Nier: Automata - בלעדי ל PS4

דיונים על המשחקים עצמם, משחקי אונליין וכו'
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73316
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3167 פעמים

שליחה #1 

מגיע בתחילת 2017 - בלעדי ל PS4:

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #2 

המשחק שוחרר ומקבל ממוצע ביקורות של 90:

http://www.metacritic.com/game/playstat ... ic-reviews

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #3 

אחרי כל התשבוחות וההילולים בניתי עליו המון. בכל זאת, משחק של Platinum Games שזה סטודיו שהוציא לא מעט כותרים מעניינים שמאד אהבתי. אחרי לא מעט שעות בפנים - סוג של אכזבה. לא מבין מה מצאו בו ברמה של "מאסטרפיס" כמו ששמעתי בכמה מקומות. סביר במקרה הטוב. לעיתים מאוד משעמם ובעיקר לא מובן.
גרפיקה של PS3 בערך (אני משחק על הפרו) עם הרבה טקסטורות ברמה נמוכה ומחסומים בלתי נראים. כל העסק גם רץ די גרוע כנראה בגלל חוסר באופטימיזצייה וגיהוץ. אבל, אף פעם לא הייתי מאלו שקונים משחק בגלל גרפיקה, הוא בינתיים פשוט יותר מידי משעמם לדעתי. אני כמובן אמשיך לשחק בו בתקווה שאשנה את דעתי בהמשך, אך בינתיים ממש לא התחברתי.
איפה הוא ואיפה Bayonetta מבחינת הנאה וקסם.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #4 

@jacko-il

גם אני חשבתי כמוך בגלל התשבוחות הרבות, ולכן גם צפיתי בכמה סרטונים של GAMEPLAY.
הם עזרו לי להחליט שזה לא בשבילי.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

כן, גם אני צפיתי בסרטוני גיימפלי והבנתי שזה לא בשבילי. אני חושב שאפשהו ששמתי לב שיש לה חרב על הגב יותר גדולה ממנה ושהחרב מרחפת באוויר, הבנתי שזה לא בשבילי :lol:

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

ככה זה, לא כל משחק טריפל A שמדורג גבוה אומר שכולם יאהבו.
בסופו של דבר יש ז'אנרים שמתחברים אליהם יותר או פחות.
אצלי נפלתי למשל עם the witcher 3
רכשתי, לפחות היה בזיל הזול.. אבל לא התחברתי על אף שהוא משחק באמת מדהים לכל הדעות.
על טעם וריח.. 8)

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

אבל זה העניין - אני מת על השטויות של פלאטינום. Bayonetta בזמנו היה סופר שטותי ומוזר אבל ממש אהבתי אותו. כך גם עם משחקים אחרים שלהם. זאת אומרת, הסגנון החריג והמשוגע הזה קצת הוא לגמרי לטעמי.
מה שממש מוזר לי זה שהרבה מבקרים ברשת, שבדרך כלל ממש פדנטים בביקורות שלהם ומזכירים הכל בערך, שכחו משום מה לציין לא מעט מגרעות ברורות לגמרי לעין. כאילו החליקו למשחק הזה על דברים שמשחקים אחרים היו נקטלים עליהם.
המשחק מרגיש כמו פורט סופר עצלני ל- PS4. הגרפיקה בינונית מאד יותר מידי מקומות עם טקסטורות ברמה נמוכה, הרבה אובייקטים במרחב הם מידול סופר עצלני ופשטני ללא פירוט, בהמון מקומות פשוט יש מחסום בלתי נראה לעין שאי אפשר לעבור דרכו משום מה (במקום לחסום את זה עם מודל 3D אמיתי זה פשוט סתם קיר שקוף כזה שלא מאפשר לעבור). ה- DRAW DISTANCE גרוע וברוב המקומות כאשר יש טעינה של אובייקטים ברקע המשחק סובל מסטאטרינג ונפילה מקומית של כמה פריימים (סוג של תקיעות קטנות לכמה מיל' שניה).
אבל, אחד הדברים שהכי מעצבנים בו זה כשמתים. הם הלכו על סגנון של DARK SOULS, רק באקסטרים. אם מתים המשחק לכאורה מסתיים, עם כתוביות והכל של הסיום ואז יש סוג של טעינה עם GUI נחמד כזה ואז חוזרים לנקודה האחרונה בה שמרת (ואפשר לשמור רק במקומות מאד ספציפיים) וכל הסיפור הזה מעיק ולוקח לא מעט זמן של טעינה. למעשה, העונש הכי גדול מזה שנפסלים ומתים זה התהליך הזה שצריכים לעבור כדי לחזור לשחק שוב. ואז, כמו ב- DARK SOULS, חייבים לחזור למיקום בו נפסלתם ולמצוא את הגופה הקודמת. אם לא מצליחים, או איכשהו נפסלים שוב בדרך לשם, הגופה נעלמה לנצח ואיתה כל מיני אביזרים ייחודיים שהיו עליה.

