The Surge

דיונים על המשחקים עצמם, משחקי אונליין וכו'
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73314
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3164 פעמים

שליחה #1 

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #2 

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #3 

המשחק שוחרר, ממוצע ביקורות של 77:

http://www.metacritic.com/game/pc/the-s ... ic-reviews

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #4 

צפיתי בכמה ביקורות,
נראה שהוא מעל לסביר בכמה אספקטים, כמו גרפיקה, סאונד וביצועים, אך נופל מכמה בחינות אחרות כמו עומק הדמויות והעלילה וחזרתיות על אותם הדברים ואותם האויבים יותר מידי פעמים.
סה"כ משחק שנראה לי שווה את הזמן שלי, אך לא במחיר ההשקה. כנראה משהו שאתגלגל אליו בעתיד..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

סיימתי את המשחק.
(ולראשונה בהיסטוריה שלי בפלייסטיישן הוצאתי בו גם 100 אחוז את כל ה Trophies.)

סה"כ משחק בינוני עד בינוני פלוס. רק לאוהבי ז'אנר ה- Demon Souls, לא הייתי מעז להמליץ עליו למישהו שלא מת על הסגנון.
רוב הביקורות קלעו בול - עלילה לא ברורה ואולי גם לא כזו מעניינת. הדמויות לא מעניינות ולא מפותחות בכלל, מהדמות הראשית ועד שלל הדמויות שפוגשים בדרך (אין הרבה כאלה). יש פה ושם קווסטים צדדיים (על חלקם מקבלים גביע) הם כולם לא מעניינים ודי שבריריים (קשה להבין מה בדיוק עושים ואיך אמורים לעשות את זה).
שיחקתי בו על הפרו. נראה לא רע, הסאונד בסדר אבל לא משהו מדהים, רץ חלק לגמרי למעט כמה קריסות רנדומליות (קרה משהו כמו 3 פעמים למשך עשרות השעות ששיחקתי בו). הגיימפלי עצמו עובד טוב ומנגנון הקרב די נחמד (אם כי אין בו תקיפות מרחוק - RANGED), האוייבים די מאתגרים וצריך להכיר כל אויב ואויב ולדעת מהי נקודת החולשה, אותו כנ"ל לגבי הבוסים. הבוסים מאד קשים בנסיונות הראשונים - לכל אחד ואחד מהם יש שיטה ספציפית שצריך לשנן אחרת הקרב די אבוד מראש.

האם היה שווה לרכוש אותו ולהשקיע בו זמן - כן. בסופו של יום די נהנתי ממנו. עלה לי 30 פאונד ולדעתי במבצעים של היום הוא אפילו זול יותר.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

אני גם ניסיתי אותו כשיצא לא התחברתי. העובדה שהאויבים חוזרים כל פעם שחוזרים לאיזור כלשהו למרות שכבר הרגת אותם הוציאה לי את החשק לשחק. באופן כללי משחק בינוני מאוד לטעמי האישי, לא רע, פשוט לא ממש טוב.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

@Huber
·
ככה זה בכל משחקי ז'אנר (יש ז'אנר רשמי כזה בכלל?) ה- Demon Souls , זה למעשה מה שמגדיר את המשחקים האלה.
כשמתים ו/או שומרים (ב- Surge זה ה- MedBay) אז האויבים חוזרים, למעט הבוסים.

זה אחד המנגנונים העיקריים שבעצם גורמים למשחקים האלה להיות מה שהם. זה העונש הכי גדול שאפשר לזרוק על הגיימר וזה למעשה מה שמכניס אותך לסוג של החרדה הזו שלא יהרגו אותך בדרך לפני שהספקת לפתוח איזה קיצור דרך או לשמור וכן הלאה. אחרת, לא היה חשיבות לאיך אתה משחק - היית יכול גם סתם לשחק בזלזול פשוט בגלל שאין לזה השלכה על ההתקדמות הלאה..

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

עברתי את השלב בחיים בו אני מחפש שיענישו אותי :lol:

וברצינות, יש הרבה דרכים ליצור אתגר במשחקים שהוא לא "מתת? בוא תעשה ה כ ל מהתחלה". פה לקחו את זה כעוד שלב משום מה והאויבים חוזרים גם שלא מתים, אפילו אם רק חוזרים איזורים אחורה (אם אני זוכר נכון). למשחקים שכאלו אני לרב לא מתחבר (וזו אחת מהסיבות שאכן לא התחברתי ל Demon Souls וכל הקלונים שלו). מי שאוהב את השיטה הזו כנראה יהנה מהמשחק הזה, אבל בכל אופן גם באספקטים אחרים הוא היה סביר ותו לא. הייתי נותן לו 70 למי שאוהב את הז'אנר, הרבה פחות למי שלא.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

@Huber
·
הדברים שאתה מדבר עליהם, שוב, קיימים בכל משחק סטייל Demon Souls. אוהב או לא את הז'אנר זו כבר סוגיה אחרת וכאן נכנס כל אחד עם הטעם האישי שלו וכמובן שהכל לגיטימי וגם ביקורת.
למי שלא אוהב את הז'אנר אין בכלל מה לחפש פה. נקודה. זה לא הוגן לתת ביקורת למשחק כאשר מראש אתה בכלל לא בראש של הז'אנר. זה כמו שאני אתן ציון 3 ל- Destiny בגלל שאני בכלל לא אוהב משחקי אונליין מולטיפלייר LOOTING-ACTION. או באותה נשימה ציון 4 למשחקים כמו באטלפילד ו- STAR WARS כי אין בהם בכלל קמפיין סינגל וכן הלאה ואפשר להמשיך עם זה לעוד עשרות רבות של משחקים. מה שכן לגיטימי זה לתת ביקורת בתוך אותה מסגרת של הז'אנר תוך שלוקחים את כל השקלולים.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

Huber כתב: הייתי נותן לו 70 למי שאוהב את הז'אנר, הרבה פחות למי שלא.
...
·

ולכן ציינתי מה שציינתי. אני יודע לעשות הבחנה בין הדברים שאינני אוהב במשחק, לבין שאר האספקטים במשחק (עלילה אם יש, גרפיקה, בעיות טכניות וכו) :wink:

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

@Huber
·
(Y)
משום מה פספסתי את זה בקריאה הקודמת.

שלח תגובה

חזור אל “משחקים”