חנות לרכיבים ל- HTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
vitara פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

האם מישהו יכול להמליץ על חנות באיזור המרכז המתמחה ברכיבים למחשב HTPC?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

בדקת את אינדקס הקישורים שלנו ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

iamtal
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 262

כמה המלצות מניסיון אישי

שליחה #3 

כחובב בתחום שעושה המון קניות בנושא, כמה המלצות:

א. ממש לא כדאי לקנות מ-COM4U או Digital Center (זו בעצם אותה החנות). היה לי ניסיון ממש ממש רע איתם, לא עמדו בהבטחות, ולאחר מכן עשו קשיים עצומים בביטול העסקה (לקח כ-4 חודשים!) למרות שהיו מחוייבים לפי החוק לאפשר לי לבטל את העסקה (לאחר שהמוצרים שביקשתי לא היו במלאי!).

ב. לגבי Digitize - מדובר בעסק קטן שנמצא ברמת גן. ההיצע יחסית קטן, אבל מה שבעל העסק מפרסם נמצא אצלו במלאי. סה"כ הדיעה שלי לגביו חיובית, למעט אולי פעם שבה ביקשתי לרכוש אצלו שלט של מייקרוסופט ל-Media Center והוא מכר לי אמנם שלט תואם לחלוטין, אך לא השלט המקורי של Microsoft. גיליתי זאת רק בדיעבד לאחר שהבנתי שהשלט שלי לא כולל פונקצית למדיה בעוד שהשלט המקורי של Microsoft כן כולל.

מה שבטוח הוא שלא חסרים שרלטנים בתחום, וגם אם לא מדובר בשרלטנים, הרמה המקצועית יחסית נמוכה מאחר והתחום לא מאוד מפותח בארץ, אז לפני שאתה קונה משהו, עדיף שאתה בעצמך תעשה את המחקר ותקנה בדיוק את מה שאתה צריך ולא מה שמוכר כלשהו ממליץ לך (או שהכי פשוט - תשאל כאן!).

chen-ns
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 114

שליחה #4 

יש את האתר של נועה מחשבים

amittzor
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #5 

אני ממליץ בחום על DIGITIZE. אומנם עסק מאוד קטן של איש אחד, אבל כזה שירות אין להרבה עסקים גדולים.

רכשתי אצלו כרטיס של HAUPPAUGE - PVR150. פעמיים היו לי בעיות ופעמיים הוא החליף לי את המוצר בלי לשאול שאלות בכלל.

MDK
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 287
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #6 

אני מצטרף להמלצות על DIGITIZE.

droren
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4222
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #7 

מצטרף גם (Y)
Microsoft Regional Director- Windows Media Center

הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר

yarnic
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374

שליחה #8 

תיקון קטן: מנש מדיגיטייז יושב בגבעתיים... :lol: בכל מקרה השירות מצוין והידע עצום. כשבהתחלה חיפשתי את המחשב הראשון אצל כאלה שטוענים שמתמחים בHTPC, למשל מקסימוס בפ"ת, בעל החנות (לא סתם אחד המוכרים) לא ממש ידע לענות לי על כמה שאלות שהיו לי ביום הראשון להתעסקות עם HTPC, כמו השימוש בPVR ועוד. גם למיר בהרצליה לא בהכרח גילו ידע מדהים בתחום למרות שלכאורה מוכרים מערכות ייחודיות. למנש לעומת זאת היו תשובות כמעט לכל השאלות שלי ותאמינו לי שהשאלות שלי היו חריגות... :wink:
אם זה רק לקניה יש גם את פלונטר וזיג-זג כשבזיג-זג הם נותנים גם יעוץ ותמיכה אבל שני האחרונים לא מתעסקים דווקא עם HTPC אלא חלקי מחשבים באופן כללי.
Accent HT-400, Asus M2NPV-VM, DDR 2 (2*512)667MHz, AMD 3500 AM2, 250GB SATA II X2 WD, RWDVD ASUS, HEC Compucase SILENT385, האופאג PVR150 MCE

juniortabak
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63

הכי טוב...

