2 שאלות מראיון עבודה שהיה לי היום
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4312
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 905 פעמים
קרוב לוודאי שאתה בתור משתמש פשוט בחברה לא רואה את התמונה הכוללת של שיקולי IT בארגון בכלל ואת השיקולים של אבטחת מידע בפרט, וגם לא מצליח להבין אותה גם אחרי שניסיתי כבר מספר פעמים להסביר לך כמה נקודות שלה, וכנראה שניסיתי ללא הצלחה יתרה, ואתה גם חושב "שהנהג שלנו הוא חברמן" , כי הוא לא עוצר באדום של אבטחת מידע, גם נוסע מהר וגם מוריד אותך ואת הנוסעים האחרים באמצע הצומת, כי זה מה שביקשת ממנו וזה יותר קרוב לך, ואתה גם חושב שכל אותם הנהגים מסביב שנוהגים לפי הכללים של ניהול מדיניות IT תקינה, כן כן מסתבר שיש גם כאלה, הם סתם כבדים, מתנשאים, לא סחבקים ועושים את זה סתם כך מתוך רוע לב טהור, כדי למרר ולאמלל את החיים של הנוסעים המסכנים, אבל יש עוד נקודה חשובה שאני אנסה להסביר לך. והיא שגם הארגונים, קטנים כגדולים ולהפך נדרשים לשלם את דו''חות של ניהול מדיניות IT לא תקינה. ומי שאוכף את הכללים האלה ורושם לארגונים האלה את הדו''חות, זה לא שוטר תנועה או פקח חנייה, אלה שזה מהלך החיים והשתלשלות העניינים. ועל הכנסות האלה, בניגוד לדו''חות תנועה לא ניתן לערער לבית משפט לתעבורה. כמובן שזה לא קורה בצורה אוטומטי, ולא בכל מקום קיימות "מצלמות" של נהלי אבטחת מידע, אבל סוף גנב לתליה וגם, יכול להיות מצב שהכנסות האלה יגיעו אחרי מספר שנים רבות, ומדי פעם גם מדובר על דו''חות כאלה שמסיימים את הפעילות של הארגון.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

·Chura כתב:·......
באירגונים קטנים, נכון.
במגה-אירגונים, בEnterprise, זה לא פשוט, על כמה וכמה שאל תשכח שרוב האירגונים לא ששים לאבטחת מידע אלא מתייחסים לזה כמו עצם בגרון.
באירגון שמבין את הצורך, עם קצת חבלי לידה והכל מסתדר....
במגה-אירגונים, בEnterprise, זה עוד יותר פשוט, כי שם הפריסה של המערכות האלה נעשת בעזרת כלים אוטומטיים, כמעט וללא צורך בהגדרות ידניות או במגע יד אדם ואחרי שהפריסה כבר עברה תכנון כולל מוקדם ונוסתה בסביבת פיתוח, רק אז היא מתבצעת בסביבה מבצעית ובצורה שקופה למשתמש הארגוני, כך שהוא כלל לא מודע לה. לזה אפשר להוסיף גם, שתקן 802.1X , הוא תקן לא קנייני, חוצה יצרנים וטכנולוגיות ובחברות Enterprise , לרוב קיימות מערכות של יצרנים שונים שמצריכים בידיוק תקן כזה. למשל שרת שמנהל את המנגנון 802.1X , יכול להיות גם שרת של Microsoft וגם על בסיס של Linux או FREEBSD וה NASs יכולים להיות גם מתגים של HP , ויכולים להיות גם של Cisco . כמו שכבר הסברתי מערכת כזו, היא שקופה למשתמש ממוצע, אבל היא באמת כמו עצם בגרון או מכשול שלא ניתן לעבור, למשתמש שמנסה להביא מהבית את המחשב האישי שלו עם כל הקולקצייה של הווירוסים, שהוא צבר במשך שנים רבות ומנסה לחבר את המחשב הזה לרשת הארגונית בצורה לא מבוקרת והייה מדביק גם לא בזדון את כל המחשבים של הארגון ללא המנגנון הזה. וזה רק איום אחד והכי פשוט מהאיומים הרבים שהמערכת הזו מונעת אותם וגם מתריעה בצורה ממוקדת על איום שהפעילות שלו מתבצעת כרגע.
