איך הSONY MDR XB950BT

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
y2192 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני שומע בעיקר היפ-הופ וראפ, מאוד אכפת לי מהבאס, אני מחפש אוזניות WIRELESS בתווך המחירים של 500-1000 שקל וחבר המליץ לי עליהם. רציתי להתייעץ גם כאן, אשמח לעזרה

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1248
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 166 פעמים

שליחה #2 

יש לי אותם, המון באס, מעפיל על שאר הדברים. שלא נדבר על כפתור האקסטרה באס שפשוט מוגזם.
אנשים בכללי מאוד אוהבים אותם, אבל רובם אוהבים גם את האוזניות של ביטס. אישית אחרי ניסיון עם
אוזניות ברמות גבוהות יותר ששמות דגש על מעבר לבאס מרעיד קשה לי להתחבר אליהן בהתלהבות גדולה
מידי, אבל שאני צריך בלוטוט' הן בהחלט מספיקות.

היתרון שלהן זה שהן די קלות, נוחות מאוד עם פדים כריות מפנקות כיאה לסוני, ודי אלגנטיות לטעמי.
עלו לי 135 דולר כולל משלוח לא כולל מיסים ממוכר יפני באיביי.

זה אולי יגרום לך מעט לגחך אבל נסה את אלו אם הסגנון של ה-950BT מדבר אליך ותעדיף לחסוך:

http://www.aliexpress.com/item/Ausdom-W ... c5ffd6be36

אחרי שעשיתי A/B עם שניהם, הן לא מאוד שונות, אותו סגנון של סאונד כיפי עם הרבה באס מה שמרבית
האנשים אוהבים, במחיר מצחיק, בנויות טוב למחיר, קלות, ואם אין לך אוזניי פיל גם נוחות למדי, ובכל מקרה
ניתן להחליף להם פדים בשניה.

אני אישית אוהב טרבל, ובשביל להגביר אותו עשיתי להם מוד קטן שכלל הורדה של הפד וקילוף הספוג שחוסם את הדרייבר.
(אני מדבר פה על ה-M05)

y2192 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על התגובה המפורטת, אני חושב בכל מקרה ללכת על האוזניות האלו בכל מקרה אחרי קצת חיפוש באינטרנט וצפייה וקריאה של REVIEW כאלו ואחרים

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #4 

באס שמכסה את כל התדרים
אלו אוזניות שתשמע בהם הרבה פלוצים (באסים מנופחים) אבל כל השאר יהיה כמעט לא קיים
פירוט לא משהו בכלל. אוזניה לילדים מתלהבים.

y2192 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

יש אוזניות אחרות שאתם ממליצים לי במקום אלו? הסגנון מוזיקה העיקרי שלי הוא ראפ והיפ הופ, דגש על WIRELESS (אבל אם יש משהו ממש מומלץ עם חוט אז גם בסדר) טווח מכירים עד 1000 שקל

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

כל אחד מעדיף סגנון אחר, מי שלא אוהב באס חזק ישנא את האוזניות האלה, מי שאוהב סופר באס גם
אם זה על חשבון אלמנטים אחרים ולטובת מוזיקת פופ באיכות בינונית\האזנה מיוטיוב יאהב אותם.

עד כמה חשוב בידוד הרעשים? שתדע שה-950 לא מבודדות רעש בצורה ממש טובה והאוזניה כוללת מן פורטים (חריצים)
כאלה באוזניה כנראה לטובת תוספת הבאס, שמנגד גם גורם לדליפת סאונד נוספת, ז"א שאם אתה שומע חזק מי שישב
לידך באוטובוס או יעמוד לידך ברמזור, או ישב לידך במשרד, בהחלט סביר שישמע את מה שאתה שומע.

זה לא יהיה משמעותי, אבל קיים, כנ"ל באוזניות הזולות שהצעתי לך שבכלל הייתי מגדיר כחצי סגורות.

אם חוטי זה בסדר מבחינתך יש לסוני את הדגם הזה:
https://www.amazon.co.uk/Sony-MDR-1A-Pr ... ony+MDR-1A

אפילו יותר נוחות, יותר אלגנטיות, גם כן לא עדינות בגזרת הבאס אבל הרבה (הרבה) יותר מאוזנות מה-950.
בכללי אוזניה ברמה אחרת מכל הבחינות לטעמי האישי. גם מעט אטומות יותר\פחות נשמעות כלפי חוץ מה-950, אבל
גם פה המצב הוא לא מושלם\טוב כמו אוזניות עם בידוד רעשים אקטיבי.