שליחה #9 

לפי דעתי לא צריך להיות גאון גדול בעניין רכישת HTPC בעיקר שאת רוב הרכיבים ניתן לרכוש בהרבה חנויות.
1.מארזים יש בהרבה חנויות בארץ למרות שהמחירים מאד גבוהים ביחס לשוק העולמי.
מארז אתה יכול לקנות בחו'ל כמעט בכל אתר אין לזה מיסוי ולא צריך אישורים מיוחדים כמו מכון תקנים וכו'..להזמין ולקבל.
2.לוח אם לא נראה לי שצריך איזה מבין גדול ב HTPC שיעזור לך לבחור אחד כזה כנ"ל לגבי כרטיס מסך כנ"ל לגבי כל רכיב נוסף...
האמת שאת רוב המידע אתה יכול למצוא באתר הזה יש פה הרבה מידע שיכול לעזור לך יותר מכל חנות קטנה ומטריפה בארץ פה אתה יכול לקבל תגובות של אנשים על מוצרים שכבר בשימוש וקיבלו איזה שהיא דעה בעניין.
לצערי אני מציע את הרכישה מחו'ל כי עדין המחירים בארץ פשוט גבוהים לכמה מהרכיבים.
כיבואן בישראל אני נתקל בהרבה דברים כאלו שמרגיזים אותי, כאחד שמגיע מהתחום שמכיר את השוק ויודע פחות או יותר מה העלויות של מוצרים מסוימים אני הולך ומזמין בצורה פרטית דברים מחו'ל.

yarnic
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

לא קונה את התיאוריה שלך. אולי באמת הכל יותר זול בחול אבל כדי לוודא התאמה מלאה של לוח מעבד כרטיס מסך ועוד לצרכים הספציפיים של המשתמש צריך ורצוי לקרוא את המנואלים של כ"א מהמוצרים לעומקם. ברור שמוצר סטנדרטי ניתן להרכבה המונית אחרי השקעה מינימלית ובחירת מוצרים גנריים אבל אם א' רוצה כרטיס מסך HD על הלוח, עם פיירווייר 800 מקדימה בחזית המארז וב' רוצה כרטיס מסך פסיבי שיתאים בגודל למארז שגובהו 11 סמ' ושהמחשב יתאים גם למשחקים, גם לHD וגם לעיבוד וידיאו - לא חושב שכל אחד יצליח לספק את השניים....
אני כמעט מתפתה לשאול היכן אתה עוסק בתחום אבל נדמה לי שלא אוהבים פה פרסומות בפורום....
Accent HT-400, Asus M2NPV-VM, DDR 2 (2*512)667MHz, AMD 3500 AM2, 250GB SATA II X2 WD, RWDVD ASUS, HEC Compucase SILENT385, האופאג PVR150 MCE

juniortabak
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63

אני אכן עוסק בתחום...

שליחה #11 

אני עוסק בתחום אבל ממש לא משהוא שנוגע HTPC אין לי ממש נגיעה לזה וכמו שאני עוסק בתחום אני צרכן בדיוק כמו כולם שמשתף את דעתי לגבי מה שאני היית עושה ועשיתי.
אם היית קורא טוב לא חושב שהיית רואה איזה שהיא פרסומת למעשה עניתי לאותו בחור שהוא יכול גם לקנות רכיבים דומים בחו'ל ביותר זול אז איפה בדיוק הפרסומת?

yarnic
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

התכוונתי שאם אתפתה ואשאל - אתה תיאלץ לענות לי בפרסומת....

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #13 

juniortabak,

הערתי לך כבר בפרטי.
שים לב, אתה חורג מתקנון האתר. אני מבקש ממך לעיין בו לפני שאתה ממשיך.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

AdiLev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2278
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #14 

אני עבדתי עם נועה מחשבים דרך האינטרנט וקיבלתי שרות טוב כולל תמיכה טלפונית לגבי הקונפיגרוציה המומלצת ותיקונים למה שבחרתי והרכבה כהלכה.
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -

קוביקו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 356
נתן תודות: 32 פעמים

שליחה #15 

אם אני רוצה לרכוש כרטיס TV מחנות שמוכנה לתת לי תמיכה באיך לעבוד עם EPG בצורה נכונה (ל-YES)
בלי שאני צריך לקרוא 10 מדריכים ולשבור את הראש לבד
על מי הייתם ממליצים? (מנסיונכם)

תודה

yarnic
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

לא תוכל להתחמק מלרכוש את הכרטיס היכן שתרצה ואח"כ לשבת עם המחשב שלך ולהתקין תכנת EPG מתאימה. מאידך תבדוק לפני כן איזו מערכת הפעלה על המחשב שלך ואיזה כרטיס אתה רוצה או צריך ועם איזו תוכנה אתה מפעיל את הHTPC שלך. אחרי שקנית את הכרטיס תצטרך להתקין תוכנת EPG אלא אם יש לך ויסטה שהבנתי שמגיעה עם EPG..