·sys_admin כתב:קרוב לוודאי שאתה בתור משתמש פשוט בחברה לא רואה את התמונה הכוללת של שיקולי IT בארגון בכלל ואת השיקולים של אבטחת מידע בפרט, וגם לא מצליח להבין אותה גם אחרי שניסיתי כבר מספר פעמים להסביר לך כמה נקודות שלה, וכנראה שניסיתי ללא הצלחה יתרה, ואתה גם חושב "שהנהג שלנו הוא חברמן" , כי הוא לא עוצר באדום של אבטחת מידע, גם נוסע מהר וגם מוריד אותך ואת הנוסעים האחרים באמצע הצומת, כי זה מה שביקשת ממנו וזה יותר קרוב לך, ואתה גם חושב שכל אותם הנהגים מסביב שנוהגים לפי הכללים של ניהול מדיניות IT תקינה, כן כן מסתבר שיש גם כאלה, הם סתם כבדים, מתנשאים, לא סחבקים ועושים את זה סתם כך מתוך רוע לב טהור, כדי למרר ולאמלל את החיים של הנוסעים המסכנים, אבל יש עוד נקודה חשובה שאני אנסה להסביר לך. והיא שגם הארגונים, קטנים כגדולים ולהפך נדרשים לשלם את דו''חות של ניהול מדיניות IT לא תקינה. ומי שאוכף את הכללים האלה ורושם לארגונים האלה את הדו''חות, זה לא שוטר תנועה או פקח חנייה, אלה שזה מהלך החיים והשתלשלות העניינים. ועל הכנסות האלה, בניגוד לדו''חות תנועה לא ניתן לערער לבית משפט לתעבורה. כמובן שזה לא קורה בצורה אוטומטי, ולא בכל מקום קיימות "מצלמות" של נהלי אבטחת מידע, אבל סוף גנב לתליה וגם, יכול להיות מצב שהכנסות האלה יגיעו אחרי מספר שנים רבות, ומדי פעם גם מדובר על דו''חות כאלה שמסיימים את הפעילות של הארגון....
לא יודע למה אתה מניח שאני משתמש פשוט. רחוק מכך. אני לא ב IT, אבל אני מנהל אירגון לא קטן שמתממשק ל IT בכל מני דרכים שאתה לא מדמיין. אני מכיר את העולם הזה לא רע. את חמש השנים האחרונות ביליתי בחברה אמריקאית
אין ספק שעל כשלים שונים ב IT משלמים מהר ובמזומן, וגם חוויתי את זה, או חוויתי אירגונים שלא נזהרו ברותחין ועכשיו נזהרים בפושרים (לעיתי עד כדי הגזמה). הויכוח שלך לא איתי, אלא עם חברות ענק שלא מנהלות לפי הכללים שלך, וברור שבכל ארגון כזה יש CIO שלא נופל ממך בנסיון וביכולות.
וכאמור - כל המטאפורות שלך מעולם התחבורה לא מעניינות. זה סתם הפחדה שיכולה לעבוד רק על אספסוף. לא על יודעי דבר.
אצלנו במשרד משתמשים רק ב-Port Security עם הסוויצ'ים (סיסקו), וכמובן מכבים פורטים לא פעילים.
חיבורי VPN למשתמשים מוגנים עם חתימה דיגיטלית + RSA Token. כמובן שיש פייוולים של סיסקו וצ'קפויינט.
זה הכל - לא משתמשים ב-802.1X, ועדיין קבלנו את כל האישורים הנדרשים שאנחנו עומדים בתקן האבטחה הנדרש מממשלת בריטניה...
Batnun
.
חיבורי VPN למשתמשים מוגנים עם חתימה דיגיטלית + RSA Token. כמובן שיש פייוולים של סיסקו וצ'קפויינט.
זה הכל - לא משתמשים ב-802.1X, ועדיין קבלנו את כל האישורים הנדרשים שאנחנו עומדים בתקן האבטחה הנדרש מממשלת בריטניה...
