לאיכות המקורית. תקנו אותי אם אני טועה או תסבירו לי מה ההבדל בין שני הדרכים לשיפור האיכות.
כמו כן, האם היום עדיין לא ניתן (חוץ מבדי וי די החדש של סוני) להציג תכני HD על סוגיו (שמעתי כבר כמה וכמה סוגים ועדיין אין לי מושג מה כל אחד אומר (HD, HD-DVD, HDTV) ואף סוגי פורמטים של קבצים כגון TS ו MKV) אלה אם כן הם מכווצים עם XVID או DIVX?
תודה רבה
אם כן, למה בכל שנותי באינטרנט הספקתי להבין שאי אפשר לשפר איכות. הרי אם מכווצים סרט די וי די לדיואקס (700 מגה), הוא מאבד איכות ואם אח"כ אני אמיר שוב את הדיואקס ל DVDR אני לא אחזיר אותו לאיכות המקורית. תקנו אותי אם אני טועה או תסבירו לי מה ההבדל בין שני הדרכים לשיפור האיכות.
כמו כן, האם היום עדיין לא ניתן (חוץ מבדי וי די החדש של סוני) להציג תכני HD על סוגיו (שמעתי כבר כמה וכמה סוגים ועדיין אין לי מושג מה כל אחד אומר (HD, HD-DVD, HDTV) ואף סוגי פורמטים של קבצים כגון TS ו MKV) אלה אם כן הם מכווצים עם XVID או DIVX?
תודה רבה
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35091
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
תעשה חיפוש במאמרים, יש הסברים נרחבים על כל נושא ה-UPSCALE...
כמו כן גם לשאר השאלות שלך יש פה את כל התשובות.
לגבי הצגת תכני HD, יש את פורמטי HDDVD ובלוריי ויש את שידור הכבלים בחו"ל (ובמהרה בימנו אלה גם פה...) שמשדרים ברזולוצייה גבוהה בפורמטי MPEG2 או H264 ומוקלטים וניתנים לשידור ע"י מחשב או מדיה סטרימר
כמו כן גם לשאר השאלות שלך יש פה את כל התשובות.
לגבי הצגת תכני HD, יש את פורמטי HDDVD ובלוריי ויש את שידור הכבלים בחו"ל (ובמהרה בימנו אלה גם פה...) שמשדרים ברזולוצייה גבוהה בפורמטי MPEG2 או H264 ומוקלטים וניתנים לשידור ע"י מחשב או מדיה סטרימר
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
זה כן.אתה רוצה לומר שמחשב לא יכול להציג בלוריי או HD-DVD?...
אם זה RIPים שמסתובבים ברשת אז תוכנות כמו POWERDVD מנגנות את זה.
אם זה כותרים מקוריים, אתה חייב כונן מתאים.
תראה, בשורה תחתונה, כן, התוצאה היא איכות תמונה טובה יותר. רק חשוב להבין איך זה נעשה.אז אם זה לא משפר את האיכות, מה זה כן עושה?...