בקיצור, לא ברור לי. אני לא אומר שהמשחק גרוע, הוא לא. הוא חד משמעית כן משחק של טעם אישי ומאד ספציפי. מה שאני טוען הוא שגם בנישה של אותו טעם אישי הוא פשוט לא עשוי מספיק טוב לדעתי. מוזר לי מאד מאיפה הגרילו לו פה ושם תארי "מאסטרפיס", הוא סביר-פלוס במקרה הכי טוב.
מה שכן, כמו שאמרתי - אמשיך לשחק בו. אולי אפילו אשנה את הדעה שלי בהמשך, אם כי אני די סקפטי.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

@jacko-il

תגיד שחר, אתה בודק את הביקורות של ACG?
אמנם אני לא צפיתי בביקורת שהוא עשה על המשחק הזה, אבל לטעמי הוא המבקר מספר אחת של משחקים, עם אובייקטיביות ראויה להערצה.
אולי תצפה בו, סתם לראות מה יש לו לומר על המשחק - ובכלל, יש לו ביקורות מעולות, שוב, לטעמי ודעתי, מספר אחת ברשת.
אני מתכוון לצפות בו כעת בכל מקרה. 8)

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

@gal-cohen
·
כן בוודאי שמכיר. גם לדעתי קאראק הוא המבקר הכי טוב שיש כרגע ביוטיוב. אני עוקב אחריו עוד מהתקופה שהיינו רק כמה עשרות סאבסראייברים וקראו לערוץ בשמו המלא.. :wink:
ערוץ מעולה. אני ממש אוהב את סרטוני ה Walk The Walk שלו, אם כי הוא כבר עושה משמעותית פחות כאלה..

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

jacko-il כתב:אבל זה העניין - אני מת על השטויות של פלאטינום.
...
איזה אדיר היה Vanquish, אה? 8O
בטוח שיחקת בו.. כן?

starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1064
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #11 

עוד דבר ששחר לא ציין ומעצבן ברמות קשות (לפחות אותי) זו המפה התלת ממדית האפורה המשמימה והלא מובנת של המשחק.

התחלתי לעשות את הקווסטים הצדדיים ופשוט התייאשתי באמצע בגלל שכל כך קשה להבין באמצעותה לאן בדיוק צריך ללכת ואיך מגיעים לשם.
נראה לי שאני אתרכז בסיפור העיקרי כדי לגמור את המשחק כמה שיותר מהר ולעבור למשחקים טובים יותר שמחכים לי (ניהו והורייזן). :lol:

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

@gal-cohen
·
סורי על התגובה המאוחרת, איכשהו פספסתי.
כן, כמובן ששחקתי בוואנקוויש. אחלה משחק.

@starrywolf
.
אכן מפה מעצבנת, גם אני התעצבנתי על זה לא מעט, אבל לבסוף די התרגלתי אליה.
מפה לשם, איכשהו סיימתי את המשחק. מוכרח לציין שאפילו באופן מאד מפתיע שכן היו לי עוד המון משימות צד וכו'. אבל איכשהו הלכתי במפה לאזשהי משימה וכשהגעתי לגם היה CUT SCENE בה הוצג הבוס. כשסיימתי איתו היה עוד CUT SCENE ולאחר מכן פתאום עלו הכתוביות. הופתעתי. בכלל לא תיארתי לעצמי שהוא הבוס הסופי לגמרי. קצת חצוף להכניס את השחק לקרב הסופי מבלי לתת איזשהו רמז שזה מה שהולך לקרות. הסתבר גם שיש למשחק המון סיומות שונות בהתאם לצורה ולמשימות שמבצעים לאורכו. הסיום שלי למשל נקרא ROUTE A (אני הסקתי מהשם שזה כנראה הסיום הראשי, אך כאמור יש אפשרויות לסיים אותו אחרת).
לא ממש מעניין אותי האמת, אני די שמח שסיימתי איתו ואני יכול להמשיך הלאה. לא תפס אותי המשחק הזה ולא הבנתי על מה כל ההייפ והביקורות סביבו.

שלח תגובה

חזור אל “משחקים”