"טלויזיה XXX הרץ" - שאלה למביני עניין

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
9xcalibur9 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #1 

כשאומרים לי שטלויזיה היא 100 הרץ או 400 הרץ אני משער לעצמי שזה קשקוש, נכון?
הרי הוט/יס משדרים ב-PAL סטנדרטי למיטב ידיעתי שהוא 60 הרץ.
אז למה התכוון המשורר?

תודה!

se1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 185 פעמים

שליחה #2 

בגדול אתה צודק.
הנושא עלה כאן הרבה פעמים והדעה הרווחת שהמוכרים משתמשים בזה כגימיק שיווקי.
אם אתה רוצה לחפור, חפש בפורום.
שרשור לדוגמא:
http://www.hometheater.co.il/vp2395739.html

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

זה לא ממש קשקוש אבל גם לא ממש תכונה שאי אפשר בלעדיה.

בטלביזיות שבהן קצב הרענון גבוה (בדרך כלל מכפלה של קצב הסריקה הרגיל) משתמשים ב"עודף" הפריימים לשתי מטרות:

1. מנגנון החלקת תנועה. יצירת פריים ביניים כדי לגרום לתמונה על המסך לנוע יותר חלק או "טבעי". אני שם את הטבעי במרכאות כי יש הרבה דיונים שבהם החסידים והמתנגדים לשיטה מתנגחים די חזק אחד בשני. אתה יכול לקרוא על זה בהרחבה כאן.

2. שיפור צפיה ב 3D. אחת משיטות לקידוד סרטים ב 3D היא החלפת בכל פריים תמונה לעין ימין ותמונה לעין שמאל.ברור שאם קצב רענון התמונה גבוה אז ניתן להקרין סרט ב 3D בקצב של של סרט שאינו 3D ובכך לשפר את התנועה על המסך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20188
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2611 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

רוב המסכים היום מתחלקים לשני סוגים. אחד מגיע עם פאנל 50\60 הרץ והשני עם פאנל של 100\120 הרץ.
כל שאר קצבי הריענון שרואים בפרסומים השונים ובאתרי המכירות הם לא אמיתיים, ומושגים ע"י הכנסת פריים ביניים או שימוש בשיטות אחרות כמו הכנסת פריים שחור (כיבוי תאורה אחורית), כפי שרשם Catskinner.
הבעיה היא שלא תמיד אפשר להבין איזה פאנל יש במסך, כמובן העדפה היא לפאנל של 120HZ כי זה מונע judder בתכני 24P. ואז השיטות האלה הופכות לפחות רלוונטיות.
בעיקרון יש כאלה שאוהבים את אפקט אופרת סבון ויש כאלה שלא. אני נמנה בין אלה שלא ממש מעכלים את זה.
חסרון נוסף של השיטות האלה הוא שבהוספת פריימים כאלה, מוסיפים לתמונה גם ארטיפקטים (מקטנים וכמעט לא מורגשים ועד גדולים ומורגשים למדי) מאחר וכל פריים ביניים כזה הוא בעצם משהו שהמסך יוצר לבד והוא לא חלק מהתוכן.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”