Batnun
.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

@nir11
·
כמו שכבר כתבתי לפני זה, הכללים האלה הם לא שלי, אלה שזה כמה מהכללים הרבים של אבטחת מידע. גם לי כבר יצא לראות מספר ארגונים גדולים ששם לכללים האלה גם אחרי גיבוש ההמלצות ומסקנות שלי התיחסו אליהם בתור המלצות. ואני אפילו לא מדבר על דברים מהותיים וחמורים, כמו שהמשמש אדמין על העמדה שלו או על רשת שטוחה שכל אחד בה יכול להגיעה לכל משאב רשת גם בבניין אחר, או על נקודות גישה אלחוטיות ללא הצפנה שמחוברות לרשת LAN ארגונית ומפוזרות ביד נדיבה, שכל אלה אתה הזכרת, כחלום רטוב של כל עובד בארגון שמחפש נוחיות וחופש. אני מדבר על דברים הרבה יותר מינוריים. וגם בכל אחד מארגונים האלה הייה CIO , שגם הייה בטוח כמוך, שהכללים של אבטחת מידע, הם לא בשבילם וגם הסביר ל CEO של החברה, שהארגון שלהם הוא לא fort knox וכל זה מיותר וזה גם עולה כסף. ולכמה מין הארגונים כאלה הזמינו אותי אחרי המשבר שהייה להם בגלל שלא שמרו על הכללים האלה בידיוק. וכבר אותו CIO לא רק שלא הייה שם, אלה שהשם שלו הלך כבר רחוק לפניו, וכל מה שהנהלה של הארגון רצתה, זה לנסות למזער את הנזקים, ולא משנה כמה זה יעלה ובמה זה כרוך. למשל כל מי מכיר את התאגידים הפועלים בישראל ואת התחום ה cyber security, כבר בטח שמע על אותו התאגיד שפועל בישראל ושהייה מספיק גדול שיהיה לו חיבור ישיר לרשת של מס''ב וגם לשב''א, אבל לא ללא ניהול IT מספיק בוגר שידאג לכללים של אבטחת מידע, ובטח כבר כולם מכירים את ההשך שלא רק שהארגון איבד מכספו בצורה מאוד כואבת, ולא רק שנתבע על ידי הלקוחות שלו, בסכומים שכרגע לא ידוע, אם הוא יוכל לשלם אותם, אלה שהוא גם נותק מהשרותים הבנקאים האוטומטיים ויצטרך להתנהל מול הבנקים בידיוק כמו כל מכולת שכונתית אחרת שמתנהלת כמוהו מבחינת אבטחת מידע.
והפעם אני אנסה להסביר עוד הנקודה, הפעם ללא הדימויים מטאפורות או אלגוריות. והיא: שיש מי שלומד משגיאות של אחרים, יש מי שלומד משגיאותיו של עצמו, ויש מי שלא לומד כלל ומסתבר שיש גם מי גאה בהן.
·
כמו שכבר כתבתי לפני זה, הכללים האלה הם לא שלי, אלה שזה כמה מהכללים הרבים של אבטחת מידע. גם לי כבר יצא לראות מספר ארגונים גדולים ששם לכללים האלה גם אחרי גיבוש ההמלצות ומסקנות שלי התיחסו אליהם בתור המלצות. ואני אפילו לא מדבר על דברים מהותיים וחמורים, כמו שהמשמש אדמין על העמדה שלו או על רשת שטוחה שכל אחד בה יכול להגיעה לכל משאב רשת גם בבניין אחר, או על נקודות גישה אלחוטיות ללא הצפנה שמחוברות לרשת LAN ארגונית ומפוזרות ביד נדיבה, שכל אלה אתה הזכרת, כחלום רטוב של כל עובד בארגון שמחפש נוחיות וחופש. אני מדבר על דברים הרבה יותר מינוריים. וגם בכל אחד מארגונים האלה הייה CIO , שגם הייה בטוח כמוך, שהכללים של אבטחת מידע, הם לא בשבילם וגם הסביר ל CEO של החברה, שהארגון שלהם הוא לא fort knox וכל זה מיותר וזה גם עולה כסף. ולכמה מין הארגונים כאלה הזמינו אותי אחרי המשבר שהייה להם בגלל שלא שמרו על הכללים האלה בידיוק. וכבר אותו CIO לא רק שלא הייה שם, אלה שהשם שלו הלך כבר רחוק לפניו, וכל מה שהנהלה של הארגון רצתה, זה לנסות למזער את הנזקים, ולא משנה כמה זה יעלה ובמה זה כרוך. למשל כל מי מכיר את התאגידים הפועלים בישראל ואת התחום ה cyber security, כבר בטח שמע על אותו התאגיד שפועל בישראל ושהייה מספיק גדול שיהיה לו חיבור ישיר לרשת של מס''ב וגם לשב''א, אבל לא ללא ניהול IT מספיק בוגר שידאג לכללים של אבטחת מידע, ובטח כבר כולם מכירים את ההשך שלא רק שהארגון איבד מכספו בצורה מאוד כואבת, ולא רק שנתבע על ידי הלקוחות שלו, בסכומים שכרגע לא ידוע, אם הוא יוכל לשלם אותם, אלה שהוא גם נותק מהשרותים הבנקאים האוטומטיים ויצטרך להתנהל מול הבנקים בידיוק כמו כל מכולת שכונתית אחרת שמתנהלת כמוהו מבחינת אבטחת מידע.
