דגם חדש לאפסון - סוף סוף מקרן ברמת מחיר סבירה (יחסית) עם זכרון עדשה
-
idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
http://www.projectorreviews.com/the-art ... ounced-ce/
http://www.projectorcentral.com/project ... try_id=712
http://www.projectorcentral.com/project ... try_id=712
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17939
מעולה , תודה 
אהבתי את זה
[left] I will say that the 6040UB's picture simply looks like native 4K when they are both fed a native 4K source. It is difficult to detect any difference at all in detail resolution between the two from a normal viewing distance. In fact if casual observers were shown this side by side demo and asked to guess which was the true native 4K projector, I have no doubt that half of them would guess wrong. [/left]
מה שכבר נאמר ונכתב פה רבות שממרחק של נניח כ 3.5 - 4 מטר לעודף הרזולוציה אין שום יתרון משמעותי .
עיקר הענין הוא ה HDR שהמקרנים החדשים הללו תומכים בו ונוסיף את המחיר ההגיוני ,מי בכלל יכול לבקש יותר?
אהבתי את זה
[left] I will say that the 6040UB's picture simply looks like native 4K when they are both fed a native 4K source. It is difficult to detect any difference at all in detail resolution between the two from a normal viewing distance. In fact if casual observers were shown this side by side demo and asked to guess which was the true native 4K projector, I have no doubt that half of them would guess wrong. [/left]
מה שכבר נאמר ונכתב פה רבות שממרחק של נניח כ 3.5 - 4 מטר לעודף הרזולוציה אין שום יתרון משמעותי .
עיקר הענין הוא ה HDR שהמקרנים החדשים הללו תומכים בו ונוסיף את המחיר ההגיוני ,מי בכלל יכול לבקש יותר?
- ride
-
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
הכרזה מדהימה. העלתי על זה מאמרון, מקווה שיפורסם בקרוב.
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

·ride כתב:הכרזה מדהימה. העלתי על זה מאמרון, מקווה שיפורסם בקרוב....
לפי המחיר זה אומר תשלום בארץ זהה ל 9200 וקבלת איכויות פי כמה גבוהות יותר.
מבחינתי ,נכון להיום, במידה ויעבור הביקורות זה המקרן הבא.
- spacedude
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
חדשות מעולות
שחר
- ride
-
- אחראי תחום מקרנים

שרשור תגובות: חברת אפסון מכריזה על מקרנים תומכי HDR
למאמר: חברת אפסון מכריזה על מקרנים תומכי HDR

ליין חדש של מקרנים הוכרז ע"י חברת אפסון בתערוכת CE בעיר ניו יורק. המקרנים תומכים ב 4K בעזרת טכנולוגית הזזת הפיקסלים וסוף סוף ב HDR.

ליין חדש של מקרנים הוכרז ע"י חברת אפסון בתערוכת CE בעיר ניו יורק. המקרנים תומכים ב 4K בעזרת טכנולוגית הזזת הפיקסלים וסוף סוף ב HDR.
- yanivkin
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 103
שאלה
אהלן!
האם כדי להנות מהיכולות HDR/4k של המקרן אני חייב תוכן 4k או שגם אוכל להנות כאשר יש לי מקור שהוא 1080p ונגן שמסוגל לבצע upscaling ל- 4k (אופו)?
יניב
האם כדי להנות מהיכולות HDR/4k של המקרן אני חייב תוכן 4k או שגם אוכל להנות כאשר יש לי מקור שהוא 1080p ונגן שמסוגל לבצע upscaling ל- 4k (אופו)?
יניב
- ride
-
- אחראי תחום מקרנים

Re: שאלה
@yanivkin
·
גם וגם. תוכל לבצע UPSACLE לתוכן FHD רגיל, אבל במידה ותנגן חומר 4K אמיתי תקבל תמונה מפורטת יותר
·
גם וגם. תוכל לבצע UPSACLE לתוכן FHD רגיל, אבל במידה ותנגן חומר 4K אמיתי תקבל תמונה מפורטת יותר
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78943
- שם מלא: עפר לאור
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35103
חדשות מצויינות!
- RanMoyal
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1869
יואב,
זה מה שאני מנסה לומר כבר תקופה כל כך ארוכה
אפס משמעות בעניין הרזולוציה. מי שמצפה לבשורה מבחינת חדות הולך מאוד להתאכזב.
אני זוכר שעמדתי מול 2 טלויזיות ב- IFA, אחת 1080P והשנייה 4K ושתיהן הקרינו חומר זהה ומאוד התקשיתי להבחין בהבדלים... וזה ממרחק של מטר מהמסך.
כמובן שממרחק ישיבה סביר , אין שום אפשרות בעולם לראות הבדלים.
הבשורה האמיתית בכלל קשורה לצבעים ו- HDR.
ובאשר לאפסון ולהכרזה, הבעיה האמיתית איתם קשורה לקונטרסט של הפאנלים שהוא לא גבוה במיוחד
צריך לראות אם יש שם באמת שיפור, או שזה סתם מספר שלא קשור עם כלום.
רן
אני זוכר שעמדתי מול 2 טלויזיות ב- IFA, אחת 1080P והשנייה 4K ושתיהן הקרינו חומר זהה ומאוד התקשיתי להבחין בהבדלים... וזה ממרחק של מטר מהמסך.
ובאשר לאפסון ולהכרזה, הבעיה האמיתית איתם קשורה לקונטרסט של הפאנלים שהוא לא גבוה במיוחד
רן
- oferlaor
-
- מנהל

