פעם ואחת ולתמיד - איזה כרטיס קול כדאי לקנות ל-HTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
iamtal פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 262
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

השאלה הזו נשאלה בעבר לא מעט פעמים, אבל אף פעם לא היתה מסקנה נחרצת. אז הנה אני שואל שוב :D

איזה כרטיס קול כדאי לקנות למחשב HTPC?

האם ניתן להסתפק בכרטיסי הקול המובנים על לוחות האם החדשים (למשל, בלוחות אם מבוססי צ'יפסטים עדכניים של Intel המתהדרים בשמע של 8.1 ובתמיכה ב-Dolby), או שכדאי ללכת על כרטיס קול נפרד, ואם מדובר בכרטיס קול נפרד, על מה כדאי ללכת?

כמו כל דבר בתחום המחשבים, אני מניח שהתשובה תלוייה בסוג היישומים שמבקשים להפעיל, אז לפחות מבחינתי, הדרישות הן (ע"פ סדר חשיבות):

א. שמיעת מוזיקה (MP3)
ב. צפייה בסרטי DivX/Xvid
ג. צפייה והקלטה של שידורי טלוויזיה
ד. צפייה בסרטי DVD
ה. משחקים

תודה,
טל.

iamtal פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

ושאלה נוספת - האם כל זה משנה במקרה של S/PDIF?

שליחה #2 

ואני אחדד את השאלה.

אני מניח שכאשר מחברים מגבר/רמקולים בחיבור אנלוגי לכרטיס הקול, אז יש משמעות רבה לכרטיס הקול, משום שהוא זה שמבצע את ההמרה מאות דיגיטלי לאות אנאלוגי ואין ספק שכרטיס קול איכותי ונפרד יעשה עבודה יותר טובה מכרטיס הקול המובנה על לוח האם (האם אני צודק?).

אבל - אם מחברים את כרטיס הקול, בחיבור S/PDIF למגבר, עד כמה שאני מבין, האות הדיגיטלי עובר כפי שהוא מהמחשב אל המגבר, והמגבר הוא זה שמפענח את הצליל, ומכאן שכרטיס הקול משמש בסך הכל כצינור העברת מידע ולא יותר מזה, אז האם נכון להניח שבשימוש ב-S/PDIF אין כל חשיבות לכרטיס הקול כל זמן שהוא כולל יציאה שכזו?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

צודק.
אם החיבור הוא דיגיטלי, אין משמעות לכרטיס קול.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

iamtal פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

ומה לגבי Dolby Digital AC-3?

שליחה #4 

אוקי, שאלת המשך - עד כמה שאני מבין סרטי DVD וגם סרטי Xvid "איכותיים" כוללים קוד שמקודד ב-Dolby Digital AC-3 שכולל 5.1 ערוצים.

א. האם כרטיס הקול לוקח חלק כלשהו בפיענוח, או שגם כאן, הכל מועבר כפי שהוא דרך ה-S/PDIF והמגבר הוא זה שעושה את הפענוח (בהנחה והוא תומך בזה)?

ב. בהנחה ואת הפענוח עושה המגבר החיצוני, מדוע אני צריך אם כך, שגם תוכנת נגן ה-DVD תתמוך ב-Dolby Digital?

ג. ושאלה אחרונה - האם אפשר לסכם ולומר שיש בסך הכל 3 סיבות לבחור כרטיס קול "איכותי" יותר?
1. אפקטים במשחקים
2. כאשר משתמשים ברמקולים שמחוברים ישירות בחיבור אנלוגי
3. לשם הקלטות לתוך המחשב

תודה,
טל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

אם היציאה היא דיגיטלית, לא, הוא לא לוקח חלק בפיענוח. הוא פשוט מעביר את המידע כמו שהוא....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

amir_b
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 268
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

MartinHSabag כתב:אם היציאה היא דיגיטלית, לא, הוא לא לוקח חלק בפיענוח. הוא פשוט מעביר את המידע כמו שהוא....
...

שלום,

אצלי הרסיבר "מבין" בכניסות ה S/PDIF אך ורק 3 סוגי סטרימים:
1.LPCM
2.AC3
3.DTS

אני עומד לחבר בקרוב מחשב HTPC עם יציאת S/PDIF לרסיבר שלי :

אני מניח שבאמצעות תוכנה כמו ACFILTER אפשר לסדר שקבצי האודיו הדיגיטלי יצאו מיציאת ה S/PDIF באחד משלושת הסטרימים שהרסיבר שלי מבין וזאת בתנאי שקבצי האודיו שאני מנסה להשמיע מכילים סטריאו או שמע רב ערוצי ב AC3 או DTS.

השאלה שלי היא האים אני יכול לגרום לקובץ שמע דיגיטלי רב ערוצי שאינו
AC3 או DTS
(לדוגמא MP3 רב ערוצי) לצאת מיציאת ה S/PDIF של המחשב "לא כמו שהוא" אלא בסטרים שהרסיבר שלי יוכל לפענח?

האם תוכנה כמו ACFILTER יכולה לקחת כל קובץ רב ערוצי (לדוגמא MP3 רב ערוצי ) ולהוציא אותו דרך הSPDIF ב סטרים של AC3 או DTS כך שהרסיבר ינגנו כהלכה ?

תודה,
אמיר

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”