והפעם אני אנסה להסביר עוד הנקודה, הפעם ללא הדימויים מטאפורות או אלגוריות. והיא: שיש מי שלומד משגיאות של אחרים, יש מי שלומד משגיאותיו של עצמו, ויש מי שלא לומד כלל ומסתבר שיש גם מי גאה בהן.
איזה יופיח
הפכתם את הדיון לבוא נכנס אחד בשני
להזכירכם
שאלית מה עהונים לשאלות מסוימות בראיון כבודה
כמו סראיון עבודה זה צריך ליהיות פשוט ולעניין...
הרסתם את כל הדיון לצוכי "אני צודק אני חכם"
ובלי קשר
מערכות שוב מופעלות בכל מיני ארגונים אני לא מבין מה החפירה על זה מי שרוצה ויש לו תקציב (כי צריך לשלם גם משמרות לילה)
משלם
חברות קטנות עד בינוניות לא משתמשות בזה ומניסיון לפעמים הייתי נשאר עד עשר אחת עשרה בלילה כי לא היה לנו מערכת שמתריעה לפני
זה לא כזה מסובך
בבקשה צפסיקו להתנגח ותנסו לענות על השאלה שלי
אני בפורום הזה כדי לקבל עזרה וגם לתת זו השורה התחתונה
(אני כותב מסמך שמכם המון פרוטוקלים בשפה פשוט הואעלה אותו לכאן שיהיה מוכן כדי לעזור לאלו שרוצים ללמוד)
אז מישהו יוכל לענות על השאלות ששאלתי זה יהיה יותר ממבורך
ותחשבו כאילו שאתם בראיון עבודה ל HD
לשם כך פתחתי את הדיון
מן הסתם לא תתחיל לנהל דיון עם המראיין הוא רוצה לשמוע תשובה טובה קצרה ולעניין לא להתחיל כן שו"ב לא שו"ב זה לא מעניין וסוטה מהנושא.
שוב השאלות:
1.למשתמש פשוט אין אינטרנט מה עושים?
המראיין רוצה לדעת שיש לך הבנה בסיסית שנגיד אם אתה עושה פינג ל8.8.8.8.8 אבל לא מצליח לגלוש ל YNET
אז כנראה יש בעיה ב DNS
אוקיי אז איך ממשיכים הלאה?.....
"כאן יהיה מקום טוב לתשובה קצרה וקולעת כאילו שאתם בראיון עבודה"
2.מה התפקיד של DC?
בבקשה די להתנגח אם אתם רוצים להתנגח תעשו את זה בדיון משלכם זו לא הייתה כוונת הדיון שלי
ורובכם יודעים את התשובות לשאלות שלי...אני לא מבין מה הבעיה בלענות על זה ולעזור לבן אדם...
לריב למי יש יותר גדול לא מוביל לשום דבר.........................................................אתם לא בני 13 (אני מקווה)
הפכתם את הדיון לבוא נכנס אחד בשני
להזכירכם
שאלית מה עהונים לשאלות מסוימות בראיון כבודה
כמו סראיון עבודה זה צריך ליהיות פשוט ולעניין...
הרסתם את כל הדיון לצוכי "אני צודק אני חכם"
ובלי קשר
מערכות שוב מופעלות בכל מיני ארגונים אני לא מבין מה החפירה על זה מי שרוצה ויש לו תקציב (כי צריך לשלם גם משמרות לילה)
משלם
חברות קטנות עד בינוניות לא משתמשות בזה ומניסיון לפעמים הייתי נשאר עד עשר אחת עשרה בלילה כי לא היה לנו מערכת שמתריעה לפני
זה לא כזה מסובך
בבקשה צפסיקו להתנגח ותנסו לענות על השאלה שלי
אני בפורום הזה כדי לקבל עזרה וגם לתת זו השורה התחתונה
(אני כותב מסמך שמכם המון פרוטוקלים בשפה פשוט הואעלה אותו לכאן שיהיה מוכן כדי לעזור לאלו שרוצים ללמוד)
אז מישהו יוכל לענות על השאלות ששאלתי זה יהיה יותר ממבורך
ותחשבו כאילו שאתם בראיון עבודה ל HD
לשם כך פתחתי את הדיון
מן הסתם לא תתחיל לנהל דיון עם המראיין הוא רוצה לשמוע תשובה טובה קצרה ולעניין לא להתחיל כן שו"ב לא שו"ב זה לא מעניין וסוטה מהנושא.