·זה בפירוש שונה מהחוייה שלי. עברתי ממקרן FHD מעולה למקרן 4K חלקי (LS10000) והשיפור בחדות היה דרמטי. הרבה יותר משציפיתי. כשחזרתי ל-HW65 לצורך בדיקה, פתאום הרגשתי עד כמה ההבדל היה דרמטי.RanMoyal כתב:יואב,
רן...
עבורי, זה בשורה משמעותית מאוד. השאלה מתי היחידות יהיו זמינות ומה יהיה התמחור שלהן.
- IGAL4d
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 566
כבר דובר על כך בהתייחסויות קודמות. אם זה לא 4K- נא לא לציין בכל מיני ניסוחים מפותלים איך זה 4K, כשזה לא.
וזה לא משנה אם ממטר לא רואים הבדל, אני מכיר אנשים שממטר לא רואים הבדל בין hd לסרט מתוך קלטת וידאו של פעם.
וזה לא משנה אם ממטר לא רואים הבדל, אני מכיר אנשים שממטר לא רואים הבדל בין hd לסרט מתוך קלטת וידאו של פעם.
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46457
הכתבה עודכנה עם מידע שהגיע מהיבואן, ט.ר, בנוגע לדגמים בארץ והזמינות שלהם.
- oferlaor
-
- מנהל

· מה לעשות שהיצרן מצהיר שזה 4K (וגם במקרה הזה) אבל e-shift זה לא בדיוק 4K... מבחינה טכנית זה בפועל כפליים FHD, כלומר שווה ערך ל-3K.IGAL4d כתב:כבר דובר על כך בהתייחסויות קודמות. אם זה לא 4K- נא לא לציין בכל מיני ניסוחים מפותלים איך זה 4K, כשזה לא.
וזה לא משנה אם ממטר לא רואים הבדל, אני מכיר אנשים שממטר לא רואים הבדל בין hd לסרט מתוך קלטת וידאו של פעם....
- RanMoyal
-
- חבר ותיק

עפר,
ההשוואה שלך, לדעתי לפחות, היא לא ממש רלבנטית.
צריך להעמיד את שני המקרנים אחד ליד השני, כאשר שניהם מקרינים חומר זהה לחלוטין.
ממרחק של 4-5 מטר, אין מצב שאתה יודע מי מהם 4K ומי מהם 1080P.
לקחת שני מקרנים, משתי יצרניות, לראות חומר שונה בשניהם, בימים אחרים, אין לזה שום משמעות בעיניי (כל זאת בהנחה שזה מה שעשית...).
על בסיס זיכרון חזותי, מכרתי (בטיפשותי) פעם מקרן כדיי לקנות מקרן אחר ורק לאחר שהעמדתי את שניהם אחד ליד השני, מכרתי מייד את החדש וקניתי חזרה את הישן...
רן
ההשוואה שלך, לדעתי לפחות, היא לא ממש רלבנטית.
צריך להעמיד את שני המקרנים אחד ליד השני, כאשר שניהם מקרינים חומר זהה לחלוטין.
ממרחק של 4-5 מטר, אין מצב שאתה יודע מי מהם 4K ומי מהם 1080P.
לקחת שני מקרנים, משתי יצרניות, לראות חומר שונה בשניהם, בימים אחרים, אין לזה שום משמעות בעיניי (כל זאת בהנחה שזה מה שעשית...).
על בסיס זיכרון חזותי, מכרתי (בטיפשותי) פעם מקרן כדיי לקנות מקרן אחר ורק לאחר שהעמדתי את שניהם אחד ליד השני, מכרתי מייד את החדש וקניתי חזרה את הישן...
רן
- oferlaor
-
- מנהל

