Google מפרסמת תאריכים רישמיים לקבלת עדכוני Android ועדכוני אבטחה

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
שלח תגובה
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46365
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #1 

מכשירי Nexus יקבלו עדכון Android עד לשנתיים מאז שעלו לחנות Play.
עדכוני אבטחה ו- Hotfix יהיו זמינים למכשירים תואמים עד ל- 3 שנים מהתאריך האחרון להופעת המכשיר בחנות Play.

https://support.google.com/nexus/answer ... us_devices

nirfun
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 511
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #2 

קצת עצוב.
באפל זה 3 שנים לא?

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #3 

עדיף כך, העדכון של השנה השלישית באפל הופך את המכשיר לעגלה לא שמישה. :evil:

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #4 

באפל זה יותר מ- 3 שנים. iPad 2 למשל, יצא בשנת 2011 ועדיין מקבל את כל העדכונים. iOS 10 למשל, אפל פרסמה שהוא כבר לא יקבל.
באפל אין זמנים קבועים ורישמיים לתמיכה מסוג זה.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #5 

כמובן יש לסייג. אמנם מכשיר מקבל את גרסת מערכת ההפעלה החדשה, אך חלק כזה או אחר מהפיצ'רים מנוטרל.
בשורה התחתונה אין ספק שאפל נותנים יותר עדכוני תוכנה.

בשורה התחתונה, לי אישית זה לא כל כך משנה. האייפד מיני 2 שהיה לי, עם קבלת IOS9 הפך לטרנטה לטעמי, וקניתי אייפד מיני 4.
לפיכך מבחינתי עדיין התקופה בה המכשיר שמיש עבורי עמדה על שנתיים.

nirzon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1352
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 192 פעמים

שליחה #6 

היתרון של מכשירי האנדרואיד, במיוחד אלו הפופולריים יותר, הוא האפשרות לשדרג אותם עצמאית לרום מקוסטם, גם אחרי שהתמיכה הרישמית בהם פגה.
לאחרונה שידרגתי את הנקסוס 4 הישן שלי למרשמלו. המכשיר פשוט התעורר מחדש לחיים חדשים.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #7 

Nemesis,
מסכים, עדכוני ה- iOS האחרונים הפכו את ה- iPad 2 שלי למשל בן ה- 5 שנים, לאיטי יחסית, אבל הוא עדיין מספק אותי עבור צפייה ספונטנית ב- YouTube בערבים או עבור משחקים לילד.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73312
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3164 פעמים

שליחה #8 

nirzon כתב:היתרון של מכשירי האנדרואיד, במיוחד אלו הפופולריים יותר, הוא האפשרות לשדרג אותם עצמאית לרום מקוסטם, גם אחרי שהתמיכה הרישמית בהם פגה.
לאחרונה שידרגתי את הנקסוס 4 הישן שלי למרשמלו. המכשיר פשוט התעורר מחדש לחיים חדשים.
...
·

בשביל זה צריך לפתוח רום, ולרב האנשים אין סבלנות/זמן/רצון להתעסק עם זה.

שנתיים זה בדיחה עצובה, מכשיר בן 3 שנים הוא עדיין לא גרוטאה שלא יכולה לתמוך במערכות חדשות (הנקסוס 7 של הבנות שלי, שיצא ביוני 2012, קיבל אנדרואיד 6 כ 3 שנים אחרי ועובד נפלא). היתרון הגדול ביותר שהיה למכשירי הנקסוס נעלם ופרח לו לבלי שוב, במיוחד מאז הנקסוס 6 איתו הם איבדו גם את יתרון המחיר שלהם. הם יורים לעצמם ברגל.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #9 