אם אתה אוהב את הבאס ואתה צריך אוזניה ניידת, לך עליהם ללא חשש.

y2192 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תודה רבה רועי, עזרת לי המון, אני כרגע חושב לחכות קצת למבצע שווה בMASSDROP כי ראיתי שם בהצבעה גם את הMDR XB וגם עוד כמה דגמים שהיו נראים מעניינים. חוץ מיזה אני בהחלט אבדוק לגבי ה1A שהראת לי. עוד פעם תודה

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #8 

@roy12345

אם חוטי זה בסדר מבחינתך יש לסוני את הדגם הזה:
https://www.amazon.co.uk/Sony-MDR-1A-Pr ... ony+MDR-1A

אפילו יותר נוחות, יותר אלגנטיות, גם כן לא עדינות בגזרת הבאס אבל הרבה (הרבה) יותר מאוזנות מה-950.
בכללי אוזניה ברמה אחרת מכל הבחינות לטעמי האישי. גם מעט אטומות יותר\פחות נשמעות כלפי חוץ מה-950, אבל
גם פה המצב הוא לא מושלם\טוב כמו אוזניות עם בידוד רעשים אקטיבי.

אם אתה אוהב את הבאס ואתה צריך אוזניה ניידת, לך עליהם ללא חשש.
...

יש לי את הדגם הזה (Sony MDR-1AS). אם מישהו בהתלבטות של הרגע האחרון אני מוכן לתת לו להתרשם קצת.
כי יש בעיה בישראל של חוסר אפשרות להשוות בין אוזניות
בחנויות SONY בעולם הגדול מפצירים בך שתתרשם מהמבחר.
Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

כנ"ל (Y), יש לי את שני הדגמים במידה ותרצה להתרשם משניהם (למרות שזה ברור מה תעדיף כי ה-MDR זו ליגה מעל).

y2192 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

רועי, הMDR שאתה מדבר עליהם זה ה1A נכון? כי גם לXB קוראים MDR.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

כן.

y2192 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

עוד פעם תודה לך, האמת שממש הדלקת אותי על ה1a, יותר מאוחר כשאוכל אסתכל עליהם קצת באינטרנט (גם על הריוויו שצירפת) ואני אראה, האמת שרק הקטע של הwireless קצת חבל לי אבל תכלס אם הן כל כך יותר טובות זה בהחלט לא מה שיעשה את ההבדל (חוץ מיזה ראיתי אותם גם בדגם wireless אבל הפרש מחירים מוגזם).
איך הם לעומת הm50x? האם ה m50x בכלל עונות על הצרכים שלי (אוזניות ניידות, סאונד טוב, באס טוב).

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

אכן יקרות משמעותית בדגם האלחוטי, יקרות מדי.

ה-1A מאוד קלות והחוט שלהן נוח ככה שלרוב אפשר להסתדר בכיף עם הגרסה החוטית, הן גם
יותר מעודנות למראה מה-950, לא חושב שהיה לי את האומץ להסתובב עם ה-950 ברחוב, אם ה-1A אין
לי בעיה ממשית, מרגיש בכללי קצת לא בנוח עם אוזניות מסביב לאוזן בפומבי, אבל אם כבר, אז מכל מה שיש
לי ה-1A הן היחידות שהייתי מסכים לצאת איתן החוצה.

וכמובן כמו שציינתי הדבר הכי חשוב באוזניות מלבד הנוחות זה הסאונד וה-1A זו רמה אחרת, שוב
ה-950 לא רעות בכלל, אפילו שוות את מחירן לטעמי אם לוקחים בחשבון את כל הפרמטרים ולא
רק את הסאונד. אבל ראש בראש אין ממש מה להשוות. וההפרש במחיר דווקא לא משמעותי.

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

@roy12345

אם ה-1A אין
לי בעיה ממשית, מרגיש בכללי קצת לא בנוח עם אוזניות מסביב לאוזן בפומבי, אבל אם כבר, אז מכל מה שיש
לי ה-1A הן היחידות שהייתי מסכים לצאת איתן החוצה.
...

ה 10A אלחוטיות שלי יותר אסתטיות לטעמי מ ה 1A ואני לא היחיד שחושב ככה, גם בביקורות מקצועיות (השם הרשמי של הדגם: MDR10RBT)
אומנם מדובר על דגם יותר זול מה 1A אבל מספיק טוב להליכות שלי, נוחות מאוד על הראש וגם נראות יפה על כל אחד.
אגב, לאחרונה משתמשים בהן גם לטלויזיה (איזו השפלה) ואין בעיה של סינכרון שחוששים ממנה ב BT.
לגבי האיכות צליל .....יש לי מספר הסתיגויות מהן אבל סה"כ הן עושות את העבודה.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

@gilg7
·

חשבתי להזכיר אותן, הן משהו באמצע מבחינת מחיר, אבל אין לי ניסיון מעשי איתן.

מבחינת הסאונד אני מניח שה-1A טובות יותר די משמעותית לא?
מה דעתך כמי שמכיר את שני הדגמים?