אני לא יושב ממרחק של 4-5 מ'...
אני רואה מקרן ממרחק של 3מ' על מסך 100". במצב הזה אני אישית כן מרגיש הבדל.
התוכן היה זהה (דיסק קשיח בתוך ה-SOLO 4K שלי). אכן לא ראיתי אותם זה לצד זה, אבל ראיתי טשטוש חד משמעי שלא היה קיים במקרן השני. אני אישית לא מסתמך על זיכרון חזותי אלא על מדידות, מספרים ו-test patterns. אני ויניב עשינו מדידות של כל דבר שניתן למדוד אותו על ה-HW65, למשל. קל מאוד לבדוק כיום חדות - כמה מדויק אפשר להגיע ל-convergence, כמה חד כל פיקסל, כמה blooming יש וכו'.
אגב, ל-LS10000 יש אופציה לבטל את ה-Eshift שלו, מה שמאפשר לך לעשות A-B אם אתה מעונין לעשות את זה. בהתחלה חשבתי שזה שטויות, ושההבדל לא משמעותי. לאורך זמן, אם אני מכבה את זה, זה מציק לי מאוד ואני מרגיש בחוסר של הפיצ'ר הזה.
אני רואה מקרן ממרחק של 3מ' על מסך 100". במצב הזה אני אישית כן מרגיש הבדל.
התוכן היה זהה (דיסק קשיח בתוך ה-SOLO 4K שלי). אכן לא ראיתי אותם זה לצד זה, אבל ראיתי טשטוש חד משמעי שלא היה קיים במקרן השני. אני אישית לא מסתמך על זיכרון חזותי אלא על מדידות, מספרים ו-test patterns. אני ויניב עשינו מדידות של כל דבר שניתן למדוד אותו על ה-HW65, למשל. קל מאוד לבדוק כיום חדות - כמה מדויק אפשר להגיע ל-convergence, כמה חד כל פיקסל, כמה blooming יש וכו'.
אגב, ל-LS10000 יש אופציה לבטל את ה-Eshift שלו, מה שמאפשר לך לעשות A-B אם אתה מעונין לעשות את זה. בהתחלה חשבתי שזה שטויות, ושההבדל לא משמעותי. לאורך זמן, אם אני מכבה את זה, זה מציק לי מאוד ואני מרגיש בחוסר של הפיצ'ר הזה.
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

·RanMoyal כתב:יואב,
רן...
ברור לי שלא מדובר בקונטרסט של JVC אבל גם ברור לי ,לפחות לפי הדיווחים ,שהצמצם שופר ואני מניח שכתוצאה מזה גם הקונטרסט הדינמי ,לא יודע האם הקונטרסט הטבעי של הפאנלים שופר.
בכל מקרה ,כמו שאמרתי לך, סביר להניח שתהיה פה קפיצת מדרגה למול ה 9200 ומבחינתי זה מספיק ,בהתחשב בעובדה שארכוש בארץ עם אחריות ושרות מקומי .
מה שנשאר לחכות הוא לתמחור והוא מה שיקבע , מבחינתי לפחות, האם שווה לרכוש פה או ללכת על JVC מחו"ל.
נמתין בסבלנות.
- RanMoyal
-
- חבר ותיק