אני לא מסכים איתך ערן, להבדיל מאפל, שם גם אפלקציות אתה לא יכול להתקין יותר, וגם אם יש עידכון הוא הופך את המכשיר לבד ובלתי שמיש.
באנדרויד אתה יכול להשתמש רגיל בדיוק כמו שעבדת עד היום, זה שלא יצא לו עידכון כזה או אחר לא הופך את המכשיר לאבן.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

mp3lll - בוא לא ניכנס לוויכוח האינסופי והמיותר של אפל מול אנדרואיד, רק שתדע שהיה לי אייפון והחלטתי ללכת על אנדרואיד לבסוף, אבל הידיעה הזו לא ממש משפרת את החלטתי לגבי המעבר לאנדרואיד. אחד הדברים שבזכותם עברתי מאייפון לאנדרואיד היו מכשירי הנקסוס (היה לי נקסוס 4 ונקסוס 5 ונקסוס 6), שהיתרון הענק שלהן היה המחיר המדהים (שנעלם בנקסוס 6 ומעלה) והזכות לקבל עידכוני מערכת הפעלה ראשונים ולתקופה ארוכה, שגם זה עכשיו די נעלם (שנתיים זה לא מספק לדעתי).

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #11 

זה בכלל לא וויכוח על גוגל מול אנדואיד, זו עבודה מול שידורג מערכת הפעלה וההשלכות.
אני עם נקסוס מ נקסוס הראשון עד 4 5 עדיין לא מפריע לי הידיעה הזו, זה לא שהמכשיר יפסיק לעבוד להבדיל מאחרים, או שאין לך בכלל שידרוגים או שיש לזמן קצר.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

mp3lll כתב:שיש לזמן קצר.
...
·זה בדיוק זה. אם עד היום השידרוגים היו ל 3-4 שנים קדימה (ולדגומא הנקסוס 7 שלי שקיבל אנדרואיד 6 כמעט מייד עם יציאת הגירסה), עכשיו אחרי שנתיים אין יותר עידכונים, עם כל המשתמע מכך. עצוב.

nirfun
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 511
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #13 

לגבי המחיר - המחיר של הנקסוס עדיין מאוד זול, נקסוס 5x עולה 1400 לגרסת 32GB

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #14 

תמיד העדפתי את הנקסוסים. נעזוב לרגע את הנקודה שניתן היום לעשות root בשניות וגם להמשיך לקבל OTA רשמיים מגוגל. יש במכשירים האלה משהו שתמיד קסם לי מהבחינה שהם תמיד נתנו לי בדיוק מה שרציתי באותה נקודת זמן.

לגבי התאריכים, עדיף הודעה רשמית מחוסר הבהירות המלווה כל שחרור גרסה חדשה אם כי יש פה נקודה שכבר הועלתה בהקשר לאפל שלא כל עדכון יהפוך את המכשיר לטוב יותר או יביא איתו את התכונות הנוספות וזאת עקב החומרה המתיישנת.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 147 פעמים

שליחה #15 

למרות שאני משתמש בנקסוס 5, אלו מכשירים כלכך נישתיים.

גוגל צריכה להאיץ את היצרנים השונים. מכשירי דגל מקבלים עדכונים באיחור של חודשים ושנים, mid-range כנראה אף פעם...

והלוואי שאפל היתה משאירה האייפד2 בios7 או משהו כזה. הרגו לי את הדפדפן מזמן. המכשיר מוגבל ליוטיוב וסוליטר

denis29
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #16 

השאלה באמת למה בכלל יש נגיד IOS 9 ל 4S? זה עובד כן, לא נתכלתי בבעיות, היה לי 4 על IOS7 סביר..
אבל אם המכשיר באמת חלש מידי, הם רק גורמים לך לקנות דגם חדש. לגבי ANDROID, זה לא ממש משנה, פשוט יש אפליקציות שצריכות שתהיה גרסה 4 ומעלה למשל. או בIOS גרסה 8 ומעלה. זאת הבעיה
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 147 פעמים

שליחה #17 

@denis29
·גרסה 4 של אנדרואיד זו דרישה מאוד מינימלית. אפילו גלקסי1 עבד נהדר עליה עם cyanogen

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”