בנוסף, איך הן מבחינת נוחות בהשוואה ל-1A?

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

roy12345 כתב:@gilg7
·

חשבתי להזכיר אותן, הן משהו באמצע מבחינת מחיר, אבל אין לי ניסיון מעשי איתן.

מבחינת הסאונד אני מניח שה-1A טובות יותר די משמעותית לא?
מה דעתך כמי שמכיר את שני הדגמים?

בנוסף, איך הן מבחינת נוחות בהשוואה ל-1A?
...
לצערי אני לא יכול להשוות לעשות השוואה רצינית של אודיו כי את ה 1A יש לי עם כבל ואת ה 10A אלחוטיות.
לכן אני יכול רק לכתוב התרשמות כללית ומאוד חובבנית ביחס לפורום הזה:

- MDR-1A: נוחות מאוד, נראות טוב (יש לי את ה MDR-1As שנקרא Silver) וגם נשמעות מעולה. אלה האוזניות המועדפות עליי בזכות הנוחות אבל.......
במבחן ראש-בראש מול ה Sony MDR-7506 שיש לי ועלו חצי מחיר, אני מעט, ממש מעט יותר אוהב את הצליל של ה 7506.
זה לא אומר שה 7506 יותר טובות, הבעיה נמצאת אצלי בראש: אני אוהב פירוט ולא אוהב באסים. מוזר, אבל זה הטעם שלי וה 7506 נותנות את הפירוט שגורם לי להגיד וואו! בחיים לא קיבלתי תמורה כ"כ גדולה על 300 ש"ח. חבל שלהאזנה ארוכה הן פחות נוחות מה 1A.

- Sony MDR10RBT: כמו שכתבתי: מאוד יפות, אסתטיות, עיצוב אלגנטי ופשוט שנראה טוב על כל אחד. נוחות גם להליכה של שעה בחוץ, לא לוחצות ולא כבדות על האוזניים, ריפוד נעים וקריר יחסית ל over ear, לא מזיעים איתן הרבה.
עכשיו מגיע ה.....אבל:
בשביל הליכה בחוץ הן מספיק טובות. בידוד רעשים פאסיבי שמתאים לצרכים שלי, לא חלש ולא חזק מידי (אני רוצה לשמוע את המכונית לפני שהיא דורסת אותי). הרעשים בחוץ מתמזגים לרעש מונוטוני עמום שמאפשר ליהנות מהאוזניות מכל סוגי המוזיקה ברחוב סואן.
הצליל שלהן לטעמי "עמום" מדי ביחס לאוזניות אחרות. לא בדקתי עם aptX שהן תומכות בו.
השוויתי אותן ראש בראש בחדר סגור עם Parrot - Zik (הדור הראשון) שיש למכר שלי וה Parrot - Zik ניצחו בנקודות, לא בנוק-אאוט, אבל בהחלט הרגישו בהבדל.
לאוהבי הבאסים: מדובר בנקודת חולשה של ה Sony MDR10RBT, מזל שאני לא כזה.
לסיכום: אישית אני אוהב את ה Sony MDR10RBT ומשתמש בהן הרבה ביציאה מהבית (ובטלויזיה) בזכות הנוחות , העיצוב המעולה והאיכות הסבירה. אבל מבחינת צליל: יש אלחוטיות יותר טובות משמעותית.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

זו לא בעיה בראש זה פשוט טעם אישי, אני אישית אוהב גם וגם, אין לי העדפה ברורה. אני מניח שזה מאוד קשור גם לסוג המוזיקה ששומעים, אוזניות מוניטור מסויימות יכולות איפה שהוא להישמע מעט משעממות בסגנונות כמו היפ הופ וראפ, ומנגד אוזניות שנחשבות כיפיות וגדושות באס כמו ה-1A או ה-X2 פשוט לא יתאימו לז'אנרים אחרים כמו אוזניות שטוחות יותר אם אפשר לקרוא להן כך.

stheking
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 65
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

תנסה את דגם Sony MDR XB650BT

שליחה #18 

יש לי אותם, נשמעות מצויין, בס לא מוגזם כמו 950 ומאד נוחות
יש מלא ביקורות ברשת עליהם

y2192 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

אני יודע שזה לרדת ברמה, אבל המחיר (והעיצוב) קצת קסם לי, מה אתם אומרים? זה לגמריי לא שווה את זה?
http://sellout.woot.com/offers/adidas-b ... nt_wp_16_1

נשאל את זה אחרת, האם שווה לשים עוד 300 שקל בערך ולקנות את הסוני?

y2192 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

בסוף הזמנתי את הMDR 1A מאמזון ב700 שקל. רציתי להגיד תודה לכולכם על העזרה הרבה, ממש כיף!

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”