ה- E SHIFT ב- JVC משמעותית טוב מזה של האפסון, יש מספיק שווט אאוטס ברשת שמראים תמונה ליד תמונה וניתן לראות שה- JVC חד יותר.
אם תרצה אני אנבור ב- AVS ואפנה לקישור.
למה אני מציין את זה?
כי אני לעומתך יושב ממרחק של 4.5 מטר ממסך בגודל של 133" ומתקשה להבחין בהבדל ברגע שהמנגנון עובד לעומת שהוא כבוי.
סליחה. תיקון. לא מצליח לראות שום הבדל.
מצליח לראות הבדלים שאני עומד 50 ס"מ מהמסך.
לא מתרשם מבדיקת חדות ב- Test Patterns. זה נחמד אבל זה לא בא לידי ביטוי בסרטים וב- Content אמיתי. ה- Test Patterns מציגים משהו קיצוני, את הקצוות של היכולת, לא ממש רלבנטי בכל מה שקשור לחזות שנראית לעין האנושית ממרחק ישיבה נורמלי וחומר שהוא Film בניגוד ל- Video.
אגב, הדיעה שלי היא הדיעה השלטת (לא שזה הופך את זה בהכרח לתורה מסיני) בעניין האמור, קרי: קשה עד לבלתי אפשרי להבחין בהבדלים ברזולוציה.
בעיני, כל נושא הרזולוציה הוא הייפ חסר כל ערך ורק לאחרונה אנחנו יותר ויותר נתקלים במושגים שהם בעצם יעשו את ההבדל המרכזי, כדוגמת HDR.
היתרון שיביא איתו 4K לא בהכרח קשור לרזולוציה אלא יגיע גם מתחום העדשות שיהיו חייבות להיות הרבה יותר איכותיות כדיי להתמודד עם הרזולוציה הזו.
רן
אם תרצה אני אנבור ב- AVS ואפנה לקישור.
למה אני מציין את זה?
כי אני לעומתך יושב ממרחק של 4.5 מטר ממסך בגודל של 133" ומתקשה להבחין בהבדל ברגע שהמנגנון עובד לעומת שהוא כבוי.
סליחה. תיקון. לא מצליח לראות שום הבדל.
מצליח לראות הבדלים שאני עומד 50 ס"מ מהמסך.
לא מתרשם מבדיקת חדות ב- Test Patterns. זה נחמד אבל זה לא בא לידי ביטוי בסרטים וב- Content אמיתי. ה- Test Patterns מציגים משהו קיצוני, את הקצוות של היכולת, לא ממש רלבנטי בכל מה שקשור לחזות שנראית לעין האנושית ממרחק ישיבה נורמלי וחומר שהוא Film בניגוד ל- Video.
אגב, הדיעה שלי היא הדיעה השלטת (לא שזה הופך את זה בהכרח לתורה מסיני) בעניין האמור, קרי: קשה עד לבלתי אפשרי להבחין בהבדלים ברזולוציה.
בעיני, כל נושא הרזולוציה הוא הייפ חסר כל ערך ורק לאחרונה אנחנו יותר ויותר נתקלים במושגים שהם בעצם יעשו את ההבדל המרכזי, כדוגמת HDR.
היתרון שיביא איתו 4K לא בהכרח קשור לרזולוציה אלא יגיע גם מתחום העדשות שיהיו חייבות להיות הרבה יותר איכותיות כדיי להתמודד עם הרזולוציה הזו.
רן
- rwg1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1630
בכל הויכוח על 4K אני גם מסכים (וגם כתבתי את זה כבר כמה שנים בשירשורים) שכל עניין ה-4K הוא פחות משמעותי
מבחינת חדות התמונה, וגם הבאתי הסבר מדוע אני חושב כך במאמר שכתבתי על HDR.
אבל אני לא חושב שעניין הרזולוציה הוא לגמרי חסר משמעות כי הוא מוסיף עוד מעט חדות, וגם לדעתי צריך לזכור עוד
דבר כשמדברים על סרטים, וזה הצילום. עכשיו שמתחילים לצלם יותר עם מצלמות ברזולוציות של יותר מ- " 4K " ובמיוחד
עם מצלמות בעלות סנסורים יותר גדולים ( 65 מ"מ) אני חושב שנתחיל לראות חומרים מעט יותר טובים ב- 4K אם
הסרט יעבור את המאסטרינג ב- 4K, וזה גם כולל רנדרינג של אפקטים ברזולוציה זו. עוד דבר שיעזור לדעתי בעתיד
לנצל יותר טוב את הרזולוציה הזו זה מעבר ל- frame rates יותר גבוהים ובמיוחד בסצינות דינאמיות.
נכון לעכשיו גם אני חושב שתוספת יותר מורגשת לחדות תבוא בעיקר מקונטרסט ותחום דינאמי יותר גבוה, ומתכנים
שה- COLORIST שמכין אותם ידע לנצל טוב את הכלים החדשים שברשותו.
מבחינת חדות התמונה, וגם הבאתי הסבר מדוע אני חושב כך במאמר שכתבתי על HDR.
אבל אני לא חושב שעניין הרזולוציה הוא לגמרי חסר משמעות כי הוא מוסיף עוד מעט חדות, וגם לדעתי צריך לזכור עוד
דבר כשמדברים על סרטים, וזה הצילום. עכשיו שמתחילים לצלם יותר עם מצלמות ברזולוציות של יותר מ- " 4K " ובמיוחד
עם מצלמות בעלות סנסורים יותר גדולים ( 65 מ"מ) אני חושב שנתחיל לראות חומרים מעט יותר טובים ב- 4K אם
הסרט יעבור את המאסטרינג ב- 4K, וזה גם כולל רנדרינג של אפקטים ברזולוציה זו. עוד דבר שיעזור לדעתי בעתיד
לנצל יותר טוב את הרזולוציה הזו זה מעבר ל- frame rates יותר גבוהים ובמיוחד בסצינות דינאמיות.
נכון לעכשיו גם אני חושב שתוספת יותר מורגשת לחדות תבוא בעיקר מקונטרסט ותחום דינאמי יותר גבוה, ומתכנים
שה- COLORIST שמכין אותם ידע לנצל טוב את הכלים החדשים שברשותו.