שוב השאלות:
המראיין רוצה לדעת שיש לך הבנה בסיסית שנגיד אם אתה עושה פינג ל8.8.8.8.8 אבל לא מצליח לגלוש ל YNET
אז כנראה יש בעיה ב DNS
2.מה התפקיד של DC?
בבקשה די להתנגח אם אתם רוצים להתנגח תעשו את זה בדיון משלכם זו לא הייתה כוונת הדיון שלי
ורובכם יודעים את התשובות לשאלות שלי...אני לא מבין מה הבעיה בלענות על זה ולעזור לבן אדם...
לריב למי יש יותר גדול לא מוביל לשום דבר.........................................................אתם לא בני 13 (אני מקווה)
זה פשוט נראה שאתה מחפש תשובות שתוכל לדקלם. זה חסר סיכוי, כי יש עשרות שאלות ולא תוכל להתכונן לכולן בלי לרכוש ידע אמיתי.
אם אתה רוצה להתקבל להלפ דסק, מן הראוי שתיקח קורס מתאים. פשוט אין קיצורי דרך.
האם התקנת אי פעם מערכת הפעלה? האם אתה יודע לחבר רשת ביתית פשוטה?
אם התשובה היא לא, אתה חייב להשלים השכלה, גם אם אתה רוצה לכוון נמוך.
ולגבי סיס אדמין, אני מוצא את הדיון איתו מעניין.
ממש לא מפריע לי שאיזה אדמין יעביר את הדיון שלי איתו לשרשור אחר.
אם אתה רוצה להתקבל להלפ דסק, מן הראוי שתיקח קורס מתאים. פשוט אין קיצורי דרך.
האם התקנת אי פעם מערכת הפעלה? האם אתה יודע לחבר רשת ביתית פשוטה?
אם התשובה היא לא, אתה חייב להשלים השכלה, גם אם אתה רוצה לכוון נמוך.
ולגבי סיס אדמין, אני מוצא את הדיון איתו מעניין.
ממש לא מפריע לי שאיזה אדמין יעביר את הדיון שלי איתו לשרשור אחר.
לא ממש לא
אני לומד את כל הפרוטוקולים ומשתמש בהם בוירטואל בוקס
אני פשוט רוצה לבו מוכן לראיון עבודה
זה הקטע...
וכמו שאמרתי
אני יעלה מתישהו שזה יהיה מוכן מסמך עם המון פרוקטוקולים ושיומשים שלהם לכלל הפורום שאם יצטרכו אנשים כמוני יהיה להם לפחות התחלה....
אני לומד את כל הפרוטוקולים ומשתמש בהם בוירטואל בוקס
אני פשוט רוצה לבו מוכן לראיון עבודה
זה הקטע...
וכמו שאמרתי
אני יעלה מתישהו שזה יהיה מוכן מסמך עם המון פרוקטוקולים ושיומשים שלהם לכלל הפורום שאם יצטרכו אנשים כמוני יהיה להם לפחות התחלה....
דיון מעניין מאוד
@fick_m
אשמח מאוד אם באמת תעלה את המסמך המדובר , התפתח כאן שרשור מעניין ומלמד ,
תודה לך.
אשמח מאוד אם באמת תעלה את המסמך המדובר , התפתח כאן שרשור מעניין ומלמד ,
תודה לך.
הוא רחוק מליהיות מוכן
אבל יש לו 10 עמדים בינתיים..
כוללה טבלאות והשוואות בין פרוטוקולים
ולשאר המגיבים
עבדתי כבר בהלפ דסק אבל אני רוצה להתפתח מקצועית
אני יודע לתהקין מערכות הפעלה (נקסט נקסט נקסט)
אני יודע לתפעל מערכות אני יודע הרבה דברים
חסר לי הידע בפרוטוקולים שזה המסמך שאני יוצר כעת
ובזכותכם הוא יכול ליהיות טוב יותר
אבלל בבקשה מספיק עם ההתנגחויות האלה זו לא מטרת הדיון וזה בכלל לא טוב לחיים
אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלות בצורה קצרה ולעניין כאילו אתם יושבים עכשיו בחדר מול מראיין בראיון עבודה
תרחיש שקרה לי בדיוק ביום שפתחתי את הדיון
שוב
השאלות הן:
במאמר מוסגר-
אז כנראה יש בעיה ב DNS
2.מה התפקיד של DC?