קוביקו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 356
נתן תודות: 32 פעמים

שליחה #17 

כרגע מערכת הפעלה XP ואין כוונה (וכנראה יכולת של המחשב) לשדרג ל-VISTA בזמן הקרוב

חשבתי על ה-PVR 150,
אבל אם יש כרטיס טוב בסביבות 300 ש"ח שגם תומך ב-EPG אז אשמח לדעת

oregr8
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140
שם מלא: אורן
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #18 

האמת שההתחלה מאד איטית ויחסית כואבת ( שורף בענים יום אחרי עקב מחסור שעות שינה ) :)
אולי צריך לחשוב על יוזמה להשתלטות מרחוק לזמן ההתקנה .
יעזור לחדשים בתחום וכולם מחוברים במילא , חז"ל אמרו שטוב מראה עיניים ..

iamtal
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 262

לגבי Digitize

שליחה #19 

מצטער, הבחור, מנש, בהחלט חביב, ונדמה לי שמדובר בבחור ישר, אבל אני לא בטוח שרמת הידיעות שלו כל כך גבוהה.

קודם כל הוא פישל במקרה שלי בעניין השלט. רכשתי אצלו שלט של מייקרוסופט ל-Media Center. במשך כשבועיים ניסיתי להפעיל את פונקצית הלמידה ולא הצלחתי, הסתבר לי בסוף שאמנם השלט שהוא מכר לי תואם ל-Media Center, אך לא מדובר בשלט המקורי של מייקרוסופט, ולכן השלט הזה בכלל לא כולל פונקצית למידה.
אני לא חושב שהוא רימה אותי, ואני יודע שהשלט התואם הוא השלט היחיד שניתן להשיג בארץ, אבל קצת מפריע שהוא לא ידע על ההבדלים בין השלט המקורי לשלט התואם. הייתי יכול לחסוך שבועיים של חיפוש מידע באינטרנט.

בנוסף, רכשתי אצלו כרטיס לכידה Hauppauge PVR-150, כאשר שאלתי אותו מה ההבדל בין גרסת ה-PVR Retail (שאותה רכשתי בסוף) לבין גרסת ה-MCE, הוא אמר שההבדל היחיד למעט ה-Radio Tuner, הוא דרייברים.
עצבן אותי לגלות שגרסת ה-Retail כוללת כניסת אודיו מסוג PL בעוד שגרסת ה-MCE כוללת כניסת אודיו עם 2 חיבורי RCA. לו הייתי יודע, הייתי רוכש את גרסת ה-MCE, שגם מבחינה זו הרבה יותר קלה לחיבור למערכת ממוצעת, וכך סתם נאלצתי לרכוש מתאם מכוער בין PL ל-RCA.

אז, לא שאני לא ממליץ לקנות אצלו, בכל מקרה מדובר בבחור חביב, עם מחירים הוגנים, ומלאי זמין, ובכל מקרה הוא עדיף על כל מני שרלטנים ורמאים שלא חסרים בתחום המחשבים בארץ, אבל מה שאני אומר, שלגבי ידע ומומחיות - את זה תשאירו לעצמכם בלבד, ותעשו מחקר טוב טוב לפני שאתם מחליטים מה לקנות.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #20 

לידיעה כללית - אין קשר בין סוג/דגם כרטיס הלכידה ל-EPG!

השאלה (שחוזרת די הרבה...) האם הכרטיס תומך ב-EPG אינה רלונטית!
מי שצריך לתמוך ב-EPG היא תוכנת ה-PVR שרוצים לעבוד איתה...לא הכרטיס.

אורן.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”