אבל יש לו 10 עמדים בינתיים..
כוללה טבלאות והשוואות בין פרוטוקולים
ולשאר המגיבים
עבדתי כבר בהלפ דסק אבל אני רוצה להתפתח מקצועית
אני יודע לתהקין מערכות הפעלה (נקסט נקסט נקסט)
אני יודע לתפעל מערכות אני יודע הרבה דברים
חסר לי הידע בפרוטוקולים שזה המסמך שאני יוצר כעת
ובזכותכם הוא יכול ליהיות טוב יותר
אבלל בבקשה מספיק עם ההתנגחויות האלה זו לא מטרת הדיון וזה בכלל לא טוב לחיים
אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלות בצורה קצרה ולעניין כאילו אתם יושבים עכשיו בחדר מול מראיין בראיון עבודה
תרחיש שקרה לי בדיוק ביום שפתחתי את הדיון
שוב
השאלות הן:
במאמר מוסגר-
אז כנראה יש בעיה ב DNS
2.מה התפקיד של DC?
מה עושים עם אין רשת?
(לא בהכרח בסדר הזה, אבל זה מה שעולה לי בראש)
(לא בהכרח בסדר הזה, אבל זה מה שעולה לי בראש)
- בודק אם יש לינק. אם אין, אולי הכבל לא תקין, אולי הפורט לא מחובר לכלום בקצה השני.
- בודק שכרטיס הרשת לא disabled. אם כן, עושה לו enable.
- בודק מה היא כתובת ה IP ( הפקודה תלויה במערכת ההפעלה) אם ה IP הוא .169.254 נקודה משהו, הבעיה היא שהמחשב לא מצליח לקבל תשובה משרת DHCP, וצריך לנסות להבין למה. אגב ההנחה היא שמדובר על מחשב עם IP דינאמי. יכולות להיות סיבות רבות לכך. אולי מישהו שם את הפורט שלך על VLAN שלא מגיע ל DHCP, יש עוד הרבה אופציות.
- בודק פינג ל default GW. אם אין, כנראה שהבעיה לא מקומית (בהתחשב שבדקנו את כל מה שלמעלה), ואז צריך לבדוק אם יש בעיה בראוטר שהוא ה default GW. ההנחה היא שפינג כזה לא חסום על ידי שום רכיב. אם חסום, הבדיקה חסרת ערך. גם כאן, תמיד יכול להיות שמישהו העביר את הפורט שלך ל VLAN אחר וזו יכולה להיות הבעיה.
- אם יש פינג, יש מצב שהבעיה היא בעיית DNS. אם אתה יודע כתובת IP של אתר מסויים, פשוט פנה אליו ב IP. אם זה עובד, יש בעיית DNS כלשהיא.
- אם אין בעיית DNS ועדיין אין אינטרנט למרות כל האמור למעלה, כנראה שיש בעיה מורכבת יותר,אולי אצל ספק האינטרנט.
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
·Chura כתב:קודם כל, בודקים אם עמדה ליד יש גם תקלה, ואז התקלה היא כללית ולא נקודתית. (מתג, ראוטר, שרת DNS, שרת DHCP, הDC בכלל)
אם באירגון יש פרוקסי, לבדוק שהוא עובד (פרוקסי הינו מערכת אמצע בין המשתמש לאינטרנט)
לבדוק עם המשתמש שהוא מקבלת כתובת IP דרך Start>Run>Cmd>ipconfig
לעשות פינג לDefault Gateway
לעשות פינג לURL בשביל לבדוק שיש DNS Resolving
במידה והכל תקין, לאפס הגדרות דפדפן ולנסות שוב, לבדוק איזה תוכנות המשתמש התקין במידה ויש לו הרשאות לזה.
נראה לי שזה דיי מפורט....
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
DNS Resolving = ההמרה בין שם לכתובת IP
למשל www.google.com === 8.8.8.8 (לא הכתובת האמיתית, סתם דוגמא, אין לי כוח לבדוק)
למשל www.google.com === 8.8.8.8 (לא הכתובת האמיתית, סתם דוגמא, אין לי כוח לבדוק)
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload